Влез

View Full Version : Маска с жълтък

mi6eto942
07-31-2011, 20:46
Питах в темата за коса,но никой не ми отговори,за това реших да направя тема.Чувала съм,че жълтъка бута боята за коса,а точно това е моята цел,та така въпросът ми е дали жълтъка трябва да е чист,или може да е в смес например с кисело мляко?Благодаря предварително!

wonderwall
07-31-2011, 20:53
Правила съм си тази маска,но бях се боядисала преди това с безамонячна боя.Смесих желтъците с кисело мляко,стоях 10 минути и боята се изми.

Nadunda
07-31-2011, 21:13
Не знам , ама на мене от жълтъка , косата ми мирише много ЗЛЕ

Minerva
07-31-2011, 21:15
Даже млякото и то се води, че бута боята, така че сигурно ще е по-ефективно. Обаче да знаеш, че и двете неща изсушават много!

peace95
07-31-2011, 21:16
И при мен така , а и не забелязах да е променила нещо.

pressiana
07-31-2011, 21:28
Маската е и за блясък.

mi6eto942
07-31-2011, 21:44
Боядисвам си косата вече ото година и половина с черна боя,така,че не очаквам кой знае какви резултати,но нищо не пречи да пробвам.Ще сложа канела и какао,поне да убие малко миризмата на жълтъка.

Minerva
07-31-2011, 21:50
Трудна работа. Голяма гадост е и наистина мирише много зле, от млякото още повече. Мен ми бяха казали да се намажа с такава точно, за да махна черна боя, но познай дали стана. За сметка на тва ми се догади. Ако вярно се решиш, после мий с хладка вода, че това яйце като се пресече няма да можеш да го изчеткаш от косата ти маса време.

dream1707
07-31-2011, 23:04
Само на мен ли не ми мирише косата после ? о.О
Самата маска си мирише ;д ама косата ми после не ;х .. специално накарах една камара хора да ме душат, да се уверя :-o :D

Иначе аз бях боядисана с черна безамонячна боя... Но не ми хвана добре и ми се поотми бая след първото къпане.. Та и аз си я направих тая маска(с мляко и жълтък), за да я отмия съвсем и стана ..

malka_sladkka
07-31-2011, 23:29
И при мен така , а и не забелязах да е променила нещо.

Ей тва е отговора! Това написах в темата "всичко за косата"... Наистина мирише ужасноо... пък и е фекта е нулев :lol: Има мн по-ефикасни маски :? Някой беше писал, че изсушават - моята коса си е суха, ама не съм забелязала, да е станала по-суха. Мисля, че млякото не изсушава :)

pressiana
08-01-2011, 08:53
Изсушаващи:
- кисело мляко - за еластичност на косъма
- жълтък - подхранва, но „извлича” боята от боядисаната коса , затова ще се наложи да се боядисвате по – често. Изсушава леко. Да се измива внимателно с хладка вода, тъй като ако започнете с гореща, ще се пресече и „свари” – ще останат малки топченца, които трудно се премахват и започват да гният в косата.

От голямата тема. ;)