PDA

View Full Version : Ходили ли сте на психиатър/психолог и т.н.?

FilmiranM
09-18-2011, 12:28
можете ли да ми разкажете как точно протича консултацията, за какво ходихте и какви въпроси ви задаваха общо взето :)
колко често ходихте, имаше ли ефект?

Chacho
09-18-2011, 12:35
Знаеш ли какво означава психиатър?

Phonique
09-18-2011, 13:28
Имам приятелка която ходеше на психолог защото стана свидетел на нещо.... И абе брат наистина знаеш ли какво е психиатър,да чукна на дърво нито аз нито познати,роднини и т.н. не са ходили на психиатър....

ledenakrasota
09-18-2011, 13:32
Може би имаш предвид психотерапевт. :) Психиатрите са в лудницата. :D

Когато преживях катастрофа се случиха доста неща и ми се наложи да се консултирам. Но няма нищо страшно или да си мръднал. Това са хора, които наблюдават начина ти на мислене и ти дават вратички и варианти за решение на проблема. С родителите е същото, но по други теми.
В Америка почти всеки ходи, защото е на мода. Но мисля, че е излишно, ако нямаш сериозен проблем.

NeENormalen
09-18-2011, 14:55
Има огромна разлика между Психиатър и Психолог
обяснявам:
1 Психиатъра е човек, който те тъпче с лекарства за да си спокоен и да не направиш някоя глупост
2. Псохолога е човек, (който ти трябва на теб) който те изслушва и се опитва да ти помогне, с разговори и с разбиране се получават нещата, особено ако родителите ти не те разбират, психолога се опитва да ти бъде приятел, да изгради доверие преди да започне да ти помага, затова ако си решил да ходиш(в което няма нищо срамно и лошо, а добро) отвори себе си и му имай доверие!
Поздрави и Успех

п.п. Ако си решил да правиш някоя огромна глупост, сподели я на психолога, за да ти помогне!

simba5
09-18-2011, 15:05
Ходила съм на психолог. Абе честно да ти кажа, нищо особено не са. Смисъл разговаряте помежду си, казваш какъв ти е проблема, а психологът ти дава стандартни съвети, които всички ги знаем. Некадърни са. Гледат само парите да си вземат.

kitty02
09-19-2011, 12:06
Не

letmetellyou
09-19-2011, 12:53
Не, но бих искала да отида на психолог

skate
09-19-2011, 12:55
като малък съм ходил и си спомням само,че ме караше да й рисувам някви раути

zero
09-21-2011, 16:54
Не, не ми и трябва ! Защото сам аз себе си знам от какво имам нужда и какво би ме променило към по-добро :) до тогава ще съм си все същата луда глава !!! :oops:

sapphire5
09-21-2011, 17:49
говорите си...к`во да правите?! 8-)

bebzgirl
09-21-2011, 22:55
Ходила съм на психолог. Абе честно да ти кажа, нищо особено не са. Смисъл разговаряте помежду си, казваш какъв ти е проблема, а психологът ти дава стандартни съвети, които всички ги знаем. Некадърни са. Гледат само парите да си вземат.

Colouring
09-22-2011, 10:41
Не съм,но ми е интересно да видя какво е. 8-) Но някакъв много добър,не такъв като повечето,дето ти казва заучени фрази и неща,които всички ги знаят,както казаха по-горе.

bloodyF
09-22-2011, 11:17
Не, но бих искала да отида на психолог

и аз така

mimsssssss
09-22-2011, 11:55
Има огромна разлика между Психиатър и Психолог
обяснявам:
1 Психиатъра е човек, който те тъпче с лекарства за да си спокоен и да не направиш някоя глупост
2. Псохолога е човек, (който ти трябва на теб) който те изслушва и се опитва да ти помогне, с разговори и с разбиране се получават нещата, особено ако родителите ти не те разбират, психолога се опитва да ти бъде приятел, да изгради доверие преди да започне да ти помага, затова ако си решил да ходиш(в което няма нищо срамно и лошо, а добро) отвори себе си и му имай доверие!
Поздрави и Успех

п.п. Ако си решил да правиш някоя огромна глупост, сподели я на психолога, за да ти помогне!

Пълна глупост каза за психолога. Първият урок, който научихме в университета, е че не трябва да сме приятели с клиентите си. Защото не може да си съпричастен към 10 души на ден, към 70 на седмица и т.н. А вторият урок е, че не ние трябва да даваме насоки и помощ, а клиента сам да стигне до проблема и сам да разбере, че трябва да направи нещо. От там нататък той казва видовете начини и алтернативи и с наша помощ избираме най - добрият начин. Няма правилно и грешно, няма критики. Не отиваш при психолога, за да те научи на нещо...

Ходила съм на училищен психолог, в последствие се оказа, че е учила педагогика,от което последва да и се изсмея в лицето. Аз ходих за събиране на данни дали наистина искам да уча това и за напред... Внимавай къде ходиш, щото някой са големи шмекерийници, ама без дипломи :?

fenkaaa
09-22-2011, 13:29
Ходила съм на психолог,не психиатър,да се уточня 8-) поради семейни проблеми.Честно казано много приятен разговор беше.

Zorin
09-22-2011, 19:50
Ходила съм, и то при семейна приятелка, проверен човек. Беше отмарящо, помогна ми да се освободя от някои много тежки и неприятни неща, обмислям скоро да повторя.