View Full Version : Противозачатъчни
Здравейте.
Скоро смятам да отида на гинеколог, за да ми изпише противозачатъчни. Искам да попитам (най-вече тези, които са ги използвали) какви са нежеланите ефекти? И има ли напълняване?
Защо просто не зададеш въпросите си на гинеколога?!
Тв'а за напълняването си е само "мит" според мен .
SisiStrange
08-20-2011, 21:53
Ако ти изпише правилните хормони, няма надебеляване. Странични ефекти може и да има, при различните момичета - различно. При мен засега няма.
Аз пиех Милигест около година и половина, като на всеки 6 месеца правех почивка по 1 месец. Изписани ми бяха от гинеколог след преглед - бяха по-леки според годините и това, че не съм разждала. Сега започнах да пия Жанин, отново след преглед - изписаха ми ги за лечение на киста. При мен странични ефекти не е имало, дори положителните са доста и се чувствам много добре. Но на своя глава не взимай нищо. ;)
kalpazanka
08-20-2011, 21:59
Страничните ефекти са поява на бучки в млечните жлези, възникване на мигрена, повишаване на кръвното налягане, поява на отоци и най-вече рак на млечната жлеза и смущения в репродуктивните функции след спирането на контрацептивите. Намалява и либидото, но на фона на предходните екстри е направо дреболия. 8-)
Страничните ефекти са поява на бучки в млечните жлези, възникване на мигрена, повишаване на кръвното налягане, поява на отоци и най-вече рак на млечната жлеза и смущения в репродуктивните функции след спирането на контрацептивите. Намалява и либидото, но на фона на предходните екстри е направо дреболия. 8-)
Колкото и странно да звучи - предпочитам всичко това, пред забременяване! :Д
kalpazanka
08-20-2011, 22:10
Въпрос на гледна точка. Честно казано не знам как се нагърбвате с тази досадна история всеки ден в определен час да пиете хапче. Е, по-депресарска и по-пенсионерска история от това здраве му кажи!
Отидете на море, хване ви вирус, оакате пейзажа и действието на ОК замине по дяволите- пак няма гаранция, че няма да забременеете. Да не говорим, че, ако ви се наложи да провеждате лечение на друго заболяване и медикаментите са ензимни индуктори, метаболизмът на ОК се ускорява и току виж надуете корема.
Та, в този ред на мисли- най-сигурният метод за предпазване далеч не са ОК. :P 8-)
Въпрос на гледна точка. Честно казано не знам как се нагърбвате с тази досадна история всеки ден в определен час да пиете хапче. Е, по-депресарска и по-пенсионерска история от това здраве му кажи!
Отидете на море, хване ви вирус, оакате пейзажа и действието на ОК замине по дяволите- пак няма гаранция, че няма да забременеете. Да не говорим, че, ако ви се наложи да провеждате лечение на друго заболяване и медикаментите са ензимни индуктори, метаболизмът на ОК се ускорява и току виж надуете корема.
Та, в този ред на мисли- най-сигурният метод за предпазване далеч не са ОК. :P 8-)
Аз не ги пия само срещу забременяване.
kalpazanka
08-20-2011, 22:33
^Така вече съм съгласна. :) Поне имаш сериозно основание да ги пиеш, а не някакъв сополив келеш да те врънка, само 'щото му се губело удоволствието.
^Така вече съм съгласна. :) Поне имаш сериозно основание да ги пиеш, а не някакъв сополив келеш да те врънка, само 'щото му се губело удоволствието.
А нене, със сополивия келеш съм се разбрала, че презерватива няма да го сваля :D Все още не се предоверявам на тези неща..
Eclipsercho
08-20-2011, 22:47
Мацка, with all due respect, що реши, че всички момичета без медицинска причина да ги пият, го правят заради кефа на "някакъв сополив келеш". Първо, че абсолютно всички работи, които изреди по-горе, са индивидуални случаи (вероятно с още 50 фактора освен противозачатъчните, които са повлияли), второ, че ако момичето, което ги пие, има 1 грам акъл в чутурката си, ще се ограничава със секса без презерватив докато е на антибиотици и т.н. и трето.. Не само момчетата се кефят на секс без капут.. Ай моля те не пиши глупости. :-)
kalpazanka
08-20-2011, 22:51
Не пиша глупости. Това, че ти си смучеш статистиката незнайно от'де, е друга тема. Презервативът не пази само от бебе. Веднъж ЧПВ от някой сополанко, цял живот кондиломи.
theeye770, изкушавам се да си прасна това в подписа
А нене, със сополивия келеш съм се разбрала, че презерватива няма да го сваля
:lol: Накефих се на тънкото ти чувство за хумор.
