View Full Version : Диета само за тийнейджъри
Elizabetito
08-18-2011, 18:59
Здравейте!
Днес, случайно открих една книга, но е чак от 2007г.
Казва се "Диета само за тийнейджъри".
И искам да питам, някой знае ли къде мога да я чета в интернет?
В някоя онлайн библиотека или нещо друго.....
Кой каквото знае нека каже.
:)
thegreenzombie
08-18-2011, 19:04
мисля, че google би ти помогнал :) опитай :lol:
mimimimi123
08-18-2011, 19:18
уоу диета за тийнейджъри за пръв път чувам някак ми звучи "ТИЙНЕЙДЖЪРКИ АНОРЕКСИЧКИ" :-o
Тая книга я имам, всъщност не е лоша ама така и а не се стегнах да спазвам диетата. Иначе има хубави съвети, ако си решила да отслабваш - не знам дали е най-доброто, но определено е добро 8-)
виж тук
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=192504
http://www.tialoto.bg/forum/showthread.php?t=5948
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=95844
HolyShit
08-18-2011, 20:02
Диета само за тийн , а ? :D Еее и ако го пробва някой 20 годишен ще качи сигурно 50 кг !!! За това само за тийн,те нали работят телата на различен принцип на 19 и 20 годишните ;) ... Смешна работа..
SUNinTHEsunset
08-18-2011, 20:24
Диета само за тийн , а ? :D Еее и ако го пробва някой 20 годишен ще качи сигурно 50 кг !!! За това само за тийн,те нали работят телата на различен принцип на 19 и 20 годишните ;) ... Смешна работа..
Ами да различно работят.Всеизвестно е,че младият организъм много по-бързо редуцира излишните мазнини отколкото застаряващия,което се дължи на забавените метаболитни процеси при възрастните и по-бързите такива при младите :)
HolyShit
08-18-2011, 20:53
Ами да различно работят.Всеизвестно е,че младият организъм много по-бързо редуцира излишните мазнини отколкото застаряващия,което се дължи на забавените метаболитни процеси при възрастните и по-бързите такива при младите :)
А това е според седмицата така ли ? Ае стига глупости... Всеизвестно било,че ви е лесно да ръсите тук изучени наизуст клишенца,дето не сте ги и разбрали .. :)
SUNinTHEsunset
08-18-2011, 21:06
А това е според седмицата така ли ? Ае стига глупости... Всеизвестно било,че ви е лесно да ръсите тук изучени наизуст клишенца,дето не сте ги и разбрали .. :)
хаха много добре съм ги разбрала.Не знам за какви седмици говориш,казвам ти,че един 16-18 годишен човек отслабва много по-бързо отколкото 30-40 годишен.Предполагам,че тая диета за тинейджъри е по-лека и не така натоварваща както диетите за възрастни хора,които се нуждаят от по-строг режим да отслабнат или просто до поддържат теглото си.
ПП:глупостите ги говориш ти.Това е все едно да кажеш,че сърцето на 80 годишен работи като на 6 годишно дете.Айде със здраве.
HolyShit
08-18-2011, 21:28
Явно не знаеш дори този период "тийн" от кога до кога е,до 19.. Никой не казва за 30-40 годишни,ама като наизуст е така..И не се старай да ми пишеш,няма смисъл :)
SUNinTHEsunset
08-18-2011, 21:43
Явно не знаеш дори този период "тийн" от кога до кога е,до 19.. Никой не казва за 30-40 годишни,ама като наизуст е така..И не се старай да ми пишеш,няма смисъл :)
Да забелязвам,че няма смисъл да споря с дървен философ,ама ми е в природата. 1-во ти направи сравнението м/у 18 и 20 годишния човек,което иначе никъде в темата не се споменава.Това изобщо нямаше никакъв смисъл,естествено,че 2 години не се отразяват по нинакъв начин,НО тук говорим,че диетата е предназначена за млади,а не възрастни организми,което само по себе си се подразбира от наименованието на книгата. Не виждам никакъв смисъл в коментарите ти в които не влагаш и грам логика...
ПП:Забележките ти относно степента на развитие на интелектуалното ми ниво ми минават през слабо интелектните ми женски полови органи.
