PDA

View Full Version : Монтаж maybe ?

reperw
08-09-2011, 06:19
Здравейте !
Аз съм на 18 в момента и ще бъде 12 клас,но имам един проглем...още не съм се ориентирал професионално и какво искам да уча.
По принцип много ме влече edit-ваневто на клипове.Работя със Sony vegas и други помощни програми.Само,че незнам какво се води това,смисъл ако има такъв профил в университета как се казва ?? Монтаж или нещо друго ако някой знае много ще съм му благодарен.
Така сега да кажа какво мога :D и да видим вие какво ще ме посъветвате.
-Мога да смятам уча в математическа гимназния.
-Знам езици.
-Българският малко ми куца ама ще се оправим.
Принципно НЕ искам да работя на компютър въпреки ,че видео едита е такава работа.Искам нещо като брокер или нещо подобно.Незнам просто искам да завърша нещо и след години да се развия и да създам собствен бизнес ,защото ако стана монтажист не виждам голямо бъдеще за мен.За това ви моля да ми помогнете или да ми дадете съвет.
Мерси :)

LambOfGod
08-09-2011, 06:32

Тук спрях да чета и ти теглих една майна.

reperw
08-09-2011, 06:45

Тук спрях да чета и ти теглих една майна.

Незнам как го разбираш тфа изречение,но май не си го схванал добре...
Говоря ,че не искам да ставам писател или журналист и всякви такива професии свързани с писане...на какъвто и да е език!

MuRocLaW
08-09-2011, 07:49
стани маникюрист

baroveca9302
08-09-2011, 07:57
Щом учиш в математическа гимназия- стягай си задника и бъди най-добре по математика,защото това е наука, която много ще ти трябва за напред. Ако английският ти върви стани един програмист и после изчезни от БГ щото тука няма добра реализация за такава професия. :)

Chacho
08-09-2011, 08:31
Компютри - Математика
Брокер - Математика
Капитал - Добре платена професия (което много често означава Математика)

WesCraven
08-09-2011, 08:53
Не съм чел коментарите,но искам да знаеш,че за монтаж трябва да отидеш в НАТФИЗ ( там ще получиш най-доброто такова обучение в България ).Но приема е доста труден.За да влезеш само с 1 година учене,ще ти трябва доста труд.В смисъл такъв,че трябва доста неща да изчетеш и да се поразровиш из интернет относно изпитите.Иначе не е лошо това , което си избрал.Успех.Ние не може да ти кажем,какво да учиш,защото не те познаваме..Учи това ,което ти харесва и те влече..друго недей.

reperw
08-09-2011, 12:55
Не съм чел коментарите,но искам да знаеш,че за монтаж трябва да отидеш в НАТФИЗ ( там ще получиш най-доброто такова обучение в България ).Но приема е доста труден.За да влезеш само с 1 година учене,ще ти трябва доста труд.В смисъл такъв,че трябва доста неща да изчетеш и да се поразровиш из интернет относно изпитите.Иначе не е лошо това , което си избрал.Успех.Ние не може да ти кажем,какво да учиш,защото не те познаваме..Учи това ,което ти харесва и те влече..друго недей.

Проблема е там,че не мога да разбера какво ме влече и в какво съм добър иначе мерси много.
Колкото до предложението за програмист съм го мислил и премислял много пъти (майка ми е такава ). Но мен не ме влече писането на някъв "тъп" код...нищо не ми пречи да запиша програмиране,но това не ми носи удоволствие и нямам желание да го правя.

ПП: Ако някой знае накъф начин или "тест" да видя в какво съм добър или какво ме влече да сподели :))))

WesCraven
08-09-2011, 13:07
Направил си грешка според мен!Защо трябва последнанта година да го мислиш това?Трябваше с годините да виждаш нещата?И много са ми странни такива като теб..Не знаеш ли какво искаш,като малък не си ли виждал неща по телевизията и да си си казвал,ето това искам..Dream bigger..Какво си правил всичките тези години ?Не знаеш ли какво искаш да правиш?Не си ли се замислял,какво ще е бъдещето ти и т.н..?

reperw
08-09-2011, 14:59
Направил си грешка според мен!Защо трябва последнанта година да го мислиш това?Трябваше с годините да виждаш нещата?И много са ми странни такива като теб..Не знаеш ли какво искаш,като малък не си ли виждал неща по телевизията и да си си казвал,ето това искам..Dream bigger..Какво си правил всичките тези години ?Не знаеш ли какво искаш да правиш?Не си ли се замислял,какво ще е бъдещето ти и т.н..?

Една година искам едно другата коренно различно желание...
До сега съм минал от дилар до президент :D:D:D

anonymous708973
08-09-2011, 17:14
Курс по кариерно ориентиране.

reperw
08-10-2011, 07:22
Курс по кариерно ориентиране.

Може ли да ми кажеш малко повече за този курс ?? Ти самата ходила ли си ?? И имаш ли някаква идея какво се прави там ?

anonymous708973
08-11-2011, 07:14
Най-добрият ми приятел ходеше в Пловдив. Ще го попитам за детайли, ако искаш.

Знам, че правиха тестове, съветваха се с различни професионалисти, на него му хареса.

reperw
08-11-2011, 17:16
Най-добрият ми приятел ходеше в Пловдив. Ще го попитам за детайли, ако искаш.

Знам, че правиха тестове, съветваха се с различни професионалисти, на него му хареса.
Питай го моляте :-)