PDA

View Full Version : помощ! морското ми свинче

help3
09-10-2011, 19:10
от година и нещо имам морско свинче и от известно време забелязвам, че му пада адски много козина. То си има разбира се, не е оплешивяло, но като го гушна и после по блузата ми има купчинки козинка. На какво може да се дължи това? Редовно му чистя клетката, давам си му водичка, храня го разнообразно, не е болно, никога не е боледувало досега, но това с козинката ме притеснява, а никъде не можах да намеря отговор на въпроса ми. Казаха ми да не го водя на ветеринар, защото те не разбирали от морски свинчета или много рядко се намирало някой, който да разбира. Моля ви, някой, който има идея на какво може да се сължи това да ми каже! :(

mimi005
09-10-2011, 19:32
И аз преди имах морско свинче и винаги,когато го взимах при мен да го гушкам,дори и когато го галех винаги му падаше много козина,но никога не съм обръщала внимание на това.Не мисля че това е проблем :)

littlemonster
09-10-2011, 19:37
loll щом ветеринарят не разбира , ние от къде ще разбираме .. може да има кожни екземи , обриви , краста ..

help3
09-10-2011, 20:00
Няма краста. Въпросът ми беше към хората, които са имали морско свинче и са имали същия проблем. А ветеринарите си разбират най-добре от котки и кучета, аз ако им занеса мойта свиня няма да и обърнат внимание изобщо.

annonimnna
09-10-2011, 20:14
Няма за какво да се притесняваш. Те са си така.
Аз съм имала 3 морски свинчета до сега и при всички се повтаряше това.
Даже моите ги къпах и им беше приятно 8-)

help3
09-10-2011, 20:26
Няма за какво да се притесняваш. Те са си така.
Аз съм имала 3 морски свинчета до сега и при всички се повтаряше това.
Даже моите ги къпах и им беше приятно 8-)
Ох, мерси. Че вече съвсем се бях филмирала, че оплешивява 8-) . И аз мойто го къпах и беше спряло за 1 седмица.

annonimnna
09-10-2011, 20:32
Няма опосност да оплешивее 8-)
И аз постоянно мрънках, че пръска косми навсякъде :X :D

D3NG3rZ0N3
09-10-2011, 23:11
Лято е, може да се скубе. :)

millmii
09-11-2011, 08:19
Нали и те са животни .. И те си сменят козината и за да се покаже новата старата трябва да падне по някакъв начин .. :D

EffinSick
09-11-2011, 10:24
И аз преди имах морско свинче и винаги,когато го взимах при мен да го гушкам,дори и когато го галех винаги му падаше много козина,но никога не съм обръщала внимание на това.Не мисля че това е проблем :)
Мхм.