View Full Version : Какво колекционирате (събирате)?
Какво колекционираш ти, родителите ти, брат ти, сестра ти, роднините? Сподели и каква колекция имаш, ако искаш сложи и снимки. Всеки събира по нещо :). Нашето семейство събира тези неща:
Аз - картинки от дъвки и фонокарти
Сестра ми - запалки
Баща ми - марки и джокери
Майка ми - нищо :D
Някои мои роднини - стари книжни пари и монети
Други мои роднини - някакви работи, но не помня какви 8)
Имам над 5200 картинки от дъвки Турбо, над 500 картинки от други дъвки и над 4500 фонокарти. Сестра ми има около 1000 запалки, а баша ми около 1000 джокера.
Ако някой има от тези неща и не му трябват ще съм му благодарен ако ми ги подари. Предварително благодаря!
TheBeatles
08-08-2011, 15:40
Ако се брои - събирам печати от 100-те национални туристически обекта и от 10-те планински първенци. Иначе - нищо.
nepowtorima
08-08-2011, 15:44
Малки календарчета имам около 7-8 албума пълни с тях 8-)
толкова много неща
-книги
-дискове
-шапки
-фигурки на симпсън
-плакати
-камъни от различни места
и мн др
:oops:
Dismember
08-08-2011, 16:06
Визитки от различни фирми. Харесват ми, защото някои са доста добре направени :)
Книги и плакати също
Щом го събираш значи се брои. Без значение дали са печати от нещо или друго. Пак е колекциониране :). Всеки като напише какво събира може да разменямае, купуваме, продаваме, подаряваме или кой каквито нужди има. Преди малко ми подариха към 700 картинки от Турбо и още към 100 картинки от други дъвки. Сега почвам да ги сортирам.
Audiophile
08-08-2011, 16:14
Според мен трябва да ти дадат няколко пакета дъвки турбо като подарък (от фирмата), защото имаш толкова много картинки 8-)
По темата - събирам аксесоари за телефони 'зарядни, слушалки, панели', мобилни апарати също събирам.
в моето семейство само аз събирам пакетчета салфетки :lol: почна се много забавно в интерес на истината затова ще я разкажа историята..
бях на морето, отивах на дискотека и изведнъж ми потече кръв от носа, магазините не работеха а имах само 1 в себе си, и почнах да мрънкам и едни пичове от терасата ме чуха и ме попитаха дали искам и отговорих положително и ми хвърлиха салфетки и едната от пакетчето ми остана и така почнах да ги събирам..имам около 30 различни вида, като винаги ми остава поне по 1 салфетка в пакетчето..може да е пълно, но поне 1 трябва да има... и така 8-)
SisiStrange
08-08-2011, 17:02
Колекционирам:
- Редки растения;
- Минерали;
- Интересни животинки.
Колекционирала съм:
- Салфетки;
- Монети;
- Пластмасови играчки;
- Ключове :Д
zlatit0o
08-08-2011, 17:23
Колекционирах преди салфетки, но сега нищо.
sashinka95
08-08-2011, 17:49
Аз събирам магнитчета за хладилник от различни забележителности.
Събирам ги от година и половина и имам 15. :) :) :)
По едно време събирах кутийки от "Skittles" :D
WesCraven
08-08-2011, 19:56
Колекционирам хора..
Плакати на различни филми..Ходим с баща ми 2 пъти в седмицата до София и Пловдив на кино и там от Синема Сити дават разни плакати на филми,доста добре запазени ..Уж нищо не колекционирах,но то взе ,че имам много плакати.Ще ги сложа в рамка и ще сложа по 3-4 от най-хубавите в моята стая при майка ми и 3-4 при стаята при баща ми .Имам около 20-30 плаката..Скоро като си взема моя стая,там ще сложа всичките,ще изглежда като филмова стая..
Нещо много глупости взех да говоря ,но .. да това си колекционирам.
Колекционорала съм много неща, но сега нямам време за такива работи и си колекционорам единствено хубави спомни :) Приятно е...
Имам сигурно към 500 картички, но най-абстрактното са 3-то килограма захар на малки пакетирани захарчета. Естествено всичките различни.
mArMaLaDkA
08-08-2011, 21:25
Нищо не събирам, и без това съм параноичка на тема пространство и все ми се струва, че ми е крайно недостатъчно.
