PDA

View Full Version : Как да повдигна самочувствието си?

xxfucktheworldxx
07-18-2011, 16:50
Моля ви, помогнете ми. Самочувствието ми е на критично ниско ниво ! Когато се погледна в огледалото изобщо не се харесвам. Винаги се сравнявам с приятелки и си казвам „ Тя има това, тя има онова, тя е такава, аз не съм. Нещо не е наред с мен." и т.н. Когато тръгвам за някъде и наближавам до някаква кампания, приблизително на моята възраст, забивам погледа си в земята и се надявам да не ме забележат. А се случва ако ме забележат да ми извикат нещо. Чувствам се ужасно. Няколко пъти са ме предавали хора, на които съм имала доверие и съм ги мислела за приятели. Имам чувството, че животът ми е някакъв кошмар, от който никога няма да се събудя. В себе си виждам само лошите страни, а хубавите подтискам и не говоря много за тях. Имам чувството, че съм под нивото на всички и, че те могат да ме смачкат като някаква играчка. Не знам какво да правя, притеснявам се, че когато порастна ще си имам сериозни проблеми и ще се затворя окончателно в себе си. Майката на една приятелка е имала подобно детство - била е затворен човек, и сега има психични проблеми. Много ме е страх да не се случи и с мен, да не ме смачкат като личност. Не знам какво да направя, вече се отчайвам. Помогнете, моля ви !

Djuff
07-18-2011, 19:36
Направи нова прическа, нови дрехи, оправи това което не харесваш.Недей да се сравняваш с другите - всички сме на равно.Разчитай и се доверявай на хора в които си 1ОО% сигурна, че няма да те предадът, но все пак винаги имай 1 на ум, че най-добре е да разчиташ на себе си.Вярвай в себе си, мисли позитивно и се забавлявай :)

TVDQueen
07-18-2011, 19:47
Всичко е до вътрешна нагласа.Единствено и само ти можеш да си повдигнеш самочуствието.Както се каза в горния пост поправи това, което не ти харесва.Забавлявай се.То за това е живота.За да се забавляваш, за да живееш точно както искаш само по свои правила.Поглеждай се в огледалото и си мисли само хубави неща.Научи се на намираш положителните неща в себе си. По улицата върви с гордо вдигната глава. :)

VampireGirl95
07-18-2011, 19:54
То напоследък всички говорят колко са грозни, какво имат, какво нямат, а не са.Всеки е различен, всеки различно се развива.Съмнявам се да си грозна или просто да не се харесваш!Намери нещо в себе си което харесваш.Давам ти пример..Имаш хубави очи - радвай се, че са хубави!Супер забавна си..Имаш чувство за хумор и естествено всичко останало.Харесвай се! Не мисля, че трябва да си сменяш външния вид тотално както ти казаха по нагоре.Промени това което не харесваш в себе си! БЪДИ СЕБЕ СИ! :}

ick1
07-19-2011, 10:48
Слабо. Ако не си с повечко парички, трудно е да имаш и самочуствие. Другият проблем е в компанията ти. Ако те са с слабо самочуствие, покрай тях и ти ставаш така. Не е нужно да се ставняваш с другите. Просто няма смисъл. Ти си си ти, защо трябва другите да ти влияят? :)

badsector
07-19-2011, 10:57
Пиши в гугъл "самосъжаление" и ще ти изскочат материали за твоя проблем. Моят съвет е да се захванеш със спорт.

Evterpa
07-19-2011, 13:55
От написаното си правя извод, че ниското ти самочувствие се дължи предимно на това, че не харесваш външния си вид. Започни да променяш всичко, което не харесваш в себе си. Резултатът няма да се появи на секундата, като с магическа пръчица, но със сигурност усилията ти ще бъдат възнаградени. Ако нямаш кой знае какви природни дадености, няма как да изглеждаш като модел от корица на списание, но това не е причина да не се чувстваш добре в кожата си и да не водиш пълноценен живот.
Външният вид влияе и на характера, така че докато не се харесаш ти самата, няма да те харесват и другите. Хората безпогрешно усещат, когато някой е неуверен. Колкото повече се стараеш да им се харесаш, толкова повече ще постигаш обратния резултат.
:)

