Влез

View Full Version : пиене на противозачатъчни

gersinkaa
08-30-2011, 10:27
Здравейте!Една моя приятелка е на 14 и има менструация от 2 години.Вредно ли ще е за нея да пие противозачатъчни?

naQkataRaota
08-30-2011, 10:34
Да пита гинеколог; и без това той трябва да ги изпише, ама на 14 да гълта хапове :-o

sapphire5
Здравейте!Една моя приятелка е на 14 и има менструация от 2 години.Вредно ли ще е за нея да пие противозачатъчни?

за какво по-точно ще пие противозачатъчните?

venitoy
Ми не е много полезно да пие противозачатачни... по - добре да се консултира с лекар :)

Me4encety
08-30-2011, 10:39
Да пита гинеколога,без това трябва той да й ги изпише.И моля те,кажи й да не си купува сама хапчета на своя глава.

DragonLady
08-30-2011, 10:54
Да пита гинеколога,без това трябва той да й ги изпише.И моля те,кажи й да не си купува сама хапчета на своя глава.

+1

А и според мен е твърде малка да се тъпче с подобна химия.

ivanpetrov1987
08-30-2011, 11:01
Определено е много малка. Приятелката ми е на 22. Пиеше противозачатъчни преди няклоко месеца. Започна да пълнее и ги спря, въпреки че й ги изписа гинеколог. При всеки действат различно. Но винаги първо трябва консултация с гинеколог. След това принципно се правят изследвания и се определя кои хапчета са най-подходящи за организма. Така че кажи на приятелката си каквото и да прави наистина първо да се консултира с лекар!

Snik4er
08-30-2011, 11:32
Аз съм момче и ги пия с кола, стама много яко, ама след тва имам малко запек.
Иначе става мега вкусно. Ама някой път пресича в диария и е по- гадно! :?

gersinkaa
08-30-2011, 12:34
Благодаря! Ще и кажа! :)

MaLkaTa_LaDy
08-30-2011, 14:20
Никой разсъдлив гинеколог няма да изпише противозачатъчни на момиче в пубертета.

SisiStrange
08-30-2011, 14:35
Никой разсъдлив гинеколог няма да изпише противозачатъчни на момиче в пубертета.
Точно. На нея още не са и се регулирали хормоните. :-o

antoniqqq
08-30-2011, 16:08
Точно. На нея още не са и се регулирали хормоните. :-o

Именно ! :]

fUcKsMiLe
08-30-2011, 17:07
Какви противозачатъчни на 14, бе?!
Я се осъзнайте, та т'ва момиче още е дете!
*мощен фейспалм*

fenkaaa
08-30-2011, 19:14
Аз съм на 16 и пия противозачатъчни,гинеколо ми ги изписа.. помагат да,но от една страна много ми се иска да ги спра,започнах да напълнявам и това не ми харесва :?

gersinkaa
09-01-2011, 13:51
И аз знам, че се пълнее, ама приятеля и не искал с презерватив... Те толкова разбъзикват хормоните, че..... Най-добре си е с презерватив в тази възраст! Хем предпазва от забременяване, хем от болести :)

Shturrrche88
09-01-2011, 13:52
И аз знам, че се пълнее, ама приятеля и не искал с презерватив... Те толкова разбъзикват хормоните, че..... Най-добре си е с презерватив в тази възраст! Хем предпазва от забременяване, хем от болести :)
Да, пълнее се, когато пиеш неправилните ОК.... :-x

Zarity
09-01-2011, 16:36
Тая история с твойта приятелка ни е ясна. :-o :D По-принцип не са особено полезни,още повече като си на такава възраст.

_InSaNe_
09-01-2011, 19:53
14-секс-даже и противозачатъчни! браво бе,продължавайте в същия дух :)

09-01-2011, 19:54
14-секс-даже и противозачатъчни! браво бе,продължавайте в същия дух :)
На 14 и противозачаъчниии..иии на 18 вече с рак на гърдата, импотентност, недооформени органи и цял живот по болници. И тфа само за няколкото минути кеф.. пф

ted4ty
09-01-2011, 19:59
1.За какво са и` противозачатъчни?Половинк та и` да ползва презерватив (а какъв секс на 14 години???!!)
2.За противозачатъчни е най-добре да се консултираш с гинеколога си!Той ще ти изпише нужните,но да не купува каквито и` паднат,защото хормоните ще и` се разбъркат,особено на тази вързаст,пък и може да напълнее!!
3.Моят съвет:кажи на приятелката си да не пие противозачатъчни!Могат да доведат до много проблеми!Неразвити органи,болки,рак на гърдата...наистина ли иска да рискува толкова много за единия секс??

antoniqqq
09-01-2011, 20:00
Тая приятелка си ти :) ,но това не е важно в момента.Първото ,което забелязвам е това,че не е нормално да водиш полов живот на 14,но това си е твоя работа.Едва ли ще изпиташ удоволствие ,ако го направиш на този етап.Половите ти органи не са развити още.Раничко ти е за противозачатъ4ни,а ако възнамеряваш да ги започнеш,задължително се консултирай с гинеколог!Навярно ще има странични реакции от противозачатъ4ните като -повече окосмяване,напълняване и други.
:? :? :?

