View Full Version : датите
MissNothing
08-16-2011, 19:43
абе разглеждах темата От колко време сте с гаджето си? и се зачудих за тези истории с датата, на която сте тръгнали. За вас важна ли е, напомняте ли я всеки месец на половинката си и бихте ли се обидили, ако той/тя не я помни примерно. Защото познавам хора, които постоянно засичат от колко време са заедно..1 месец, месец и 1 седмица, месец и 2 седмици.. ъх да и леко си е изнервящо според мен това постоянно броене, както и манията на някои хора да си разменят подаръци абсолютно всеки месец примерно и така. Малко глупава тема, ама ми стана интересно чуждото мнение като цяло, защото за мене примерно цялото това вживяване е излишно понякога..
Не си единственна! И аз мисля, че е тъпо :?
Не е нужно всеки месец да си разменяме подаръци, но би ми станало приятно да ме целуне ей така и да ми каже "Не съм забравил!" .. <3
elysunny
08-16-2011, 19:52
тъпичко е тва с датите,да
Memorable
08-16-2011, 19:52
Според мен е хубаво да се помни датата на който са тръгнали :)
.. но пък банално е всеки месец да се подаряват подаръци ..
На 3,6 месеца-да... Година,две :) .. но всеки месец :?
пс: Не няма да се сърда,ако не помни датата
Не е нужно всеки месец да си разменяме подаръци, но би ми станало приятно да ме целуне ей така и да ми каже "Не съм забравил!" .. <3 На всеки би му станало хубаво ако го чуе това :-)
kalpazanka
08-16-2011, 19:59
Отбелязваме само кръгла годишнина.
Абе по принцип помня дати и то доста, въпреки че сега ме лъже паметта за някои неща. 8-) Примерно сега незначителните ми връзки не ги помня.
Първото ми гадже, с когото имах най-дългата си (и най-гадната, впрочем) връзка, убийте ме, не мога да си спомня кога тръгнахме.
Но с teh big love of my life си спомням красноречиво че около 22-3 август тръгнахме и се разделихме на 1 октомври (2008 година) : )
С последният ми бивш пък скъсахме на 10 октомври.
Не знам, помня си някои неща просто, a други не. Незначителните неща се забравят по-лесно.
По темата, да, мисля че е обидно някой да не си спомня на коя дата сме тръгнали. Това си е важно за мен... Но пък трябва човек да свиква, че за мъжете по-специално датите не са толкова важни. Като цяло подобни детайли са присъщи на момичетата. И не виждам нищо лошо в това.
Да, да празнуваш всеки месец, а дори и седмица е доста тъпо, но да помниш датата не е тъпо и то никак. В крайна сметка трябва да знаеш кога правите годишнина... wtf.
krem4et0
08-16-2011, 20:16
Ех, ако получавах подарък за всичките 83 месеца заедно....
За мен са важни 3 дати - на която сме се запознали, на която сме "тръгнали" и вече - от когато живеем заедно. И все пак годишнината от началото на връзката ни е най. Скоро стават 7 години...
TheBeliever
08-16-2011, 20:18
За мен е детинско да се празнува "годишнина" всеки месец, какво остава за седмица.
За 12-16 годишните хлапета е приемливо. Все пак за болшинството от тях месец-два си е постижение.
Лично до сега и годишнина не сме отбелязвали по кой-знае-какъв начин. :lol:
NomNomNom
08-16-2011, 20:20
Е, около 30то число се сещаме, защото скоро ще станат 5 месеца.
Инак, след първата година се губи смисъла . След втората - бройката на месеците ;д
anonymous708973
08-16-2011, 20:24
Не е нужно всеки месец да си разменяме подаръци, но би ми станало приятно да ме целуне ей така и да ми каже "Не съм забравил!" .. <3
Точно. Подаръците всеки месец за мен са непрактични. Да, ще се зарадвам да ми подари цвете или да ме целуне по нослето (примерно) и да ми каже, че се радва, че е с мен. Можем и да направим нещо ново, естествено, не е задължително да ни е "годишнина".
kobrichka
08-16-2011, 21:41
Супер глупаво е всеки месец да си подаряваме подаръци, поне според мен. Годишнина да, но всеки месец, седмица...изнервящо е. :)
Абе за подаръците.. не.. ама е хубаво да се помни.. особенно 1вия 6тия и нататак вече 1 година 2 .. :D
Аз не виждам нищо глупаво в това хората да се радват, че е минал още месец откакто са заедно примерно. Една приятелка броеше и дните. Непрекъснато чувах "заедно сме от 140 дни", "вече станаха 200" и т.н.
Попринцип аз също много помня дати, обаче със сегашният ми приятел нямаме представа и двамата кога точно сме тръгнали. Горе-долу имахме някаква представа поне кой месец е било, но съвсем наскоро се разровихме из стари тетрадки, хронологии и съобщения и открихме, че сме тръгнали месец по-рано. Голям смях беше. Сега поне знаем кога ни е годишнината, но на коя дата точно, няма значение.
