View Full Version : скоро правих секс за 1 път-на това ли се дължи?
malinawasilewa
07-19-2011, 08:26
значи имам следния проблем - наскоро правих секс за първи път . Съответно нямах проблеми . Но от два дена имам следния проблем - когато пишкам ме боли наистина много , а и ми се ходи до тоалетна значително по -често . Та се чудя има ли връзка с това че наскоро правих секс за първи път , а и ще мине ли от само себе си или трябва да се предприеме лечение , какво мислите ? Мога ли да направя нещо без да е необходима лекарска намеса ?
Ами освен ако нямаш гинекологически умения , да се изследваш сама ... Ти трябва лекар ..
MiRaCuLiX
07-19-2011, 08:35
Еее вие пък веднага я пращате на гинеколог...нека да изчака още няколко дни...предполагам имаш някаква раничка и за това те боли когато пикаеш...и не само...когато правиш секс се предполага ,че също ще те заболи...грижи се повече за нея ;) до 1 седмица трябва да е минало...мий я по-често ;р ако до 1 седмица не е минала отивай на докторче (в краен случай)
ако партньора ти е бил по-груб..изчакай още ден,два да видиш как щв се развият нещата
SeXyMaCka
07-19-2011, 09:26
Щом и се ходи по малка нужда по често и я боли е възможно да са проблеми с бъбреците или цистит. Може и просто да е настинала и да не е свързано с това, че наскоро е започнала да води полов живот.
Нека позная - отиваш до тоалетната, пишкаш и тогава ти се появяват остри болки, които преминават до минута. После пак си на 6... Ако е така значи може да имаш цистит. Може да се появи след секс, настинка и прочие. Отивай на лекар, че само няма как да отмине, а отложиш ли го ще те боли все повече и има вероятност да ти стане хронично...
HeavenSent
07-19-2011, 09:36
Щом и се ходи по малка нужда по често и я боли е възможно да са проблеми с бъбреците или цистит. Може и просто да е настинала и да не е свързано с това, че наскоро е започнала да води полов живот.
Абсолютно съм съгласна. Не е възможно да има нещо общо между честото ходене до тоалетна и секса... Често цистит се развива след секс, но е абсолютно възможно причината да е друга (вкл. и настиване). А друг вариант е да изхвърляш бъбречно камъче, ако имаш болки и в кръста. Моят съвет е първоначално да пробваш с чай от липов цвят или специализиран бъбречен чай (аз лично така се оправям само за ден-два), а ако това не помогне да отидеш на лекар, защото с бъбреците шега не бива. Също така червената боровинка много помага, вкл. и срещу болката. :)
xXxPrivateLovexXx
07-19-2011, 09:55
Лекар...не чакай щото и без тва само няма се оправи (всъщност има няква вероятност ама малка..)
И аз съм на мнение, че можеш да изчакаш още няколко дни ако не почне да минава върви да се посъветваш с лекар :) Разбира се това важи само ако болката не е наистина силна и се трае :)
malinawasilewa
07-19-2011, 10:59
[quote=SeXyMaCka]Щом и се ходи по малка нужда по често и я боли е възможно да са проблеми с бъбреците или цистит. Може и просто да е настинала и да не е свързано с това, че наскоро е започнала да води полов живот.
Абсолютно съм съгласна. Не е възможно да има нещо общо между честото ходене до тоалетна и секса... Често цистит се развива след секс, но е абсолютно възможно причината да е друга (вкл. и настиване). А друг вариант е да изхвърляш бъбречно камъче, ако имаш болки и в кръста. Моят съвет е първоначално да пробваш с чай от липов цвят или специализиран бъбречен чай (аз лично така се оправям само за ден-два), а ако това не помогне да отидеш на лекар, защото с бъбреците шега не бива. Също така червената боровинка
Да . Имам болки в кръста от вчера , ако е така както казваш че изхвърлям бъбречно камъче , какво трябва да се направи , опасно ли е ?
