PDA

View Full Version : Да продължиш напред, но как?

reoffender
08-01-2011, 13:21
Здравейте.
Не знам как да започна, защото не съм и предполагала,че ще ми се 'наложи' да пускам тема тук.
Преди седем месеца приключих почти едногодишна връзка с един човек. Имахме много трудности, несъответствия в характерите, различен мироглед, а и сме от различни градове, което също оказа влияние. Обичах(м) го, въпреки недостатъците, въпреки всички неща, които отблъскват трезвомислещите хора от него.
Разделихме се главно заради разстоянието, просто не издържах да не го виждам постоянно. Тревожех се, той ревнуваше, постоянни караници... и реших,че е по-добре да се разделим като приятели, отколкото да се изпокараме.
През тези седем месеца ми беше адски трудно да подтискам чувствата си, да се правя,че всичко е наред и съм го забравила. Е, не бях. Поддържахме контакти доста рядко... докато преди няколко дни, той не ми се обади пътувайки във влака, за да ме види. Ей така от нищото... видяхме се съвсем на бързо, обяснява ми колко ме обича, как не можел без мен...Наложи се да ме изчака близо 2 часа, при което той... просто замина. Без да каже чао, без да ме потърси-нищо.
Не знам защо го направи, защо отново ме накара да повярвам,че има шанс да се съберем, но факт е,че от два дни (от както замина) не спирам да рева, трещя, не ми се излиза, чувствам се като абсолютен парцал. Не искам да го забравя, защото е невъзможно. Не искам да го мразя, и обвинявам за всичко.
Искам просто да успея да продължа, и да повярвам,че нещата могат да се оправят, но не знам как. Не знам какво мога да направя, за да спре да боли и веднъж за винаги да го преодолея.

Благодаря на всички, които са имали търпението да прочетат тази глупост. Благодаря предварително и на тези, които ще ме нахранят доволно. 8-) Просто имам нужда от съвет или.. знам ли аз какво. Да си излея всичко и да се надявам да олекне, поне малко.

Cellmate
08-01-2011, 13:27
Ще ти кажа това, което и без това ще ти кажат всички други: ще ти мине с времето, а също така помага да се разсейваш с нещо. И не се тревожи, никой няма да те нахрани. Стана ми мъчно за теб, а и днес съм в добро настроение и ще линчуван вербално всеки, който го направи, но не мисля, че ще има такива.

Alabalaportokala
08-01-2011, 13:29
Извод: връзките от разстояние на важат. Сама си си виновна, че си подхванала авантюра с човек който е от друг град. За другия път ще знаеш...

scandalousLady
08-01-2011, 13:30
Не се тормози. Не искам да го забравя, защото е невъзможно <<< не си права с желание и воля ще стане.Нужно е време не се притеснявай,недей да плачеш,лято е забавлявай се и успех

reoffender
08-01-2011, 13:36
Извод: връзките от разстояние на важат. Сама си си виновна, че си подхванала авантюра с човек който е от друг град. За другия път ще знаеш...

Проблемът с разстоянието беше едно на ръка... Не от него ме боли, и не е то главната причина всичко да рухне.
Да, ще си знам, но просто е трудно, всички знаем как 'времето лекува','ще ти мине' etc. клишета, които явно не вАжат.
Той е ужасно, ужасно ревнив и властен. Говори каквото мисли, нагрубява, лъже и маже наред... Но аз приемах всичко това, приемах,че бях на заден план,заради наркотици, купони и разни такива. Да, гадно е, и 'аз сама съм си виновна', това го знам.

Опитвам се да се разсейвам, пиша, чета, гледам филми, но не мога да си избия всичко от ума. Дори 2 седмици да не се сещам, да не говоря и да не мисля за него..на третата оставам сама за малко, и нещо малко ще ми напомни за всичко и пак се почва, рев, самозаблуди, утопични мечти, където сме аз и той vs. world.

Благодаря за мненията все пак. :-D

mechetyy
08-01-2011, 13:45
Според трябва да продълвиш напред защото една връзка която е от растояние не връзка няма шанс поради много причини а той като е дошъл и ти е казал че те обича и после си е тръгна без да каже нищо това е много просташко просто го забрави знам че е трудно но явно не си е струвало и не си струва да плачеш за него и да не излизаш излез запознай се с нови момчета опитай се да го забравиш

balu4ka
08-01-2011, 13:48
Хм,колко познато..до болка дори.
Нито мога да кажа,че "времето лекува" нито ,че нещата ще отминат ,защото аз не повярвах в това,аз не се справих също.Просто съдбата е такава,така го приеми.Нито искаш да го забравиш,нито искаш да продължиш напред ,но така просто тъпчеш на едно място .Не знам ,но дано нещата при теб се променят .

