Влез

View Full Version : Сила и Мускули - Каква е връзката?

asp1r1n94
09-09-2011, 16:38
Ето нещо интересно ,на което попаднах във FB днес (http://armstars.blogspot.com/2011/09/blog-post.html?spref=fb)

ZipFail
09-09-2011, 19:40
Прочетох го донякъде и имат някои попадения.
Ама това 'Голям мускул не значи силен мускул.' изобщо не е вярно. Голям мускул Е силен мускул, освен ако не е пълен с вода. Разликата е, че мускулест човек не означава силен човек.

TheManTheLegend
09-09-2011, 20:02
Не съм го чел.
Просто имат предвид че човек с голям мускул може да е по-слаб от човек с примерно 10-20% по-малък по обем мускул. Но по-малкият мускул трябва да има повече на брой мускулни влакна (мисля че беше) на единица площ.

ShiTmARMALADE
09-09-2011, 20:03
те точно това обясняват в един момент зависи как е станал голям и дали е голям заради увеличаването на миофибрилната част или просто се презапасява с гликоген ама няма начин да имаш 50 ръка и да не си по силен от някой с 30 ест обаче има ралки между двама души с 50 ръка и различен начин на трениране

HolyShit
09-09-2011, 20:07
Зависи от начина ,по който стимулираш нервната система :)

redbul2
09-09-2011, 20:10
В статията се говори основно за сила,а не за мускулна хипертрофия. Да не забравяме,че много трениращи с поднормено тегло или твърде слаба фигура търсят именно това,тренират за мускулна маса,а не толкова за сила.Ако ще някой да бъде Херкулес,едва ли ще остане доволен с великанска сила и някакви смешни ръчички 20-26 см или хилаво тяло с тесен и неразвит гръден кош,комбиниран с крака-клечки :-D

За разлика от силовите трибойци,във фитнеса и бодибилдинга се тренира И ЗА мускулна маса,освен за сила.
По темата.Аз разделям трениращите на 3 групи.Първите са атлетични.Идеалният случай.Имат голяма сила,имат и големи мускули.
Втората категория са трениращи,които са много слаби по отношение личното си тегло.Но имат голяма сила и след няколко месеца чрез тая голяма сила изграждат и големи мускули.
Третата група са най-зле. С много слабо тяло и с много малка сила. Могат да тренират с месеци и години без видима промяна. Резултатите при тях са бавни и незначителни.
:)

redbul2
09-09-2011, 20:15
Също така и едрите хора с наднормено тегло,не се интерсуват пряко от силата си,а от външния си вид. Те искат да моделират тялото си,същото което желаят и много слабите щеки :D

И искам да допълня,че двама трениращи с обиколка на ръката 35 см,може да имат голяма разлика в силата на всеки от тях. Но един трениращ,който в началото има обиколка само 30 см,ще има многократно по-голяма сила когато натрупа мускулна маса и ръката на същия стане 40 см. При един и същ човек според мен,по-големи мускули означава и по-голяма сила.