PDA

View Full Version : Паралелния свят вярвате ли в него?

kyon
08-17-2011, 22:57
Та въпроса е ясен. Аз прочетох една доста интересна статия и реших да видя какво е и вашето мнение.
Ето и какво пише в статията за тези, който не знаят за какво иде реч:

http://prikachi.com/images/209/3706209d.jpg

Много специалисти твърдят, че на планетата ни съществуват два или повече паралелни светове, където се развиват и живеят независимо от нас живи същества.

През 1960 година във ферма в Датун, в ЮАР, няколко дни подред пред наблюдаващ отряд от полицаите върху тялото на двадесетгодишен мъж неочаквано възниквали разрези като от скалпел.

През 1876 китайските вестници съобщавали, че на улиците на Нанкин се появяват невидими демони, които отрязвали плитките на хората. Много от гражданите закривали косите си с ръце, но плитките въпреки това падали като срязани с много остър предмет.

На 16 април 1922 година пред очита на много хора на едно от кръстовищата на Ковънстрийт невидима ръка нанесла порезни рани в шията едновременно на трима мъже.

В същото време в Лахор, Индия, посред бял ден се разхождало невидимо създание, което хващало хората, те политали във въздуха и изчезвали завинаги.

През 1931 година на борда на немския кораб Берехезе, пред очите на екипажа на кораба в главата на един от пътниците се появила чудовищна дупка и той умрял на място.

Една от най-страшните описани случки се е случила през 1761 година в Италия. Пет селянки се връщали от полето и една от тях изведнъж извикала и паднала мъртва.

Тялото й било като взривено отвътре, без да се чуе и звук. В тялото на починалата нямало и една капка кръв, костите й били натрошени на ситно, а в черепа й имало няколко дупки, от които не капела и капка кръв.

В Бразилия през септември 1988 година на брега на един от водоемите било намерено тяло на мъж. Нямало следи от борба, но на лицето, корема и гърдите му имало разкъсвания.

Върху ръцете му имало много дупки, които според криминолозите нямат нищо общо с дупките от куршуми. Очите, ушите и езика на трупа били прецизно отстранени.

През разрез в пъпа били извлечени всички органи от коремната кухина, а отворът бил с размер три сантиметра. Това е поредното доказателство, че съществата от паралелните светове имат враждебно отношение към хората.

Домашните животни усещат подобни създания и това си личи по безпричинното безпокойство, което изведнъж обхваща котката или кучето. Тогава и човек усеща чуждо присъствие.

Ако не съм уцелила раздела нека ми се премести темата :-D

Chacho
08-17-2011, 23:26
Раздела според мен е Философия и Религия.

Опитах се да намеря повече информация за инцидента от 1960 година. Като напиша Датун, ЮАР ми излизат резултати единствено от тази новина. И то само от сайтове, свързани с паранормалното, окултното (шарлатанското), 99% от които са руски и няколко български (копиран един и същи текст). Не знам дали има град Датун в ЮАР, излезе ми информация за такъв само в Китай. На английски няма нищо по случая, опитах се да търся по какви ли не начини.

16 април, 1922 (уау, рождения ми ден е на 15 април 1992)
Грам информация по случая. Пак пробвах всевъзможни начини да потърся инфо, нищо в резултатите на английски.

1931 година на борда на немския кораб Берехезе...
Нито намерих информация за такъв кораб, нито за човек с дупка на главата през 1931 година. Търсих и на английски, и на немски.

За другите няма да търся.

Интересно ми е как има пралелни светове НА НАШАТА ПЛАНЕТА? Около нея ли са, върху нея ли, защо няма извън нея? На луната има ли?

Какви са точно тези паралелни светове - други измерения, друга реалност, друго време?

Кои специалисти твърдят, че има паралелни светове на нашата планета?

Защо разрязан труп е доказателство за същества от паралелен свят, а не от нашия?

kyon
08-17-2011, 23:34
И на мен всичко това ми е доста интересно, но за него има само неща на теория за съжаление. Лично аз вярвам в това и ако намеря още информация ще я постна. ;)

Chacho
08-17-2011, 23:41
Малко буквално ме прочете, мисълта ми е, че ми е интересно, щото ми се струват абсурдни глупости.

По-добре потърси информация за публикуваните паранормални случаи. Виж колко от тях са от по-достоверни източници - медии, информационни агенции. Или поне да не цитират псевдоекстрасенси, които имат изгода от това да те накарат да вярваш в тея глупости.