Eclipsercho
08-20-2011, 22:55
Не пиша глупости. Това, че ти си смучеш статистиката незнайно от'де, е друга тема. Презервативът не пази само от бебе. Веднъж ЧПВ от някой сополанко, цял живот кондиломи.
Аз статистики не ползвам, но не съм видял момичета, които ползват противозачатъчни, да са станали на разлагащи се от рак трупове, както много като теб пророкуват, че ще са..
Относно болестите.. съгласен, но аз лично говоря за хора (като мен), които го правят само с доверен партньор, а не за 1 вечер. :)
kalpazanka
08-20-2011, 22:57
Не казвам, че ще са разлагащи се от рак /не пожелавам на никого такова нещо, да доуточня- май си останал с грешно впечатление/. Рискът, обаче, е налице. Плюс това си имат своите неудобства и като всяко друго лекарство е в пъти по-добре, ако е възможно, да се мине без него.
Eclipsercho
08-20-2011, 23:00
Не казвам, че ще са разлагащи се от рак. Рискът е налице. Плюс това си имат своите неудобства и като всяко друго лекарство е в пъти по-добре, ако е възможно, да се мине без него.
Риск има във всичко. Инфаркт от бързите храни например. Това не значи, че всеки 3ти пуква след 2 хамбургера и един дюнер, нали?
Презервативите нямат ли си неудобствата? Не се ли късат? ;)
kalpazanka
08-20-2011, 23:06
Колко често се късат при правилно поставяне?
Не отклонявай темата с хамбургерите- ти можеш да ядеш 50 и холестеролът ти да не мръдне, но някой с ензимен дефект може да изяде 5 и серумът му да побелее. Дай, по тая логика, да пием/пеем/пушим/друсаме, щот утре може да ни падне тухла на кратуните. ;)
И да се движим, и да дишаме е вредно заради свободните радикали и липидната пероксидация по същата логика, но идеята не е в това да легнем да мрем, а в това да избягваме излишните вредности. Както с хамбургерите- може, аМа по веднъж в месеца, а не всеки ден, както е с ОК.
Eclipsercho
08-20-2011, 23:14
Колко често се късат при правилно поставяне?
Не отклонявай темата с хамбургерите- ти можеш да ядеш 50 и холестеролът ти да не мръдне, но някой с ензимен дефект може да изяде 5 и серумът му да побелее. Дай, по тая логика, да пием/пеем/пушим/друсаме, щот утре може да ни падне тухла на кратуните. ;)
И да се движим, и да дишаме е вредно заради свободните радикали и липидната пероксидация по същата логика, но идеята не е в това да легнем да мрем, а в това да избягваме излишните вредности. Както с хамбургерите- може, аМа по веднъж в месеца, а не всеки ден, както е с ОК.
Хем спориш с мен, хем ми подкрепяш тезата. Как става т'ва? :D Същото (bold-натото) казах и аз относно противозачатъчните.. Страничните ефекти са изключително и само за отделни хора и случаи, не можеш да ги обобщаваш толкова много..
За ОК си има 1-2 месеца почивка на всеки 6, или нещо такова. Но не са всеки ден. Дори не са пълен месец, имаше някакви дни през които не се пият. :)
Не съм казал, че трябва да се друсаме, пушим или пием.. А казах, че щом човек е преценил, че иска да почне противозачатъчни, то той си поема риска и е решил за себе си. Лично, моята приятелка ги ползва на нейно решение, осъзнава рисковете и приема страничните ефекти, които се появяват при нея, но пък й е спокойно, че няма как да скъсаме скапаната гума и да тичаме за хормонална атомна бомба от аптеката. :)
kalpazanka
08-20-2011, 23:16
Тц, не си вдянал. Храната е потребност, както дишането и окислението в митохондриите и последващата пероксидация. ОК не са ти жизненонеобходими.
Къде прочете, че има почивка от ОК?
Eclipsercho
08-20-2011, 23:18
Тц, не си вдянал.
Ъм, не съм прочел. Приятелката ми ги спира за по месец-два през всеки 6 или нещо такова. За тези 1-2 месеца сме на презервативи, после пак.
Кое не съм вдянал? :-o
Тц, не си вдянал.