Colouring
08-08-2011, 21:30
Имам доста плакати,но не ми е за цел да събирам.Просо преди си купувах повече списания,сега от време на време само.
Като по-малка пък салфетки.
TheBobqk
08-08-2011, 23:19
От известно време си събирам кутиите от цигарите, за да се наплаша, че пуша много ии мисля, че се получава, когато видя много празни кутии на едно място.
s0meb0dy
08-09-2011, 11:52
kitari :)
TVDQueen
08-09-2011, 18:43
Имам колекция от салфетки и камъчета от най-различни места+Албум със стикерчита 8-)
Може ли твоя снимка колекционирвам природни бедствия !!! :razz: :razz:
П.Т Автографи от волеиболисти !!
Аз обичам да сабирам КЕН кутийки,от кола,пепси.... :D Незнам какво да ги правя,но ми харесват :D
аз - :D какви ли не глупости:
- салфетки
- ключодържатели
- етикети от дрехи :D
:D тате пък май стари пари, монети , а сестра ми нз- някакви човечета там кукли 8-) мама-нищо :-o
mitzubi6i
08-09-2011, 21:01
Преди колекционирах сламки, но един ден майка ми ги изхвърли и повече не съм събирал нищо.
Колекционирам ключодържатели, запалки и капачки от сокчетата Queens :)
krasiveli
08-12-2011, 11:18
Колекционирам стари пари и картички.
billytalent
08-12-2011, 11:19
Колекционирала съм толкова много неща.
В момента само значки, предимно на групи....
всяко семейство колекционира книги, разбира се. иначе аз събирам модни списания, капачки от сокчета Queens събирах миналата година и имам около 40, също и салфетки като малка, сега са набутани в една кутия :lol: и запалки имам навсякъде, но не са колекция, по - скоро признак на пиромания :lol:
cigarettekisses
08-12-2011, 13:01
Нищо 8-)
MilanowPz
08-12-2011, 13:15
Хладни оръжия :) , ножове предимно и 1 box :)
Ключодържатели, запалки, пари, но любимите са ми пощенските марки.
acdcfenka
08-12-2011, 14:17
Събирам фонокарти и календарчета. Събрала съм няколко списания National Geographic и Атлас.
Като по малка съм събирала миришещи листчета.
Събирам малки календарчета :P
Като малък съм събирал различни тестета карти, лепенки от дъвки, капачки от лимонада/кола/бира, малки фигурки на анимационни герои, плакати с кечисти :D и за друго не се сещам сега :P
lemonademouth123
08-12-2011, 23:22
Салфетки и малки календарчета, само аз събирам нещо от семейството ми :D А, и сестра ми малки календарчета също :)
psychopath
08-13-2011, 02:57
колекционирам готини преживявания, хора, моменти, спомени... :)
Колекционирам марки и монети, а преди колекционирах кибритчета :lol:
Сламки за пиене,предимно цветни,както и цветни прозрачни лъжички за сладолед 8)
BaffaLsc
08-13-2011, 09:16
Преди колекционирах салфетки , бях събрала 2-3 кутии , но вече спрях.. е, пазя си ги, де, но..
chereshka7
08-13-2011, 12:07
преди салфетки. сега- нищо
Sasha2k8
08-13-2011, 16:15
Салфетки и пощенски картички :)
SonataArctica
08-13-2011, 17:50
Афтографи на мои любими групи. :) Перца за китара също от групи 8-)
Преди салфетки,сега капачките от Queen's и то неусетно съм ги събрала,просто като ме изкефи си я прибирам.
gotinataaaa
08-13-2011, 21:19
Преди събирах опаковки от вафли,кроасани, солети. Тогава бях на 5, но един ден майка ми ми ги изхвърли :shock: !
Сега си събирам картички от места където съм била.Имам около 100 или повече.
ForzaFelipe
08-13-2011, 22:01
Имам малка колекция от монети.Надявам се че в бъдеще ще имам шанс да я увелича драстично.Попринцип падам си доста по древни работи,но за подобни неща трябват пари...
Преди събирах опаковки от вафли,кроасани, солети.
