View Full Version : Промивам си мозъка с тия неща
Когато започне да се говори по телевизията за някакви нападения,убийства,изващен ия и тн или излизат подобни филми и сериали ,това ми влияе зле.Когато примерно изгасне тока или има буря (и всякакви такива страхотии) се сещам за някой филм на ужасите и примерно как няква жена пада от балкона или за някви духове и тн.Вчера имаше ужасно силна буря и тока изгасна започнаха да се отварят прозорците ии аз нали сега съм при баба ,тръгнахме да ги затваряме и по едно време тя отвори единия прозорец(под него има цимент,в смисъл като излезеш от прозореца можеш да стъпиш на цимента и да се разхождаш,защото отдолу е антрето)ии тя погледна навън и на мен ми изникна мисълта за Петък 13ти и онова малкото русо момченце и си викам ако беше тва дете на мое място сигурно щеше да я затвори навън. :shock: Когато мама чисти прозорците(на 4тия етаж сме в блок) и много ме е страх за нея и постоянно и казвам да слезе,защото все си мисля че може да се подхлъзне и да падне.Има моменти,когато си седя или гледам нещо и изведнъж си представям няква сцена от филм на ужасите.
Преди няколко години гледах много филми на ужасите,постоянно,но вече не толкова.И напоследък както станаха нещата в Норвегия,онова момиче в Борисовата и тн...Срам ме е да си призная,обаче ме е страх някой ден и на мен да не ми прещрака и да направя някоя глупост.Като цяло въображението ми е ужасно развинтено и си съчиявам всякакви истории-от много смешни до много тъжни.
Какво да направя,че да спрат да ми изникват такива глупости в главата? :o
ElizaDushku
07-25-2011, 11:05
Като за начало спри с филмите на ужасите, май ти идват в повече.
ElizaDushku,току що си изтрих един ужас от телефона(мислех да го гледам,ноооо...) 8-)
xxxbrokenhearthxxx,всъщност аз пиша стихове повечето,от които са доста тъжни и трагични,а наскоро участвах в един конкурс за фентъзи и хорър разказ...Така,че да...отдавна вече пиша.
PsychoBitchFromHell
07-25-2011, 13:24
Не се филмирай :?
Започни да гледаш по-ведро на живота :) Излизай повече с приятели/ако сега не го правиш/,разказвайте си вицове,шеги,гледай смешни и забавни сериали и филми,чети по-приятен стил и жанр книга,не пускай новините щом знаеш че дават само за лошото-вместо това можеш да погледаш природата навън докато си пушиш цигарата,пиеш кафето.Започни да тичаш или спортуваш-спортът избистря мисълта и пропъжда лошите мисли и чувства :) Опитай поне едно от изброените и ще видиш как вече няма да мислиш за лошите неща по света :-)
Спри да гледаш ужаси.Когато за пръв път гледах ужас сама, после спах между мама и тате :D и за тва гледам само с приятели че те ужаса го правят на комедия...Споко и на мен ми изникват много извратени мисли, но ги игнорирам и съм ок.Не им обръщай внимание,не гледай ужаси и гадости, а когато ти изникне гадна сцена в главата кажи си 'не дай си боже' и я забрави, при мен действа като ми изкочи извратеняшка мисъл в главата.
WesCraven
07-26-2011, 10:23
Боже,надявам се някой ден да правя филми,които да карат хората да се чувстват по същия начин :Д .. Това са филми на ужасите и не въздействат само на теб по този начин.В нощ ,в която започнат светкавици и т.н се сети какво ти казвам сега.Филмите,Халловеен и каквито и да те стряскат се правят доста време,ползва се много техника и е дело на режисьори,актьори,сценарис ти,продуценти и т.н и т.н ,които това им е целта.Те се забавляват,правят тези филми за пари и за да карат милиони хора да се чувстват както ти се чувстваш.
Да ,съществуват такива хора,боже какви психопати има,сякаш е излязло от сценария на Погрешен завой , но .. Милиарди хора,има няколко стотин такива психопата по цял свят,но това не значи,че ти ще станеш такава.Най-големите психопати обикновенно са били умствено изостанали и психично болни още от раждането си ,после са били третирани от родителите си като изроди и от там и в училище също..След целия този тормоз те просто изперкват.Това че ти гледаш някакъв ужас и просто си представяш какво е направил убиеца и какво можеш да направиш ти ако изперкаш и как можеш да напраиш същото и да убиеш някого ..това чувство просто е плод на твоето въображение и на факта,че филма доста те е стреснал.Спокойно,гледай си ужасите като те кефят,гледай си филмите,но знай,че това е КИНО.Да,трябва да те е страх,но ако не можеш да контролираш този страх,просто си казвай,че този персонаж от които те е страх е правен с доста ефекти , от хора като теб и мен.Така че..Успех.
Всичко това го пиша на латиница и сега ще го кирилицирам,не знам какво ще се получи и се надявам да нямам много правописни грешки.
И аз гледам много филми на ужасите,но не ми действа така.Единственото което става е да не мога да заспя някоя вечер след като съм гледала някой страшен филм :D Иначе и майка ми като се надвеси да чисти прозорците и мене много ме е страх .. а ние сме на 6-тия.Казах и да престане да се качва по тия столове там да не стане белята :D
Иначе като се надвеся от терасата ми се е искало да скоча ама .. то това не е от такива работи ами просто адреналин сигурно :D
Осъзнай се.Тези неща по филмите не са истински.Ти явно не можеш да овладееш подсъзнанието и страха си, защото сцените са запечатани в ума ти.Когато на мен ми става нещо подобно, чета или гледам нещо, чиято история ми харесва, успокоява ме, позната ми е.Опитай да се разсейваш така.Сещай се за някой друг много готин филм и се опитай да се "потопиш" в неговия свят и да излезеш от ужаса.На мен това ми действа - мисля повече за друго и все по-рядко се сещам за страшни неща :)
Голяма си параноя.
Решението на проблема ти е логично. Просто спри да гледаш филми на ужасите и да изживяваш толкова всичко случващо се.
lovehorror
07-26-2011, 14:10
Аз също гледам много филми на ужасите,и е съвсем нормално да се страхуваш,филмите на ужасите се правят с цел да плашат хората,аз също в определени моменти си представям,че съм в сцена от филм на ужасите,след като изгледах трилогията на Писък излязох в коридора и се оглеждах да не излезе някои сериен убиец от спалнята.Снощи гледах То на Стивън Кинг и като си легнах в тъмното си представях,че Пениуайз е в стаята и след всеки филм на ужасите се плаша и ме е страх.Oпитвам се да ти кажа,че това не значи,че изперкваш,напълно нормално е да се страхуваш след като си гледала някои филм на ужасите.Но не мисля,че от гледане на ужаси човек може да стигне до там,че да се превърне в убиец.Просто ако не си добре с нервите и психиката,можеш да отидеш на психиатър или психолог,това в никакъв случай не значи,че си луда както го възприемат някои хора.
Но ти си прецени ако ти въздействат зле не гледай повече,ако ти се отразява зле на нервите и психиката.
danibebi
08-02-2011, 23:25
НЕДЕЙ да гледаш филми на ужасите, поне за известно време, докато не спреш да си мислиш глупости. Аз мисля, че е от пубертета.. скоро ще ти мине, спокойно. И аз съм имала подобни "преживявания" , но ми минава. Просто се опитай да се развличаш с нещо, запиши се на някакъв спорт например. :) Тц, това човешката психика е нещо.. удивително. ;xx Хайде успех, дано съм помогнала поне малко. :) :-)