HeavenSent
07-19-2011, 11:08
[quote=SeXyMaCka]Щом и се ходи по малка нужда по често и я боли е възможно да са проблеми с бъбреците или цистит. Може и просто да е настинала и да не е свързано с това, че наскоро е започнала да води полов живот.
Абсолютно съм съгласна. Не е възможно да има нещо общо между честото ходене до тоалетна и секса... Често цистит се развива след секс, но е абсолютно възможно причината да е друга (вкл. и настиване). А друг вариант е да изхвърляш бъбречно камъче, ако имаш болки и в кръста. Моят съвет е първоначално да пробваш с чай от липов цвят или специализиран бъбречен чай (аз лично така се оправям само за ден-два), а ако това не помогне да отидеш на лекар, защото с бъбреците шега не бива. Също така червената боровинка
Да . Имам болки в кръста от вчера , ако е така както казваш че изхвърлям бъбречно камъче , какво трябва да се направи , опасно ли е ?
О, спокойно, аз всеки месец изхвърлям поне по 1. Както казах - чай липов цвят или още по-добре специализиран бъбречен. В МНОГО големи количества. Трябва да се насилваш да пиеш течности, за да не се задържа камъчето по пикочните пътища, а да излезе колкото може по бързо. Също така е добре тия дни да не ядеш фъстъци и домати, защото лично на мен много ми пречат и ми усилват болките. И не се шашкай, ще се оправиш.
И все пак ако болките се усилят или не ти мине до няколко дни - ЛЕКАР.
възможно е да е заради това. цистита се появява понякога и след дефлорация
ThisIsMe
07-19-2011, 12:12
Именно!
Авторке и на лично ти обясних,а ти продължаваш с темите.Чай от Мечо грозде помага при цистит,а неговото лечение става чрез антибиотици.Какво още не ти е ясно?
sensesense
07-19-2011, 12:21
Именно!
Авторке и на лично ти обясних,а ти продължаваш с темите.Чай от Мечо грозде помага при цистит,а неговото лечение става чрез антибиотици.Какво още не ти е ясно?
Абсолютно вярно!
И при мен след първия път се появи цистит.В началото усещах някакво напрежение и парене при уриниране и не го взех много под внимание,но проблема се върна отново и се наложи да предприема лечение с антибиотици.Та сега съм си добре.
Именно!
Абсолютно вярно!
И при мен след първия път се появи цистит.В началото усещах някакво напрежение и парене при уриниране и не го взех много под внимание,но проблема се върна отново и се наложи да предприема лечение с антибиотици.Та сега съм си добре.
то и аз именно щото ме беше срам да кажа на наще изчаках да мине от самосебеси и сега вече 1 година съм с хроничен цистит. така че веднага-мама, тати-на лекар и се лекувай! защото е наистина опасно и може да се стигне до операция
st3finka
07-19-2011, 12:35
+1
PaperMonster
07-19-2011, 13:03
Абе по - добре отиди на гинеколог .. ей така за себе си ;)
krem4et0
07-19-2011, 13:44
Незабавно се обърни към личния си лекар и той да те пренасочи към специалист. Не предприемай самолечение.
А мацките си диагнозата да са по-внимателни следващият път.
Същия проблем имах. Ципрофлоксацин! Не съм се съветвала с лекар, но майка ми също е имала цистит и ми го купи. Ципрофлоксацина е антибиотик, мисля че се пие на 12 часа. При 2рото или 3тото хапче, ще си 6+ ;)
Искаш ли едноседмична почивка, заради това предписание?
krem4et0
хахаха просто казвам какво на мен ми е помогнало, не съм и опряла нож до гърлото да го купува.... Хубаво, извинявам се, не знаех, че заради това се банва. И все пак ако си решила - давай, все тая. :)
На мен също ми се е случвало това,цистит беше, ходих на лекар и ми изписа лекарства и след около 3,4 дни мина и след това не съм имала проблеми,дано и да нямам.Иди на лекар по-добре,не чакай да мине от самосебе си ,за да не стане по-зле!