Влез

View Full Version : Изповед

Karrri
08-07-2011, 07:41
След поредната караница с майка ми реших просто да седна и да излея цялата си душа.Писна ми от живота,писна ми от хората,писна ми от града,писна ми от сивото ежедневие!Не знам от къде да започна,защото имам толкова много за казване..
Вкъщи постоянно се караме.Майка ми с баща ми,те с мен,аз с тях!Всеки ден скандали,всеки ден обиди,всеки ден плач.Баща ми е безработен,майка ми е на минимална заплата,в момента има ужасни проблеми със здравето..скандалите почти винаги са за пари.Доскоро не осъзнавах,че сме в такова положение.Караниците никога не са спирали,но не знаех,че сме толкова зле.Никога не сме били богати,но сега просто ударихме дъното.Майка ми си брой жълтите стотинки,татко ми е склонен да харчи повече(една от причините за скандалите им),а аз се чудя как стигнахме дотук.И не,не е,защото "сега сме били в криза",знам,че това може би никога няма да премине.Чудя се как след няколко години ще отида да уча някъде,как ще се издържам,какъв ще ми е животът тогава.Най-много ме е страх от неизвестното.Не знам дали ще мога да се справя занапред.Майка ми постоянно ми говори как се притеснява,че няма да може да ме изпрати да уча никъде,че животът й омръзнал.Ужасно се депресирам щом слушам техните караници.Сутринта да се събуждаш с викане,вечерта да заспиваш сърдит на някого..е,не,не се издържа!Когато се опитам да поговоря с тях все аз излизам лошата,затова вече предпочитам да отивам отатък само когато ми е нужно нещо.Толкова се караме,но все пак са ми родители..обичам ги.Чувствам се в безизходица и ужасно,ужасно самотна.Толкова много хора съм изгубила през живота си.Като по-малка имах различни проблеми от проблемите на децата на моята възраст,които се чудят защо майка им не ги е пуснала навън или защо не им е купила еди коя си играчка.Иска ми се да не бях минавала през всичко това.Както казах-изгубих толкова много хора.Много близки си отидоха,с други просто си разделихме пътищата,страх ме е да не загубя и последните хора,които обичам.Не мога да се похваля дори с приятели.Имам познати,с които на 1-2 седмици могат да ме викнат да излезна с тях,макар и те да излизат всеки ден,но не мога да ги причисля като приятели..страх ме е да ги нарека така.Това лято съм затворена между стените на моята стая-за почивка няма пари,а дори нямам и село,на което да отида и да си отдъхна малко.
Още от малка се чувствам различно.Сякаш не принадлежа тук,в семейството си,ако щеш.. Все имаме различни виждания-ако аз съм на едно мнение,всички останали трябва да са на друго.Родителите ми са консервативни и никога НЕ ме разбират,а нямам на кое рамо да излея всичко това...Самотно ми е,много..На 16 години съм,никога не съм изпитвала щастие.Не познавам това чувство.Крия се зад една маска-усмихвам се,шегувам се,всички ме мислят за весел човек,а всъщност зад всичките тези закачки стои нещо,което никой не познава..
Опитвам се да гледам позитивно на нещата,но от кое мога да извлека положителното във всичките тези ситуации?Много ли искам от живота.. просто нормален живот,нормални приятели,нормални проблеми на тийнейджър..Има една мисъл,която гласи:Просто защото дишаш,не означава,че си жив..може би и при мен е така..просто искам да живея!

GD
08-07-2011, 07:53
Много тъжна история.. но всичките проблеми идват от безпаричието за съжаление.Една хартийка върти целия свят и това е.А ти миличка не се отчайвай бори с живота и мисли за хубави неща и те ще се случат.Ако искаш да си пишем драсни ми едно Л.С на лична ;)

NarutoShippuuden
08-07-2011, 09:39
Както каза GD - много тъжна история. Съчувствам ти и то много :(. Ако искаш приятел ми пиши на ЛС :)

Karrri
08-08-2011, 09:42
Благодаря,че сте прочели написаното..
аз честно казано не знам защо го публикувах,просто исках да излея всичко,което ми тежеше.

Dismember
08-08-2011, 10:13
Наистина, много тъжно е, но такъв си е живота - някой от раждането ги зашлевяват с пачка и си свирукат цял живот.

Ти пък можеш да пробваш да излезеш навън с приятели, послушай музика примерно или виж някоя колежанска комедия. Хора от форума са ти предложили да си пишете, можеш да приемеш, все ще се разсееш :)

ExplosionsInTheSky
08-09-2011, 12:26
Абе на всички ни е ясно, че колкото и да се разсейва, проблемите няма да изчезнат. Почти невъзможно е да изчезнат, но наистина, опитай се да ги намалиш. Защо не се хванеш на работа някъде? Някаква почасова. Така, ако изкарваш достатъчно пари, може да отделиш и за себе си, и за ваште. Баща ти търси ли си работа? Може би и той трябва да си намери! Не дразни вашите, гледай да не им се мяркаш много пред погледа. Не стой само вкъщи. Излез, разходи се дори сама да си, пак ще е от полза. Ако те питат къде отиваш и с какви пари, кажи им истината. Не ги лъжи. Почиствай след себе си, помагай им. Опитай всичко възможно и се старай. Ще видиш - един ден мъките ти ще свършат и ти ще живееш един по-добър живот! Не спирай да вярваш в това! С теб сме!!!

