Влез

View Full Version : Моля за съвет

kpu3u4kaa
09-04-2011, 13:10
Искам да попитам за противозачатъчните, как, кога, защо, какво.... общо взето всичко за тях. На 17 съм, имам приятел от 2 години и бих искала да махнем презервативите. И да попитам за задължителното минаване през гинеколога, защото се притеснявам :-)

09-04-2011, 13:14
Гинеколога е не просто задължителен, а НАЛОЖИТЕЛЕН. Най важното за противозачатъчните е първо да минеш през лекар, а след това той ще ти обясни всичко за тях. Ние нищо не можем да ти кажем, защото какви ще пиеш, каква ще е реакцията на организма ти и т.н. си е строго индивидуално!

kpu3u4kaa
09-04-2011, 13:37
Гинеколога е не просто задължителен, а НАЛОЖИТЕЛЕН. Най важното за противозачатъчните е първо да минеш през лекар, а след това той ще ти обясни всичко за тях. Ние нищо не можем да ти кажем, защото какви ще пиеш, каква ще е реакцията на организма ти и т.н. си е строго индивидуално!
Да, знам и благодаря все пак, но какво точно ще представява този преглед ? Поне да имам някаква бегла представа какво ме очаква и за този гинеколог трябва ли някакво направление или направо отиваш ?

BuBzzz
09-04-2011, 13:44
Ако искаш да си платиш направо отиваш,ако не си вземаш направление...Обясняваш му,че искаш да пиеш противозачатъчни и той ще те насочи,ще ти каже какви да вземеш и т.н :) :)

09-04-2011, 13:48
Да, знам и благодаря все пак, но какво точно ще представява този преглед ? Поне да имам някаква бегла представа какво ме очаква и за този гинеколог трябва ли някакво направление или направо отиваш ?
Отиваш с направление (иначе се плаща), ще те разчепатят на една кушетка, може да ти правят някфи изследвания за хормони, после ще ти напишат рецепта и ще те пратят да си вървиш.

kpu3u4kaa
09-04-2011, 13:51
Ако искаш да си платиш направо отиваш,ако не си вземаш направление...Обясняваш му,че искаш да пиеш противозачатъчни и той ще те насочи,ще ти каже какви да вземеш и т.н :) :)
Много ми помогна, благодаря :-) Но имам и още еднин въпрос: колко ще трябва да си платя, ако отида без направление ?

DragonLady
09-04-2011, 13:55
Много ми помогна, благодаря :-) Но имам и още еднин въпрос: колко ще трябва да си платя, ако отида без направление ?

Зависи от клиниката. В частните е по скъпо.

kpu3u4kaa
09-04-2011, 13:59

Зависи от клиниката. В частните е по скъпо.
Иии това ще рече нещо от сорта на .... ? Не искам точна сума, а нещо приблизително :-)

Extremescream
09-04-2011, 14:10
На мен прегледът в поликлиника ми излезе 15 лева.

kpu3u4kaa
09-04-2011, 14:14
А това, че още нямам 18 променя ли нещата или ? Все пак благодаря, помогнахте ми и мисля, че 15 лв. е прилична сума за подобен преглед

BuBzzz
09-04-2011, 14:21
А това, че още нямам 18 променя ли нещата или ? Все пак благодаря, помогнахте ми и мисля, че 15 лв. е прилична сума за подобен преглед
Не мисля,че има значение на колко години си.Прегледа е око 15 20 лева..навсякъде е различно :) Успех ! :-) :-)

kpu3u4kaa
09-04-2011, 14:29
Не мисля,че има значение на колко години си.Прегледа е око 15 20 лева..навсякъде е различно :) Успех ! :-) :-)
Адски много ми помогнахте и едно голямо БЛАГОДАРЯ ! :-)