View Full Version : Ад,рай,чистилище ! Как,колко и защо ? Бог или богове ?
Да заключим,че греховете се наказват в ада...
Ами ако имаш грехове,а си добър с другите,вярваш в Бог и т.н но все пак имаш грехове,като всеки човек,човека е създаден за да е грешен какво правим ? Не ми се иска да звучи,като фантастика или нещо такова,но в чистилището ли отиваме ? :D Изкупуваме си греховете и айде в рая,така ли ? Дайте някоя теория,не вярвам Бог да е така добър да ни пусне в рая,ако имаме повече добри дела от колкото грехове,все ще иска отплата за тия грехове,но къде,как ?
Между другото теорията,че земята е рай е много достоверна,самия Бог е изпратил Адам и Ева на земята след греха,който са направили а именно хапването от ябълката :D
Ще ви дам пример с двете основни религии в света !
Мюсюлманите вярват в Аллах,според тях трябва да вярваш в Аллах за да отидеш в рая,Исус Христос е само някакъв пратеник на Аллах на име "Иса" и всеки,който не вярва в него ще отиде в ада...
Християните пък вярват в Исус Христос,който е син на Господ а в същото време и той се явява,като такъв... в разказа,който четох в темата "писмо от ада" той казва на тая жена дето води с него "Аз съм твоя Господ Бог"? И всеки,който не вярва в него ще отиде в ада....
Не знам на,какво да вярвам вече... по вещите да дадът малко инфо и да погледнат от гледна точка на мюсюлманската и християнската религия ....
Нали Бог е милостив ? Ако има Бог много по правилно звучи адът да е земята за изкуплението на човешките грехове от колкото разказите съдържащи думи от рода на "врящи казани" "висящи души" и т.н...
Каквото и да е направил човек не заслужава чак такива наказания,Бог е добър (независимо дали са няколко Богове или е само един,всяка религия го описва,като добър) и не би причинил това на ДЕЦАТА СИ,по дяволите ДЕЦАТА СИ !!!
Дали историите за ада са родени от разхайтеното въображение на болни мозъци или са реалност ?
Защо няма истории за рая,които да подтикнат хората да вярват за всичко,което си заслужава да го правят а само страшни истории за ада ? :? Въобще не се връзват някой неща...
ScarlettS
08-13-2011, 01:14
Адът и раят са доста крайни понятия, не виждам смисъл в тях , най-малкото защото доброто и лошото са относителни. Всеки човек или група хора възприемат различни неща за добри и лоши, библията не е изключение.
Ако имаше ад и рай, както тези описани от християнството, то щеше да има едни определени критерии, според които се решава кой къде трябва да отиде. Въпросът е, след като има толкова гледни точки, и няма правилна и грешна, защото все пак всички сме различни и няма как да мислим еднакво, тогава защо къде ще отидеш да зависи от една единствена гледна точка? Това предполага да има една общовалидна истина, която е единствената правилна. Всеки, който има мнение, различно от тази „истина” и живее според своите разбирания, а не според тези на точно тази религия, би трябвало да иде в ада.
Дори да приемем, че това е напълно справедливо, обосновано и логично (а то не е ), има още един въпрос. Има ад и рай и определен начин за достигане до рая (описан да кажем в библията), тогава всички щяха да се стремят към него, всички щяха да мислят, говорят, живеят според един „правилен” модел.
Би трябвало целта на християнството да е, хората да не извършват грехове. Ако всички успяват да живеят „правилно” и възпитават децата си по този начин, тогава крайният резултат ще е, че всички малко или много ще бъдат еднакви и развитието в едно такова общество би било невъзможно.
Между другото теорията,че земята е рай е много достоверна,самия Бог е изпратил Адам и Ева на земята след греха,който са направили а именно хапването от ябълката
Това не го разбрах :D
Адът и раят са доста крайни понятия, не виждам смисъл в тях , най-малкото защото доброто и лошото са относителни. Всеки човек или група хора възприемат различни неща за добри и лоши, библията не е изключение.
Ако имаше ад и рай, както тези описани от християнството, то щеше да има едни определени критерии, според които се решава кой къде трябва да отиде. Въпросът е, след като има толкова гледни точки, и няма правилна и грешна, защото все пак всички сме различни и няма как да мислим еднакво, тогава защо къде ще отидеш да зависи от една единствена гледна точка? Това предполага да има една общовалидна истина, която е единствената правилна. Всеки, който има мнение, различно от тази „истина” и живее според своите разбирания, а не според тези на точно тази религия, би трябвало да иде в ада.
Дори да приемем, че това е напълно справедливо, обосновано и логично (а то не е ), има още един въпрос. Има ад и рай и определен начин за достигане до рая (описан да кажем в библията), тогава всички щяха да се стремят към него, всички щяха да мислят, говорят, живеят според един „правилен” модел.
Би трябвало целта на християнството да е, хората да не извършват грехове. Ако всички успяват да живеят „правилно” и възпитават децата си по този начин, тогава крайният резултат ще е, че всички малко или много ще бъдат еднакви и развитието в едно такова общество би било невъзможно.