fenkaaa
08-09-2011, 13:07
Не се отчайвай,живота е пред теб.. Дано проблемите отминат,но ако ли не.. потърпи още 2 години,учи усърдно,а след това си намери една хубава работа.. и ще видиш,ще заживееш нов,по-хубав и лек живот :)

WesCraven
08-09-2011, 13:27
Ако не те мързи пиши ми Л.С там ще те питам нещо.

ivan9112
02-07-2012, 15:05
Здравейте,

всички които искате да спечелите пари, но не можете защото сте под 18г., не можете да си намерите работа или просто искате да изкарате допълнителни пари трябва да прочеетете целия текст :))).
Може би много от Вас са запознати с така наречените РТС сайтове, които плащат пари за да гледате малко реклами за не повече от 10 минути на ден. Може би и много от Вас за започнали да се занимават с някой такъв сайт, но е спрял защото след 1 месец е изкарал 2 долара и е решил, че това е губене на време и точно там е грешката Ви.
Искам да Ви предложа един проект в които всички ще имат само полза. За да печелите добре от РТС сайт трябва да имате хора които се регистрират под Вас, всеки регистрирал се в такъв сайт се отказва точно заради това: не може да намери някой които да се регистрира под него. Точно тук е идеята на проекта да се съберем повече хора и всеки да има поне по 5 реферала( така се нарича всеки които се регистрира под Вас), всеки от тия 5 реферала също по 5 и т.н. Колкото повече хора се съберем толкова по големи печалби ще генерираме. Можете да разпространите това съпбщение до колкото се може повече хора.
За да е всичко ясно и прозрачно ще направя общ чат в скайп с всички участници в проекта. Всеки които желае да се включи трябва да ми изпрати мейл на ivan_9112@abv.bg и да си отбележи скайп за връзка. Повече информация за РТС сайта можете да намерите тук http://parionline.webs.com/ .

Поздрави.

toad
02-07-2012, 18:02
Абе стига с твоите кликания и центове , търси си реферали другаде . Още повече ще отчаяш момичето с твоите глупости.

По темата - и аз мислех да те посъветвам да си хванеш нещо почасово , но тъй като майка ти е на минимална предположих , че не си от голям град и следователно намирането на подобна работа е почти невъзможно . Единственото в случая , което може да ти се даде като съвет е да потраеш още 2 години и след това се изнасяй към София , намери си работа и си живей живота .

darinnkaa
02-07-2012, 18:34
Много сходна е историята ти с моята преди месец,макар че в моето семейство парите не бяха толкова голям проблем,но ти съчувствам наистина и ако имаш нужда от приятел или просто от човек който да те изслуша и аз ще предложа моето рамо. Тъй тъй като скоро преминах през този проблем мисля че има с какво да помогна. :)

lude7ina
02-23-2012, 21:27
Ми подобно, ама без скандалите. Майка ми все се оплакваше как нямаме и нямаме. Аз и казах да не ми се оплаква на мен 10 пъти и тя спря. А ако почнеше и казвах да спре да говори за пари. Заради едните пари вместо да отида в Първа английска в София си останах в града. Добре, че имаме гимназия и ще мога да завърша поне 12 клас. 1 приятелка и тя е в друг град, но събота и неделя сме заедно. Аз поне няма да се притеснявам за бъдещето. Някога нашите са били много богати за разлика от сега и имам пари за висше. Плюс това една хотелиерка е задължена на нашите и ходя сама лятото там.

sashinka95
02-24-2012, 13:07
Историята ти ми е позната в много отношения. Познавам самотата и момента, в който не можеш да намериш мястото си. Аз също съм минала през това да искам "нормални проблеми" за годините си (на 16 съм). Намери в себе си за да се измъкнеш. Може би звучи невъзможно, но НЕ Е.
Ако искаш да поговориш с някой- насреща съм. Пиши ЛС.

nnn1993
02-24-2012, 14:08
Ситуацията ти ми звучи доста познато.Когато завършиш гледай да се уредиш да учиш някъде в чужбина(има страни с много ниски такси).Стига да знаеш езика ще се приспособиш лесно.Опитай се да не взимаш навътре,това което чуваш от родителите си-те несъзнателно те задушават и тровят.

bloodyF
02-24-2012, 18:53
и аз съм на 16, и вкъщи не е цветущо положението, но се справяме някакси
от време на време ми се налага да ги слушам как ми крещят или нещо такова, ама с времето свикваш да не ти пука
а относно ученето-както казах и нашите нямат много пари, но аз съм си решила и знам и ще го постигна да отида да уча в софия и там да си работя каквото намеря и да успея..просто повярвай в себе си и ще успееш :)

schlanky
02-25-2012, 10:52
Здравей! Просто ще те посъветвам да се молиш на Бог и той ще ти помогне. Трябва да се отървеш от негативните емоции, които са се нагнетили в теб и просто да мислиш положително. Не се чуди какво ще правиш след няколко години, а си го представи така както искаш да бъде. Силата на мисълта е тайната за успех. Поздрави... и ако мога с нещо да ти помогна..или имаш нужда от приятел, който да те изслуша ми пиши.

kitty02
02-25-2012, 23:15
Съчувствам ти :(