View Full Version : Опасност
VUPROSAAA
09-14-2011, 10:49
"Опасност" - Така би трябвало да се определя детето (бебето). Защо всички казват, че без презерватив е опасно ? Сякаш бебето е опасност за живота - Ето един цитат "
Хубаво е без презерватив,но пък не е безопасно" ? Разкрийте ми тази Голяма тайна :-o
не бебето,а всички болести предавани по полов път .
Gerityyy08
09-14-2011, 10:51
VUPROSAAA
09-14-2011, 10:51
Ок, за онази тема от която пратих цитата, жената каза, че приятелят й се е изследвал и е нямал болести, нито пък тя. Е тогава каква ще е опасността, освен спермата (забременяването>бебе) ? :?
Да,
а и бебе в такава ранна възраст си е сериозна опасност и за живота на майката, и за бебето. Така че-опасно е без презерватив.
VUPROSAAA
09-14-2011, 10:52
Ок, за онази тема от която пратих цитата, жената каза, че приятелят й се е изследвал и е нямал болести, нито пък тя. 19год, 21год. Е тогава каква ще е опасността, освен спермата (забременяването>бебе) ? :?
Ок, за онази тема от която пратих цитата, жената каза, че приятелят й се е изследвал и е нямал болести, нито пък тя. 19год, 21год. Е тогава каква ще е опасността, освен спермата (забременяването>бебе) ? :?
Да! Бебето е опасност в такава ранна възраст! Не четеш ли?
VUPROSAAA
09-14-2011, 10:54
А ти не четеш ли на колко години са ? :-o
А ти не четеш ли на колко години са ? :-o
Чета. Продължава да е опасност. На 19-21 е твърде рано за деца, все пак хората може да искат да следват, тепърва започват живота си.
За всеки, който не иска деца секса без презерватив е опасност.
Точно бебето си е,и да опасност е,на такава въздраст.Никва радост няма да е нито на наще,нито на мене да имам бебе на 17-20
NomNomNom
09-14-2011, 11:32
Някои хора не искат деца и за тях е кофти и опасно да забременеят.
Бих разбрала майка ми , ако беше решила да ме абортира.
Shturrrche88
09-14-2011, 11:40
На 19 години е опасно да родиш дете?! О, БОЖЕ!
Не мисля,че говореше за физическа опасност.Щото такава просто няма.Просто на такава възраст е (ся ще ме прокълнат) до една степен разбиване на бъдещето.Или доста груба намеса в планове,живот,бъдеще,мечти, работи,неща...
Ако си го искаш не е. Но повечето не искат деца на 18-19!
Shturrrche88
09-14-2011, 11:48
Не, не...не говоря за искане или не искане...
Говоря за точните ти думи, че е опасно за живота на плода и майката, в такава КРЕХКА възраст...
Да,
а и бебе в такава ранна възраст си е сериозна опасност и за живота на майката, и за бебето. Така че-опасно е без презерватив.
kremen4eto
09-14-2011, 11:48
Да, ОК - не е желателно за някои, но не е и опасно. На 19 организмът на жената е достатъчно развит, за да износи и роди дете.
Да, ОК - не е желателно за някои, но не е и опасно. На 19 организмът на жената е достатъчно развит, за да износи и роди дете.
Няма значение, пак е опасност.Бебето е опасност за тези, които не го искат. Опасност да им обърне животите с главата надолу. Опасност да им провали следването. Опасност да им затрудни финансите. И на 19 и на 25 и на 30 ако не искаш бебе забременяването и секса без презерватив си е опасност.
SEXTRAVAGANTE
09-14-2011, 17:46
Аз съм на 20 (почти 21) и от 3 седмици си имам момченце. Да ми е живо и здраво милото. Мисля ,че от това по голямо щастие няма. Когато двама се обичат и имат възможностите , увереността ,че може да се справят , благоволението и подкерапата на роднините мисля ,че едва тогава са готови за това и няма проблеми да си родят детенце.
Къв е смисълът от тая тема?
annonimnna
09-14-2011, 20:31
^ Никакъв. 8-)
Иначе съм съгласна с theeye770 :)
Shturrrche88
09-14-2011, 20:51
^ Никакъв. 8-)
Иначе съм съгласна с theeye770 :)
За кое си съгласна? Че една бременност на 20 години е опасна за живота на майката и бебето, или че е проблем, когато е нежелана?
annonimnna
09-14-2011, 20:55
Че е проблем, когато е нежелана.
