Влез

View Full Version : Домашен любимец :)

YamahaFeNka
08-29-2011, 19:31
Здравейте!С приятеля ми мислим да си вземем домашен любимец.Тъй като и двамата ставаме рано и работим до късно искаме животинче,което не изисква много грижи(мислим си за зайче,но не сме решили още).Моля Ви дайте идеи какво да бъде животното или споделете вашия опит,ако имате зайче или друг домашен любмец.Благодаря предварително! :-)

tomboy
08-29-2011, 19:47
Здравейте!С приятеля ми мислим да си вземем домашен любимец.Тъй като и двамата ставаме рано и работим до късно искаме животинче,което не изисква много грижи(мислим си за зайче,но не сме решили още).Моля Ви дайте идеи какво да бъде животното или споделете вашия опит,ако имате зайче или друг домашен любмец.Благодаря предварително! :-)

Защо не си вземете морско свинче или папагал , а ако искате нещо по-''кучешко'' -порче!...късмет с търсенето!..:)

YamahaFeNka
08-29-2011, 19:53
Аз лично нямам много претенции,но пък искам да е нещо,с което мога да си играя в свободното време!(а с папагала не мога да си играя) :D

tomboy
08-29-2011, 20:02
ами аз лично ти препоръчвам порче!..не са много евтини , но си струва !..можеш да си играеш с тях по-грубичко в сравнение със зайчето (ако се изпусне заййче може да му се счупи гърбът :()...
пс:порчетата Не СА гризачи!..хранят се с котешка храна или месо със зеленчуци и могат да се разхождат навън, ако времето е хубаво!..(на каишка , ест.)..:):):)..дано съм помогнала!..:)

AutomatiC
08-29-2011, 20:05
нищо друго не ми хрумва освен хамстер и морско свинче, но ако искате животинче изискващо малко гирижи си вземете тарантула.

Supernaturalfan
08-29-2011, 22:21
Амиии вземете си порче или морско свинче!

xoxi
08-29-2011, 23:03
Аз пък съм чувала, че зайците най-много грижи им трябват 8-)
Вземете си котка.

ccdesigns
08-29-2011, 23:40
И аз имам котка, но пък и достатъчно свободно време. Трябва да имате време да и давате храна поне по 3-4 пъти на ден. И в същото време няма да е зле от време на време да си играете с нея. :) Котката е добър избор, ако не сте някви супер натоварени :d

lorager0va
08-30-2011, 06:51
определено зайците отнемат доста време.. котката е добър избор-аз съм имамала, ядеше по 2 пъти на ден и не търси внимание-ако си играеш с нея и тя играе, ако не-сама си намира занимавка. Друго хубаво е, че не са лакоми (поне повечето) , ядат колкото им се яде, което значи, че ако отсъстваш 1 ден примерно може да и сипеш повечко храна, тя ще си я изяде на няколко пъти :) успех

yxoozo
08-30-2011, 08:09
Само не разбирам защо всички говорите за животните като за някви предмети?

xoxi
08-30-2011, 08:31
Трябва да имате време да и давате храна поне по 3-4 пъти на ден.

3-4 пъти на ден? Това е прекалено според мен.
Всъщност зависи и колко храна се дава като количество, но едно нормално горе-долу хапване ще й стига и 2 пъти на ден.
Моята яде сутрин в 7 и вечер в 9. Иначе цял ден си има в една купичка суха храна и от време на време минава и взима по една-две гранули.
Както каза някой преди мен, хубавото на котките е, че ядът колкото им се яде и другото си оставят. Имам познати, които са оставяли котките си сами за по седмица и не са имали никакви проблеми. Аз моята най-много за 2 дни съм я оставяла, с две купички пълни до горе с храна, една с вода и повечко суха храна.

YamahaFeNka
08-30-2011, 09:16
Няма как да си вземем котка,защото приятеля ми започва да киха,като има котка наоколо(това май е нещо като алергия).Чудим се между зайче и морско свинче,но ще разпитаме в зоомагазина,за да ни помагнат в избора. :)

association
08-30-2011, 11:48
Чинчила?

panjilov
08-30-2011, 12:03
Хамстер :-o

badsector
08-30-2011, 12:22
Котка - яде малко, единствените грижи са да й сипеш храна и да й смениш кенефа веднъж седмично. За сметка на това е супер разнообразна :)

Uncontrollable
08-30-2011, 12:45
магаренце ? 8-)

YamahaFeNka
08-30-2011, 19:44
Uncontrollable,като съм поискала мнение очаквам то да е адекватно-така че си запази идеята за себе си. :)