View Full Version : Психиатър
SameLove
08-12-2011, 13:02
Къде може да се учи в България за психиатър и после в лудница ли трябва да работиш ? На вас харесва ли ви като професия ?
Гледах един филм такъв и ми стана интересно .. 8-)
Fiction7577
08-12-2011, 13:12
Сигурна ли си, че питаш за психиатър, а не за психолог? Щото е различно.
Психиатър - лудницата.
Психолог - пациентите ти идват на сеанси, като по филмите.
BaffaLsc
08-12-2011, 13:13
Не знам къде в България точно, допитай се до гугъл,
ако нищо не откриеш, разпитай близки, познати, приятели,
може те да знаят нещо..
SameLove
08-12-2011, 13:15
За психиатър , не за психолог .
KatherineP
08-12-2011, 13:24
Ами не знам...ама в България май не се реализират много :D
kalpazanka
08-12-2011, 13:25
Във всеки медицински университет- учиш 6 години, а после специализираш.
http://www.bpabg.com/?q=node/66
Можеш да работиш в ДКЦ, може и в диспансер.
Не ми харесва. Няма радикално лечение, само ги тъпчеш с хапове. И наследствеността е голям фактор. Ако лечението не върви, пациентите ти може да си посегнат.
Както калпазанка каза, психиатърът е медицинско лице и квалификация за такъв получаваш след специализация в някой МУ.
Отговорна професия, не всичко става по учебник и е предизвикателство. Едно момче от компанията ми се е насочило към това и си говори със суперлативи за професията, но казва, че не е за всеки.
kalpazanka
08-12-2011, 13:46
^Психиатърът е лекар, пиле. 6 години учи и излиза ординатор.
Нали и аз това съм написал, че трябва специализация..
kalpazanka
08-12-2011, 14:50
^Поясних за медицинското лице.
KumchoValcho
08-13-2011, 13:10
Ако искаш наистина да помагаш на хората за емоционалното им състояние се насочи към енергийната психология, революционно ново течение е и се използва от някои психолози/психиатри (в България не е толкова популярно де). прочети малко инфо по темата
А иначе това, което калпазанка каза е правилно
iiordanova
08-13-2011, 15:06
Психолог-да.
Психиатър-не.
Психиатър не ми харесва като професия категорично.
Moderatorius
08-13-2011, 17:36
Винаги ми е била интересна професията на един психиатър... Да гледаш хора, които сякаш не са от тоя свят, брр.. Но не ме кефи идеята да уча 10 години. Като знам колко беше голяма любовта ми към биологията в училище, не си представям ако уча тия неща с години. Накрая 100% аз ще се озова в лудница. Не знам как издържат тия, дето ги учат тия работи ;д Иначе психолог - супер яка професия, кефи ме как след едноминутен разговор могат да накарат събеседника да ревне. :D
Кой кара събеседниците да реват за 1 минута?? :lol: :razz:
Moderatorius
08-13-2011, 19:38
Кой кара събеседниците да реват за 1 минута?? :lol: :razz:
Психологът. :D Но не казвам, че при всички е така, но по филмите съм гледала, че става така. 8) Иначе и аз бих отишла на психолог, ма през целия разговор ще мисля колко време говорим и колко ще трябва да му дам в края ;д