Дааа,аз това го събирам на бюрото ми :razz: :razz: :razz: :razz:
- мидички;
- камъчета от различни места
- гривни ( ако може да се каже колекция ;дд )
DesireToFire
08-15-2011, 21:29
ОМГФ, реших че аз не съм добре :Д Просто станах голям Скиттлес манияк и все като ядях пред компютъра и тиках кутийките на съседния рафт. И една приятелка като дойде у нас забеляза купчината празни кутии и се усетих че съм събрала цяла колекция :Д
Иначе събирах салфетки, уж още събирам, т.е бабите ми ми носят различни, но не се заминавам. Трябва да ги оправя. Майка ми имаше супер голяма колекция. Тя имаше и много календарчета ;Д И аз почнах да лейки. събирам календарчета, главно за да ги ползвам на състезанията по математика, но си предадох колекцията на сестра ми :Д Колекционирам си всякакви бележки, които сме си писали в час, като отида в чужбина пазя билети и касови бележки. Събирах списания Барби като малка :Д Сега може да се каже че събирам музикални списания.Сега последната ми идея за колекциониране са перца за китара :Д
Като малка си събирах сълфетки.. даже още ми седят в шкафа :D :P
Filipova75
08-16-2011, 01:42
обеци :D
student456
08-16-2011, 15:31
Изрезки от спортни вестници(без последната страница" и хубави спомени
Само аз ли събирам пари ?? 8)
FreshJuice
08-16-2011, 19:49
всякакви бижута и картички ... обожавам дрънкулки :-P
izzyfreak
08-17-2011, 07:21
кутийки от бира сокове и др. :D :D
Само аз ли събирам картинки от дъвки и фонокарти :( ?
Като малка събирах картинки от дъвки,миришещи листчета,салфетки,календар чета,плакати ... Сега предимно капачките от Queen's и пощенски картички :) Може да се каже,че събирам и сувенири,свързани с местата,на които съм била :) Просто не пропускам да си взема някое магнитче или нещо друго,свързано с дадено място.А и запалки може да се каже,че събирам :-D Но,не няк'ви хубави,а подарък от приятели.Е подарък,подарък ... В повечето случаи си ги вземам и после им казвам,но поне помня всяка една от кого е :-D
Bonbonchencetyy
08-26-2011, 08:56
-Всякакви бижута;
-Пари;
-Разни списания.
AniAlonso
08-26-2011, 12:57
Картички от всички страни и градове, които съм посетила...би трябвало да са към 500 вече, но скоро не съм ги броила.
Също така не изпускам броевете на ClubF1 и F1 Racing, но колекционирам и други автомобилни списания.
Събирам си и колички, от които най-голямата ми радост е оригинална реплика на болида на Рено от 2007-ма.
Разбира се, като луда на тема Формула 1 колекционирам и всичко, свързано с този спорт, най-вече книги и енциклопедии.
Скъпо хоби е това Formula 1. От колко години колекционираш?
Като по-малка събирах салфетки. В момента имам навика да си купувам магнити от всяко място по света, на което съм била. Освен това събирам и печатчетата на книжката за '100 национални обекта'.
Списанията Cosmopolitan :D
картинки от дъвчици хуба буба.. мн ме кефят просто 8) :grin:
Anichkaxxwee
09-06-2011, 23:13
Преди колекционирах салфетки
BrainlessROCKBABY
09-07-2011, 07:17
Колекционирам хора..
BrainlessROCKBABY, ти да не си Чикатило или Шао Кан :D?
Wasilena
09-10-2011, 12:55
Магнитчета ;д
JustPerfection
09-10-2011, 12:59
колекционирам мозъчни клетки.
