Влез

View Full Version : Много ми е гадно..

dunitifi
09-03-2011, 10:36
Майка ми и баща ми са разделени..Майка ми много иска да ми извади паспорт (на 13 съм) обаче не иска да вижда баща ми,а и е сигурна,че той няма да даде разрешение..Ако имах паспорт щяхме да ходим извън България тя ми е казвала..Много ми е гадно..Няма ли някакъв начин,по които да ми изкара паспорт,но без подписа на баща ми ?? Няма нали..

Kitty93
09-03-2011, 10:39
няма .. :(

Anichkaxxwee
09-03-2011, 10:41
няма .. :(

SmilezZz
09-03-2011, 10:43
Ако родителите са разведени ,не може ли само разрешение от единия родител ? Т.е. в случая майка й ?

dunitifi
09-03-2011, 10:45
Ако родителите са разведени ,не може ли само разрешение от единия родител ? Т.е. в случая майка й ? Те не са се женили.Аз не съм била предвидена просто гаджета и .. са се разделили след раждането ми..

granger
09-03-2011, 10:50
Еми...мисля ,че имаше някакви правни пътища ,по които може само с разрешение на единия родител ,но е адски дълго :x ааа Иначе баща ти те е припознал нали?! Носиш неговото име?! Тогава по-добре намери някакъв начин да го убедиш ...за друго не се сешам.

dunitifi
09-03-2011, 10:51
Еми...мисля ,че имаше някакви правни пътища ,по които може само с разрешение на единия родител ,но е адски дълго :x ааа Иначе баща ти те е припознал нали?! Носиш неговото име?! Тогава по-добре намери някакъв начин да го убедиш ...за друго не се сешам. Аз не съм го виждала ти ми викаш да го убедя!

ndirector
09-03-2011, 10:56
Глупости!Нали попечителството и правата са изцяло на майка ти?
Вие как го изкарахте,че майка и е родила и сега никога няма да напуснат страната ,щото баща и се е напил някъде и си скита.Просто говорете с някой по информиран.Примерно отидете в общината ,там дето ще ви вадят паспорта,говорете с някой адвокат и т.н.

dunitifi
09-03-2011, 10:58
Вие как го изкарахте,че майка и е родила и сега никога няма да напуснат страната ,щото баща и се е напил някъде и си скита.Просто говорете с някой по информиран.Примерно отидете в общината ,там дето ще ви вадят паспорта,говорете с някой адвокат и т.н. Ами не го виждам,плаща ми издръжка ама съм с неговите имена ако това имате в предвид.

ndirector
09-03-2011, 11:01
Вие как го изкарахте,че майка и е родила и сега никога няма да напуснат страната ,щото баща и се е напил някъде и си скита.Просто говорете с някой по информиран.Примерно отидете в общината ,там дето ще ви вадят паспорта,говорете с някой адвокат и т.н. Ами не го виждам,плаща ми издръжка ама съм с неговите имена ако това имате в предвид.

какво значение има с какви имена си .Майка ти може да вземе попечителството и т.н ,има много начини .Просто както ти казах говорете с някой по-информиран.

freegirl17
09-03-2011, 14:17
Няма как само с майка ти,няма значение че правата са при нея.Трябват ти декларации, пълномощни и 1 куп други неща (при нас беше голяма играчка).Пък и само с паспорт няма да минеш щом нямаш 18 ти трябва и декларация-съгласие, че баща ти е съгласен да напускаш страната с майка ти или с трето лице.Отидете в паспортното с майка ти и питайте какво точно ви е нужно :)

Shturrrche88
09-03-2011, 14:25
Няма как само с майка ти,няма значение че правата са при нея.Трябват ти декларации, пълномощни и 1 куп други неща (при нас беше голяма играчка).Пък и само с паспорт няма да минеш щом нямаш 18 ти трябва и декларация-съгласие, че баща ти е съгласен да напускаш страната с майка ти или с трето лице.Отидете в паспортното с майка ти и питайте какво точно ви е нужно :)
Това са пълни глупости.
Ако попечителството е присъдено изцяло на майката, а бащата няма права върху авторката, то не й е нужно съгласието на бащата.
Когато се вади декларация, заверена от нотариус за напускане на страната и се изисква разрешението и на двамата родители, е в случай, че родителите имат развод, но и двамата имат законови права върху детето.
Аз преди да навърша пълнолетие пътувах с безсрочна декларация, заверена от нотариус, с подписите и на двамата ми родители, които са РАЗВЕДЕНИ, и имат еднакви права върху мен.

Skaarj
09-03-2011, 14:32
Вуйчо ми е шеф там криминалист е, ще го питам дали ще може, но моите също са разведени, а не ми трябва разрешение, ние просто отидохме там подадохме документи, правомощията изцяло са на майка ми, с бащата не се виждаме даже, и аз не го знам къде е, но засега поне 10-15 пъти съм излизал от БГ , така че няма да има проблем, защо даже питаш в сайта, отидете с майка си там в съвета и питайте там какви работи трябва да се попълнят от страна на майката и т.н. утре- вдруги ден ще пиша, каквото съм разбрал :)

freegirl17
09-03-2011, 14:51
Нали я е признал значи има поне някави права над нея :)
Но за да не спорим за неща, които не са наша работа най-добре авторката да отиде в паспортното и да пита какво и е нужно за да си извади пазпорт :) :) :)

granger
09-03-2011, 17:50
Можеш !!! Ако попечителството е у майка ти ,това че ти плаща издръжка не му дава кой знае какви права над теб. Идете при някой адвокат и попитайте,щом не те е вижал нищо не може да ти каже. Той не те отглежда, ти не си го виждала , така че ...няма кой знае какви права и не би трябвало да има проблем,защото майка ти би трябвало да ти е попечител и да се води самотна майка!

ZloboMiR
09-07-2011, 07:41
Не мога да разбера, защо всичко правим наопаки. Според мен е нормално да се тръгне по установения ред. Чиновниците не са зверове, обикновено дори помагат при попълване на бланки, насочват те къде да ходиш за необходими удостоверения и глупости. Чак ако не се получи, да се пита по адвокати, форуми и други. Проблемът не е описан точно, не знаем точните права на майка ти, в момента единствено сте си загубили времето, събирайки малко или много некомпетентни мнения. :)