vakanciqta
07-19-2011, 15:46
Не четох мненията преди мен но ще кажа своето мнение !
Преди 2 години аз бях същата като теб, всички ме мачкаха и ме правеха на нищо.
Дойде един момент в който просто ми писна и си казах '' Стига!'' .
Излязох на вън , подстригах се , започнах да тренирам бягане , разходих се по сентара накупих си нови дрехи ..
Записаха ме на уроци там се запознах с едно момче и ходехме 1 година и нещо .. !
Просто трябва да знаеш ,че ти си тази ,която определя всичко !
И кво ?! Приятелката ,която наричаш такава има сигурно дрешки тип-топ и всичко и е наред ?!
Хората не са това ,което изглеждат!
Ако толкова не можеш да направиш тези неща , си купи куче .
Не се шегувам , това животно не само е твой приятел а и искаш не искаш излизаш с него !
Аз лично ти препоръчвам немска овчарка много са дружелюбни и добри .. С времето ще свикнеш да излизаш и така , можеш да се запознаеш с някои по този начин с някое момче . Родителите на една позната са се запознали така !
Успех !
И ако нещо те мъчи , моля те пиши ми на лично , защото те разбирам и съм била в твоето положение !
:-)

bloodyF
07-19-2011, 18:44
опиши какво не харесваш в себе си?
или по-скоро какво харесваш

xxfucktheworldxx
07-19-2011, 21:24

Ами например, не харесвам тялото си. Мисля, че имам прекалено много пъпки по лицето. Също така си мразя веждите, но майка ми само ми повтаря да не съм посмяла да ги скубя, защото били много хубави .. Като цяло е това. Поне това усещам, че не харесвам в себе си, когато погледна в огледалото .. [-(

xxfucktheworldxx
07-19-2011, 21:25
А за харесването .. може да се каже, че си харесвам очите и усмивката. Имам една трапчинка на лявата буза, която много ме радва. :)

Andrez
07-19-2011, 21:32
Всеки път, когато минеш пред огледалото си повтаряй колко си красива и колко си хубава ! Може да ти се стори глупаво, но има ефект повярвай ми. Плюс това не изисква кой знае какво, нали :):) . Ей, я горе главата, ако не харесваш веждите си ги направи така,че да ти харесат, дори можеш да отидеш на козметик да ти оправи веждите и щом смяташ, че имаш много пъпки по лицето в козметичните салони има различни процедури, които ще помогнат на кожата ти. Също можеш да отидеш на дерматолог специално с тази цел (пъпките)! Не харесваш тялото си .. ? Ми запиши се да спортуваш нещо това допълнително ще повдигне самочувствието ти също така ще оправи фигурата ти .. съветвам те да тичаш повече. Можеш да излизаш вечер и да тичаш на стадиона. Аз не виждам да имаш някакви сериозни проблеми всичко е в твоите ръце !!! Само не разбрах на колко години си .. ?

Milly4
07-19-2011, 21:49

Ами например, не харесвам тялото си. Мисля, че имам прекалено много пъпки по лицето. Също така си мразя веждите, но майка ми само ми повтаря да не съм посмяла да ги скубя, защото били много хубави .. Като цяло е това. Поне това усещам, че не харесвам в себе си, когато погледна в огледалото .. [-(
За пъпките горещо ти препоръчвам Garnier pure active exfobrusher, на една приятелка цялото й лице беше в пъпки и си купи това и за няколко месеца й изчезнаха и от други съм чувала, че е много ефективно. А за веждите кажи на майка ти, че не си ги харесваш и, ако пак не ти дава отиди сама на козметик не е скъпо около 10 лв.

xxfucktheworldxx
07-19-2011, 22:06
Само не разбрах на колко години си .. ?

13 ['98] :)

Djuff
07-20-2011, 05:41
Ееее тва да са ти проблемите!Пъпки много ясно, че ще имаш в пубертета си, лесно се махат, за веждите кажи на майка ти, че искаш да ти ги оформят аз така казах на мойта/и тя не искаше да чуе че искам да ги скубя/и ме заведе на козметик, тялото - спортувай, храни се правилно..
Малки 'проблеми' лесно се оправят пък си и само на 13 има време за всичко.Успех!

loca10
07-20-2011, 09:14
Запиши се на плуване- оправя стойката, развива всички мускули, отваря се апетит (споко, това е балансирано хранене :D ), освен това съм чувала, че уголемява гърдите. За пъпките- спри чипса и другите мазни изкушения, мажи се с някакъв крем (аз лично използвам LR, след 3 дни се наблюдава значително изчистване на кожата) и стой много на слънце. Веднъж отидох на плаж с много пъпки, не си намазах лицето с лосион и на сутринта ги нямаше! Уау! :smt003 Най- важното: не си пипай лицето, не се клепай до ушите с 10 крема, а само вечер преди лягане се мажи с ЕДИН ЕДИНСТВЕН! През лятото е по-добре да слагаш пудра, отколкото фдт... И усмивката е адски важна, подредените бели зъби изглеждат просто невероятно. Всякаква козметика има по магазините, избирай внимателно според твоя тип кожа и коса, тренирай и наблюдавай промяната... С воля всичко става :wink: След редовен и правилен режим няма как да не се почувстваш привлекателна :P

ShtrudeL
07-20-2011, 09:19
Оф. Ще се оправиш. Ако не...ще станеш още по-зле... Ако е първото... ще ти писне да си такова нищожество...ще видиш.

xxfucktheworldxx
07-20-2011, 09:24
Ееее тва да са ти проблемите!Пъпки много ясно, че ще имаш в пубертета си, лесно се махат, за веждите кажи на майка ти, че искаш да ти ги оформят аз така казах на мойта/и тя не искаше да чуе че искам да ги скубя/и ме заведе на козметик, тялото - спортувай, храни се правилно..
Малки 'проблеми' лесно се оправят пък си и само на 13 има време за всичко.Успех!

