View Full Version : Покайте се нехристияни!
gandalfepi4
08-26-2011, 17:52
Иисус спасява дори и да си гологъз изнасилвач и канибал!
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/1576088/Gen-Butt-Naked-confesses-to-nude-killings.html
MrCreeper
08-26-2011, 17:56
Лол, учените все още не са разкрилио дали частицата Бог има възможността да изцерява, спасява и прощава :D
TheMightyNadenica
08-26-2011, 18:10
:roll:
NomNomNom
08-27-2011, 00:19
:smt012
Е тва е ... цял баталион негри ,тичащи чисто голи с автомати в ръцете.
Кеф ти карабина ,кеф ти оптика ,кеф ти лов.
MakaronUduSHvaCH
08-31-2011, 13:42
Е тва е ... цял баталион негри ,тичащи чисто голи с автомати в ръцете.
Кеф ти карабина ,кеф ти оптика ,кеф ти лов.
Най добре преправи аватара си на: SMEH si pravq SAM :D
MakaronUduSHvaCH
08-31-2011, 13:43
[quote="gandalfepi4"]Иисус спасява дори и да си гологъз изнасилвач и канибал!
И що пък да не спасява, ти ли ще му кажеш :D , то си е негова раЛта е.
perfect_stranger
10-28-2011, 16:06
Само чаката някой да ви спаси задниците вместо сами да се извадите от кашата . Християнската религия е за мързеливите и немислещите . Не ми допада това отношение да си правя квото искам пък Йешуа ще ми спаси задника .
SolusChristus
10-28-2011, 16:08
Не ми допада това отношение да си правя квото искам пък Йешуа ще ми спаси задника .
Не знам тогава защо не ти харесва християнството. :-|
cvetemoe
11-02-2011, 12:13
Иисус спасява дори и да си гологъз изнасилвач и канибал!
Покаяние означава да се разкаеш за греха си и да си твърдо решен повече да не го повтаряш. Но дали Бог ще ти прости греховете и ще те спаси това човек не знае. Един старец преди да умре казал: "аз не знам дали Бог ще ми прости греховете защото един е съда човешки, а друг е съда Божи" - такова трябва да бъде и нашето вътрешно състояние. Човек докато е на земята трябва да се старае да не греши, когато съгреши да не се отчайва а да се покайва за греховете си. Трябва да държим душата си между страха и надеждата. Страха че може да отидеш в ада - този страх ще кара човек да не се отпуска а да се старае да не съгрешава и надеждата - за да не се отчайваш. А дали Бог ще те спаси това само Той знае. Да се каеш за всеки грях и да не го повтаряш. Да не се отчайваш, но и да не бъдеш безгрижен за спасението си а да се стараеш да не съгрешаваш.
най-важно е да не се върши верческо/духовно беззаконие, а след това и да не се причинява зло на други хора/одушевени - ако се стараеш по този начин е сигурно че няма да бъдеш наказан
melina88
11-03-2011, 17:06
А защо Иисус спасява канибали изнасилвачи и прочее а по улиците се разхождат просяци които с нищо не са сгрешили но живеят окаян живот какъвто не заслужават ?
cigarettekisses
11-03-2011, 17:18
:smt012
А защо Иисус спасява канибали изнасилвачи и прочее а по улиците се разхождат просяци които с нищо не са сгрешили но живеят окаян живот какъвто не заслужават ?
Добър въпрос! Нали уж бог е справедлив?
Между другото, веднъж си говорихме с майка ми или баба ми на тази тема за справедливостта и аз попитах защо хора, които не са направили нищо лошо умират млади, например. Отговорът беше, че господ по този начин ги наказвал за грешките на родителите им, или наказвал родителите им, като им отнемал децата. Още от тогава ми е интересно това всички вярващи ли го мислят?
TheMightyNadenica
11-20-2011, 13:14
Но младежите какво общо имат с греховете на родителите...?