HolyShit
08-19-2011, 05:16
Да забелязвам,че няма смисъл да споря с дървен философ,ама ми е в природата. 1-во ти направи сравнението м/у 18 и 20 годишния човек,което иначе никъде в темата не се споменава.Това изобщо нямаше никакъв смисъл,естествено,че 2 години не се отразяват по нинакъв начин,НО тук говорим,че диетата е предназначена за млади,а не възрастни организми,което само по себе си се подразбира от наименованието на книгата. Не виждам никакъв смисъл в коментарите ти в които не влагаш и грам логика...
ПП:Забележките ти относно степента на развитие на интелектуалното ми ниво ми минават през слабо интелектните ми женски полови органи.
Диетата НЕ Е за млади хора , а за хора от 13 до 19 години .. Забележи обаче,че нямаш същите резултати и опит ,като моя , като говорим за залата , капиш ?
nimfetka7
08-19-2011, 05:42
Аз я имам тази книга. То не е само диета, просто така се казва. Има много полезни съвети, упражнения, информация и т.н. :)
HolyShit
08-19-2011, 05:43
Ако има примерно меню,хвърли едно око и го препиши :D Или нейде из нета .. ;d
nimfetka7
08-19-2011, 06:00
http://prikachi.com/images/555/3710555v.jpg
http://prikachi.com/images/556/3710556V.jpg
Ако някой нещо от съдържанието го интересува конкретно, мога да снимам още
HolyShit
08-19-2011, 06:36
Може да трогне публиката с тия сърчица на всеки ред,ама примерни менюта не видях.. :)
DesireToFire
08-19-2011, 06:42
Диетата НЕ Е за млади хора , а за хора от 13 до 19 години .. Забележи обаче,че нямаш същите резултати и опит ,като моя , като говорим за залата , капиш ?
Ох, защо ти трябва да се заяждаш сега? Мисля че всеки може да схване, че не е точно от 13 до 19 и че ако си на 20 и 1 ден, не можеш да ги спазваш. Просто това заглавие е уж "по-готино", привлича повече внимание и прочие. Няма да го кръстят "Диета за млади организми". Сега като си гледам книгите пред мен и мога да ти кажа, че аз не знам някоя, която да е с точно заглавие, а и не и трябва. Въпросът е, че дребнавостта не е хубаво качество.
nimfetka7
08-19-2011, 06:42
Е има примерни менюта, но те пак са със сърчица 8-)
HolyShit
08-19-2011, 06:45
Аз с един поглед на тази страница дето видях,пише няк'ва заблудена теория и нищо друго,а бе да има да си харчат парите някъде момите,че вече не ги побират джобовете на мъжетe им :)
SUNinTHEsunset
08-19-2011, 08:27
Аз с един поглед на тази страница дето видях,пише няк'ва заблудена теория и нищо друго,а бе да има да си харчат парите някъде момите,че вече не ги побират джобовете на мъжетe им :)
Може и да нямам постиженията ти в залата,но професията която изучавам е пряко свързана с нуждите на организма за правилното му функциониране и теорията си я знам.Подразни ме факта,че момичето пита дали знаете нещо за книгата а ти и се обесняваш дали организмите работели еднакво или не,което конкретно в случая не я интересуваше и коментарата ти беше неуместен и напълно излишен.Извинявам се на авторката,че и оспамих темата.
HolyShit
08-19-2011, 08:29
Личи си колко си образована,коментара ми бил "напАлно" излишен :lol:
SUNinTHEsunset
08-19-2011, 08:32
О, извинявам се господин безгрешен,ама като няма какво да кажете си замълчете вместо да се хващате като удавник за сламка.
kalpazanka
08-19-2011, 08:32
Айде без заяждания на дребно. Ти самият също не си Св. Правопис.
Въглехидратите (особеннo тези с висок ГИ) , не само не спомагат за горенето на мазнини , а подпомагат трупането на мазнини,заради високите нива на инсулин .
