View Full Version : Момче на 17г.
roflmao123
08-23-2011, 18:29
Момче на 17г. име,град и т.н няма да споменавам.Та както споменах на 17г. съм, а вечерният час ми е до 9 часа през лятото (докато е светло) като се стъмни трябва да се прибирам,а всички други мои приятели и познати по принцип нямат вечерен час или имат някакъв режим изграден, но ако поговорят с техните могат да стоят до по-късно.А на мен вечерният ми час е 21:00,а през зимата 19:30 (когато стане тъмно) не мога да разбера защо го правят.Два пъти за една година ме прибираха в полицията,но и преди тези прояви пак беше същата работа.Като затъмнее към 21:30-22:00 най-много се прибирам в къщи и ако закъснея дори с 10 минути следва викане и каране.Първо ме прибраха за хулиганство бях чупил пътни знаци,огради и кошове и ме хванаха полицията,а вторият път за побой.Както казах и преди това се прибирах в 21:00-22:00 най-късно.Не съм дребен 1.85см. около 85кг. и определено мога да се бия и защитавам такаче не виждам причина поради която да стоя до по-късно с приятелите си апък и града в който живея е малък и всички се познаваме и по принцип рядко могат да ти направят проблем да искат да те набият,ограбят и т.н.Кажете мнение и какво да направя евентуално,за да си премахна един вид вечерният час,защото ме е СРАМ да буквално ме е СРАМ да казвам,че в 9ч. трябва да съм в нас.
П.П Моля за сериозни коментари :)
mlakniwe2
08-23-2011, 18:35
ОМГ? Ваще в кой век живеят! Ти си на 17 не на 12, /и аз септември ставам на 18/наще ми дават да се прибирам когато си искам и да ходя и прая квото си искам, дори не им казвам къде ходя дори и те ходят по партита и дискотеки и ги няма вкъщи пък аз кво да прая в нас, те са големи купонджии, кажи им, че си голям и да се осъзнаят малко, наще никога не са ми забранявали нищо само като изляза им казвам къде ще съм и че не знам кога ще се прибера ии те казват добре чао и ние излизаме
alzheimer
08-23-2011, 18:36
Говори с родителите си. Кажи им, че си достатъчно голям, за да имаш вечерен час. След 1 година ще си независим от тях, подяволите. Кажи им, че те е срам и такива работи. Ако не позволят, сори майна.
roflmao123
08-23-2011, 18:38
Незнам,но са убитаци :) Вярно,че те са ми дали живот и ме гледат и наиситна НЕ СЪМ ЛИШЕН от нищо освен това с вечерният час :-x А за дискотеки и партита някой път се събират у нас пият ракия или ходят по кръчми и т.н с техните приятели, но на мен ми е "забранено", но определено тука до 1-2 седмици почвам да правя скандали и наистина ще ги накарам да осъзнаят,че не съм лапето което хранеха с лъжичка и на което са му сменяли памперсите :) Крайно време е просто....
BTW оная вечер едно момиченце дойде при нас 99 набор т.е 12 годишна ниска и слабичка и едва 11 часа нататък си е тръгнала ми казаха приятели,а аз 17 годишен коч се прибирам в 9 ?!
Елее. :o Еми така като чета единствената ти възможност е да чакаш една година. Тогава ще видат кво ги чака. :D :D :D
roflmao123
08-23-2011, 18:41
Еми то дори не е една година февруари правя 18г. и тогава наистина нямат какво да ми кажат,защото ако трябва ще си намеря работа за 500лв. на месец и се местя да живея, ако ще в най-мизерната квартира,но ще съм самостоятелен :)
Еми то дори не е една година февруари правя 18г. и тогава наистина нямат какво да ми кажат,защото ако трябва ще си намеря работа за 500лв. на месец и се местя да живея, ако ще в най-мизерната квартира,но ще съм самостоятелен :)
Мхм. И аз бих постъпила така. :) :) :grin: :grin: :grin:
roflmao123
08-23-2011, 18:52
Утре към 5-6 като се върнат от работа ги събирам и ще си поговорим,ако мислят пак в 9 да съм в нас то по-добре да не излизам да се излагам :)
Утре към 5-6 като се върнат от работа ги събирам и ще си поговорим,ако мислят пак в 9 да съм в нас то по-добре да не излизам да се излагам :)
Или им покажи тука какви мнения има за тях. :D :D :D
SmilezZz
08-23-2011, 19:15
Нормално е,след нещата,които си правил. Нормално е да се притесняват да не се случи пак същото - независимо дали отново да "разрушаваш" пътните знаци или пък да пребиеш някого. Изчакай най-добре още една годинка (:
Colouring
08-23-2011, 19:20
Наистина вечерният ти час е ранен,но е поради нещата,които си правил.Да си ги вършил тия работи,като знаеш,че няма да искаш да понесеш последствията..
roflmao123
08-23-2011, 19:20
Добре да предположим, че стана на 18г. и пак е същото лайно ? К'во правим ??? На 17-тия си рожден ден излезнах от нас с 500лв. (за 5 човека,което мисля,че си беше добре) отидохме на кръчма ядохме пихме и в 20:30 ми звъна телефона "прибирай се у нас" Т'ва нормално ли е ? А няколко дена по-късно едно 14г. момиче ме покани на нейният рожден ден, но аз отказах нарочно без причина казах, че нямам желание.После другите където са били на рожденият и ден ми разправят,че до 2-3 през вечерта са яли и пили и са се пръснали по къщите към 3 и половина 4 през ноща.Тва е 13 годишно момиче, което навършва 14г. а аз 17г. муканин в 20:30 ?!?!
