View Full Version : Къде е границата между притежанието и ревността?
BloodRunsCold
07-19-2011, 17:02
Хипотетично... гаджето ви излиза само с момчета и съответно, ако сте момиче - той излиза само с момичета. Но го прави постоянно. Държи се супер мило с тях, дава им така наречените "сигнали". Държат се за ръчичка, през кръста, гушкат се, гледат филмчета 1 на 1 самички и това нормално ли е? Знам че ще има две мнения затова искам да ги чуя и двете. Нека консерватизма срещу либерализма да започне...сега!
Къде е границата между това да ревнуваш някого и да чувстваш някаква нужда за власт над някого, когото обичаш? Бихте ли били с такъв човек? След като виждате, че не му е приятно вие да го правите, бихте ли спрели? А ако спрете, а той не? Къде е тънката граница между егоизма и притежанието? Вие сте...
anonymous708973
07-19-2011, 17:05
Ъм, аз излизам предимно с момчета и се държа супер приятелски с тях. Мила съм, помагам и гушкам. Гледала съм и филми с тях, не виждам нещо нередно? Но това е всичко. Приятелите, които са просто такива, не държа за ръка, нито през кръста.
Мисля, че малко понастъпвам границата и вероятно давам поводи за ревност, но не бих спряла, особено ако човекът до мен се опитва да ме контролира. Естествено, казвам кога и с кого излизам, както и къде отиваме, но това е всичко. :)
SisiStrange
07-19-2011, 17:13
Ревност в полезната и нормална форма е този тънък момент, в който ме ревнуват точно толкова, колкото да видя, че не съм му безразлична. Това не включва забрани, ограничения и ултиматуми.
Държат се за ръчичка, през кръста, гушкат се
Това ми се вижда малко прекалено. Мен би ме подразнило. Но не бих го споменала де.
Аз, ако видя, че на приятеля ми му е неприятно отношението ми към момчетата ми приятели просто бих го променила леко. Не е нужно да се натискаш и мачкаш с някого, за да ти е близък приятел, да се шляете насам натам и да си споделяте.
Държат се за ръчичка, през кръста, гушкат се, гледат филмчета 1 на 1 самички и това нормално ли е?
Ето от тук ми светна червената лампичка .. не бих го приела!
Къде е границата между това да ревнуваш някого и да чувстваш някаква нужда за власт над някого, когото обичаш?
При ревността е по - скоро страх, несигурност .. докато при властта си е незачитане на другия, омаловажаването му ..
Бихте ли били с такъв човек?
Ревнив - да, в границите на нормалното! Властен - не!
След като виждате, че не му е приятно вие да го правите, бихте ли спрели?
Да, бих се постарала ..
А ако спрете, а той не?
Губи правото да иска от мен каквито и да е компромиси .. и както казваше Преслава в една песен "щом играеш мръсно, ще ти върна и на цирк ще го обърна!!" 8-)
Къде е тънката граница между егоизма и притежанието?
ето това за мен е въпрос без отговор .. 8-)
ревността е съмнение. ако излезе извън нормалните контролируеми граници е пагубна за връзката.
Според ревността я има във всяка връзка и да не кажа голяма дума, но е необходима, за да съществува връзката. Аз съм изключително ревнив, както се казва и от себе си ревнувам, но рядко го показвам, просто защото знам, че не трябва да се опитвам да контролирам гаджето ми. Аз също излизам с момичета, тези които са ми по-близки ги прегръщам за поздрав, но дотам. Дадените примери определено биха ме изкарали извън контрол и след няколко сериозни разговора на тая тема ако това продължава значи няма смисъл да съм с този човек. За мен би било нормално това държание да бъде спряно когато гаджето ти, ти казва в очите, че никак не му е приятно(особено ако има чувства между двамата).
xBadxApple
07-19-2011, 23:39
Хората винаги искат да притежават, независимо дали е друг човек или предмет от някакво ниско естествено. Това не може да се изкорени от тях никога.
Има по-малко ревниви просто и такива, които не го показват. Аз примерно ревниви хора не харесвам и трудно поддържам връзка с такива. Те се нервят, щото си държа на приятелките (виждаме се, понякога може да спя в тях, т.н. т.н.), аз не понасям да ме ограничават и така..
Мога да правя компромиси, но до някакви предели, които приемам за разумни.
Има по-малко ревниви просто и такива, които не го показват.
Хайде ,бе ? Ми ако намираш хората просто за играчка и занимавка за свободното време ,кво праим ?
Пф ,изписах баси поста ,ама реших че няма смисъл да те вкарвам в "Размисли и страсти". Накратко - ако човекът срещу тебе е шит ,имаш основание да се дразниш ,макар че ако самочувствието ти не беше съизмеримо по височина с тревата ,нямаше да ти пука и щеше да подминеш въпросния човек като поредния кофти избор.
Ако го намираш за свестен и закачките му просто за начин да си 'подкрепи' егото - няма какво да се месиш.
Освен ако не се чувстваш изолиран/а и не те дразни въпросното нещо ,разбира се.
ПС: и мен ме гушкат и държат за ръка/през кръста ,но лесно се усеща кога е на игра и да видиш как ще реагира човекът ,когото 'гушкаш' (сиреч да си повдигнеш самочувствието ,че видиш ли - дава ми / приятно му е / кефи ми се) ,и кога е с цел да му пускаш намеци. Много са смешни хората понякога - вместо да изплюят 5 думи на кръст ,режисират еб*си филмите :lol:
antifashionshit
07-20-2011, 06:05
ако не ми го навира в лицето - нямам против. ако го прави по някакъв неуважителен за мен начин, тогава няма да се изкефя, ама 'ич.
MaLkaTa_LaDy
07-20-2011, 08:05
Според разбиранията на всеки човек... Това с държането за ръчичка и на мен ми дойде в повече. Иначе с най-добрия си приятел правя всичко останало. Но както и да се държа с приятелите си, дори най-близките, с приятеля си се държа още по-мило/интимно. Та ако мога така да се изразя - не би ми било проблем да прави каквито и да е жестове към момичетата, ако тези към мен, са по-специални. Но ако се държи с тях, както и с мен, не бих го приела.
xBadxApple
07-20-2011, 11:19
Има по-малко ревниви просто и такива, които не го показват.
Хайде ,бе ? Ми ако намираш хората просто за играчка и занимавка за свободното време ,кво праим ?
Не разбрах навързаността на моя и твоя пост, care to explain, 'де се вика?
deadshadow13
07-20-2011, 21:24
от кога думата гаджета значи че и жените и мъжете трябва да спрут да излизат с противоположният пол се едно аз да кажа на мойта еми сорка ти с момчета няма да се виждаш или тя да ми каже еми бро нема се виждаш с мацки тва е адски тъпо и децко какво като излизаме и с други момичета и им обръщаме внимание важното е че в главата ни сте вие (гаджета та ни) и не трябва да се притеснявате от този факт както вие така и ние
Има огромна разлика между приятелско държание между двама човека и зарибявки, флиртечта, ала-бала. А това, да държиш някого за ръчичка, да гледате сами филмчета (освен ако наистина не са ултра близки приятели) е доста странно. Не се доверявам.