View Full Version : Ръчен багаж
DesireToFire
08-04-2011, 15:08
Не е много точен раздела, но не знаех къде другаде да си задам въпроса. Някой знае ли дали има ограничение в килограмите на ръчния багаж?(за самолет става въпрос, предполагам е ясно) Знам, че има в големината на чантата, ограничение на съдържанието, но досега не ми се е налагало да взимам кой знае какво в ръчния багаж и не е бил повече от 2-3 кг.
Зависи с коя компания пътуваш.Аз пътувах с wizzair и ограничението беше 10кг .Най-добре виж в сайта на компанията.
DesireToFire
08-04-2011, 15:52
Operated by: Tyrolean Airways (това май трябва да е фирмата :Д) ;д Сега видях, че е 8 кг, но не помня да са ги теглили. Както и да е, не се и виждам да успея да мъкна повече от 8 кг ениуей :Д
Пътувала съм , но и 3те комапнии, които ни возиха ,максимум 8 кг ръчен даваха, не повече.
DesireToFire
08-04-2011, 15:58
Мерси много за информацията ^^ Миналата година и аз бях с BulgariaAir, но не знаех и през цялото време говорех на стюардесите на английски, докато не пристигнахме и тя не викна на другата стюардеса нещо на български :Д
Мерси много за информацията ^^ Миналата година и аз бях с BulgariaAir, но не знаех и през цялото време говорех на стюардесите на английски, докато не пристигнахме и тя не викна на другата стюардеса нещо на български :Д
:razz: :razz: :razz: Случи ми се същото :D
По-добре да говориш със стюардесите на английски отколкото да обсъждаш някого доста пикантно и да си мислиш, че не разбира и думичка от това, което казваш и след малко да чуеш как говори на български... :lol: 8-)
DesireToFire
08-04-2011, 16:10
:lol: Ужас. Аз така като слязох от самолета ми беше супер готино, че няма да ме разбира никой. Но не съм говорила много, много, че да стане някой гаф :Д
Аз така и с момичето до мен си говорихме известно време и я питам "Where are you from?" и тя "Varna" и аз "А защо по дяволите говорим на английски?" :Д
malkasladka
08-04-2011, 17:34
Da se izvinq parvo za latinicata! Predi nqkolko 4asa si kacnah v Balgaria :grin: ! Nikoi ne ti tegli ra4en bagaj, nqkoi daje hodqt s mini kufar4eta, no gledai da ne se nabiva na o4i! :)
Не,той ръчния принципно не се мери,но ако имаш куфар или сак или тн,който е по-малък от еди -колко си кг , може да си го вземеш с теб и да го качиш над теб в самолета... разбрах го по горчивия начин , след като 3 дни стоях без багаж в Италия :X Донесоха го де,ама това е друг въпрос :D
DesireToFire
08-04-2011, 18:38
Аз имам една пътническа чанта 30х50 и мисля нея да ползвам за ръчен. Това, че имам намерение да слагам дрехи вътре няма значение :D ( + документи, пари, книга и телефон,разбира се). Ох, много съм зле в приготвянето на багаж :Д