Аз колекционирам: книги, дискове, фигурки от яйца (е, вече не, де) стари пари, спомени като камъчета, мидички и тн.н от различни места. педи като бях по-малка събирах и календарчета и салфетки....
sunnnnnnnn
09-10-2011, 15:27
Преди колекционирах етикети от дрехи от Теранова ама ми писна и ся имам много етикети в 1 кутийка :-D
Преди колекционирах салфетки и кутийки от тик так - сега спрях.. В момента събирам магнити от рализчни места, опаковки от дъвки airwaves extreme, събирам и едни пластмасови лентички, с които се защипва пакета на хляба (не знам дали ме разбрахте) иии розички направени от сламки :D
AtinaPalada123
09-10-2011, 18:33
Нищо - мразя плюшкинството, имам мания за изхвърляне(обожавам да изхвърлям ненужни вещи)
Преди(като по-малка)обаче бях най-големия плюшкин:
-продължих колекцията на баща ми от фонокарти
-направих си моя, огромна от салфетки
-продължих колекцията на майка ми от монети
-мечтаех си за колекция от марки
-събирах флаконите на всички парфюми, които са ми харесали някога
-подложки за чаши
-миришещи листчета(навремето бяха мн популярни и се продаваха на блокчета, за да имаш повтарящи за менкане)
Bukuttopuq
09-10-2011, 20:08
Събирала съм капчки от Queens,салфетки,картинки,камъ� �ета от различни места,кестени (обожавам кестените),есенни листа,шишарки,мидички,етик� �ти от дрехи,значки,списания,пает� � (държа ги в едни бурканчета на бюрото си-много е красиво),копчета,захарчета, билети от кино или транспорт,също и от кеновете онова металното,което дърпаш да отвориш кена,някои от тях си ги лакирам и ги нося като висулка :-D
Преди си събирах салфетки,сега като че ли и аз започнах с магнитите.
Лайна в кофичка :lol: :lol: :D :D
aLeXx4, ядеш ли си колекцията :razz: :razz: :razz: ?
mrankoniiii
11-26-2011, 18:43
салфетки и марки :D
psychopath
11-26-2011, 23:29
Ами целенасочено нищо не събирам, но се оказа, че имам около 25-30 футболни фланелки (предимно редки) 8-)
alexchyyyyy
11-27-2011, 10:05
Колекционирам пари..Смисъл спестявам :D
lolabunny7
11-27-2011, 10:15
Ами събирам:
- капачки с пожелания от сокчета Queens (2396)
- жълтии стотинки
- празни шишенца от парфюми
- бижутерски кутийки и сувенирчета
- пластмасови палмички и мечове (за коктейли и др.)
- захарчета
- събирам си и лентите за отличник (около 9-10 са :D )
незнам и аз защо ги събирам тези неща след като след време ще бъдат на боклука, ама да има там :-D
Баща ми е голям фен на Ф1 и най-вече на Ферари. Имаме доста Ферари колички, шапки, якета, тениски. Едната шапка даже е с афтограф от М. Шумахер. Много си я обича. Луд луд :-D :grin:
FreshJuice
11-27-2011, 10:22
Ами събирам:
- жълтии стотинки
- захарчета
незнам и аз защо ги събирам тези неща след като след време ще бъдат на боклука, ама да има там :-D
Баща ми е голям фен на Ф1 и най-вече на Ферари. Имаме доста Ферари колички, шапки, якета, тениски. Едната шапка даже е с афтограф от М. Шумахер. Много си я обича. Луд луд :-D :grin:
Имаш 2396 капачки от сокове Oueens :shock: :shock: :shock:
WTF? Сам/а ли си ги събираш или и приятели ти ги дават :-o
(направо не мога да повярвам) :shock:
lolabunny7
11-27-2011, 13:06
Ами събирам:
- жълтии стотинки
- захарчета
Имаш 2396 капачки от сокове Oueens :shock: :shock: :shock:
WTF? Сам/а ли си ги събираш или и приятели ти ги дават :-o
(направо не мога да повярвам) :shock:
да сама си ги събирам, приятели да са ми дали максимум 100 - 200, но аз пия поне по веднъж на ден сокчета. Събирам си ги в кутии за обувки, които държа в мазата и тук в къщи си държа 1 и като я напълня и тя слиза в мазата и започвам нова. :-D :-D
j_adore2
11-27-2011, 15:11
Преди събирах салфетки. Имам 3 кутии от обувки пълни, които сега не знам къде са. Но имах тоолкова хубави салфетки :-) Иначее друго - миришещи картинки също съм събирала, листчетата с кечисти :lol: календарчета и не помня какво друго 8-)
Иначе сега обичам да си купувам и да ми подаряват различни магнити за хладилник, но не ми е някаква фикс идея :D
sapphire5
11-27-2011, 15:20
Салфетки- преди време.... имах тооолкова много, че ги държах по кашони и постоянно си менкахме с другите деца, но сега вече не ми се занимава .. 8-)
Като бях малка събирах салфетки, картички и т.н. Сега официално не колекционирам нищо, но понякога събирам различни парични единици. :D :)
Салфетки- преди време.... имах тооолкова много, че ги държах по кашони и постоянно си менкахме с другите деца, но сега вече не ми се занимава .. 8-)
И аз така, но въпреки това си ги пазя :)
teddybearMV
11-28-2011, 13:36
Като по-малка колекционирах какво ли не- марки, картички, плюшени мечета и ключодържатели. Колекциите от марки и картички и до ден днешен ги пазя и допълвам, когато ми попадне нещо интересно.