Colouring
08-18-2011, 08:38
Интересно ми е да чета такива неща,но не мога да кажа,че вярвам в тях.

nikchity
08-18-2011, 10:01

sladkish_14
08-18-2011, 10:26
Вярвам в тези и много други неща ;)

kyon
08-18-2011, 11:17
^ Вече не се взимам за толкова луда 8-)

Chacho
08-18-2011, 11:18
Вие сте ненормални...

kyon
08-18-2011, 18:02
Вие сте ненормални...

Може и така да е 8-)

GetsugayaDAN
08-18-2011, 18:03
ЕТО за това обичам МИСТЕРИЯ, кара ме да треперя от кефффф :grin:

RRandoMM
08-18-2011, 18:44
Много ме кефят такива неща.Аз обаче си мислех че паралелните светове не са населени с някакви чудовища,както ти казваш,а пак с хора,но историята протича по друг начин.Не знаех също че могат да идват в нашия свят.И сега съм малко изплашен,защото имам котка и тя често гледа и следи някакви неща,а аз не виждам нищо :shock: :D

kyon
08-18-2011, 18:56
^ Не е сигурно нищо от това, което съм написала така, че не се плаши :D

fayberry
08-18-2011, 19:23
Хм, но определено са доста creepy.

Chacho
08-18-2011, 21:39
Ето малко насоки за една от идеята за паралелни светове: http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php?topic=16820.0

(не ми се търси по-обстойна информация, но може да почетете някъде за струнната теория и паралелните светове или да си свалите филм на научно-популярните телевизии)

Друга по-достоверна идея за паралелен свят е тази, че живеем в симулация. Представете си, че сме компютърна програма (като в матрицата), заредена от платформа (компютър например) от реалността майка (предходната реалност). Тя от своя страна може да е заредена от друга такава. Първоначално структурата наподобява стълба, но не е изключено да има разклонения - една майка да зарежда многобройни симулации. Това пък оправдава взаимодействието на паралелните реалности, което майката може да направлява.
Първоначално звучаща налудничаво, тази теория е много по-вероятна от това да не живеем в симулация, тъй като науката е близо до създаването на симулация на реалността - тоест и ние да се превърнем в реалност майка. Ако станем такава, огромен е шанса да има ниво и преди нашето.

За повече инфо може да разгледате в wikipedia в статията за симулирана реалност: http://en.wikipedia.org/wiki/Simulated_reality

И аз вярвам, че съществуват паралелни светове - дори може да съществуват няколко категории такива. Но не бих се доверил на сайтът sanovnik, на екстрасенси и подобни да ми развиват безпочвени теории. Както казах преди това, за инцидентите в мнението на авторката не намерих никакви доказателства и според мен някой просто си е фантазирал.

08-20-2011, 22:37
:D :lol:

Requisition
08-20-2011, 23:11
Пълни глупости са това според мен.

reich
08-21-2011, 08:33
ФИЛОСОФИЯ И РЕЛИГИЯ му е майката...
Иначе искам да вярвам ,че има такива светове.Толкова случаи странни има че те карат да се замислиш.Толкова теории има,че те карат да се бъркаш.

На мен ми допада идеята,че ние хората сме експеримент на някаква цивилизация,доста по-развита от нашата.Може и Вселената изобщо да не се разширява и свива и така ние да живеем в някаква клетка,точно като опитни мишки,използвани за експерименти от рода-Какво ще стане с нас (развитата цивилизация) ако направим това и това(използват нас за нагледно доказателство).

Но хората виждаме нещата всеки от собствената си гледна точка.Всеки иска да вярва в нещо и така "вижда" някакви непознати създания-призраци,извънземни и тн.(абе как така са видяли някакво невидимо същество,това е малко абсурдно. :razz: ...както и да е).

Само да кажа на масата хора изпозващи Уикипедия.
НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ УИКИПЕДИЯ!!!
Само за някакви миловидни проектчета,които трябва да правим в училище.Проблема е ,че в този сайт може да пише всеки и информацията може да е неточна,дори измислена.

Cybershot
08-21-2011, 09:26
Теоретично съществуват тези паралелни светове, но за сега няма доказателства. Прочетете за черните дупки, има много информация за тях, теоретично те са път към други измерения, пътуване във времето... Реално тези черни дупки ги има, но на този етап не можем да минем през тях :-D

Altamira
08-24-2011, 13:28
Идеята за паралелни светове би била доста приятна, ако в тях можеха да се случват неща, които искаме..

Chacho
08-24-2011, 16:15
Идеята за паралелни светове би била доста приятна, ако в тях можеха да се случват неща, които искаме..

-Мамче, ще се прибираш ли за вечеря?
-Не, ме чакай. Отивам в World 3 да си загубя девствеността, ще се прибера чак утре.
-Не забравяй да минеш през World 5 за безплатни кондоми.