Ъм, не съм прочел. Приятелката ми ги спира за по месец-два през всеки 6 или нещо такова. За тези 1-2 месеца сме на презервативи, после пак.
защо ги спира?
kalpazanka
08-20-2011, 23:22
^И аз това питам. :D
Eclipsercho
08-20-2011, 23:22
защо ги спира?
По нейните думи - почивка. :-o
а не някакъв сополив келеш да те врънка, само 'щото му се губело удоволствието.
С тоя сополив келеш имаме сериозна връзка и до сега сме го правили без презерватив, защото аз не искам, както и той, като е нямало никакви усложнения. Само 1 път се е случвало да пия Ескапел. Но искам да съм сигурна, че нищо не е станало, защото след всеки секс малко или мн ми идват тревожни мисли в главата. С хапчетата ще ни е по-добре и по-спокойно и на 2мата.
Явно всичко е до изписването на правилните хапчета. Дано да случа на добър гинеколог.
Violenza
08-21-2011, 06:43
Но искам да съм сигурна, че нищо не е станало, защото след всеки секс малко или мн ми идват тревожни мисли в главата. С хапчетата ще ни е по-добре и по-спокойно и на 2мата.
Явно всичко е до изписването на правилните хапчета. Дано да случа на добър гинеколог.
Добре де, като сте на толкова годинки, че още мисълта за бебе ви ужасява чак толкова много, защо изобщо правите секс???
И като гледам бебетата ви плашат доста повече от болестите. :-o
Мнението ми напълно се припокрива с това на Калпазанка, точно това бих написала по темата.
Противозачатъчни заради хормонални проблеми е едно, но да се пият без каквито и да било смущения... не бих си причинила това на организма.
Добре де, като сте на толкова годинки, че още мисълта за бебе ви ужасява чак толкова много, защо изобщо правите секс???
Може би защото ни харесва? На 19г. не му е времето да се прави секс за бебе.
И като гледам бебетата ви плашат доста повече от болестите. :-o
Ми след като нямаме болести..
Inn0cenCe
08-21-2011, 19:47
Пия Ясмин от около година - лечение на кисти. Но странични ефекти не е имало :) .
Inn0cenCe
08-21-2011, 19:49
Тц, не си вдянал.
защо ги спира?
Момчето е право. От противозачатъчните наистина се прави почивка 2 месеца в годината по личен избор кога точно. Щом не сте компетентни не спорете :) .
SisiStrange
08-21-2011, 20:05
Моят съвет е да влезеш в bgmama форума. Там някъде имаше тема със списък на добри лекари. Имаше бая гинеколози. Избери си някой добър оттам. Някой, когото много хора са похвалили. Ей така да ти е мирна главицата, че ще ти даде нещо леко като за тийнейджърка и че ще е подходящо за организма ти. Ако усетиш някакви странични, нежелани ефекти веднага се консултирай пак. Може да ти ги смени с по-подходящи. При много хора се случва да са ужасно недоволни от едни ОК, а с други да се чувстват идеално.
Относно това дали не ни било досадно да се занимаваме да пием всяка сутрин хапчета... много по-досадно ми е да обикаляме за презервативи по 3 пъти в седмицата и преди всеки секс да се занимаваме с чоплене, слагане и прочие. Хапчето вече ми е като част от сутринта. Ставам, мия си зъбите и си го пия. Дори не се замислям много много за това.
Тц, не си вдянал.
защо ги спира?
Момчето е право. От противозачатъчните наистина се прави почивка 2 месеца в годината по личен избор кога точно. Щом не сте компетентни не спорете :) .
Кой ти спори? Задавам съвсем нормален, човешки въпрос.
kalpazanka
08-21-2011, 21:01
Момчето е право. От противозачатъчните наистина се прави почивка 2 месеца в годината по личен избор кога точно. .
Гинекологът ли ти каза така?
Щото, най-малкото, съм пила ОК и поне от опит знам достатъчно.
Щом не сте компетентни не спорете :)
Айде тогава ти, мис Компетентност, обясни, защо се спират? :)
Божеееее, какво доживях да прочета :Д
Момчето е право. От противозачатъчните наистина се прави почивка 2 месеца в годината по личен избор кога точно. .
може би заради опасността от рак на гърдата.. не знам..на мене гинеколожката не ми е казвала да ги спирам/прекъсвам и не ги спирам/прекъсвам..
