PDA

View Full Version : Приятели- Къде са

hopelessboy
09-01-2011, 21:07
Реших и аз да споделя това което ме мъчи. Въпросът няма нищо общо със секс и тем подобни. Има няколко типажа , хора които срещам , и след контакт с които ми е някфо кофти. Имената са същите , надявам се никой да не се упреличи на тях :D
На 16 години съм - 10клас . Любознателен съм, стеснителен и неуверен.

Виктор - Момче което познавам от 3-ти клас беше в съседна стая. След преместването ми в гимназията разбрах че той също е в моя клас. Живее само с майка си. Разведена е с баща му. Не са някакви богаташи. Живеят в панелка , спят в една стая. Не се поддържа, като се има в предвид, че с една тениска ходи по 3 дена и то 24 часа . Той е от хората на които неможеш да споделиш, защото би използвал всяка твоя дума в своя полза и твоя вреда. Двуличен е. Ходи по петите на "готините" и се опитва по един или друг начин да им подражава. Би предал приятелят си за малко внимание от тяхна страна. Едни момчета с които се познава от раждането си - така да се изразя - ги плюе пред мен - говоризад гърба им, а постоянно с тях излиза.

Симеон- Момче което бях виждал по мачове, бяхме в различни отбори. Контакт с него имам в гимназията. На един мач го съборих и си счупи ръката. С него не съм имал преди това някакви комуникации. Постоянно при среща си шушука с френдовете му за мен, плуят ме, измислят ми прякори, подиграват ми се. А травмата беше инцидент. Спортува , пуши , пие , прави се на "голямата работа" . Предполагам сте виждали този типаж хора.

Стефан- Бивш съученик на Виктор от основното училище. Познаваме се бегло. Държи се по същият начин с мен както и Симеон. Ходи на лостове. Нямам си на представа от къде идва мнението му за мен и това че не ме харесва. За да изляза в неговата компания трябва да е извикал всеки негов познат и той да му е отказал, и съответно аз да искам. Характерът му е такъв, че се подиграва на повечето си връстници или на по "смотаните" като се мисли за човек над тях. Това описание важи и за Симеон.

Сега нещо и за мен за да си имате на представа що за човек съм. Казвам се Петър.
Стеснителен, неуверен, необщителен- може би се дължи на това че съм срамежлив,любознателен , уважаващ всеки. Научен съм да не отвръщам на обидите по мой адрес и просто да ги търпя. Може да не ми харесва но просто е така. Зачитам много мнението на другите спрямо мен. Не общувам много с другите. Давам един пример за моята стеснителност. Хора които познавам започнаха да ходят на лостове , но аз съм от тези хора , които ако не ги повикат , няма да тръгнат. И така и стана. Вече минаха 6 месеца а аз нищо не правя. Това важи и за излизането на вън. Много рядко ще се случи аз да съм инициатора на излизане.

Единственото за което моля четящият тук е , ако се е сблъсквал с такива типажи хора, познава такива или просто иска да помогне , моля да ми каже как да се справя с тези момчета и да не бъда вече обиждан и оплюван от тях .По дискотеки и разните такива истории не ходя

SmilezZz
09-01-2011, 22:28
Първо: не обръщай внимание на тези.... хайде,да не кажа лоша дума. Ти сам виждаш,че отстрани изглеждат смешно.
Второ: Не бива да се притесняваш да поканиш някого да излезнете. Просто започни да общувам малко по-малко с другите.
И си вдигни самочувствието (:

Evterpa
09-01-2011, 22:36
Научен съм да не отвръщам на обидите по мой адрес и просто да ги търпя.
Тук бъркаш. Колкото повече им позволяваш, толкова по-зле ще се отнасят.
Зачитам много мнението на другите спрямо мен.
Хубаво е да се интересуваш от мнението им, колкото да си свериш часовника със собствената самооценка, един вид. Ама не се опитвай да им се харесаш. Едно, че няма смисъл, друго че колкото по се стараеш, по ще постигаш обратния резултат.
Много рядко ще се случи аз да съм инициатора на излизане.
Т'ва те съветвам да го промениш.

Chacho
09-01-2011, 22:53
Слушай кака Evterpa. И й прати 5 лева през Paypal.

scandalousLady
09-01-2011, 23:15
SmilezZz е права

hopelessboy
09-02-2011, 13:00
SmilezZz много благодаря за отговора, а евтерпа би ли ми дала съвет как тогава да се противопоставя на такива хора.

Научен съм да не отвръщам на обидите по мой адрес и просто да ги търпя.
Тук бъркаш. Колкото повече им позволяваш, толкова по-зле ще се отнасят.

reperw
09-02-2011, 14:50
ами просто излез с тях де ??? Отиди на тъпите лостове...кажи,че няма какво да правиш и имаш свободно време и се замъкни с тях... :?

Evterpa
09-02-2011, 15:29
Ами как - просто им отговаряй по такъв начин, че да нямат к'во да кажат (обидите ги изключваме).Не е трудно, щом те нападат (правят го, за да изпъкнат и да покажат как те са силните, а ти слабия), вярвай ми, не могат да се похвалят с приличен умствен багаж. Умният не се старае да се издигне в очите на другите, целта му е той самият да е удовлетворен от себе си.
Не е изключено и до бой да се стигне и да го отнесеш, ама реално и т'ва ше ти е от полза - ще се научиш да се защитаваш по-ефективно освен психически, и физически.

Chacho
09-02-2011, 15:32
Ами как - просто им отговаряй по такъв начин, че да няма к'во да кажат (обидите ги изключваме).Не е трудно, щом те нападат (с цел да изпъкнат и да покажат как те са силните, а ти слабия), вярвай ми, не могат да се похвалят с приличен умствен багаж. Умният не се старае да се издигне в очите на другите, целта му е той самият да е удовлетворен от себе си.
Не е изключено и до бой да се стигне и да го отнесеш, ама реално и т'ва ше ти е от полза - ще се научиш да се защитаваш по-ефективно освен психически, и физически.

Или ще се комплексира от боя и хептем ще се затвори в себе си. По принцип е хубаво да си отстояваш мнението и не търпи да те газят, но ми е интересно: защо всички са с такова отношение към теб. Защо мен не ме намразват случайни хора?

Evterpa
09-02-2011, 15:46
То така или иначе се предполага, че все някога ще отнесе бой. Клише, но - за да почнеш да печелиш, първо трябва да се научиш да губиш. Може да се комплескира, ама може и да се надъха, 50:50.
Абе за да има възможно най-малък шанс да стане фал, е хубаво да се запише са някакъв боен спорт.
Иначе и мен не ме намразват случайни хора, та и на мен ми е интересно що при автора се получава така.

Chacho
09-02-2011, 15:48
Криворазбрана доброта. Беж на Кикбокс :)

hopelessboy
09-02-2011, 16:35
защо всички са с такова отношение към теб. Защо мен не ме намразват случайни хора?
Дори аз немога да ти кажа защо е така. Може би защото са по велики :-D . Много ви благодаря на всички за отговорите :)

nolovexxx
09-02-2011, 18:11
От къде си? :D

hopelessboy
09-02-2011, 18:31
от Габрово :D :razz:

nolovexxx
09-02-2011, 20:15
Бр. аз съм от Сливен :D :-P :D :D :D