Успех .

Alabalaportokala
08-01-2011, 13:48
Ти не ме разбра. Няма значение какъв човека. Като цяло връзките от разстояние много бързо рухват и са лишени от всякаква перспектива.

"Светът пречупва всички, но у мнозина счупеното място заздравява"

BlindedAngel
08-01-2011, 14:10
Слаба си явно, щом за един мъж/момче се тръшкаш толкова.С времето ( предполага се ) ще ти мине 8)

reoffender
08-01-2011, 14:17
Слаба съм, признавам, особено в момента не мога да се понасям, да.
Но не мога повече да се правя,че ми е БХ,и че 'всичко е наред', така ми мина с времето,че сега стана още по-зле именно, защото 'бях много силна и не ми дремеше'.

И под 'Не искам да го забравя, защото е невъзможно' имам предвид,че наистина е невъзможно да изтриеш буквално всеки спомен за някой, да се правиш,че не си го срещал. Защото точно този човек ме промени коренно.

Auriss
08-01-2011, 14:36
Сутрин в 6 кафенце ,в 7 излизаш за една обиколка на парка / квартала на крос ,прибираш се ,хапваш ,ровиш из форума ,излизаш ,виждаш се с приятели ,купуваш си някое книжле и повтаряш горното докато го изчетеш (като се предполага ,че ще четеш по 10-20 страници на ден). И някой и друг филм върши работа. На края на книгата ако още ти е в главата този цирк ,значи или книжлето не е струвало и трябва да си купиш още едно ,или тактиката не бачка при теб.

BlindedAngel
08-01-2011, 14:41
Баналните намери си хоби, излизай с приятели, спортувай за да го забравиш ги оставяме настрана.Запази само хубавите спомени и си спомняй с усмивка за тях.То е ясно, че няма как да го забравиш след като си вложила нещо.Може да минеш на принципа проба - грешка, и така докато не намериш някой дето да ти завърти главата.Малкото пъти които съм бил нараняван, така ми е минавало ( но то си е до човека ) 8)

jumpin
08-01-2011, 16:28
Шоколад + трева = неизбежно оправяне ;)

SmilezZz
08-01-2011, 16:56
Няма "не мога" ,има "не искам". Вярно е,че трудно се забравя,но ако имаш воля и желание - всичко се постига. Гледай ,колкото се може да не мислиш за него и за моментите ви заедно. Излизай с приятели,намери си някакво хоби. Не мисли за него,колкото и трудно да ти е. И да,времето лекува. Просто трябва да си силна и да не се предаваш.

Torn
08-01-2011, 17:04
Наистина ти съчувствам , може да се обичате но връзките от разстояние съсипват всичко :(

reoffender
08-01-2011, 17:04
Представете си-имам си хобита.

SmilezZz
08-01-2011, 17:08
Представете си-имам си хобита.А отделяш ли им внимание ? Занимаваш ли се с тях ? Просто това да го преодолееш си зависи само и изцяло от тебе,ние няма как да го направим вместо тебе. Да,връзките от разстояние наистина са трудни и не са за всеки. Пък и той не е нито първия,нито последния.

Torn
08-01-2011, 17:08
Представете си-имам си хобита.

Намери си още , няма да е последното момче ... стегни се малко защото ние наистина сме ама много ПРОСТИ 8-)

reoffender
08-01-2011, 17:13
Представете си-имам си хобита.А отделяш ли им внимание ? Занимаваш ли се с тях ? Просто това да го преодолееш си зависи само и изцяло от тебе,ние няма как да го направим вместо тебе. Да,връзките от разстояние наистина са трудни и не са за всеки. Пък и той не е нито първия,нито последния.
Е,не, просто си ги имам и не се занимавам с нищо, мислейки 24/7 за него.
Да, отделям им разбира се. До сега четох, преди това писах, снимах, etc. всеки ден се занимавам с нещата, които обичам.И да-помага, за момент. Час,два,три...и после пак. Дори цял ден да съм заета с нещо вечерта или ще сънувам някакъв кошмар свързан с него или няма изобщо да успея да мигна.

Някак си не свързвам 'да продължа напред' с игнорирането на съществуването на някого. Ще се повторя-не искам да го намразвам, или да го обвинявам, защото е мъж.
Иска ми се да си върна доверието у хората, да мога ИЗОБЩО да харесам някого, което просто не става.

w0sh
08-01-2011, 17:13
Всичко е до настройката.
Когато го приемаш като загуба ще ти е неприятно докато не мине време

Когато го приемеш като добра година с много научено, може позитивно да преразгледаш миналото да си направиш изводи и да продължиш.