Между другото теорията,че земята е рай е много достоверна,самия Бог е изпратил Адам и Ева на земята след греха,който са направили а именно хапването от ябълката
Това не го разбрах :D
Благодаря за изчерпателното мнение :)
Съгласен съм с теб...
Колкото до изречението,което не си разбрала...
Нали Адам и Ева първо са били в рая ? Но,когато сатаната примамва Ева (или Адам беше) да отхапе от ябълката,наказанието за този грях е било да ги направи смърти и да ги прати на земята... :) А не в Ада... :-|
Аз пък просто така мисля да заключим, че идеята за ад е абсурдна и наивна. Няма да се обсновавам, мисля че ScarlettS обобщи повечето което има да се каже по темата..
commando1
08-13-2011, 06:50
Въпросът ти зададен в темата е неправилен и категорично несъответстващ с истината. Първото което бих искал да кажа че християнинът независимо дали е млад или стар,е задължително да се въздържа от грехове и дори да го осъжда. Ако един човек е решил да стане християнин преди всичко е от важно значение да се покае и да поиска прошка за извършените преди това грехове. След като мине през този ритуал на пречистване е добре християнинът да започне живота си отначало и да се черкува в църква всяка неделя като винаги си казва молитва. Също така е добре и въздържането от всякакви грешни мисли които могът да отклонят християнина от правилният път и да го тласнат към грехопадение. Защото Христос е учил учениците си че дори самата мисъл за извършване на грях е вече половин грях за които трябва да се покаем. Хубаво е християните или навлизащите във Христовата вяра да знаят че Сатана дебне навсякъде правоверният християнин и грешните мисли в съзнанието на човека са оръжието му. Затова християнина не бива да допуска Дявола да вкара грешни и негативни мисли в главата му. Затова християните трябва да се въздържат от светските грехове и светският начин на живот които е грешен. Естествено Сатана винаги ще използва неверниците като своя дясна ръка,затова не се учудвайте братя и сестри християни когато атеист или неверник (угнетител) ви подстрекават и предизвикват умишлено да спорите с тях. Сатана се опитва да ви провокира с гняв и безпокойство ( едно от оръжията му). В боговдъхновените писания са ни дадени толкова много доказателства. В Евр. 1:9 за Христос се казва: "Възлюбил си правда и намразил си беззаконие." "Животът на Исус": "Всеки грях, всяко разногласие, всяка скверна лъст, предизвикани от греховете, бяха мъчение за духа Му." "Избрани вести": "Мразейки греха със съвършена омраза, Той [Исус] събираше в душата Си греховете на целия свят." АБК: "Характерът Му разкриваше съвършена омраза към греха." , "Христос винаги таеше в Себе си изключително силна омраза към греха." , "Защо не можем да осъзнаем значението на думите "Христос бе изкушаван"? Макар че остана свободен от греха, фините сетива на божественото Му естество правеха контакта със злото едно неизразимо мъчение." "Животът на Исус": "Исус мразеше само едно нещо на света - греха. Не можеше да види нещо лошо, без да почувства болка, която не бе в състояние дори да прикрие." "Животът на Исус": "Исус страдаше съразмерно със съвършенството на святостта Си и с омразата към греха... За Него бе отблъскващо да е заобиколен от човешки същества, контролирани от Сатана."
Concussion
08-13-2011, 08:44
Пф, още една тема за рая и ада. :?
klimatronik
08-13-2011, 08:57
Ако отворите учебниците по литература за 9 и 10 клас ще видите,че рая и ада са измислени от един ренесансов писател.
Таа ... по темата- най-добре е всички в деветия кръг на ада да се наврем и Люци да на дъвче с трите си глави... :D
Добре за християнската религия разбрахме,какво е нужно за да отидеш в рая или по скоро за да не отидеш в ада...
Ами хората от другите религии,които са дори повече от християните :shock:
Да речем,че и те си вярват в собствените Богове и правят всичко,което се счита за свещенно за тяхната религия,те в ада ли ще отидат ? Само защото не са християни ами нек'ви други ? :D
Concussion
08-13-2011, 15:53
Ами ние откъде да знаем... :?
Вие не знаете нищо,нито за Бог нито за Ада и Рая но коментирате,като изказвате собствените си теории,които на мен са ми интересни...
Наясно съм,че няма да е точно така,както някой казва защото просто нищо не се знае...
И престани да се заяждаш,като не знаеш си стой на гъзЪ и не спами в темата :booooomb:
Concussion
08-13-2011, 16:15
Я недей да ми говориш така, бе, келеш смотан. Плюя ти на ш*баната тема.
Concussion, като нямаш кво да кажеш по темата, недей се обажда.
Я недей да ми говориш така, бе, келеш смотан. Плюя ти на ш*баната тема.
