Влез

View Full Version : Какъв баща си..

vesinka899
07-31-2011, 06:39
Какъв баща си ако от 12 години не си се обадил на дъщеря си,нито за нова година нито за рожденния й ден.Какъв баща си ако не ти пука за собствената ти кръв.Има ли изобщо такива "бащи"?.Няма ли бащинско чувство,не мисли ли за мен,защо не ме търси?Познавам деца,които са с разведени родители,но и майките и бащите им се интересуват за тях.Виждат се,комуникират.Обаждат им се за рожденните дни...А това моето не е семейство-майка и дъщеря не правят семейство.Но тази дума татко ми е толкова далечна.Няма на кого да кажа "тате".Искам бащина обич. :( :( :( .Интересно ми е дали мисли за мен,дали му пука за мен.
Чувствам се отхвърлена,самотна,щом собствения ми баща не ме иска.......

Просто днес имам рд,а по принцип на тоя ден съм много тъжна.Прекаленото внимание от близки и приятели ми идва в повече.Иска ми се да пропусна тоя ден.Изведнъж всички се сещат за теб.Моля не пишете глупости,просто исках да споделя. :( :( :( :(

Uncontrollable
07-31-2011, 07:54
1. Честит рожден ден. :D
2. Извинявай, че ти го казвам, но това не е баща за мен, да не ти се е обадил 12 год. и то на празници като например рождения ти ден, не мисли за него... тази дума "баща" явно не е за него...

Uncontrollable
07-31-2011, 07:55
Права си :-D

Colouring
07-31-2011, 08:31
Да ти е честит рождения ден!Разбирам,че ти е тъжно,че нещо ти липсва,че се чувстваш отхвърлена...И аз бих се чувствала така,ако моят баща не ми се е обаждал и не е искал да ме види толкова време.Но ти се тормозиш прекалено много време.Дванадесет години са прекалено много..Щом той не е изявил желание да види собствената си дъщеря-той губи.Помисли си що за боклук може да го направи?Това,че ти е кръвен роднина нищо не означава.Да,помогнал е за създаването ти,но това не стига.Къде е бил през всичкото това време,през което майка ти те е отглеждала и възпитавала?За такъв "баща" не си струва да се тормозиш.Разбирам,че ти е нужна мъжка,бащина обич,но просто нищо не можеш да направиш.Той е направил неправилния избор,недей да страдаш заради неговата грешка.Помисли си за всички други,които те обичат и които никога няма да постъпят така-това е твоето семейство и се радвай,че го имаш.
Хайде,нека и този рожден ден да не минава толкова унило..Отивай и се весели!

mArMaLaDkA
07-31-2011, 09:09
Семейство са хората, които те обичат без да искат нищо в замяна, които се грижат за теб и които са винаги до теб в трудни моменти. Това, че семейството се състояло от трима или четирима души са някакви толкова остарели стереотипи, че е излишно даже да им се обръща внимание. Някои си имат и майка, и баща, и въпреки това са нещастни, защото стават свидетели на побоища и пиянски скандали. Та кое е по-важното - да си имаш "семейство" и да живееш в постоянен страх, или да растеш сигурна и спокойна? И откъде-накъде ще страдаш за този човек, при положение, че него хич не го и интересува какво се случва с теб? Не е присъствал в живота ти, минимален интерес не е показал, следователно защо му придаваш такова значение? Извинявай, че така грубо подхващам, обаче ти е време да се вземеш в ръце. Направо е срамота да си заобиколена от обич и внимание и вместо да го оценяваш, вместо да се забавляваш, особено на днешния ден, ти си пропиляваш времето да се самосъжаляваш. Бъди благодарна за това, което имаш, бъди щастлива, че имаш толкова борбена майка, усмихни се и гледай по-позитивно на нещата.