П.П Написах в първият пост,че преди тея работи бях на 16г. и се прибирах ОТНОВО в 21:00-22:00 най-късно !!!
autista88
08-23-2011, 19:34
Закъсней! 8)
roflmao123
08-23-2011, 19:41
Градът е малък,апък и имам по-голям брат на 24г. който знае къде се събират келеши като мене демек до 30 минути най-много са ме намерили къде съм и ще е голям срам да дойде и да ме пребере пред приятелите ми.Апък не ми се мисли какво ще е, ако почне да вика и ме задърпа да си тръгвам направо :shock: ....мислил съм го тоя вариант, но до 30 минути са ме намерили апък да ме приберат пред приятели ми като 5г. лапе....няма да мога да го прежиея тоя срам :oops:
autista88
08-23-2011, 19:43
Оф, *сакън*!
Скрий се на някакво място просто.
roflmao123
08-23-2011, 19:45
Ще пробвам да говоря с тях,ако не стане с говорене ще се прибера към 12-1 вечерта да видим к'во ще направят :)
autista88
08-23-2011, 19:48
Събери пари и ги подкупи!
Като стане 10-10:30 казваш "излизам!" и като ти отговорят "Ако трябва да почерпа нещо?" и буташ едни 50 кинта.
Colouring
08-23-2011, 19:57
:lol: Определено ще проработи..
Преди да навърша 18 е имало случай в които съм се пребирал на следващия ден :D . Ваще са много строги :( Ще станеш на 18 и ваще ще ти казват вечерен час - срамота :?
Говори с родителите си. Кажи им, че си достатъчно голям, за да имаш вечерен час. След 1 година ще си независим от тях, подяволите. Кажи им, че те е срам и такива работи. Ако не позволят, сори майна.
Не мога да повярвам :shock: :shock: :shock:
Ти си на 17 и имаш вечерен час :shock: :shock: :shock:
Как е възможно това :) Сестра ми която е по-малка от 13 годишна възраст няма вечерен час а ти на 17 и си до 9 :X
По-добре се скарай малко на вашите и ги питай наистина в кой век живеят и докога смятат да ти причиняват това :D
DoubleDMG
08-24-2011, 04:18
ае ей тъпак, я погледни на вън к'во става вечер, даже аз като изляза се оглеждам яко да не ме издебне някой, по-хубаво ги слушай.
SisiStrange
08-24-2011, 06:32
Ъм, ако аз съм ти майка и съм се занимавала на два пъти да обикалям районните да те прибирам, щеше да си до 19:30. :? Доверието на родителите се печели постепенно. На 13-14-15 си с един вечерен час и едни правила и после като видят, че се справяш, правилата и часът се променят. Ти не си им показал, че могат да ти имат доверие. Следователно - не си си спечелил привилегиите.
ПП. А тия, които обяснявате за 13-14-годишни пикли, обикалящи по-нощите просто не знам къде е ума на родителите им. Светът не е същия вече. Кви изверги има, а наказателната ни система им дава условни присъди от по няколко месеца. Аз съм на 18 и по тъмно вече гледам да има с кого да се прибера просто за всеки случай.
buXti4Ka
08-24-2011, 09:08
Аз нямам вечерен час по принцип(на 18съм),но гледам да се прибера като се стъмни,че живея в един район... :? все пак вашите трябва да се поотпуснат малко.Ами като станеш по-голям и се изнесеш...могат ли да го преживеят!?Обясни им че искаш малко повече свобода,но не да киснеш по цяла нощ някъде и да се прибираш сутринта.Помоли ги да ти отпуснат 1-2 часа,прибирай се наввреме.Като видят че си сериозен може да омекнат. :)
Успех!
marin4itu
08-24-2011, 09:26
Съгласна съм със SisiStrange.
И не мога да разбера защо си мислиш че така чаканите 18 години ще те направят по-самостоятелен? То така лесно се намира работа за 500 лева в нашата мизерна страна и то в малък град. И защо си мислиш, че да живееш сам, да се переш сам, да се храниш сам, да си чистиш сам е много лесно. Я слез малко на земята.
Anesha17
08-24-2011, 10:40
Пф,след тия разправий с полицията,не мисля че ще ти дават да седиш до късно.
LeprikonA
08-24-2011, 11:48
нямат ти доверие и то не е като да не е заслужено. за какво ти е било да мизерстваш (ако ще следва коментар "за кеф" заврете си го отзад тоя кеф..). никаква отговорност не си показал, ако аз бях на мястото на вашите нямаше да съм по-различна. не си мисли, че така лесно се намира работа, да си самостоятелен иска отговорност, която не виждам у теб. дано успееш и най-вече - да пораснеш!
Като станеш на 18 няма да имаш вечерен час.
И аз съм на 17, и явно за шок на по-малките във форума, и аз имам вечер час, който е този по закон. Майка ми ми е казала, че няма проблем да остана до по-късно, но задържи ли ме полицията ще спя там.
И е едно да останеш да купонясвате в апартамента/къщата на приятели, друго е да се скитате по улиците.
Съгласна съм с родителите ти, както казах, след по-малко от година ще ти е позволено да ходиш където и когато си искаш.
Greennight
08-24-2011, 17:53
Ми,кво да ти кажа...2 пъти си бил в районното,тва е достатъчно.
eminem213
08-24-2011, 19:22
Абе вярно, че е тъпичко да имаш вечерен час на тази възраст,
ама на твое място в следващата 1 година нямаше да имам надежда
да ме пускат до късно. Хората си знаят стоката...
Ейй пич, кво стана, говори ли с вашите?? :) :) :) :P :P :P
roflmao123
08-27-2011, 18:19
Говорих още същата вечер и вечерен час вече нямам, но ако направя издънка с полиция или нещо такова пак същата работа ще е 8)
Заключете темата, ако обичате :)