Shia
09-02-2011, 08:05
Аве ей,какви ракове и хормонални бомби.
Правилно изписаните противозачатъчни не ти се гаврят с тялото.
Кажи да отиде на генеколог и да говори с него дали може да ги пие и ако да,какви изследвания да премине.

kalpazanka
09-02-2011, 08:15
Аве ей,какви ракове и хормонални бомби.
Правилно изписаните противозачатъчни не ти се гаврят с тялото.
Кажи да отиде на генеколог и да говори с него дали може да ги пие и ако да,какви изследвания да премине.
Правилно изписаните /о, Боже! :D/ противозачатъчни имат същите странични ефекти както всички противозачатъчни- мигрена, тромбози, чернодробен карцином/аденом, мастопатия, рак на гърдата, хипертония, задръжка на течности и прочие.

gersinkaa
09-02-2011, 08:42
antoniqqq, не, тази приятелка не съм аз :) 1. На 13 съм.
2. Не бих правила секс на 14.
3. Имам гинекологични проблеми.
4. Ако аз исках да пия противозачатъчни щях да отида на ГИНЕКОЛОГ, за да ми ги изпише. Но нямам намерение да пия противозачатъчни, ОСВЕН ако нямам нужда от тях. :) Надявам се ти стана ясно, че тази приятелка не съм аз :)
Понякога противозачатъчните се изписват за нормализиране на хормони, представете си какво въздействие имат в/у хормоните.. Братовчедка ми пиеше противозачатъчни (тя е голяма) и започна да пълнее, имаше болка в главата сутрин, а противозачатъчните бяха изписани от гинеколог... Не мисля, че това е най-добрия метод за предпазване... :)

Anja
09-02-2011, 09:26
Това вече наистина не е нормално. Да се е*е колкото иска, ама да пие противозачатъчни на 14 си е направо фатално... :?

gersinkaa
09-02-2011, 10:49
100 пъти и казах, че не е сега момента, малка е, не живеем в голям град и ще и излезе име, но не и не! Трудно ми е да говоря с нея вече... Не е същата, откакто ходи с това момче... :(

Team
09-02-2011, 11:28
Здравейте!Една моя приятелка е на 14 и има менструация от 2 години.Вредно ли ще е за нея да пие противозачатъчни? не звучи по малко странно и тъпо като питате уж за ваша приятелка :?

gersinkaa
09-02-2011, 11:34
Ами тя много настояваше, казах и да си направи регистрация, но не пожела..

Team
09-02-2011, 11:38
Първо през *** ми е що пишеш "от нейно име" и второ, вие да не сте малоумни? на 14 да се шибаш с хормони? а на 20 ко правим? то така става 2 хапа и вече лигавите п**ката на спокойствие? стегнете се.

Накратко супер лоша идея е да взимаш противозачатъчни на тия години :)

gersinkaa
09-02-2011, 11:52
Ооооо, на мен ми омръзна да обяснявам, че НЕ ПИТАМ ЗА СЕБЕ СИ!!! Пила съм противозачатъчни за нормализиране на хормони и съм ДЕВСТВЕНА!!!! Леле...

Shturrrche88
09-02-2011, 11:58
.Едва ли ще изпиташ удоволствие ,ако го направиш на този етап.Половите ти органи не са развити още.
:shock: :razz: :razz: :razz: :razz:
Кажете ми, моля, защо говорите абсолютни глупости? КОИ ПОЛОВИ ОРГАНИ НЕ СА СЕ РАЗВИЛИ ОЩЕ????

granger
09-02-2011, 12:00
Ох , след време ще я зачаткат тия противозачатъчни,ама кога ли ще е... първо прави секс на 14... вече не ме учудва , всяка втора пикла го прай... :x не, че е редно,ама за съжаление и това не ме учудва. Противозачатъчните на тея години простоще я прецакат тотално. На 20 години като стане не ми се мисли каква ще е ! :shock: :?

antoniqqq
09-02-2011, 12:12
.Едва ли ще изпиташ удоволствие ,ако го направиш на този етап.Половите ти органи не са развити още.
Кажете ми, моля, защо говорите абсолютни глупости? КОИ ПОЛОВИ ОРГАНИ НЕ СА СЕ РАЗВИЛИ ОЩЕ????

Ти не ме разбра правилно или по-скоро аз не се изказах правилно.Както и да е.Исках да кажа,че щом е на 14,съвсем вероятно е скоро да и е дошла менструацията.Това означава,че половите и органи те първа започват да изпълняват своите функции .Това да го прави на 14 за мен е ,като да прави секс без да има менструация.Тялото и още не е достатъчно развито за това.
.

Shturrrche88
09-02-2011, 12:15

Ти не ме разбра правилно или по-скоро аз не се изказах правилно.Както и да е.Исках да кажа,че щом е на 14,съвсем вероятно е скоро да и е дошла менструацията.Това означава,че половите и органи те първа започват да изпълняват своите функции .Това да го прави на 14 за мен е ,като да прави секс без да има менструация.Тялото и още не е достатъчно развито за това.
.
От биологична гледна точка, щом има цикъл, значи тялото, организма и половите й органи са достатъчно развити.
Появата на цикъл е равна означава, че една жена вече е готова да бъде майка-да износи плод...
Много правилно те разбрах.
Съвсем друго нещо е вече психическата нагласа за това...

dool
10-23-2011, 16:33
категорично "не"

imamkrasivouho
10-23-2011, 18:26
На 18 като стане просто ще има лек проблем.. Свързан рак на гърдата..Нищо работа...