Да, наистина има хора с по-големи и по-сериозни проблеми от моите, но аз просто се притеснявам дали няма да се затворя прекалено в себе си и в бъдеще да си съсипя живота... :(

loca10
07-20-2011, 12:54
Ще ти увре акъла, не бой се :lol: Не си внушавай, че имаш психични разтройства, току виж нещо почне да се мъти

xch0colattegiirlxx
07-21-2011, 09:01
Когато тръгвам за някъде и наближавам до някаква кампания, приблизително на моята възраст..
Разлика между "компания" и "кампания" правиш ли? :?

Пъпкитв се появяват от честото потене или пък лоша хигиена.Сутрин и вечер измивай лицето си с гореща вода (толкова колкото ти понася..) и ползвай качествен сапун за лице.Винаги можеш да отидеш на козметик за да ти оформят хубаво веждите.А пък майка ти все някак си ще го преживее.А за тялото..Ако си пълна прави упражнения.Това ще помогне --> http://www.vbox7.com/play:0f312c5c0e . За стегнати ръце вдигай гири.Ако нямаш попитай някой твой приятел..Ама да не са много тежки де..някъде около 3-4 килограма едната :)
Надявам се да съм помогнала някак.
Няма да е зле да си направиш и някоя нова прическа. :)

crazyfrog
07-21-2011, 10:26
(аз лично използвам LR, след 3 дни се наблюдава значително изчистване на кожата) и стой много на слънце. Веднъж отидох на плаж с много пъпки, не си намазах лицето с лосион и на сутринта ги нямаше! Уау! :smt003 Най- важното: не си пипай лицето, не се клепай до ушите с 10 крема, а само вечер преди лягане се мажи с ЕДИН ЕДИНСТВЕН! През лятото е по-добре да слагаш пудра, отколкото фдт... И усмивката е адски важна, подредените бели зъби изглеждат просто невероятно. :P
Не си си намазал/намазала лицето с слънцезащитен лосион ли да разбирам?Тва е тъпо,и естествено 4е на другия ден няма да ги има,ти ако си стоял цял ден на слянце без лосион лицето ти е по4ернло и те са избледнели... ама после има опасност да се влошат... и после като избледнееш пак си се показват .. не си мисли 4е слънцето ги е махнало... за авторката .. има хубави пудри слънцезащитни..скъпи4ки са,но и мисля 4е не запушват порите. И такива кремове има които,хем прикриват леко,хем са специално слънцезащитни :)

BloodRunsCold
07-21-2011, 12:43
С паяк!

loca10
07-21-2011, 13:47
Не си си намазал/намазала лицето с слънцезащитен лосион ли да разбирам?Тва е тъпо,и естествено 4е на другия ден няма да ги има,ти ако си стоял цял ден на слянце без лосион лицето ти е по4ернло и те са избледнели... ама после има опасност да се влошат... и после като избледнееш пак си се показват .. не си мисли 4е слънцето ги е махнало...

Не е вярно... :D

jimbotoo
07-21-2011, 19:37
И аз бях като теб.. Бях мълчалив и затворен човек. В компанията, в която бях се чувствах като аутсайдер... Един ден си казах "Това не може да продължи така" :) .. Смених компанията, смених стила на обличане, прическа, записах се на фитнес, спрях цигарите, хората си изградиха мнение за мен и с времето започнаха да ме уважават. Днес се радвам какво съм изградил с времето и няма какво да променям :)

crazyfrog
07-21-2011, 21:11
доообре щом така казваш ;д за рак на кожата или стареене на кожата не си ли 4увал или айде да не е тва... слънцето само смесва тона на кожата с 4ервенината на пъпките .... виж в интернет и си помисли после дали пак ще отидеш на плаж без да си намажеш лицето :) Тома неверни

Foreverbg
07-22-2011, 08:01
Всичкото е от пубертета. Какво ти пука кво мислят хората за тебе? На света има милярди хора, според тебе как ще се харесаш на всички? Прави това, което те кефи, дръж се както те кефи и да не ти пука за хорското мнение :P