Inn0cenCe
08-21-2011, 21:56
Няма значение какви са противозачатъчните те са хормони. От тях се почива, независимо дали са за по-ранна възраст или за по-късна. Това ми го каза генеколожката ми, предполагам, че е по-компетентна от нас. Почива се, защото организмът се натоварва, съвсем нормално нещо е :) .
kalpazanka
08-21-2011, 23:34
може би заради опасността от рак на гърдата.. не знам..на мене гинеколожката не ми е казвала да ги спирам/прекъсвам и не ги спирам/прекъсвам..
Надали причината е РМШ. С или без 2-3 блистера опасността си остава. Аз също не съм правила почивки и дори се учудвам, че се прекъсват, при положение че при спирането им заради феномена на отнемането първия месец са луди овулации. 8-) Или се пие както трябва, или изобщо не се започва.
Надали причината е РМШ. С или без 2-3 блистера опасността си остава. Аз също не съм правила почивки и дори се учудвам, че се прекъсват, при положение че при спирането им заради феномена на отнемането първия месец са луди овулации. 8-) Или се пие както трябва, или изобщо не се започва.
Точно. И аз не виждам смисъл да се спира. На всичкото отгоре в тия 2 месеца в които уж си почиваш - една грешка (презерватива се скъса, изхлузи, изпари и тн) и край. Язък, че си харчил по 30 лв на месец за хапчета.
Имат много добър ефект,но поне аз мисля,че съм качила някое килце от както ги пия ;д
Inn0cenCe
08-22-2011, 19:50
Точно. И аз не виждам смисъл да се спира. На всичкото отгоре в тия 2 месеца в които уж си почиваш - една грешка (презерватива се скъса, изхлузи, изпари и тн) и край. Язък, че си харчил по 30 лв на месец за хапчета.
Поговори наново с генеколкожката си и я помоли да ти обясни причината за почиването от хормоналните лекарства. Предполагам, че ще послушаш нея, не мен :).
Поговори наново с генеколкожката си и я помоли да ти обясни причината за почиването от хормоналните лекарства. Предполагам, че ще послушаш нея, не мен :).
С мойта гинеколожка съм говорила, не се притеснявай. И това със спирането го намирам за адски нелогично. Поне обясни причините като хората. Това "това са хормони, организма трябва да си почива" не е причина. Моя организъм от няколко месеца перфектно си почива от мислите "бременна ли съм? не съм ли?"
Inn0cenCe
08-22-2011, 21:44
С мойта гинеколожка съм говорила, не се притеснявай. И това със спирането го намирам за адски нелогично. Поне обясни причините като хората. Това "това са хормони, организма трябва да си почива" не е причина. Моя организъм от няколко месеца перфектно си почива от мислите "бременна ли съм? не съм ли?"
На генеколог да ти приличам. Това са ми казали - това правя. Няма да си играя със здравето си. Ти си прави каквото искаш. Въпреки че се съмнявам 14 годишно (на толкова видях, че си в една от темите в които си писала) момиче да пие противозачатъчни, освен ако не са изписани за лечение. Няма значение. :)
Не знам какво по дяволите си видяла, това че някаква си е сложила аватар като моя, не означава, че съм аз. Че една ми беше писала, че била в някфа тема как съм обяснявала, че съм нямала приятел, била съм двствена и т.н.. Абе майтап.
На 16 съм и са ми изписани И за лечение, и като предпазно средство.
Пише се гИнеколожка.
MojoJojo88
08-22-2011, 23:36
Божеее, защо има толкова глупави момичета???
Виж сега. Преди години е имало едни противозачатъчни, които е доказано, че се надебелява от тях. Сега какво става всъщност като жените пият противозачатъчни. Стените на матката започват да се обелват и вече не съм сигурно дали докато пикаят, но започват да излизат нещо като люспи. В крайна сметса това нещо изтощава матката доста. Вие са си правете сметката дали искате да ви пълнят като еклер и дали по често ще проверявате дали кондома не се е пръснал по шевовете. Секса е рискован спорт 8)
Гледай сега - люспи НЕ падат, противозачатъчните вмомента са до такава степен специализирани, че да не ти увреждат органите. А и не знам откъде реши, че някой иска да го пълнят като еклер. Не знам откъде ти хрумнаха тия идеи с люспите. Най-малкото матката НЯМА НИЩО ОБЩО С ПИКАНЕТО!!! Щом се изписват И с лечебна цел, значи повярвай ми, не е толкова страшно и гнусно колкото си го представяш.