Келеш ше викаш само на идиота,който се е изпразнил в путката на майка ти и те е създал ;)
И к'ва си ти та да ми плюеш темата ? Каква си ,едно нищо един ник в интернет пространството,нищо,нищо... :-)
Явно си разглезена тъпа пикла,която си позволява да обижда,когото й скимне,личи си от коментарите ти... Ама така не става,стегни се малко ;)
TheMightyNadenica
08-13-2011, 21:17
Тази тема сме я разисквали сигурно над 1000 пъти....но няма значение!
От много време го знам, но чак сега осъзнавам, че е било точно под носа ми! Ада е на земята! Бог изпраща двамата похотливци в Ада, тоест на земята! Това как не съм го видял(не че съм се заглеждал де)...ето, за пръв път да се каже почти в пряк текст истината в Библията! Попринцип Библията си е тефтер с истини...но пречупени през властната за контрол ръка! И ето едно идеално средство за всяване на страх - Ада! Който не слуша(тоест който започне да иска да знае истината, не се примирява с робството, иска по-доброто за себе си и другите) отива в Ада! И виждате, че действа безотказно! Масите са глупави, че и отгоре! И манипилацията и контрола са пълни!
Просто и ефективно!
klimatronik
08-14-2011, 08:14
За някои живота на Земята може да е Ад , а за други Рай...
За един умиращ от глад циганин ще е Ад, а за един бизнесмен , богат със свободно време , с добро здраве и късмет - Рай...
Роби сме ! Роби, ама не на извънземните... Роби сме да държавата, правителството или управляващите ! Те държавата и парламента така хубаво не маниполират и контролират, а народа се лъже и заблуждава за много неща ,защото е глупав в цялостта си...
Та за мен.. не мога да кажа,че е Ад живота ми! Напротив,когато из природата - там е Рай. Ада е в големите градове на цивилизацията.
commando1
08-14-2011, 11:27
За един умиращ от глад циганин ще е Ад, а за един бизнесмен , богат със свободно време , с добро здраве и късмет - Рай...
Роби сме ! Роби, ама не на извънземните... Роби сме да държавата, правителството или управляващите ! Те държавата и парламента така хубаво не маниполират и контролират, а народа се лъже и заблуждава за много неща ,защото е глупав в цялостта си...
Та за мен.. не мога да кажа,че е Ад живота ми! Напротив,когато из природата - там е Рай. Ада е в големите градове на цивилизацията.
Прави си за доста неща! Определено хората са роби на корумпираната и алчна политическа система. Между другото не знам дали сте забелязали на човек се отпуска и се чувства най-добре именно сред природата. Колкото по-близко е човек до природата и до Бог толкова по-добре за здравето и психиката му. Освен природата църквата също дава спокойствие и тишина така жизнено необходими за всеки човек. Истината е че светското общество задушава човека. Градовете,хората и индустриализацията съсипват и погубват човешката същност. Най-добре човек се чувства когато е сам сред природата.
TheMightyNadenica
08-14-2011, 12:13
Ти не разбираш! Тука е Ада...става на въпрос основно за душата...а ти си мислиш, че е Рай, защото физическото тяло чат пат е добре!
Роб си на всичко!
klimatronik
08-14-2011, 14:02
Този път съм напълно съгласен с commando1.
Природата е рай. А ,,модерния'' човек в ,,модерния свят'' е притискан много от всякъде... Съзнанието на медерния човек е замаглено.
А за душата.. ами не знам точно какво иска да каже TheMightyNadenica, но може да медитираш на спокойствие - така не си роб...
commando1
08-14-2011, 15:46
Природата е рай. А ,,модерния'' човек в ,,модерния свят'' е притискан много от всякъде... Съзнанието на медерния човек е замаглено.
А за душата.. ами не знам точно какво иска да каже TheMightyNadenica, но може да медитираш на спокойствие - така не си роб...
Съгласен съм с написаното! 8)
TheMightyNadenica
08-14-2011, 16:23
Тука на земята душата ти е роб...в много ниско измерени! Ти си роб - душевно, тялом, психически...а вие дори отчасти не го осъзнавате...жалко!
gandalfepi4
08-15-2011, 08:55
тогава и двамата паквайте малко дрешки и беж да ви няма в гората
...какво каза? не искаш ли? но защо, нали е рай?
klimatronik
08-15-2011, 11:00
тогава и двамата паквайте малко дрешки и беж да ви няма в гората
...какво каза? не искаш ли? но защо, нали е рай?
Не съм казвал, че не искам. Тръгнах вече :) :D
commando1
08-15-2011, 16:00
Ако отворите учебниците по литература за 9 и 10 клас ще видите,че рая и ада са измислени от един ренесансов писател.
Таа ... по темата- най-добре е всички в деветия кръг на ада да се наврем и Люци да на дъвче с трите си глави... :D
Това с деветте кръга на Ада е измислено от Данте Алигери в неговата книга "Ад". Реално погледнато адът е толкова дълбок и голям че съществуват безброй много кръгове а не само девет.
Естествено Сатана винаги ще използва неверниците като своя дясна ръка,затова не се учудвайте братя и сестри християни когато атеист или неверник (угнетител) ви подстрекават и предизвикват умишлено да спорите с тях.
FACEPALM! Колко сте зле...