Concussion
11-20-2011, 14:57
да не им се кланяш нито да им служиш, защото Аз Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху чадата до третото и четвъртото поколение на ония, които Ме мразят, (Изход 20:5)
Който пази милост за хиляди поколения, прощава беззаконие, престъпление и грях, но никак не обезвинява виновния, въздава беззаконието на бащите върху чадата и върху внуците им, до третото и до четвъртото поколение. (Изход 34:7)
Сигурно тези цитати има предвид... Е, и аз не го разбирам това, каква е логиката?!
няма такова наказание от Бога на дете/човек за(-ради) грях на негов родител, в който той(т.е. детето) няма принос, грехът за който се свидетелствува в Библията е верческото/духовното беззаконие, т.е., ако например някой неправеден духовник/вярващ научи някакъв свой последовател да върши верческа/духовна неправда, тогава грешен може да се окаже не само учителя но и ученика, точно това се казва в Изход 20: 5-6, Исус казва същото, но с малко по-други думи
"Да не мислите, че съм дошъл да разруша закона или пророците(т.е. Божието Слово и Св. Закон на вярата, който всъщност се състои от Десет Основни Правила("Заповеди") на вярата, наричани още "Плочите на Завета" написани лично от самият Господ Бог и поверени най-напред на Моисей); не съм дошъл да разруша но да изпълня. Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне. И тъй, който наруши една от тия най-малки(т.е. най-основни) заповеди(т.е. Десетте), и научи така човеците, най-малък(т.е. най-неправеден/грешен) ще се нарече в небесното царство; а който ги изпълни и научи така човеците, той ще се нарече велик(т.е. най-Праведен) в небесното царство. Защото казвам ви, че ако вашата правда не надмине правдата на книжниците и фарисеите(т.е. на неправедните/лошите духовници/духовни служители), никак няма да влезете в небесното царство(т.е. в Небесното Правителство на Бога)." Матей 5: 17-20
ето и още едно доказателство че Бог не наказва деца/хора за грехове на тяхните родители
"И когато заминаваше, видя един сляпороден човек. И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп? Исус отговори: Нито поради негов грях(т.е. никой не се ражда грешен), нито на родителите му(т.е. човек няма вина за греховете не само на своите родители но и въобще на другите човеци като цяло, които те са вършили преди той да се е родил), но за да се явят в него Божиите дела. Ние трябва да вършим делата на Този, Който Ме е пратил, докле е ден(т.е. докато има възможност); иде нощ, когато никой не може да работи(т.е. защото може да дойде момент/време когато няма да има възможност). Когато съм в света, светлина съм(т.е. тогава се предоставя най-Добра възмогжност) на света. Като рече това, плюна на земята, направи кал с плюнката и намаза с калта очите му; и рече му: Иди, умий се в къпалнята Силоам (което значи Пратен). И тъй, той отиде, уми се, и дойде прогледал." Йоан 9: 1-7
откъде накъде човек трябва да плаща за грях, който/какъвто не е вършил никога?!, но както вече казахме проблема е при "прозелитството", т.е. когато някой верчески/духовен ученик/последовател следва/практикува верческа/духовна неправда, тогава източникът, от който е приел "неправдата" е по-виновният отколкото е той
"Горко вам, книжници и фарисеи, лицемери! защото море и суша обикаляте за да направите един прозелит; и когато стане такъв, правите го рожба на пъкъла два пъти повече от вас..... Допълнете и вие, прочее, мярката на бащите си(т.е. на верческите/духовните си отци, от които са приели верческата/духовната неправда)." Матей 23: 15-32.....
TheMightyNadenica
11-20-2011, 16:56
^Дори в един и същ пост си противоречиш...
MakaronUduSHvaCH
11-21-2011, 19:42
Завиждам ти :D
TheMightyNadenica
11-22-2011, 19:52
Завиждам ти :D
:-o