8-)
HolyShit
08-19-2011, 08:36
Да,ама не съм образован,аз тъп и як , як ,ама тъп ! Поздрави! :-)
SlowDownBaby
08-19-2011, 08:53
Забрави и досаден :-)
HolyShit
08-19-2011, 08:57
И досаден :grin:
Абе вие ще се избиете :D :D
По тая тема има много изписано и ми писна вече да чета, затова ще бъда добричка и ще помогна на ентусиастите и финансовото им състояние (защото си нямам друга работа :D )
Ето това е най-важното според мен от цялата книга:
Първо измервате своя ИТМ: Теглото/височината в метри и резултата се разделя на височината в метри. Моят резултат - 57/1,67 >> 34,1/1,67 >> 20,4
Има три категории:
Възраст 13-14 >> Оптимално тегло е ИТМ 19-20, Леко наднормено е 21-23, Наднормено 24-25 и затлъстяване е 26+
Възраст 15-16 >> Оптимално тегло е ИТМ 20-21, Леко наднормено 22-24, Наднормено 25-28, затлъстяване е от 29 нататък
Възраст 17-19 >> Оптималното е ИТМ 21-22, Леко наднормено 23-25, Наднормено 26-29 и татлъстяване 30+
За всички възрасти, ако попадате в категория "Леко наднормено" - 1400 ккал, "Наднормено" - 1600ккал и "Затлъстяване" - 2000ккал
За калорийна категория 1400ккал се приемат 3 порции зърнени и бобови храни и богати на скорбяла зеленчуци, всяка порция са я разчели на 100ккал., 2 порции плодове, 2 порции млечни продукти, 2 белтъчини, 3 леки закуски по 100ккал всяка, 1 подправка и 1 зелен чай с нар, който по мое лично мнение не помага особено, но както решите.
За 1600ккал зърнените храни са 4 порции, плодовете - 3, млечни и белтъчини - по 2 всяка, леките закуски са 3, 1 подправка и 1 зелен чай.
За 2000ккал зърнените порции са 5, плодовите 3, млечните също 3, белтъчините са 4, леките закуски са 3, 1 подправка и 1 зелен чай с нар.
Няма да преписвам всички порции, смятани за зърнени, млечни и т.н. (белтъчините са месо, риба и яйчни белтъци, а млечните - нискомаслени сирена и кашкавали и разбира се, млека), всички знаят къде се съдържат въглехидрати, плодове и т.н. Има и т.н. "свободни зеленчуци" - краставица, целина и марули, които са без скорбяла и се консумират свободно. Подправките са кетчуп, горчица, чили (там са писали по 4 супени лъжици, но според мен е по-добре да са 2 или 3) Зеления чай става и без нар и си го пийте примерно сутрин - ужким разбуждало метаболизма. Според моето скромно мнение тоз чай ефект голям няма, но си струваше опита :D . Всяка една порция каквото и да е се състои от 100ккал. Минусът на диетата е, че се броят стриктно калориите , но убедих нашите да си вземем кухненско кантарче :D :D Майка ми още ме взима на подбив.
Порциите се разпределят по желание, дали са и примерно меню в книгата, но няма да го преписвам, много е дълго (21 дена.. ) :)
В книгата препоръчват минимум 30 минути движение всеки ден. Аз предпочитам тае-бо, но ако ходите на плуване примерно, е идеално.
Авторите препоръчват да се избягват прегрешенията и са дали списък с "разсейващи" процедури:
Вземи си ароматна вана (бележка - с ментово масло, подтискало апетита, казват ), Прочети списание за фитнес или здраве, Направи си чаша чай, Танцувай или пей, Направи си маникюр/педикюр, Напиши стихотворение ( :?: ), Прави коремни преси, Излез на разходка. Лично на мен ми помага да спя :smt010: :D
В книгата има многобройни въпроси от читатели, включен е хранителен дневник, има за хранителните разстройства, но смятам, че изложих най-важното - диетата . :D :D
Аре успех на който му се занимава. Аз лично не издържах и седмица с тази диета, но по-коравите мацки можете да се пробвате :D :D :D
P.S. Не съм луда :D :D
HolyShit
08-19-2011, 10:59
Почнах да чета,ама като видях дължината на коментара останах с това впечателние,което пишеш последно,обаче обратното :D
Почнах да чета,ама като видях дължината на коментара останах с това впечателние,което пишеш последно,обаче обратното :D
:D :D :D Опитвам се да съм полезна ;)