View Full Version : Въпрос относно кървенето при противозачатъчните
MaLkaTa_LaDy
08-10-2011, 06:03
Щом противозачатъчните подтискат уволацията, тялото не отделя яйцеклетка и съответно тя не се изхвърля заедно със стената на матката, тогава при бременност това лъжливо [или не знам как точно се нарича] кървене, което замества менструацията продължава ли?
SisiStrange
08-10-2011, 06:10
Момент дали съм те разбрала: питаш дали, ако си на противозачатъчни, но все пак някак забременееш, ще имаш нещо подобно на цветна бременност ли?
Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже...
За забременяване не беше ли нужна яйцеклетка? (която не се отделя, както спомена)... или вече има друга мода, без яйцеклетка..
MaLkaTa_LaDy
08-10-2011, 10:36
Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже...
За забременяване не беше ли нужна яйцеклетка? (която не се отделя, както спомена)... или вече има друга мода, без яйцеклетка..
Точно така, но да речем при неправилен прием или пропуснати хапчета е възможно да не се подтисне овулацията. Не се прави на остоумен, щом не можеш да дадеш отговор на въпроса, който задавам.
Към SisiStrange - Не питам точно за цветната бременност... А дали кървенето, което замества менструацията, ще продължи. Просто не съм наясно това кървене от какво е предизвикано, щом няма овулация.
Виж ся, малката, това кървене дето "замества" менструацията при бременност се получава седмица след имплантацията и точно това се нарича "Цветна бременност" така че, маркар че не знаеше, точно за това говориш.. Много зависи от вида на хапчетата, но като цяло освен на овулацията те действат и на възможността на матката да задържи зигота...така че много трудно можеш да "хванеш" на хапчета апък за цветна бременност почти невъзможно... цветната се предизвиква когато вече си един вид бременна... ако си на хапчета шанса е малък. Сиреч: вероятността за такова кървене когато си на хапчета е равна на вероятността да овулираш, защото 1-вото неможе без 2-рото
kalpazanka
08-10-2011, 11:15
Нали в седемдневния период нямаш активни таблетки? Съответно на това, че няма хормони /все пак ОК са комбинирани- естроген и гестаген/, т. е. като няма гестаген, се имитира естественият срив в нивата на прогестерона, който срив предизвиква М.
Не е изключено да имаш цветна бременност въпреки ОК. И това кървене при цветна бременност не е една седмица след имплантацията, както е написал геният преди мен, а се явява около датата на очакваната М.
аман от идиотни заклевам се... немоа разбера като си модератор уж трябва да си възпитана, отзивчива, а не ми скачаш с нападки. Замисли се ако въобще знаеш какво и кога е имплантацията, една седмица след нея със какво съвпада... УААААУ ДА, представи си, съвпада с времето за менструация... представи си колко си права, ако не съвпадаше сигурно жените пак щяха да го бъркат с цикъл... дразня се, ама много.. не съм тука да буча на разни хора, а се опитвам да помогна.. не те знам ква си и "отде" си ама като си модератор се дръж като такъв.
kalpazanka
08-10-2011, 13:28
^Я прочети пак какво си написал и виж какво означава понятието "лутеална фаза" и колко трае. Идиотите ще ги обсъдим след тази справка. ;)
Не искам да спамя, ама не те разбирам, честно.. знам колко е лт... представи си имам си понятие от нещата... Исках да кажа, че няколко дена след оплождането зиготата попада в матката (оплождането е във Фалопиевите тръби) и там вече е морула (от 20-30 клетки да речем). Като морула се загнездва за стената на матката (което е имплантацията - 4-5 дена след оплождането, съответно и овулацията в случая) и се "потапя" в нея. Около нея се образува мехурче (бластоцистно мехурче) и се изпълва с течност, включително кръв от матката. Така се храни бластулата преди да започне развитие на пъпна връв и плацента. Около седмица след имплантацията, бластулата претърпява морфологични промени и това мехурче се пука. При това течността (в която има кръв) съответно изтича, което може да се сбърка с менструация, защото съвпада по време. Не ми се спори за дреболии ако искаш го смятай ако не искаш - недей... Това е класическия "модел" за цветна бременност, а вече други патологии като редовен цикъл при бременност и т.н не ги коментирам... незнам дали ме разбра какво се опитвам да ти кажа и бих искал да ми посочиш грешката, заради която ме нарече гений (не че е обидно де :D )
kalpazanka
08-10-2011, 15:45
Бъркаш пробивно кървене/зацапване с менструация. Имплантацията е средно 7 дни след оплождането.
Лутеалната фаза е 14 дни.
Събитията не съвпадат, затова няма как да се объркат.
За капак количеството на изтичащото е различно при пробивно кървене от това при нидация. ;)
Кръвотечението при цветна бременност се явява около обичайните дни на менструация, което не важи за пробивното кървене.