View Full Version : ААА не понасям двойния стандарт на дядо ми!!!!!!!!
Дядо ми (от страната на майка ми) има трима внуци- аз, братовчед1 и братовчед2, те двамата са братя. С братовчед1 сме набори, на по 14. Братовчед2 е на 5. Това добре, но все повече се убеждавам, че дядо ми кльопа повече внуците, отколкото внучката. Нямам нищо против братовчедите, добри приятели сме с набора, а 2 и той е смешен, макар че малките деца попринцип лееко ме нервят. Но двойния стандарт си личи- уча повече, на изпита изкарах шестици, а той- петици и се старая да се харесам на дядо, той пак прекарва повече време с 1. Ходят за риба, хвърлят пиратки от терасата (той дядо ми се води по детския акъл), говорят за коли и му познава приятелите, с мен даже не говори повече от минута-две. Е това честно ли е!!! Баща ми каза, че го прави, защото 1 имал нужда от повече внимание, а аз като по-умна, съм получавала достатъчно. Татко е на моя страна, и на него му е гадно, че внуците, които не заслужават, получават 100% внимание от страна на дядо, а дъщеря му да е невидима. Сигурно дядо ни обича наравно, обаче какво да направя, че да ми обърне някакво внимание, защото явно се вълнува повече от мъжки занимания, отколкото от "момиче, което не разбира".
не знам какво да кажа, ама имаш някой правописни грешки "приратки"
, ами защо просто не кажеш на дядо ти, че искаш да прекарвате повече време заедно, ама и ти ли искаш да ходиш за риба, да говорите за коли и да познава приятелите ти
Аз съм момче и имам подобен проблем и на всичкото отгоре баща ми не е на моя страна просто не обръщай внимание на дядо си. Аз така правя примирил съм се. Слава богу другата ми баба е достатъчно добра и ми обръща достатъчно внимание.
П.с на 15 съм другите брадчеди са на 21 и 13. И също като твоите са много простиии
Моите братовчеди въобще не са прости, напротив, но аз се скъсвам от бачкане и съм по- добра. Дядо ми ги харесва защото са момчета. Пък и аз съм дъщерята на дъщерята, а те са синовете на сина => предварително са набрали точки :D
marin4itu
08-11-2011, 10:44
Добре де, на тебе ще ти е приятно ли някой да ти говори за коли, да те кара да ходите за риба, еми тъпо е бе момиче! Стига си ревала за внимание, или чакаш наследство, нещо?
kantukontu
08-11-2011, 11:02
Здравей, просто ще те посъветвам да се опиташ да поговориш с него и да му кажеш, че усещаш делене м/у внуците му... Опитай се да му кажеш, че искаш да ти обръща повече внимание, защото го обичаш, защото искаш да сте заедно! Според мен, защото си момиче и няма какво да говори с теб - просто оставя това на майка ти и баба ти! Това е, което мога да те посъветвам! Желая ти успех!
BrokenInnocence
08-11-2011, 11:29
Може да не го прави нарочно, просто ти си момиче и на него му е по-лесно да намира общи теми и занимания с момчетата, нормално е. На моя дядо аз съм му любимката, 'щото съм най-малката, ама пак не си говорим много... моите неща са му момичешки и не са му интересни, на мен неговите не са ми... но това не пречи да ме обича и аз да го обичам.
Fiction7577
08-11-2011, 12:02
Виж сега... не се напрягай толкова. Това е напълно нормално. Те все пак са момчета, интересуват се от коли, рибарство и подобни неща. Това са си типично "мъжки" теми.
А за теб се съмнявам, че си особено компетентна за това колко харчи един Москвич или едно БМВ. Или пък на кое кълве повече рибата - на тесто или на бели червеи. Както и колко е дълга въдицата, колко да е голяма плувката, и дължината на кордата. Той от своя страна, смяташ ли че може да ти даде съвет за някакви дрешки или пък каква прическа да си направиш? Разбираш ли какво имам предвид?