Не виждам защо да е опасна за живота. Толкова много момичета са родили на 20 години :)
Shturrrche88
09-14-2011, 21:03
Не виждам защо да е опасна за живота. Толкова много момичета са родили на 20 години :)
Мхм. Аз за това не смятам, че една бременност може да бъде опасна (в такъв случай), а може да е проблем.
И разграничавам двете понятия, за разлика от theeye770, за това и те попитах.
Аз съм на 20 (почти 21) и от 3 седмици си имам момченце. Да ми е живо и здраво милото. Мисля ,че от това по голямо щастие няма. Когато двама се обичат и имат възможностите , увереността ,че може да се справят , благоволението и подкерапата на роднините мисля ,че едва тогава са готови за това и няма проблеми да си родят детенце.
А като не?-опасност.
Темата,че няма смисъл-няма
Shturrrche88
09-14-2011, 21:16
А като не?-опасност.
Темата,че няма смисъл-няма
Опасност
Съществително нарицателно име, женски род,
Възможност да се случи нещо лошо.
Проблем
Съществително нарицателно име, мъжки род,
(разг.) негативно явление (в отклонение от нормата)
Риск
Рискът се отнася до отклонението от един или повече резултати на едно или повече бъдещи събития от тяхната очаквана стойност. Технически, стойността на тези резултати може да е позитивна или негативна. Положителния риск се разглежда като възможност, а при общата употреба на думата риск се фокусира само върху потенциалната вреда (загуба на позитивни резултати), която може да възникне от бъдещо събитие
Не можете да кажете, че една бременност е опасност. Самото съществително нарицателно име не подхожда на случая.
Да, една бременност може да е проблем, но може да е опасна, единствено ако самата бременност е рискова.
Loooooser
09-14-2011, 21:26
Глупости.. всички се страхуват от бебето.. :)
Мхм. Аз за това не смятам, че една бременност може да бъде опасна (в такъв случай), а може да е проблем.
Както искаш го наричай- проблем, риск, края на света. За мене една бременност Е опасност. Както и за повечето 18-20 годишни. Опасност да ни провали плановете и живота. Не мисля, че има смисъл от този спор.
Shturrrche88
09-15-2011, 08:53
Както искаш го наричай- проблем, риск, края на света. За мене една бременност Е опасност. Както и за повечето 18-20 годишни. Опасност да ни провали плановете и живота. Не мисля, че има смисъл от този спор.
М...аз не споря, а си говоря (пиша) съвсем нормално.
Ще ти разбие плановете, да. Но въпросната "опасност" не е виновна, че не правиш безопасен секс...
В рекламите на кондоми, обикновено се опоменава "предпазва от болести, предавани по полов път и бременност" (в най-опростения вариант го казвам)...безопасен е сексът, когато е с предпазни мерки, като презервативите, които пазят от болести (защото те са опасни) и бременност (която е нежелана)...никъде не пише, че предпазват от разбиване на планове....
Както и да е, аз те разбрах, просто не смятам думата за правилно поставена в контекста на въпроса.
VUPROSAAA
09-15-2011, 16:58
Съгласен с щурче. Сексът не е безпричинен. Точно с него създаваш поколение. Ако не искаш "опасност", не го прави ! Точно това ми е чудното. Защо да е опасност, щом като ти си се навил да го правиш това нещо. Господ не ни е създал за едното удоволствие, а за "грижа, бебе, поколение" и т.н. ! :?
Съгласен с щурче. Сексът не е безпричинен. Точно с него създаваш поколение. Ако не искаш "опасност", не го прави ! Точно това ми е чудното. Защо да е опасност, щом като ти си се навил да го правиш това нещо. Господ не ни е създал за едното удоволствие, а за "грижа, бебе, поколение" и т.н. ! :?
Хората не сме създадени животни за разплод! За това са създадени предпазните мерки. Не случайно се казва безопасен секс.
Shturrrche88
09-15-2011, 18:33
Да. Има опасност от бременност, а не опасна бременност ( в случая)....
VUPROSAAA
09-15-2011, 18:38
Ами, то ако не сме създадени за разплод, Господ щеше да ни направи мъже и да се задоволяваме с уреди по твоята логика ? :-o
kremen4eto
09-15-2011, 18:47
Хората не сме създадени животни за разплод! За това са създадени предпазните мерки. Не случайно се казва безопасен секс.
Никой не знае защо сме създадени. Може пък именно да сме животни за разплод. Предпазните средства са измислени дълго след като сме започнали със секса ... защото някой някъде е решил, че има по-важни неща преди бебето, но може би няма. :)