View Full Version : СЪВЕТ !!! ; ?
musicbaby97
08-02-2011, 07:45
Здравейте...имам нужда от съвет.
Майка ми и баща ми се държат безобразно с мен. :(
Майка ми : Всеки ден и помагам.Пера,готвя,чистя,но тя не е доволна казва "С нищо не ми помагаш,ще умра заради теб,само знаеш да искаш от мен." От 5 години нищо не съм и търсила.Сега просто искам един телефон,защото моя е много стар.Тя казва,че няма пари за телефон,но днес каза на баща ми,че ще отидат на екскурзия до Охрид.Но това настрана за държанието и...Един ден свърших всичко това и изведнъж прибирам се в 20:00 часа и тя ми се разкрещя : "Защо закъсняваш...виж нищо не си свършила..." и ме ощипа по ръката.Но с такава сила че ми спука вена ... Полудявам хора кажете ми какво да направя ? Как да я спра да не ме удря и да не се държи така ... Баща ми взема винаги нейна страна ... нищо че и на него му се случва същото , когато ми помогне да свърша нещо в къщи и после мама се прибере и се развика той казва .. "Ето казах и да го свърши,но не го е свършила ." и мама пак ме удари.Вече не знам какво да правя как да им кажа да престанат .. след последното опитване да им кажа да престанат да се държат така и двамата ме набиха ... кажете ми какво да правя ? КАКВО ????
Леле, т'ва е ужасно. Не знам, кажи на някой близък (леля, вуйна, вуйчо) да поговорят с тях или... ддз не мога да помогна особено. Т'ва си е направо да се обадиш в закрила на детето :shock:
musicbaby97
08-02-2011, 08:00
Леле, т'ва е ужасно. Не знам, кажи на някой близък (леля, вуйна, вуйчо) да поговорят с тях или... ддз не мога да помогна особено. Т'ва си е направо да се обадиш в закрила на детето :shock:
Баба,дядо,вуйчо,всички знаят,но нищо не правят..един път казах на баба,че ще отида в закрила на детето и тя каза : "Няма да правиш глупости,ще кажа на майка ти " и аз ... :(
RageAgainstTheMachine
08-02-2011, 08:08
Никой не може да те спре да отидеш в закрила на детето. Имат и телефон. В една от важните теми го пише. Седни и поговори с майка си. Попитай я защо се държи така. Ако не ти отговори колкото и трудно да ти е ще трябва да звъннеш на тоя телефон. Квото и да стане поне повече няма да те тероризира така...
musicbaby97
08-02-2011, 08:13
Никой не може да те спре да отидеш в закрила на детето. Имат и телефон. В една от важните теми го пише. Седни и поговори с майка си. Попитай я защо се държи така. Ако не ти отговори колкото и трудно да ти е ще трябва да звъннеш на тоя телефон. Квото и да стане поне повече няма да те тероризира така...
Да ...но се страхувам да не ги изгубя.Колкото и да ме бият..аз ги обичам и ме е страх да не ме отделят от тях ; х
reni7o0o
08-02-2011, 08:20
И мойта майка винаги е недоволна и мрънка. Но никога не не ми е посягала. Един номер който ме научи баба (майката на мама): Като майка ми е недоволна от нещо примерно: Защо не си пуснала прахосмукачка? (макар и да си) Кажи нещо от сорта: Да мамо извинявам се вднага ще я пусна. (и никога не използвай думата: забравих) Пробвай така да кажем да и се подмажиш по този начин да видим какво ще стане. При мойта се получава. Успех. И кажи какво се е получило.
musicbaby97
08-02-2011, 08:39
И мойта майка винаги е недоволна и мрънка. Но никога не не ми е посягала. Един номер който ме научи баба (майката на мама): Като майка ми е недоволна от нещо примерно: Защо не си пуснала прахосмукачка? (макар и да си) Кажи нещо от сорта: Да мамо извинявам се вднага ще я пусна. (и никога не използвай думата: забравих) Пробвай така да кажем да и се подмажиш по този начин да видим какво ще стане. При мойта се получава. Успех. И кажи какво се е получило.
Ще пробвам,но познавайки майка ми ще започне да ме тъпче още повече.... но все пак ... ще пробвам
Мила, това, което ти се случва е ужасно наистина. Аз бих ти препоръчала да не се палиш, да говориш спокойно с нея. Не знам на колко години си, но може би тя има някакви проблеми, за които ти не знаеш и това я кара да се чувства зле. Тя няма на кой да си го изкара и се държи зле с теб. Не казвам, че това е причината, не съм сигурна, но може и да е. Понеже те смята за дете, не иска да сподели с теб какво става и смята, че няма да разбереш, не иска да те натоварва или нещо от сорта... опитай се да говориш спокойно с нея, ако не можете да се разберете - обади се на телефона на закрила на детето - може да помолиш за професионален съвет, като пазиш анонимност. Най-добре е професионалист да ти помогне, защото ние тук мисля, че не можем да направим почти нищо. Ако искаш пиши ми на лични - ще ти обясня по-подробно как аз се справих с този проблем, ако искаш съвет от мен, а може и да ми разкажеш по-подробно ситуацията за да разбера какво става. Успех с майка ти, дано се наредят нещата по-лесно (гуш)
ако те удари я удари и ти и ще се научи, че вече не си малко дете
ако те удари я удари и ти и ще се научи, че вече не си малко дете
да бе така ще пострада още повече ти да не би да биеш майка си :x
ако тежахме по равно голям бой щеше да пада, но тя е доста по-тежка от мен и не ми посяга, нито аз на нея, ако го направи обаче няма да ми види очите. аз няма да изтърпя такова положение