View Full Version : Корени при боядисване
SlowDownBaby
09-16-2011, 11:07
Боядисвам се повече от година със палете C10 или А10 (почти еднакви са за това когато няма от едната вземам другата) но в боята пише да се нанесе на корените и да постой около 30-40 минути,след това да се нанесе на останалата част на косата и да се изчака още 10 мин.Добре,но на мен абсолютно винаги корените ми стават по тъмни от останалата част на косата,как да го направя равномерно ??? :o Ужасно е,в момента косата ми е светло русо,точно такова каквото искам,но корените са ми рижави,да не кажа дори светло кестеняви...как да го поправя ?
malka_sladkka
09-16-2011, 12:46
Нормално, щото сигурно естествената ти коса е по-тъмна :) Ако искаш пробваш да намажеш първо корените по цялата коса и след това по дължината :)) и имаше някакви матиращи шампоани, които се използват, за да го няма тоя ефект, но не съм много запозната с русото ... Отдавна не съм била руса :D
SlowDownBaby
09-16-2011, 13:38
Ами да де,аз първо така правя...първо нанасям на корените и след това по цялата коса,но пак не става.... а косата ми не е кой знае колко по тъмна :? Да не би аз да не правя нещо както трябва..не знам... :(
lovefantasy
09-16-2011, 16:51
Боята, която ползваш е много силна и гори супер много косъма, въпреки това неможе да се изветли като останала част. Това е така, защото, когато нанасяш на корените, искаш от тъмно да стане светло русо, ама неможе, защото боята извстлява няколко тона. Другата част от косата вече е била известлявана и затова става по-руса. За да е равномерно, трябва корените да се обзцветяват, но това много уврежда косъма, пък като нанесеш и боята да не говорим. Корените ти винаги ще са по тъмни, ако се боядисваш само с боя. Един съвет- смени си боята, Палете е възможно най-лошия избор, от личен опит ти казвам. :)
SlowDownBaby
09-16-2011, 17:59
Ами аз онзи ден като ходих да си купувам боя доста се замислих дали да я сменя,защото и други хора са ми казвали така,предложиха ми една (не помня коя беше) която не изгаря и не вреди на косъма,но беше 14 лева,а аз искам боя до 4-5 лева,а такава безвредна едва ли ще намеря.Иначе коя боя мога да ползвам ако не Палете ? :-o
lovefantasy
09-16-2011, 20:11
Ами честно казано от тези от магазина, никоя не става. Аз се правя с професионална, ама тя е скъпичка. Една приятелка ми беше казала, че си взима боя от магазин на Christian of Roma, мисля че беше към 10лв, ама не съм много сигурна. Ама по-добре да си купиш професионална боя за 10-15лв която е двойно по голяма (200-300мл) и да я разделиш за два пъти, вместо обикновена за 5 лв. Да не говорим, че тия на Лореал са супер скъпи и не вършат работа и са двойно по-малък грамаж. :)
malka_sladkka
09-16-2011, 20:12
Syoss, поне аз използвам нея, но се боядисвам черна и не знам с русите тонове как е. Не е мн скъпа 6-7 лв
malka_sladkka
09-16-2011, 20:15
Ами честно казано от тези от магазина, никоя не става. Аз се правя с професионална, ама тя е скъпичка. Една приятелка ми беше казала, че си взима боя от магазин на Christian of Roma, мисля че беше към 10лв, ама не съм много сигурна. Ама по-добре да си купиш професионална боя за 10-15лв която е двойно по голяма (200-300мл) и да я разделиш за два пъти, вместо обикновена за 5 лв. Да не говорим, че тия на Лореал са супер скъпи и не вършат работа и са двойно по-малък грамаж. :)
Да бе да не вършат :lol: 1 път се боядисвах с Лореал 16 лв беше и останах много доволна :)) Не мисля, че има кой знае колко разлика между твойта уж професионална и тази на Лореал по 16 лв ;) Пък и такава боя дето да не гори и изтощава няма ;) Имам една позната дето има адски дълга коса до дупето боядисва се от 4-5 години и косата и е уникално хубава, гъста изглежда много добре, познавам и такава дето не се боядисва, до раменете й е и е в мноог лошо състояние. Така че не всичко е до боя ;)
SlowDownBaby
09-17-2011, 09:39
Aми аз преди бях с черна коса,и косата ми беше супер мека и гладка....а сега е точно като слама...ама и не се учудвам,в последно време нищо хубаво не съм чула за палетето,а вече 2ра година се боядисвам с нея,едва ли мога да си оправя косата вече.Следващия път ще си купя Syoss пък да видим какви са нюансите...
А някой знае ли какво по-точно и е вредното на Палете ? Гори много повече от останалите ли ? :-o
lovefantasy
09-17-2011, 12:20
Не съм казала, че която и да е боя не изгаря косата, осбено руса. Ползвала съм почти всички бои от магазина и не съм доволна,затова ходя на фризьор. При всеки косъма реагира различно, но винаги с тези от магазина или остава доста по-рижаво или стои като слама в корена. Но както казах при всеки е различно :)
А иначе разликата в боите, основно идва от окислителя. На тези от магазина слагат по-силен(за русите конкретно говоря). Окислителите са четири вида - 10 vol, 20vol, 30 vol и 40. Най-силния е 40, той най много гори.
В русите бои от магазина слагат 30vol може и 40 в някои, незнам точно.
На мен фризьорката ми слага 20vol и си става, почти като останалата част от косата. :)