Ама второто не може да се очаква от стандартна човешка психика. Все пак сме егоистични същества.

sladkish_14
08-01-2011, 17:54
Как така си е тръгнал? Нещо не схванах, докато бяхте заедно и изведнъж се налага да те чака 2 часа и си тръгва??? Според мене е объркан, обича те, но после се е осъзнал, че наистина няма да се получи и пак ще се мъчите и просто е заминал..
Не знам.. Питай го.

FleurDeLys
08-01-2011, 17:59
Шти мине =П

reoffender
08-01-2011, 18:05
Как така си е тръгнал? Нещо не схванах, докато бяхте заедно и изведнъж се налага да те чака 2 часа и си тръгва??? Според мене е объркан, обича те, но после се е осъзнал, че наистина няма да се получи и пак ще се мъчите и просто е заминал..
Не знам.. Питай го.
Еми, е така си тръгна 8-)
обичам те, мобичам те, имах ангажимент за час и нещо..и имахме уговорка да се чакаме, 1 минута преди уговорката се сдобих със смс, с който ми каза само,че е заминал 8-)

SheDevil
08-01-2011, 18:21

нима от шоколада ще се оправи настроението? Защото тревата я ползвам като преспивателно....

jumpin
08-01-2011, 18:41

нима от шоколада ще се оправи настроението? Защото тревата я ползвам като преспивателно....

Ами не то случайно и двете просто ей така само действат на хормона на щастието. :)

w0sh
08-01-2011, 18:47

Ами не то случайно и двете просто ей така само действат на хормона на щастието. :)

:razz: :razz: :razz:

reoffender
08-01-2011, 18:55
О, Боже 8-) 8-) 8-)
Не пуша трева.

rebeccaa
08-01-2011, 20:42
С риск да се повтора : С времето ще ти мине, ще видиш..истина е че времето лекува, да знам не е лесно да се разделиш с човек който обичаш до болка , изпитах го преди седмица :) . Не мисли за него (което е невъзможно попринцип) и ще видиш, че ще е по лесно.Нито е първия , нито ще е последния.

valdesbg
08-01-2011, 20:55
Той е ужасно, ужасно ревнив и властен. Говори каквото мисли, нагрубява, лъже и маже наред... Но аз приемах всичко това, приемах,че бях на заден план,заради наркотици, купони и разни такива. Да, гадно е, и 'аз сама съм си виновна', това го знам.

Начи излиза че мишката си имала и опашка?

reoffender
08-02-2011, 07:29
Излиза,че не е трябвало да го търпя още в началото...но преди 2 години, не съм имала нито опит, нито разум,че да преценя този човек що за стока е. Обикнах го с всичките му недостатъците, прощавах какво ли не... разбирай изневери, обиди, заплашвания. Ужасно глупаво, знам. :)

jghgh
08-02-2011, 07:46
Може и да не знае какво иска, но според мен ако някой държи на теб, обича те - ще те чака, още повече когато имате УГОВОРКА и е нямало да се бавиш чак толкова...
Колкото и "объркан" да е, или ако е "невъзможно" да сте заедно, според мен обичащият човек ще изчака. Моето мнение е, че когато обичаш, няма място да мислиш и премисляш, независимо колко са нелогични нещата... Казвам го защото някой юзър по-горе каза, че може да е осъзнал, че връзката ви ще е тегава и всичко е безсмислено и затова си е тръгнал без да те предупреди. Аз не мисля така... Когато обичаш някого взимаш необмислени решения, съгласяваш се на безсмислени каузи - напр. връзка от разстояние, дори да знаеш, че няма да продължи много дълго..
А той явно просто не знае какво иска - ако толкова те обичаше, щеше да изчака... още повече, че това е уговорка и тръгването му е било доста неуважително към теб.

А и съм се изказвала за него, той явно е прекалено голям егоист, мисли само за себе си и за своя интерес.

Има хора, които ни остават тръпка за цял живот, но не винаги е писано с всеки да се получава. Понякога нещата не стават и сме принудени да забравим.. А и той наистина не те заслужава, защото поведението му е адски грозно и объркващо. Ако иска нещо, по-добре да се изясни, а не да се държи като примадона - изобщо не отива на мъж подобно поведение.....

reoffender
08-03-2011, 08:02
Имаме ъпдейт. Момъкът ми обясни,че си е заминал, защото разбитате ли.. не било същото. Била съм по задължение с него, и не съм се държала както преди. Не ме е питал дали нещо се е променило, просто сам го е решил. :-o То и аз имам нереалистични представи... но след седем месеца раздяла, не бих се представила,че би било същото.

Както и да е, започва да ми минава... или поне така си мисля. Развличам се максимално и има някакъв ефект. Благодаря на всички за полезните мнения.