Аз също съм що-годе в някакво такова положение, но с баба ми мога да си говоря много, докато с дядо не ни се припокриват интересите, но се разбираме.
Това което искам да ти кажа е, че не трябва да се притесняваш, човекът едва ли си дели внуците. Просто те са от мъжки пол, а ти не. Няма нищо общо факта, че ти си дъщеря на дъщеря му, а те синове на синът му. :)
sexa_na_kompleksa
08-11-2011, 12:38
Не виждам защо трябва да ревнуваш. ; )
Извинявай, че ще ти го кажа, но... имаш твърде голямо самочувствие - на няколко пъти повтори колко си по-добра и по-умна от другите. Това, че някой е изкарал 5 на някакъв си изпит, не го прави половин човек.
А и съм сигурна, че дядо ти те обича, най-вероятно просто не може да намери общи теми с теб.
SmilezZz
08-11-2011, 13:50
Аз имам същия проблем,обаче с баба. И честно да ти кажа - НЕ ми пука. Просто съм я игнорирала напълно.
Biskfitka
08-11-2011, 15:37
Отдавна минах периода ,в който исках да се харесам на баба и дядо.И повярвай ми,така ми е много по-добре.Каквото и да правиш го прави за себе си.Пък и едва ли имаш много общи теми с дядо си.
Единият ми дядо ме научи да карам кола,мълчанието в 1ния час,който карам е много неприятно...просто нямаме чаак толкова много теми и бързо се изчерпват.
Еми, попринцип Жената иска за дете- момиче, а Мъжа-момче...
Аз съм мъж и искам момче, дядовците много си обичат внуците, и теб те обича много но явно с братовчед ти имат много общи приказки:коли,риболов,бира, ракия,ядене,пиене :D ... а с теб какво да си говори? Коси, лакове, преси, гребени, чорапогащници, поли? ...
Чакайте сега, въобще не сте ме разбрали. Вие представяте ли си да си говоря с дядо ми за гримове :razz: Просто той се радва на братовчедските постижения повече, отколкото на моите. Пример- на олимпиада по математика имах пълния брой точки и се класирах за 2-ри кръг, а 1 се беше класирал на физиката. Кой обра овациите? Дядо ми го наричше Нютон, със седмици го хвалеше. На мен ми каза браво. Едно кратко и ясно браво. Не очквам да устрои парад, но разликата м/у реакциите е от земята до небето. За едната му шестица се вълнува, само това да беше... А вие за какво си говорите с вашия дядо, момичета? Аз си говоря за същото- училище, телевизия, спорт (и аз поназнайвам разни работи ;) ), молила съм го да ме научи на шах, а аз на него съм му разкривала тайните на техниката. Знам, че в неговото семейство са се толерирали повече мъжете и явно това си е внушил, едва ли не с момиче разговор не може да се проведе.
zlatit0o
08-11-2011, 16:58
Аз по принцип изобщо не говоря с дядо ми, с тоя човек не може да се говори 8-) . Винаги трябва да е на неговото. Пък и не сме говорили за нещо, ако не спорим.. абе така са старите хора :D . Някои дори имат по малко акъл от 10годишни деца. Да не ти пука ;-). Ти пък прекарвай повече време с баба си, със сигурност ще е по-забавно отколкото с дядката 8-) .
DoubleDMG
08-11-2011, 19:04
ае мъжете постигат раотите - жените само ги раждат + Това е нормално , мъж - мъж
жена - жена
а да не говорим че може да е от семействата
Не е нормално, все пак ми е дядо, от малка съм така :booooomb:
Moderatorius
08-12-2011, 18:42
Ебаси, винаги съм мислела, че дядовците си обичат много внучките. Моят дядо е имал 2 дъщери и след това 2 внучки. Искал е да има момче, но все момичета. Но тва в никакъв случай не го е направил да не ни обича. Мога да кажа, че беше най-добрият дядо на света. Може би всичко идва от майка ти!? И моят баща има сестра. Баща ми има 1 момиче (аз), сестра му има 2 момчета, но никога не съм чувствала липса на внимание. Дори като малка постоянно ми повтаряше, че ме обича повече :shock: От една страна можеш да го разбереш - тачи си сина, внуците. Просто не му обръщай внимание въобще, така ще се ядосваш повече. Пък нали ги знаеш старите хора - тоя патриархален модел, където си е останал в тях, няма да се махне. Син, продължител на рода, бла-бла.
