PDA

View Full Version : Съвети , други неща и т.н

Queenie
08-26-2011, 17:35
Здравейте : ) Значи , аз искам много една порода куче на име " Голден Ретривър". Преди не можахме да си вземем такова куче , поради леките капризи на съседката.В къща сме с няколко семейства в един двор.Сега ще си идва пак един човек , който преди живееше там и ще има питбул , съседката няма да живее под нас , защото ще го купуваме :grin:
Та нека да ми кажете , нещо повече за златните ретривъри . Някой от тук дали има такъв и как трябва да се грижим за него.

П.С - питах майка си и баща си за това и те казаха - някои неща , което ги искаш , рано или късно ще се осъществят ... И ми намекнаха нещо. :P

П.С 2 - Четох за ретривърите в един сайт , но искам да знам , който има и какви грижи да трябва да се полагат !

Ето снимчици на кученцето. 8-)

http://poneshto.com/wp-content/uploads/2010/02/golden-retriever.jpg
http://cdn.alle.bg/tipb3x5z6cu93.jpg

FreshJuice
08-26-2011, 17:51
Гледал/а ли си Марли и аз 8) Кучето там е такава порода. Филмчето е забавно и доста нещица се научават за тези животни, но все пак всяко куче е различно. Ако го възпиташ още от малко няма да ти прави проблеми. Но иначе кучето първоначално е като бебе. Много, ама много грижи си иска (предполагам вече знаеш това)

Queenie
08-26-2011, 17:55
Мерси за филмчето ! :grin: Ще го гледам с интерес : ) . И да знам ,че се полагат много грижи , просто от много години сме нямали куче , а сега е единствената възможност да имам куче като тийн. :oops: :smt003

RainbowGirl
08-26-2011, 20:42
Кучетата от тази порода са много умни и лесно се възпитават. Трябва да знаеш, че породата е голяма.. следователно изисква по-продължителни разходки, яде повече от малките породи (логично 8-) ).
Препоръчвам ти храната на Royal Canin.. не давай човешка храна, каквито и да е кости, колбасите не са полезни, защото са много солени. Давай само от гранулите!
И запомни: НЕ си взимай куче от зоомагазин, борса, ферма или посредник! Само от специализиран развъдник!

Надявам се да съм била поне малко полезна. :)

Queenie
08-27-2011, 08:47
Кучетата от тази порода са много умни и лесно се възпитават. Трябва да знаеш, че породата е голяма.. следователно изисква по-продължителни разходки, яде повече от малките породи (логично 8-) ).
Препоръчвам ти храната на Royal Canin.. не давай човешка храна, каквито и да е кости, колбасите не са полезни, защото са много солени. Давай само от гранулите!
И запомни: НЕ си взимай куче от зоомагазин, борса, ферма или посредник! Само от специализиран развъдник!

Надявам се да съм била поне малко полезна. :)

Да , благодаря.За Зоо магазинте , знам, защото може да имат болести ;х

freddiew
08-27-2011, 12:00
Един приятел има такова.. наистина много грижи изисква. Постоянно сресване, къпане/имайки напредвид цвета му, защото като си играят с моето и много се цапат (ако не играят на поляна някъде)/, т.е. поне на няколко дена трябва да го къпеш, но БЕЗ ШАМПОАН! С шампоан се къпе на 3-4 седмици веднъж, иначе се уврежда косъма. За мястото от което да си го купите ви казаха, откъде е най-добре.. :) За човека, който написа да го храни с Royal Canin, а ако няма възможност? Не всички я имат.. Има и среден клас хубави храни. :) Ако имаш възможност за по-скъпа и Happy Dog не е лоша, дори в повечето развъдници с такава хранят. :) Среден клас- friskies можеш да вземеш, примерно. Преди 2-3 месеца като бях в Метро имаше някакъв чувал на аванта. Friskies 15kg, 45 лева, за малки кучета беше някаква. И един съвет - като го изкараш на разходка, ако има някакви специализирани поляни/места, където хората си пускат кучетата, ако решиш да го пускаш, не се притеснявай ако започнат да го нападат, защото същата работа беше с моето куче и ретривъра на моя приятел.. Той не смееше да го пуска, а като ги пуснехме моето го хапеше, но впоследствие разбрахме, че не го хапе силно, а просто търси игра. Но на пръв поглед изглеждаше, че все едно го напада. :D Свикват едно с друго, няма как, като са по цял ден заедно. :-D Общо взето.. т'ва е. :) Другото остава на теб, можеш да четеш тук - http://www.zoomania.org/ както в сайта, така и във форума. :)