+1
На фона на тези и други странични ефекти казани от Колежката,не си мислете,че противозачатъчните са безвредни и са много полезни.Аз не одобрявам приемането на противозачатъчни медикаменти като метод за предпазване от бременност.Считам,че има по-добри методи за предпазване и не мисля,че човек трябва да рискува здравето си като приема такива медикаменти.Вече когато тези медикаменти са изписани за лечение - няма как - ще се приемат.Страничните ефекти на тези медикаменти са доста повече от ползите им - страничните им ефекти са документирани и има доста описани случаи.Има и други странични ефекти които не е описала колежката.И знаете ли,че масово гинеколози залъгват пациентите си колко полезни са тези медикаменти и колко безвредни са те,а освен това и изписват подобни - за щяло и нещяло и дори без да е необходимо - само и само да прилапат парите от фармацевтичната промишленост или от представителя на някоя фирма.Отговорете си на въпроса кое е по-важно вашето здраве или да приемате противозачатъчните?
Задължително когато се приемат подобни медикаменти трябва да се направят съответните изследвания - изследвания трябва да се правят и при приема на определен период от време.
Много мога да говоря по тази тема,но ще спра - това което казах мисля,че е достатъчно.Жалкото е,че гинеколози заради определена сума се продават да баламосват обществото за това колко полезни били медикаментите вместо да кажат вредите им и да говорят с фактите.Познавам такива продажници,но имената им ще запазя в тайна.
Всеки решава какво да прави с собственото си здраве - дали да пие хапчета или не.Всеки носи отговорност за решенията си.
BrokenInnocence
08-23-2011, 10:51
Пих ги почти 2 години заради проблеми с хормоните. Само в началото на първия месец имах постоянно гадене и ужасни главоболия, но след това всичко беше ок. Лошото е, че ми се появи целулит и имам големи съмнения, че те изиграха главна роля там.
А ако взимаме проивозачатъчни известно време и искаме да проверим дали всичко ни е наред от приема им,какви изследвания трябва да си назначим ?
kalpazanka
08-24-2011, 10:22
А ако взимаме проивозачатъчни известно време и искаме да проверим дали всичко ни е наред от приема им,какви изследвания трябва да си назначим ?
Преди започване на контрацептивите се правят ехо на корем, на малък таз, на гърда /ако мамологът прецени, че трябва и след палпация/, цитонамазка, ПКК, биохимия, време на кървене и съсирване, протромбиново време /активирано/ /INR/, кръвна захар и профил. В сила са същите и при започнал прием на ОК.
Ако стартира прием на ОК заради нередовна М, в съображение задължително влизат полови хормони+ехо на щитовидна жлеза+щитовидни хормони.
Колежката по-горе е написала изследванията които трябва да се правят при започване на приема и при последващ контрол по време на прием на тези медикаменти.Но от това,че трябва да се правят - до това дали се правят има голяма разлика.В доста случаи по-голямата част от тези изследвания не се правят - правят се само малка част от тях,a има и случай когато ти изписват медикаментите без изследвания,а и при последващия прием ти правят малка част или въобще не ти правят. Но все
пак преценка не лекаря е дали да прави или не съответни изследвания.
Все пак има и случаи в които се правят всички изброени изследвания.
krem4et0
08-24-2011, 16:19
Аз също съм пила ОК по здравословни причини и то доста години наред. Единственият страничен ефект е, че не пълнеех. Нито гадене, нито намалено либидо, нито подуване и пълнеене...нищо. По съвет на 2-ма независими един от друг гинеколози ги пиех 9 цикъла с 3 цикъла почивка. Преди около 2 години ги спрях. Не забелязвам особени промени като изключим теглото, което трудно овладявам напоследък. И все пак никога не бих ги пила само, за да се предпазвам от забременяване. Пила съм ги години преди да почна да водя полов живот, а вече 2 години с постоянния ми партньор се пазим и без тях (с презерватив).
Аз също съм пила ОК по здравословни причини и то доста години наред. Единственият страничен ефект е, че не пълнеех. Нито гадене, нито намалено либидо, нито подуване и пълнеене...нищо..
Смисъл? Ядеш си каквото си искаш и не ти се лепи?????? :shock:
Shturrrche88
08-24-2011, 18:10
Аз също съм пила ОК по здравословни причини и то доста години наред. Единственият страничен ефект е, че не пълнеех. Нито гадене, нито намалено либидо, нито подуване и пълнеене...нищо..