sapphire5
11-28-2011, 16:29
И аз така, но въпреки това си ги пазя :)
Разбира се. Аз също :)
ADMIRALKA14
11-28-2011, 16:43
Малки календарчета с животни - около 300 са ми.
Като по малка стикери и салфетки. :-D
ledenakrasota
11-28-2011, 16:47
В 4-ти клас със салфетки. Имам една уникална карта на България като такава. :) Камъчета, също. Книги, които са много стари и трудно се намират. 8) Антикварни. :)
BaffaLsc
12-02-2011, 18:04
Салфетки, имам цели купища от тях.
PullMeCloser
12-03-2011, 20:58
Преди събирах салфетки. Три кутии от обувки, препълнени, с мноого красиви салфетки. Спряла съм много отдавна,но си ги пазя и не давам да ги режат/лепят, само ако някоя се повтаря. Събирала съм и календарчета, но ги хвърлих. И миришещи картинки. Изчезнаха. Събирах по едно време лепенки от Хуба Буба, ама ги зарязах.
Сега си събирам шишенца от парфюми. Майка ми ми хвърли няколко, щото били празни :D Не съм вманиачена, просто си ги пазя, след като свърши парфюма.
ronyrony
12-05-2011, 16:05
аз - стъклени топчета
сестра ми - запалки ,плакати
darkness848
12-09-2011, 17:20
Колекционирам салфетки...
Книги... Не знам дали се брои за колекциониране, понеже си купувам всяка книга, която си харесам... И така са се натрупали доста... :D
И колекционирам сапуни... :D :D Такива с по-странни форми... Във формата на животни и т.н.. :D
Също така и печати от 100-те национални туристически обекта в България... :)
За сега това.. :D
djipsito
12-09-2011, 22:20
Като малка събирах миришещи картинки, плакати, ваденки, покемони, чипи као-та (бях спечелила палатка ;д), автографи... Бях почнала да събирам и евро монети от 1 цент до 2 евро на всяка една държава.. Почти ги бях събрала на всички държави, ама накрая ги похарчих, защото почнаха супер трудно да се намират тези, които ми липсваха... ;д Сега гледам, че са променени.
Имам колекция от близо 500 салфетки в една огромна кутия. Събирам ги и тях от малка и сега понякога ако видя някоя си я взимам. Без да включвам обикновенните. Имам и няколко носни кърпички, такива шарени, красиви.. Имам от различни държави, подарени, разменени.. сортирала съм ги по раздели - коледни, новогодишни, цветя и т.н..
BornToRaiseTheHell
12-15-2011, 13:37
Капачки от Queens, салфетки, марки и естествено, книги ( 1597 на тавана и около 100 из шкафовете) :)
xXxAngerfisTxXx
12-15-2011, 14:02
капачки от джанти на BMW :lol:
Така като гледам аз май съм от най-побърканите на тема колекциониране:
-като малка събирах салфетки-вече имам може би около 10 кутии от обувки
-също така покемони (от което ме е малко срам)
-събирам календарчета-около 1 кутия
-имам също много скъпоценни камъни
-старинни монети
-гривни и бижута
-късметчета от кафе имам над 1100
-марки-имам много редки
-плакати имам много
-магнити също
-обемни стикери и така нататък...
Освен това най-добрата ми приятелка събира захарчета и кенчета
Братовчед ми живее в Америка и събира монети от всеки щат
Баща ми събира фоно кати (има един гардероб пълен с тях в мазето) също така (колкото и да е странно) препарирани насекоми-въобще в къщи е като в музей :)
Както и да е съвсем скоро майка ми ще изхвърли всичко така, че да се порадвам...