MojoJojo88
08-16-2011, 23:08
Само датата на годишнината ни си помним и си зачитаме...за мен е нормално. Но да броя дни, седмици и месеци-абсолютно безсмислено е за мен.
SisiStrange
08-17-2011, 07:58
Аз си отбелязвам първите 6 месеца и оттам нататък само годишнините. Това с месец, месец и седмица, месец и седмица и 3 дена...ми звучи доста досадно. Предния месец и двамата бяхме забравили и се сетихме заради форума. :D
SmilezZz
08-17-2011, 08:56
За вас важна ли е, напомняте ли я всеки месец на половинката си и бихте ли се обидили, ако той/тя не я помни примерно. Има си значение кога сме тръгнали. Но да,много е тъпо всеки месец да си напомняме от колко време сме заедно.
както и манията на някои хора да си разменят подаръци абсолютно всеки месец примерно и така. . Точно. Хайде ,ако е годишнина - естествено,че искам да се е сетил,но чак пък всеки месец.
SuperBadSuperFresh
08-17-2011, 10:21
Нашето е доста сложно,така че той дати не признава като цяло. :D Аз си имам един ден доста специален,отбелязвам го неволно.Той теоритично е приел тази дата,та може би годинката няма да я забрави.
kristito3
08-18-2011, 21:14
Глупаво е! На кого му е това броене? За какво са тези числа и дати? Толкова ли е важен срокът?! Времето?! Вместо да се радвате, че сте заедно ще засичате колко време е изминало. И за какво? Какво ви дава този срок? Пък Подаръци всякога може да се дадат. Макар да може и без тях.
Anesha17
08-19-2011, 08:41
Аз пък съм на мнение,че трябва да се помни датата,би ми станало приятно,ако той пръв ми каже "Познай какъв ден е днес" или нещо подобно,защото аз винаги помня датата,начина,къде и кога съм тръгнала с някое момче,може да ме помислите за луда :D:D,но дори помня и с по-бившия си как станаха нещата,незнам важни са такива дребни детайли за мене,но да ми подарява и аз да подарявам всеки месец подаръци - не.
Много е хубаво и приятно да се видим на датата и тя да ми каже "-Мило днес сме 25" и да ме прегърне и целуне.Това за мен е знак че това момиче мисли за нас и нашата връзка като цяло :-)
SisiStrange
08-19-2011, 08:45
Много е хубаво и приятно да се видим на датата и тя да ми каже "-Мило днес сме 25" и да ме прегърне и целуне.Това за мен е знак че това момиче мисли за нас и нашата връзка като цяло :-)
И ние сме на 25ти. :D
dimitar_ak
08-19-2011, 09:00
На мен ми е трудно да кажа точна дата. Помня кога започнахме да се срещаме, но връзката ни се разви бавно и постепенно. Няма го това "тръгнахме" каквото и да значи. Първата целувка дойде след не малко срещи.
BaffaLsc
08-19-2011, 09:14
Брояла съм месец, два, три, четири, пет..
Седмиците не..
InloveAgain
08-19-2011, 09:18
Според мен само хората ,които никога не са изграждали хубава връзка,ще тръгнат да отразяват всеки месец,а още по-зле -седмиците. :? През половин година според мен ще бъде мило дори ако се отпразнува малко ,но иначе съм против :)
LeprikonA
08-19-2011, 10:01
вманиачаването и подаръците са глупави (особено това с подаръците, все едно двама души са заедно само за това ) иначе е мило, ако на самата дата се направи жест, показващ, че се помни - на годишнина например :)
patence92
08-19-2011, 14:25
Според мен е нормално да помниш кога сте тръгнали, да аз съм смятала месеците .. но да си подаряваме постоянно нещо е супер тъпо, примерно на годишнината ни да, сладко ще е, че сме се сетили един за друг, но все пак е много дразнещо да броиш месеци, седмици, дни .. още малко и часове и минути .. просто няма смисъл ;) с моя сме от 3 години и на годишнината ни аз му казах знаеш ли какъв ден е днес и той ми отговори знам скъпа целуна ме и излязохме на вън :-) беше супер ;).
Според мен само един глупак може да забрави датата на която е срещнал любовта си ;]
Missmarch
08-19-2011, 16:17
Ам .. зависи... не мисля, че трябва да правиш проблем за тази тема кога сте тръгнали... поне аз така мисля. :)
Ам .. зависи... не мисля, че трябва да правиш проблем за тази тема кога сте тръгнали... поне аз така мисля. :)
Реално погледнато не е ли така ?