SmilezZz
08-27-2011, 12:38
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D0%B4%D1%8A%D0%BD_%D1%80%D0%B5% D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%B2%D1%8A%D1%80
Можеш да прочетеш това. (:
Няма да се повтарям с другите. (:

RainbowGirl
08-27-2011, 17:18
За човека, който написа да го храни с Royal Canin, а ако няма възможност? Не всички я имат.. Има и среден клас хубави храни. :) Ако имаш възможност за по-скъпа и Happy Dog не е лоша, дори в повечето развъдници с такава хранят. :) Среден клас- friskies можеш да вземеш, примерно. Преди 2-3 месеца като бях в Метро имаше някакъв чувал на аванта. Friskies 15kg, 45 лева, за малки кучета беше някаква. Другото остава на теб, можеш да четеш тук - http://www.zoomania.org/ както в сайта, така и във форума. :) Е, аз само препоръчах Royal Canin.. не мога да гадая дали има възможност. Иначе Friskies, Hills и Pro plan са хубави храни.. имаше и една канадска, ама не и помня името. 8-) И да - хубаво е да прочетеш информацията във zoomania.org :)

freddiew
08-27-2011, 21:52
За човека, който написа да го храни с Royal Canin, а ако няма възможност? Не всички я имат.. Има и среден клас хубави храни. :) Ако имаш възможност за по-скъпа и Happy Dog не е лоша, дори в повечето развъдници с такава хранят. :) Среден клас- friskies можеш да вземеш, примерно. Преди 2-3 месеца като бях в Метро имаше някакъв чувал на аванта. Friskies 15kg, 45 лева, за малки кучета беше някаква. Другото остава на теб, можеш да четеш тук - http://www.zoomania.org/ както в сайта, така и във форума. :) Е, аз само препоръчах Royal Canin.. не мога да гадая дали има възможност. Иначе Friskies, Hills и Pro plan са хубави храни.. имаше и една канадска, ама не и помня името. 8-) И да - хубаво е да прочетеш информацията във zoomania.org :)

На моето, първата му храна беше на Friskies, тази за която казах. :) После започнах да карам на happy dog, а сега съм на royal canin (специализираната за немски овчарки), но ще видим.. май на тази ще остана.

Requisition
08-27-2011, 21:58
Нашето куче е такова, не прави никакви глупости из къщата, много е добричък и голяма глезотийка. :D

ccdesigns
08-27-2011, 22:29
Препоръчително е като малко да е на скъпа храна, по-натам може и на някакъв среден клас, дори и домашна. Зависи от възможностите на човек. Но попринцип при всички животни е добре да се купува специялна храна като малки. Аз имам коте, скоро прави година и като го взехме (няколко месеца) докторите ни казаха, че трябва в началото да го храним с еди-каква си храна за малки котета на Royal Canin, защото съдържа някакви специялни витамини, които помагат бъдещото му развитие, но като порасне не е задължително да продължава да се храни с нея. Предполагам, че и при кучетата е същото :) Но все пак не съм доктор.

RainbowGirl
08-27-2011, 22:52
^ Да, предимството на храната на Royal Canin е, че не трябва отделно да се купуват калций и разни други хранителни добавки и витамини. :)
П.П. голяма реклама стана.. 8-)

Queenie
08-28-2011, 17:11
Благодаря ви за отговорите , а и изключих да кажа , че майка ми е ветеринар . Ще има кой да ми помага при някои нужди.Ще чакам още отговори. :-P

SweetLuna7
08-29-2011, 11:17
Значи, аз преди също Голдън :grin: Най-важното е от началото да го научиш на основните хигиенни навици и да не те домързява да го водиш на разходка. :)
http://www.bulgoldens.com/forum/index.php?sid=38acf3bf1f015831e3c89802c7e4723f <----- Едно полезно сайте, нищо че вече почти не действа, има полезни съвети :-D

Queenie
08-29-2011, 17:50
А , знаете ли някои специализирани развъдници в Добрич или Варна ?