Жълти стотинки :D и като станат повече в аптеката ги уедрявам. :D Иначе като малка събирах салфетки, които безследно изчезнаха. После пак почнах и си ги пазя. Също събирах и капачки от соковете на Queens и тях си пазя.
XxInn0cencexX
01-05-2012, 15:50
Имам страшно много списания,плакати,картички от местата,които съм посетила.Едно време събирах и капачки на Queens,сега най-редовна съм със късметчетата от Lavazza.
sapphire5
01-05-2012, 17:39
Ами преди време всякакви неща колекционирах, тоест като по-малка... сега всичко оставих ;д
Колекционирам превозни документи - главно билети от автобуси, тролейбуси, влакове, както от България, така и от чужбина.
Като по-малък картинки от дъвки турбо , както и албум с футболисти от световното 94-та . Сега - филми - имам към 600 .
картички(туристически,коле дни и всякакви)
календарчета
визитки
салфетки
листчета(от тефтери,тетрадки и т.н)
тефтери
несесери
портмонета
чанти
obichamggo
05-26-2012, 11:57
Капачки от кисело мляко :D
prosto_chovek
05-26-2012, 12:26
стъклен амбалаж - стари и нови шишенца, шишетии, най - вече от бира и одеколон. Горд притежател на шишета от абсолютно всички уискита, продавани в България между 1995 досега, всички бири, някои от които вече не се произвеждат, шишенца от одеколони свежест, тройной, корсар и още много. И накрая майка ми ме накара да ги замъкна на село в мазето. Всичките :) Иначе събирам и ключодържатели :)
Your.Passion
05-26-2012, 12:44
Само аз ли събирам лакове за нокти ?! :D
prosto_chovek
05-26-2012, 12:45
познавам човек, който колекционира корабен лак :)
the_world_around_me
05-28-2012, 17:02
Още от малка си събирам картинки от дъфки и салфетки :D
Търся всякакви картинки от дъвки. Имам и много за размяна. Който има да ми пише на E-mail: smp1945@gmail.com
DisappointedDreamer
05-30-2012, 05:26
Колекционирам превозни документи - главно билети от автобуси, тролейбуси, влакове, както от България, така и от чужбина.
И аз съм така 8-)
nIkEnCeTy_bE
05-30-2012, 11:38
Списание Cosmopolitan.
Ilikeliljon
05-30-2012, 11:38
Имам пощенски марки, но отдавна не колекционирам усилено. Иначе и карти за игра с футболисти преди много години, от дъвки турбо
PredrusalotoZaiche
05-31-2012, 11:20
Запалки <33 и цигарени кутии(и аз не знам защо ... :Д )
malinkapetrowa
08-03-2012, 09:02
Малки календарчета имам около 7-8 албума пълни с тях 8-)
Ако се откажеш да ги събираш, моля те, обади ми се на мейл malinkapetrowa@abv.bg
bella143
08-03-2012, 09:11
аз колекционирам салфетки и календарчета
phoeniX_boy_BG
08-03-2012, 14:15
Едно време събирах гормити, а сега нищо.
Dagichka
08-03-2012, 19:07
в детската събирах салфетки, имах 3 кутии за обувки пълни догоре с тях :Д
преди година някъде събирах и още си пазя около 50 капачки от соковете Queens
сега си събирам всички пакетчета от изядени Skittles ^^
kotenciiity
08-03-2012, 20:42
Стари валути. Имам монети на Испания, Молдова, Гърция, Италия, Полша и т.н.т и ест на България :)
Your.Passion
08-03-2012, 20:45
Еми .. събирам си хартийките от дъвки Орбит ; хартийки от дъвчащи бонбони ;пакетчета от мокри кърпички ; лепкащи листчета и много други ама тези главно .