И ние сме на 25ти. :D
Ми да празнуваме заедно ? :D :smt008 :smt057 :smt058 :smt006
fUcKsMiLe
08-19-2011, 18:32
Аз пък си броя месеците, не виждам нищо лошо. 8-)
peyton31
08-19-2011, 19:05
помня си ги датите .. ии кога сме се запознали и кога сме тръгнали и всякакви такива други дребни детайли .. разбира се, че не държа да се отбелязва грандиозно или нещо подобно- примерно ми стига и само да се сети, че сме въпросната дата и да драсне един смс - толкова мило ми става <33
Датата е хубаво да се помни, ама това да подаряваш подаръце и глупаво..Не е ли по-добре една добра целувка с любов по повода \:D/ .. И чувството, когато разбереш , че някой се е сетил за тази ДАТА :)
И за междудругото..тази дата 25 беше и наша дата с бившато, която си обожавах..Изкарахме колко време - 25.03.2010-25.10.2010 ( ама дали беше октомври или ноември ) .. Тръпка голяма беше :grin:
Датата е хубаво да се помни, ама това да подаряваш подаръце и глупаво..Не е ли по-добре една добра целувка с любов по повода \:D/ .. И чувството, когато разбереш , че някой се е сетил за тази ДАТА :)
И за междудругото..тази дата 25 беше и наша дата с бившато, която си обожавах..Изкарахме колко време - 25.03.2010-25.10.2010 ( ама дали беше октомври или ноември ) .. Тръпка голяма беше :grin:
Е нас Бог ни събра на най хубавия празник - Коледа... И до днес сме щасливи и се обичаме :)
dontcare
08-19-2011, 22:39
Според мен датите са важни.Е,не да се подарява всеки месец,поне не след 6-ия месец,после на година-две,без повод и т.н..тъпо е да изчисляваш дали ходите от 5месеца ,2 седмици и 3 дни или 5 мес,2 сед. и 2 дни..
Просто е мило да сте заедно на тези дати,връзката е най-големият подарък. :)
sexa_na_kompleksa
08-20-2011, 14:59
За мен е важно да се помнят някои по-значими дати като от кога сме заедно, от кога живеем заедно, от кога сме сгодени и т.н. Подаръци сме си правили за шестия месец и после на кръгла годишнина. Почти винаги си честитим месеца. ;D
NaughtyButNice
08-20-2011, 16:36
помня си ги датите .. ии кога сме се запознали и кога сме тръгнали и всякакви такива други дребни детайли .. разбира се, че не държа да се отбелязва грандиозно или нещо подобно- примерно ми стига и само да се сети, че сме въпросната дата и да драсне един смс - толкова мило ми става <33
+1 достатъчно ми е, че се е сетил :)
Аз съм на принципа "ако се сети-сети". Не ми е болезнено, ако забрави или не го счита за важно.
Едно време много си ги помнех датите. Сега ,не знам защо, не помня нито една... :-o Може би защото преди и аз смятах за задължително да се измисля някаква изненада на "месечина", "годишнина" и така нататък. Обаче с времето (и хората) започна да ми става почти маловажно.
Пък и в сегашната ми връзка нещата се случиха по толкова оплетен и мъчителен начин, че е абсурд да се обяви която и да е дата за "достойна за празнуване". Спомням си деня, в който съм осъзнала, че съм влюбена в него и нататък забрави да се сетя нещо.
gummybear
08-20-2011, 17:47
Ем за подаръците е малко тъпичко 8-) .. може примерно ,когато сте заедно 1 година или нещо такова .. според мен е хубаво да се помнят датите 8-)
Е нас Бог ни събра на най хубавия празник - Коледа... И до днес сме щасливи и се обичаме :)
Е това е яко :)
MojoJojo88
08-20-2011, 18:30
Относно целувка вместо подарък-за мен това е глупаво. Аз всеки ден целувам половинката си, защото го обичам. С какво една целувка ще е по-различна, ако е на празник???
Не казвам, че е наложително да се правят подаръци-не, не е. Ние на всяка годишнина ходим само двамата някъде-на кръчма, на кино, на разходка извън града-няма значение. Просто въпросния ден го отдаваме изцяло един на друг, без компютри, без приятели, без роднини, без подаръци, без работа-всичко странично се избягва...
За съжаление не можем да правим това всеки ден, за това на нашия ден си подаряваме това-отдаваме се изцяло един на друг, пък било то и само за 24 часа...
pandiflysche
08-29-2011, 15:35
Отбелязваме само кръгла годишнина.
Държа човека до мен да знае кога сме тръгнали и да се сеща на годишнината.Не държа на подарък за 1-ва,2-ра... година,но държа да си спомня,че преди n-време на тази дата сме се събрали.
Що се отнася до подаръците за всеки месец - не ми харесва идеята :? Предпочитам да подарявам подаръци без определен повод (не,че +1 месец е някакъв си повод де).Много по-хубаво е половинката ми да знае,че съм видяла дадено нещо,свързала съм го с него и за това съм му го подарила,пред това да си каже "Тя знае,че днес правим еди-колко-си месеца и за това ми го е купила." :)
аз помня датите но не съм маняк да броя дните месеците итн :lol: и тва с подаръците всеки месец е найстина много тъпо достатъчно е само да си спомним че на този ден е започнала приказката :)
Ами помня датата,да.Всеки месец не се лигавим да си разменяме подаръци и тн.Даже 6 месеца пропуснахме,защото той беше на майната си.Годишнините,според мен,си заслужава да се отбележат.