View Full Version : Относно Ескапел
В рамките на 48 часа правих няколко пъти секс, след което имах известни притеснения.. Мисля, че момчето не е свършвало в мен (така казва и той), но за всеки случай пих Ескапел. Цикълът ми е нередовен и нямам представа дали съм била в овулация, а нали именно тогава може да се забременее от най-малкото.. Към средата на август спрях едни противозачатъчни, които взимах с лечебна цел и ми дойде. Проблемът е, че ако овулацията ми се е падала на 14-тия ден, то точно за тогава имам притеснения. Сега съм под голямо напрежение, не знам какъв ще е ефектът от Ескапел :( Дали всичко е наред и просто трябва да се успокоя и да чакам да ми дойде? :(
В рамките на 48 часа правих няколко пъти секс, след което имах известни притеснения.. Мисля, че момчето не е свършвало в мен (така казва и той), но за всеки случай пих Ескапел. Цикълът ми е нередовен и нямам представа дали съм била в овулация, а нали именно тогава може да се забременее от най-малкото.. Към средата на август спрях едни противозачатъчни, които взимах с лечебна цел и ми дойде. Проблемът е, че ако овулацията ми се е падала на 14-тия ден, то точно за тогава имам притеснения. Сега съм под голямо напрежение, не знам какъв ще е ефектът от Ескапел :( Дали всичко е наред и просто трябва да се успокоя и да чакам да ми дойде? :(
.........
Ако казваш, че си имала рисков полов акт на 14-тия ден (предполагаемата ти овулация), а си пила Ескапел много след това (поне така разбрах от написаното) не мисля, че ще има ефект от него. Мисля, че се пиеше до 72 часа след половия акт, има си листовка за бога, четете я.
Следи си МЦ на календарче. Следиш за 6 месеца, (може и 3) от най-дългия цикъл вадиш 11, а от най-късия - 18 и се получават опасните дни.
И задължително с презерватив! Особено при нередовен цикъл!
Иначе, щом не е свършвал в теб, шансът да си бременна е малък.
Тука калпазанка трябва да се изкаже, но аз си мисля, че ако си спряла да пиеш противозачатъчни в средата на август (т.е. аз разбирам, че тогава си ги пила за последно, след което ти е дошло, т.е. това ти е първия цикъл след спирането на противозачатъчните), не би трябвало да можеш да забременееш.
Ами, знам кога се пие и го изпих около 48 часа след всичките контакти и 7 часа след този, който най-много ме притеснява.
Ами, знам кога се пие и го изпих около 48 часа след всичките контакти и 7 часа след този, който най-много ме притеснява.
В такъв случай си кротувай и си чакай цикъла да дойде.
И другия път умната със секса.
kalpazanka
09-02-2011, 09:21
Такам, малко не вдянах след колко време си пила ескапел и колко време след спирането на контрацептивите ти се пада рисковия акт. Ако може да пообясниш още малко и с малко повече препинателни знаци, че останах без дъх. 8-)
Отпадното кръвотечение след спирането на ОК кога започна? Как спря ОК- внезапно или след цял използван блистер?
Да, благодаря ти. Определено ще си взема поука :)
Контрацептивите ги спрях на 12 август, а на 15-ти ми дойде. Цикълът ми беше по-продължителен, около 10 дена. На 30 и 31 август бяха половите ми контакти. На 31-ви вечерта пих Ескапел.
kalpazanka
09-02-2011, 09:42
Трябва да чакаш да ти дойде. Можеш да броиш 14 дни от ескапела и да направиш тест с първа сутрешна урина.
Biseraaa90
09-02-2011, 14:22
Аз съшо съм пила противозачатъчни с лечебна дейност след като ги спреш просто хващаш всичко и отвсякъде.Щом ти е дошло значи след след 14 дни си била в овулация.Ти каза че е било средата на август сега е вече 2 септември значи си била в овулация и Ескапел не е помогнал.Щом имаш такива гинекологични проблеми винаги прави секс с презерватив дори и да ги нямаш де незнаш този човек какво може да ти докара и да ти усложни ситуацията.Следи си месечния цикъл,защото от немарливост при жените и мислене че няма нищо да им има щом не е видим проблема някой след време остават бездетни.Като имаш такъв проблем изчакай 1-2месеца да може и много да ти се струва ама кое е по важно за теб здравето ти или удоволствието замисли се:) :) Надявам се да няма нищо и всичко да е ок. Успех! :):)
По твоите думи излиза, че няма смисъл от това хапче.. Изпих го навреме, възможно е и да съм била в овулация, но едва ли е имало достатъчно количество сперматозоиди, за да се извърши оплождане. Целта на Ескапел не е ли да възпрепятства евентуална бременност в който и ден на цикъла да си?
ruriiina
09-02-2011, 16:03
По твоите думи излиза, че няма смисъл от това хапче.. Изпих го навреме, възможно е и да съм била в овулация, но едва ли е имало достатъчно количество сперматозоиди, за да се извърши оплождане. Целта на Ескапел не е ли да възпрепятства евентуална бременност в който и ден на цикъла да си?
И аз щях да попитам същото ... понеже ми се наложи да пия хапче след полов акт в овулация и малък гаф, а сега тук чета мнение, че Ескапел не помага тогава.. :-o ??
kalpazanka
09-02-2011, 16:10
^Ми шашкайте се, като ви мързи да се разтърсите в интернет и разчитате на глупости, изсмукани от пръстите!
Ескапеле предотвратява в 84% настъпването на нежелана бременност, при условие че таблетката се приеме до 72 часа (3 дни) след непротектиран полов акт. Ескапеле не предотвратява бременност при всички случаи, но таблетката е толкова по-ефективна колкото по-рано се приеме след непротектиран полов акт (по-добре е да се приеме в рамките на 12 часа, отколкото да се отлага до третия ден).
Действието на Ескапеле се осъществява като:
■ спира отделянето на яйцеклетка от яйчниците;
■ възпрепятства оплождането от спермата на вече отделени яйцеклетки;
■ пречи на оплодената яйцеклетка да се закрепи в стената на матката
Следователно, Ескапеле спира бременността преди да е настъпила.
http://apteka.framar.bg/30003049/%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%BB-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-1-5-%D0%BC%D0%B3-1