View Full Version : Душички козметични,
ShtrudeL
09-02-2011, 13:08
взех си прочутия тривитаминол за овце и имам въпросчетаа ^_ И така!
Добре ли е така:
по 1 с.л от:
-тривитаминола
-оцет
-алкохол
-мед
-1 жълтък
-може би и 1с.л кисело мляко
Нямам зехтин
И не излиза ли много малко като смес и с какво да си го сложа на главицата :> По цялата коса ли се слага или само в корените/краищата?
^_
neeDaBosS
09-02-2011, 13:18
няма значение колко ще излезе,най-важно е да намажеш корените и каквото остане по дължината.. :)
само да кажа,че си ноооого яка с черна коса <3 :oops:
ValLoveYa
09-02-2011, 13:21
Тривитаминола е мастно разтворим, така че е добре да сложиш и 1 с. л. някакво масло: например бадемово или рициново, свинска мас...
ShtrudeL
09-02-2011, 13:24
ама аз нямам такива работи в нас = ( Ще питам някоя съседка за зехтин тогава. ^^ И все пак ако не сложа няма ли да има ефект?
neeDaBosS мерси пък :oops:
ValLoveYa
09-02-2011, 13:29
Просто ще се отмие по - трудно
neeDaBosS
09-02-2011, 13:30
ама аз нямам такива работи в нас = ( Ще питам някоя съседка за зехтин тогава. ^^ И все пак ако не сложа няма ли да има ефект?
neeDaBosS мерси пък :oops:
Пак ще си има ефект,просто е хубаво да има и някакво масалце.Бадемово/авокадово/кокосово и така нататъкк. 8-)
А пък какъв алкохол ще използваш? Аз съм ного доволна от ракията ! Страшен блясък,страшна мекота...мм :oops:
ShtrudeL
09-02-2011, 13:36
И аз ракия. За другите ще ми е жал да ги хабя. Не, че пия, но все пак. 8-) :oops:
Ох, ама те моите краища са сухички и изгорели от толкова изправяне и ако не им сложа и на тях...какъв е смисъла... май ще трябва да си правя двойни дози, че да ми стигне.
neeDaBosS
09-02-2011, 13:42
И аз ракия. За другите ще ми е жал да ги хабя. Не, че пия, но все пак. 8-) :oops:
Ох, ама те моите краища са сухички и изгорели от толкова изправяне и ако не им сложа и на тях...какъв е смисъла... май ще трябва да си правя двойни дози, че да ми стигне.
Аз попринцип слагам 2 л тривитаминол..1 мляко,малко бадемово масло (не винаги,де) малко оцет,1 жълтък и ракията и винаги ми стига,хубаво намазвам корените..също и дължината.А за сухи крайща мога да ти препоръчам смес от 1л мед и 1-2л някакво масло..хубаво е да е зехтин,но ако не ти се намира не е проблем да изполваш и някое от горе изброените масла.И като объркаш хуубаво сместа мажеш само крайщата. 8-)
pressiana
09-02-2011, 13:45
Аз мисля, че изсушаващите ти съставки са много.. за суха коса трябва да са повече масла, за мазна - повече изсушаващи /но не много повече/ ии за нормална - по равно. Аз слагам мед, алкохол, оцет, тривитаминол, бадемово и рициново масло, кафе и какао /да стане по-гъста маската/. Надявам се, че съм ти помогнала..
ShtrudeL
09-02-2011, 13:49
Ама ще ми ги направи ли гладички и блестящи :oops:
Ух ами как да преценя какво да сложа, като краищата ми са сухи, а в корените се омазнява по-бързо? Май ще трябва да правя две маски. :oops:
neeDaBosS
09-02-2011, 13:53
Ама ще ми ги направи ли гладички и блестящи :oops:
Ух ами как да преценя какво да сложа, като краищата ми са сухи, а в корените се омазнява по-бързо? Май ще трябва да правя две маски. :oops:
Ами.. ;д значи
Изсушяващите са мляко,асперин..жълтък (оцет до някаква степен)
алкохола не мога да кажа,че изсушава,щото нали ти казвам колко хубаво ми действа на косата.Тривитаминола и той същото..медът ми прави косата ного мекичка значи минава към омазняващите .. за друго не се сещам.
Можеш да направиш една маска за корените от тривитаминол,ракия и жълтък и за крайщата тая която ти казах. :oops:
pressiana
09-02-2011, 14:00
Изсушаващи - мед, мляко, алкохол, оцет, аспирин, жълтък.
Омазняващи - всички масла /пшенично, бадемово, рициново, кокосово и др./ + мас и зехтин
Не се заяждам! Просто отбелязвам.
А ако ти е суха само в краищата /бду и моята е така/, можеш да сложиш само на връхчетата някакво масло или зехтин. :)
neeDaBosS
09-02-2011, 14:06
Изсушаващи - мед, мляко, алкохол, оцет, аспирин, жълтък.
Омазняващи - всички масла /пшенично, бадемово, рициново, кокосово и др./ + мас и зехтин
Не се заяждам! Просто отбелязвам.
А ако ти е суха само в краищата /бду и моята е така/, можеш да сложиш само на връхчетата някакво масло или зехтин. :)
Аз от доста време ползвам мед и не виждам как ще ми изсуши косата при положение,че естествена е много суха..а с меда много се подхранва и е супер мека.До коса е,според мен.
pressiana
09-02-2011, 14:12
Права си за подхранващото действие, за другото съм почти сигурна, че много леко изсушава. Но няма значение, не искам да споря. Така или иначе е хубаво да се слага в маската.
neeDaBosS
09-02-2011, 14:14
Права си за подхранващото действие, за другото съм почти сигурна, че много леко изсушава. Но няма значение, не искам да споря. Така или иначе е хубаво да се слага в маската.
Аз не споря,мила.Само отбелязвам. :)
hugelipsskinyhips
09-02-2011, 15:32
малко се намърдвам в темата, но...
на суха коса ли правите маската :)
neeDaBosS
09-02-2011, 15:55
малко се намърдвам в темата, но...
на суха коса ли правите маската :)
Аз да. :)