TVDQueen
07-31-2011, 09:17
1-во Честит рожден ден!Пожелавам ти много усмивки и щастие.
2-ро Това е твоят ден и трябва да се забавляваш на него вместо да тъгуваш за човек, който не те оценява.Щом за толкова време не те е потърсил, не бих казала, че такъв човек е ''баща''.Много съм съгласна, че едно семейство не е задължително от 3-4 човека.Радвай се на любовта, с която те обгръщат близките ти.Тя е най-важна.Не си струва да си мислиш за този човек. :)

MysteryOfMan
07-31-2011, 09:42
Вместо да тъгуваш по онова, което нямаш, се радвай на това, което имаш..

bloodyF
07-31-2011, 09:47
честит рожден ден :-)

както казаха, радвай се че поне имаш майка, която се грижи за теб. някои и това нямат..

.Има ли изобщо такива "бащи"?.

ами има..
май да не се интересува изобщо е по-добре от малко..
моят примерно,виждаме се (разведени са нашите и не се търпят) отделно, ходя у тях, но като отида се виждам с братовчедките ми, чичо, баба, дядо, не и с него
дава ми пари от време на време (не много де) и това му е ''бащинската обич''..
честно казано съм се примирила и не ми пука вече..опитай се да разсъждаваш по тоя начин, по-добре ще ти е , гарантирам :)

SmilezZz
07-31-2011, 15:02
А всъщност знаеш ли къде е той ? Как е ?
Както и да е. Ще ти кажа само едно: Оценявай това,което имаш. Да не ти пука за "баща ти". Не те е потърсил толкова време,не ти се е обадил поне веднъж - според теб струва ли си да си пропиляваш настроението за такъв човек. Според мен - не. Да,разбирам те,че искаш бащинска обич и подкрепа,ноо... Замисляла ли си се,че някои хора нямат и това,което ти имаш и не оценяваш ? Сещала ли си се някога за децата без родителска грижа ,изоставени не произвола на съдбата ?
Имаш страхотна майка,нали ? Уважавай я. Цени я. Оценявай абсолютно всички,които те обичат. Не си мисли за "баща ти",живей си живота ,както трябва.

П.С - Честит Рожден Ден !! Много здраве,щастие,успехи. И най-вече много се усмихвай.

SisiStrange
07-31-2011, 15:16
Честит Рожден Ден! :P

Успокой се. Хич не си единствена. Моя е същия. Бахти, в четвъртък ме приеха в Софийски университет по специалността, за която учих година и нещо, а той още дори не се е обадил да попита какво е станало. Разни напълно непознати хора в тоя форум ми честитиха и ми пожелаха късмет, а баща ми дори не знае, че дъщеря му е студентка. Нищо ново под слънцето.
Примири се със ситуацията и я приеми като вид урок. Да знаеш какво да НЕ търсиш в един мъж та децата ти никога да не бъдат в същото положение.
Изключи тоя човек изобщо от мислите си, плановете си. Не го вкарвай в очакванията си и въобще да го няма в живота ти. Един ден, когато остарее и има нужда от грижи ще съжалява дълбоко.
Усмихни се и си празнувай! :)

BrokenInnocence
07-31-2011, 15:23
Както казаха по-горе, оценявай това, което имаш. Такива неща се случват, някои хора просто не трябва да бъдат родители. Радвай се, че имаш майка и, че не си сама. Не се изискват определен брой хора, за да има семейство, такова нещо като "майка и дъщеря не правят семейство" няма.

P.S. Аз също не живея с баща ми, така че не мисли, че говоря като човек, който не знае какво е.

miroslavflain
08-20-2011, 00:58
Спокойно.И аз мразя баща си. :)

muhtesemfan
08-20-2011, 06:03
И мен майка ми-тази долна тъпачка,не ме е търсила от 6 години,по-добре,не искам да я виждам,защото я мразя. :o

pepito1
10-31-2011, 16:52
и моя е абсолютно същия, само дето играе комар и пие много .. а да не забравя .. вълнуват го неща, които мен ме вълнуваха в 6-ти клас. Какво да ти кажа .. такива хора не заслужават да имат деца. Евала ! :)

againstyou
11-01-2011, 10:36
Имам един много важен човек в живота си и неговия баща е същия.Алкохолик,които не го интересува нищо.И аз се питам как може да съществуват такива хора,ама е факт.Просто горе главата,не се предавайте.Те ще съжаляват,ама ще е късно.