View Full Version : УНСС или ЮЗУ ?
Къде е по-добре да се учи право ?
baroveca9302
07-25-2011, 07:30
Ако питаш мен, най-добре право се учи в СУ.
Много правилно. Чужбина е още по-добре но там е скъпо.
gofeto917
07-25-2011, 09:08
При всички случай УНСС е по-добре от ЮЗУ
Все едно питаш- кое е по-скъпо :диамантите или мънистата!
УНСС,разбира се. Право се учи в СУ,УНСС и ВТУ.
Не знам много юристи хвалят ЮЗУ :(
Защото лесно се влиза и лесно се излиза. Ако семейството ти има адвокатска кантора- отивай там! Но ако трябва сама/сам да си градиш бъдещето ЮЗУ ще е загуба на време и пари.
sladkish_14
07-25-2011, 19:50
Аз пък си мислех, че ЮЗУ е по-добър от УНСС-то..
XaMcTePKa
07-25-2011, 19:57
За СУ вече казаха, но и ВТУ не е никак зле ;) рядко има недоволни.
ами когато бях на дело в съда едната адвокатка беше завършила право в ЮЗУ (личната ни адвокатка е, оттам знам), а другата в СУ..
тази завършила в ЮЗУ спечели делото, като по принцип ни е лична както казах и на моето семейство също е печелила не едно или две дела (не ми се обяснява от какво естество)
възрастта им беше идентична..
така че си прави изводите..
АМА ВАЖНОТО Е НЕ КЪДЕ СИ ЗАВЪРШИЛ И КАКВО ТИ ПИШЕ НА ДИПЛОМАТА, А КОЛКО СИ УЧИЛ И КАК СИ ПРИЛАГАШ ЗНАНИЯТА!
ами когато бях на дело в съда едната адвокатка беше завършила право в ЮЗУ (личната ни адвокатка е, оттам знам), а другата в СУ..
тази завършила в ЮЗУ спечели делото, като по принцип ни е лична както казах и на моето семейство също е печелила не едно или две дела (не ми се обяснява от какво естество)
АМА ВАЖНОТО Е НЕ КЪДЕ СИ ЗАВЪРШИЛ И КАКВО ТИ ПИШЕ НА ДИПЛОМАТА, А КОЛКО СИ УЧИЛ И КАК СИ ПРИЛАГАШ ЗНАНИЯТА!
Разбира се, че си зависи и от човека. Просто СУ ти дава по-голяма база знания от гледна точка на преподаватели. От теб зависи дали ще ги учиш...друг е въпросът, че има начини и по други, заобиколни начини да си вземеш изпитите.
И не знам защо, но имам чувството, че бъркате ЮЗУ в Благоевград с Американския университет в Благоевград.
Това са два различни университета, нали знаете? И вторият дори не е в българската мрежа от университети и накрая излизаш с американска диплома.
Много правилно. Чужбина е още по-добре но там е скъпо.
Само да попитам, има ли начин като завършиш право в чужбина да работиш в България или трябва да си останеш в държавата, която си завършил?! :-o
Разбира се, че си зависи и от човека. Просто СУ ти дава по-голяма база знания от гледна точка на преподаватели. От теб зависи дали ще ги учиш...друг е въпросът, че има начини и по други, заобиколни начини да си вземеш изпитите.
Преподавателите в ЮЗУ не са ли от УНСС и СУ ? Че мисля че се въртят....
Има един лаф за ЮЗУ:
На лекция по компютърни технологии професора обяснява:
-Колеги, това е интеграл. В СУ дори го решават. 8)
Moderatorius
07-26-2011, 19:40
^ :lol: :lol:
На мнение съм, че един студент ще бъде добър в професията си, ако той сам иска. Дали е СУ или ЮЗУ, все едно. Ако имаш желание, ще бъдеш в милион пъти по-добър от този, от СУ. Всичко е до самоподготовка. И двата университета не са с особена слава :D , но помисли в каква област на правото искаш да се занимаваш. Ако е нещо икономическо, избирай УНСС. ЮЗУ не знам в какво специализира ;Д. Ако ме бяха приели и в двете, бих отишла в УНСС. Мисля, че е по-добре положението, защото имам позната от ЮЗУ, с право :D Пълна пародия. Завърши го, редовно, като живееше в София. :lol: Може и в УНСС да е така, не знам. Но както казаха преди мен, помисли за ВТУ. Според мен е най-доброто, след СУ.
И не знам защо, но имам чувството, че бъркате ЮЗУ в Благоевград с Американския университет в Благоевград.
Това са два различни университета, нали знаете? И вторият дори не е в българската мрежа от университети и накрая излизаш с американска диплома.
кого визираш ще може ли да споделиш?
Преподавателите в ЮЗУ не са ли от УНСС и СУ ? Че мисля че се въртят....
има много, които са били в СУ или УНСС, да. Но има и такива,които са си местни и тук си преподават.
[quote=mog1]И не знам защо, но имам чувството, че бъркате ЮЗУ в Благоевград с Американския университет в Благоевград.
кого визираш ще може ли да споделиш?
Кого визирам- двама, трима преди мен, се изказаха че ЮЗУ е по-добре от СУ и УНСС.
^честно казано, не е по-добре, но не е и по-зле. на едно ниво са горе-долу. ;)