Представяш ли си? Има и такива случаи ;)
Представяш ли си? Има и такива случаи ;)
Да, защо аз съме динствения карък и първите месеци се измъчих с това тегло :D
предписаха ми Милигест,но без изследвания,а чрез въпроси-редовен ли ти е цикъла,имаш ли много пъпки...
Личната ми лекарка отказа да ми даде направление под предлога,че за противозачатъчни не се дава, а аз и казах,че ми трябва за изследвания,от които да определят какви хапчета е препоръчително да пия.
Пия ги от 5 месеца
не чувствам някакви странични ефекти(първия месец 3-4 ме болеше глава,но отмина).
Shturrrche88
08-24-2011, 18:22
предписаха ми Милигест,но без изследвания,а чрез въпроси-редовен ли ти е цикъла,имаш ли много пъпки...
Личната ми лекарка отказа да ми даде направление под предлога,че за противозачатъчни не се дава, а аз и казах,че ми трябва за изследвания,от които да определят какви хапчета е препоръчително да пия.
Пия ги от 5 месеца
не чувствам някакви странични ефекти(първия месец 3-4 ме болеше глава,но отмина).
Личната лекарка ли ти ги предписа???
Не може да ти отказва направление-говори пак с нея, кажи че ти е важно, че е за профилактичен преглед, или де да знам.
Въпреки, че е края на месеца кажи речи, и повечето лични почват да се правят за тия направления.
Не,генеколожка ми ги предписа,но единственото,което ми прегледа беше вагината и то с ръце,макар че и на на нея й казах,че идвам да определим какви за подходящите за мен хапчета.Зададе ми няколко въпроса и толкова.
И на мен ми ги изписаха без никакви изследвания на кръв, хормони, урини, слюнки, сълзи, сополи алабала.. И досега (няколко месеца) проблеми съм си нямала ;дд освен теглото, но и то се оправи :D
krem4et0
08-24-2011, 19:41
Е, не чак така, но поддържах доста години едно и също тегло без да се лишавам и ограничавам кой знае как. В паузите се почваше едно пълнеене и като почнех приема им пак - връщах килограмите си. Вече 2 години не мога да се доближа до това тегло и съм на 6-7 кг от него (3-4 след диета и ограничаване). Имам и коремче, което преди нямах....Според мен просто вместо да задържам вода, хапчетата правеха точно обратното.
Но въпреки килцата отгоре, не бих ги пила пак, ако нямам нужда.
Shturrrche88
08-24-2011, 19:46
Не,генеколожка ми ги предписа,но единственото,което ми прегледа беше вагината и то с ръце,макар че и на на нея й казах,че идвам да определим какви за подходящите за мен хапчета.Зададе ми няколко въпроса и толкова.
Аха...ем не се шашкай толкова. Почни да ги пиеш и виж как ще ти понесат първия месец...
Е, не чак така, но поддържах доста години едно и също тегло без да се лишавам и ограничавам кой знае как. В паузите се почваше едно пълнеене и като почнех приема им пак - връщах килограмите си. Вече 2 години не мога да се доближа до това тегло и съм на 6-7 кг от него (3-4 след диета и ограничаване). Имам и коремче, което преди нямах....Според мен просто вместо да задържам вода, хапчетата правеха точно обратното.
Какви пиеше? Че аз пия едни джаз и се чувствам се едно изобщо не пия нищо. Нито пълнеене (вече), нито отслабване, нито гадене, нито главоболие...Нищо. Чак почнах да се притеснявам :D
SisiStrange
08-24-2011, 20:55
Какви пиеше? Че аз пия едни джаз и се чувствам се едно изобщо не пия нищо. Нито пълнеене (вече), нито отслабване, нито гадене, нито главоболие...Нищо. Чак почнах да се притеснявам :D
Спокоо... аз пия Жанин и съм абсолютно същия случай. Имах някакви проблеми само първия месец. После - нищо. Все едно пия витаминки, а не противозачатъчни. :D
Спокоо... аз пия Жанин и съм абсолютно същия случай. Имах някакви проблеми само първия месец. После - нищо. Все едно пия витаминки, а не противозачатъчни. :D
Абсолютно :D
А като ги чета едни статии изписани, форуми и т.н., как ги било боляло, гадело им се, спирали да им растат не знам си какви си неща, и почнах да се филмирам, че тия мойте нещо верно като витаминки :D