someonerandom
08-13-2011, 11:03
Аве я се осъзнайте...патриархални модели,продължители на рода,сексизми,простотии...б� �з коментар.Много ясно,че ще говори повче с внуците си,като има повече общи теми с тях.Ти искаш ли да ходиш на риба,да говориш за коли и да мяташ пиратки от терасата?ИЛи очакваш да говориш с дядо си за последната преса на пазара или за оня готиния от съседния клас дето го харесваш?
Извинявай, че ще ти го кажа, но... имаш твърде голямо самочувствие - на няколко пъти повтори колко си по-добра и по-умна от другите. Това, че някой е изкарал 5 на някакъв си изпит, не го прави половин човек.
А и съм сигурна, че дядо ти те обича, най-вероятно просто не може да намери общи теми с теб.
Тва също...
Moderatorius
08-13-2011, 12:29
^Първо разбери кво точно значи сексизъм и после говори за простотии! Точно това си е - полова дискриминация. Игнориране на другия пол, поради липса на интерес към него, поради липса на общи теми. Но какво да говорим - ти също говориш като един типичен сексист. Не говорим ли за равенство между половете? Тва, че теб са те възпитали, че едно момиче НЕ може да ходи за риба и да играе футбол, не значи че е така. Дядовците и бащите (особено сегашните) учат дъщерите си да карат кола, ходят за риба, гледат заедно футбол. Аз, като съм момиче, дай да не общувам с баща си? :lol: Имаме супер много теми за разговор, не ми пречи да гледаме футбол, Ф1 или волейбол, да обсъждаме. Тва кво имаме в гащите не определя какви сме. Взимам за пример баба ми - тя също живее в някакво патриархално общество и смята, че щом мъжът е казал така, така трябва да бъде. С времето ще изчезне всичко тва. А дотогава... и аз не знам.
Biskfitka
08-13-2011, 15:41
Стигнахте много далече,дядото едва ли мисли и половината от нещата в темата.По-приятно му е с момчетата,много ясно,че с тях ще прекарва повече време...
gotinataaaa
08-13-2011, 21:08
Преди с дядо ми се разбирахме и правехме всичко заедно. :D Ама после се появи брат ми и той почна да му обръща повече внимание. Но на мен вече не ми пука 8-)
someonerandom
08-14-2011, 11:38
^Първо разбери кво точно значи сексизъм и после говори за простотии! Точно това си е - полова дискриминация. Игнориране на другия пол, поради липса на интерес към него, поради липса на общи теми. Но какво да говорим - ти също говориш като един типичен сексист. Не говорим ли за равенство между половете? Тва, че теб са те възпитали, че едно момиче НЕ може да ходи за риба и да играе футбол, не значи че е така. Дядовците и бащите (особено сегашните) учат дъщерите си да карат кола, ходят за риба, гледат заедно футбол. Аз, като съм момиче, дай да не общувам с баща си? :lol: Имаме супер много теми за разговор, не ми пречи да гледаме футбол, Ф1 или волейбол, да обсъждаме. Тва кво имаме в гащите не определя какви сме. Взимам за пример баба ми - тя също живее в някакво патриархално общество и смята, че щом мъжът е казал така, така трябва да бъде. С времето ще изчезне всичко тва. А дотогава... и аз не знам.