С още две приятелки си събираме кутии от цигари и си ги лепим една за друга. хДд Имам и колекция от салфетки, побрана в една голяма кутия. Също събирам и листи от тетрадки. Смисъл останали са ми и аз ги късам и ги прибирам в бюрото. :дд Трябва да си намеря кашон, мисля. Иначе имам и колекция от плакати. Огромна е. Една минимална част от тях виси по стените на стаята ми. Другата част е прибрана грижливо в бюрото. В последно време не си купувам списания, съответно съм си занемарила и плакатите. И също имам и няколко запалки, бачкащи и няколко кутийки кибрит все още, но както казаха по-горе това е един вид израз на пироманството ми. :дд
mikko123
08-04-2012, 08:59
Стари броеве на вестници и списания, но от скоро и доста трудно се намират вече неща от преди пет и повече години. А те определено са по-ценни от по-новите издания.
Събирам всичко каквото ми хареса :D Като си вдигна леглото и направо... :D Най-многобройна ми е колекцията от салфетки /наближават 4 кашона/ иначе сега събирам...май нищо :D Я предложете нещо за колекциониране (:
Christinna
08-04-2012, 18:13
Календарчета, списания(преди, но си ги пазя още) и лакове.
mir4eto93
08-04-2012, 20:07
1. Плакати - около 1000 сигурно са вече
2. Стихотворения
3. Ключодържатели от всеки град, в който съм била
4. Мисли, афоризми и тем подобни
Колекционирам ...нз как беше на български "charm bracelets" е на английски. Като медальончета и висулки за гривни. Също така и мъниста за гривни. Колекционирам ги от 8 клас и досега съм събрала 192 вида висулки. Едни аз съм си купувала, а други са ми подарък. Най-много ми харесва, че когато си ги купувам ги слагат в едни малки черни кутийки и изглеждат уникално вътре.
Отделни в семейството ни се колекционират стари монети. Държим ги в един много голям албум за монети и в няколко други кашона и се предават по наследство и всеки следващ човек от рода продължава традицията да събира нови и нови монети.
TheBobqk
08-06-2012, 09:28
В семейството само аз си събирам всякакви глупости. Имам няколко кутии от обувки, в които си дъбирам готини кутии от цигари. От миналото лято си събирам запалки, само 30 са, но държа да нямат газ и да са готини, не с някакви лъвове, тигри и такива скучни работи. Когато съм в настроение ходя в бижумания и си купувам малки калинки, които лепя по секцията си, нощното ми шкафче, сега си взех ново бюро и смятам на му сложа 2-3 калинки по шкафчетата. ^^ Обожавам чаши и смятам да преровя домашните потреби в града за готини чаши и да си направя малка колекция.
neverbackdownx
08-06-2012, 12:05
Печати от 100-те национални туристически обекта, календарчета / нищо, че са от минали години / , традиция ми е всяка година, като отивам на почивка, да си взимам по един ключодържател и сега имам цяла кутия, но най-много колекционирам СПОМЕНИ :) <3
sofityoy
08-06-2012, 12:10
Аз събирам книги и минерали и скъпоценни камъни от поредицата съкровищата на земята (на знам дали я знаете :D )
Събирала съм и календарчета.
sofityoy
08-06-2012, 12:11
но най-много колекционирам СПОМЕНИ :) <3
<3 това е най-хубавото за колекциониране :)
mimijessi
08-06-2012, 12:12
Ем преди салфетки и стикери...ама сега нищо! (:
Имам приятел, който събира грозни жени :D :D :D.
daiana13
08-16-2012, 15:57
Колекционирам си шарени връзки за обувки :D Ако някой има излишни,нека не се крие :D:D Иначе преди колекционирах салфетки,даже още си ги пазя в една огромна картонена папка :D Имах колекция от химикалки,но майка ми я развали.Изхрърлила половината защото не пишели,докато съм била на рожден ден...какво ли й става на тая жена?!?!?!...
:D
Слънцеее
09-03-2012, 20:00
Аз колекционирам салфетки..
urlittlelady
09-04-2012, 10:12
аз също :lol:
иначе сега, станиоли от шоколади понеже ям много :grin: капачки от QUEENS, картички, магнитчета, брошурки от места където съм ходила, непотребни дискове :lol: мислех да ги използвам за нещо, но още се чудя :D касови бележки... пълна съм с такива и какви ли не още боклученца из цялата стая :D :D :D
DennisCobain
09-05-2012, 08:42
Перца за китари :lol:
Фонокарти, след това дълги години ножове.