Влез

View Full Version : Литератира 9 клас

pcdfan
07-31-2011, 08:17
Много ще се зарадвам ако някой ми свърши услугата!Понеже през лятото не чета само книгите за следващата учебна година но чета и други книги не мисля че ще успея да прочета всички книги от списъка за 9 клас!Дали ще може някой да ми напише съдържанието на Литературата за 9 клас за да може да знам от кои книги кои произведения да чета или от кои произведения кои глави!Нямам време да чета целите книги\произведения затова ще се зарадвам да ме улесните!Благодаря предварително!

RageAgainstTheMachine
07-31-2011, 08:25
Ако не прочетеш целите произведения , а само откъси нищо няма да разбереш. Безмислено е. Щом дават цялата книга , значи трябва цялата да се прочете.

Винаги има време. Преди да заспиш например. Не ми казвай сега , че не спиш...

Има ли желание има и начин

Ето ти темата с произведенията.

КЛИК ТОЧНО ТУК (http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=413513)

katericArofl
07-31-2011, 19:26
абе глупости книгите са толкова безинтересни и скучни и няма куйда да се четат целите. едип, електра, антигона са леки и кратки аз сум ги чела в 5 часа сутринта и после на даскало-смятай.
Илиада просто няма смисьл да я четеш цялата-виж частите в христоматията.
старогрьцките митове, както и старобьлгарската лит мду фй христоматията= то др май нямаше

SmilezZz
08-01-2011, 17:00
Вместо да четеш и други книги,първо можеш да прочетеш тези от списъка и след това да си четеш,каквото искаш. Вярно е ,че в девети клас произведенията са адски тъпо,но... шанс. Аз прочетох само "Илиада","Антигона",Библията и още 2-3. Но не смятам да чета целия списък. Можеш да погледнеш анализите на произведенията. Ще добиеш поне някаква представа за това какво иде реч. Или ако си си купила учебници - можеш да прочетеш от там.