Кога казах,че не може?Казах,че едва ли и е интересно.И не ми казвай как са ме възпитавали.Влез в една класна стая по избор в училище по избор и попитай момичетата дали обичат да ходят за риба с дядовците си и да иргаят футбол с братовчедите си.95% ще кажат "не".Няма нищо лошо,просто е така.Както и има неща,които са скучни за момчетата и любимо хоби за момичетата.Под сексизъм имам предвид смятане на единия пол за по-висш и по-добър от другия.Игнорирането на някого поради липса на общи интереси според мен си е нормално,независимо от пола.И аз,въпреки че съм момче,нямам общи теми с дядо си,защото сме от доста различни поколения, и следователно не прекарваме кой знае какво време заедно.Прекалено лесно скачаш и обвиняваш в сексизъм-вярно е,че има равенство между половете,обаче това не значи,че не може да имат различни интереси.
Баща ми каза, че го прави, защото 1 имал нужда от повече внимание, а аз като по-умна, съм получавала достатъчно".
тва е достатъчно . момчетата на 14 са малки и глупави a при момичетата не е така :P за тва не им обръщай внимание
martin97
08-14-2011, 20:34
eми той се старае да се хареса на внуците.Живота не е справедлив!
mitkoyyy
08-14-2011, 22:19
Аз гледам да изгоня баба ми и дядо ми да не ме занимават, а вие се сърдите, че не ви обръщат достатъчно внимание, завиждам ви :D
badsector
08-16-2011, 14:42
Като порастнеш, ще имаш много мъжко внимание. Особено, ако хващаш окото....
RipTheChain
08-16-2011, 19:23
Не е ли по-нормално да общува с момче?!Какви са ви общите теми с него:
1.Коли-не ми се вярва...
2.Риболов-мисля,че ако го помолиш да ходите за риба няма да ти откаже,но се съмнявам да си мераклийка...
Освен това,ако наистина си умна (което не е видно от оплакването ти),но хипотетично-ако си умна,първо би разбрала,че той го хвали за петиците,тъй като е тъп,второ би се сетила,че в случая няма двоен стандарт,тъй като явно сте много различни с братовчеда (поне по думите ти съдя за това)...
Егати, отказвам се, тоя човек е невъзможен, или ми се подиграва, или пълен игнор. Не ми е в кръвта да се мазня като братовчедите ми, нито някога ще започна да се интересувам от тъпото му рено, хайде, да се обичат тримата и да не ме занимават! Какво да се пъна аз, като той не си прави труда да ме погледне в очите?!? На семейни обеди всички стоят на столове, а аз- на табуретка. Майната му, щом не ме зачита като своя, прав му път, винаги е защитавал повече ония там, защото ако си мъж, не може да ти се противоречи, а думата ти е мъдростта на вековете... Идея си нямам как майка ми е издържала, явно не ми остава друго, освен да му чистя и скромно да му кимам. Не мога повече да завися от неговото мнение, преди ми беше критерий, сега просто искам да живея за себе си и повече не искам нищо от него.
Аз по принцип изобщо не говоря с дядо ми, с тоя човек не може да се говори 8-) . Винаги трябва да е на неговото. Пък и не сме говорили за нещо, ако не спорим.. абе така са старите хора :D . Някои дори имат по малко акъл от 10годишни деца. Да не ти пука ;-). Ти пък прекарвай повече време с баба си, със сигурност ще е по-забавно отколкото с дядката 8-) .
Напълно си права единия ми дядо е същия, заговорим ли се за повече от минута започва кавга, а и те с възрастта оглупяват и изкуфяват, а моя а моя вече е на 72 :D
Amore-Mio*
10-10-2012, 05:55
Изглеждаш, като че ли имаш нужда от това внимание и се изяждаш от яд.
Иначе, те обичат да прекарват повече време с момчетата - могат да си говорят на разни теми, докато с момичета темите не са чак толкова много, нали се сещаш? Поспри се със завистта и се успокой. Говори с нея , ако стане-стане. Не си умряла за вниманието му я, родителите ти отделят достатъчно.
Nikolcheto24
10-10-2012, 20:17
Абе човек, като гледам какво си писала, реших да те питам:Ти сигурна ли си, че не чакаш само да докопаш някое наследство?