View Full Version : Цъфна проблем с преписванията
Famemonster
09-18-2011, 17:32
Така имам още един проблем дето ме гложди ..до сега винаги е така,мислех тази година да не го правя,но още втория ден ( утре 3ти ) цъфна тоя проблем..значи аз си уча и нямам проблем с това,но 1 час примерно сядам и пиша и пиша и пиша и после някой 'добър' фр от класа казва ' дай да препиша моля те ' и така още един и още един ..и кажа ,че не искам и те 'какво се правиш ся на интересен' и после се сърдят,извинявайте ама аз уча за мен или за тях?Може ли да пиша 3 часа и после да им дам да го препишат за 2 минути и те да вземат 6цата?Може да звучи тъпо или да изглеждам сякаш не съм и приятел или нещо такова,но аз ся съм 9ти клас и не мога всичко да давам на готово те да преписват..отказвам им,те се сърдят после..госпожата ни даде 20 задачи и вечерта в 11 часа миналия път един ми вика,пусни си камерата да ги препиша всички,щото са се пребирам..ми аз кво да направя ,че ся се прибираш?!..И се сърдят,и аз кво да направя ?!
Първо, прави го за себе си, а не за другите. Така няма да ти е зор дали ще преписват. Голяма работа.
Можеш да решиш и да не им даваш, твоя преценка. Но дори да не са домашните, за някои неща ще се налага да казваш "не", за си отстояваш достойнството. Хората се сърдят, нормално е, като са готованци. Не трябва да ти пука за това. Не трябва само ти да угаждаш на останалите, в името на приятелството. Дръж си на своето и си подбери приятелите, които те приемат такъв, какъвто си, а не потъпкан.
ivanov3333
09-18-2011, 19:04
Аз пък ще ти кажа друго: когато бях ученик и на мен ми искаха задачите по математика да преписват всичките ..
и мен ме беше яд но после разбрах, че няма смисъл!
даваш им ги, те се кефят и ОСТАВАТ тъпи! После като завършат ще видят, че е било грешка това!
какво като сега имат 6-тици? След това НИКОЙ не гледа оценките а какво имаш в главата!
Ти си учи и ще успееш. давай им тетрадката НО в училище! Не позволявай да те знимават у вас с това!
Като прочетох в заглавието - проблем
се чудех какво е станало :D а то е толкова лесно за решение ...
mitternacht
09-18-2011, 20:33
Ъхъ :) Това щях да кажа :) То лесно се преписва, но после си се остава тъп. Докато решаващия задачи ще може да ги решава, пишещия есета ще може да разсъждава (и да пише грамотно) и т.н.
Галошите ще си останат галоши, с риск да повторя- прави го за себе си.
Аз винаги, когато мога да помогна - помагам. Все пак и на мен ми се случва да се наложи да препиша нещо 8-)
Както казаха давай им да преписват, ако на тебе обаче не ти е в тежест ( ти да им пишеш домашните, примерно). Те ще си останат тъпи...
Добре, аз да ви питам, това мотивира ли ви, че ще си останат тъпи? То е така, но ми е много странно такава злоба да ви е двигателната сила.
maksimal
09-18-2011, 20:55
Добре, аз да ви питам, това мотивира ли ви, че ще си останат тъпи? То е така, но ми е много странно такава злоба да ви е двигателната сила.
Това не е злоба, а просто бруталната реалност.
Направо се зачудих как да ти отговоря. Брутална реалност е това, че ги стимулира умствения застой на останалите?
LoupGarrou
09-18-2011, 21:13
Аз не съм на мнението на останалите. След като ти си положил труд не виждам защо трябва да го даваш на други. Мен изобщо не ме топли кой ще си остане тъп и кой няма, още по-малко пък получавам някакво удовлетворение, че евентуално след гимназията някои хора ще си останат тъпи, абсурдно е ...
Давам трудните домашни само на доверени хора, ако е някакъв тест понякога го давам на всеки който ми го поиска. Творческите домашни (есета/разкази/ мащабни преводи) са ограничени само до някои хора. Да го дам на някой да го преписва на абзаци с още няколко есета не става.
По време на контролни помагам само на определени хора, като започне да ми се вика от другата редица, от хора, с които почти не общуваме им казвам или че не знам или ги режа направо. След като си направя контролната винаги помагам ако мога и пак си зависи от човека и в какви отношения сме. Ако знам, че някой е пред оставане и виси му помагам колкото мога повече, за да избута, просто хората, на които се случва в моя клас не са конфликтни и не виждам причина защо да не им помогна ...
И на мен много ми се помага, далеч не съм всезнаещ - математиката е тъмна индия и от четворка нагоре сам много трудно качвам. С помощ се случват чудеса :D. И по Химия не съм най-големия разбирач, ама там повече знам 8-).
ccdesigns
09-18-2011, 22:59
И аз помагам на някои определени приятели, но не на всички. А и тези определени приятели също знам, че учат и рядко искат помощ, за това и, когато им трябва им я давам :) Така и на мен понякога ми трябва. С едно момче от класа от доста време седим един до друг и сме перфектно така, защото той е добър в разказвателните и учи доста, той ми подсказва там, когато не знам нещо, аз пък съм добър в противоположното и му помагам по БГ, Математика и т.н. (като все пак и двамата учим, не се правим на тарикати просто) :)
anonymous708973
09-19-2011, 06:34
След като си направя контролната винаги помагам ако мога и пак си зависи от човека и в какви отношения сме.
Същото и тук.
Обаче режа глави, ако някой досаден постоянно ме пита нещо. Като иска да преписва, да гледа сам, не да ме разсейва. Особено пък по време на контролна, за която съм си скъсала гъза да уча.
dPa3HuTeJl
09-19-2011, 09:40
Аз за тва не съм учил от 4-ти клас,щото съм приятел с всички в даскало,и има такива малоумници като тебе да ми дават да преписвам ^.^
xxKiFlAxx
09-19-2011, 10:38
Искат да преписват от мен но на никой не давам..освен на една съученичка. Тя ми помага с други предмети така :D
Аз за тва не съм учил от 4-ти клас,щото съм приятел с всички в даскало,и има такива малоумници като тебе да ми дават да преписвам ^.^
Аз съм от малоумниците, от които преписват. С времето започват и пари да ми предлагат. Ужасно е ;(
dPa3HuTeJl
09-19-2011, 10:53
Аз съм от малоумниците, от които преписват. С времето започват и пари да ми предлагат. Ужасно е ;( КВИ 5 ЛЕВА БЕ!?!??!
maksimal
09-19-2011, 20:20
100 лева .. наддаването се започна!
kuklichka_bg
09-19-2011, 20:57
И аз повечето пъти преписвам,когато нямам време сама да го направя-Кофти е,че така го вземаме на готово,но пък някой ден и на теб ще ти се наложи да препишеш от някой така и ще видиш,че е гадно,като ти откажат.Веднъж ти даваш,после те. :-D
maksimal
09-20-2011, 14:31
100 лева, първи път..?
SladkaZagadka
09-20-2011, 17:30
От една страна хубаво, ще им даваш, но ще си останат тъпи - това е успокоение. Но от друга, кога ще се наложи да решават задачи "Диагоналите на четириъгълник имат дължини съответно √7 и 4 и разделят четириъгълника на четири триъгълника, чиито лица образуват аритметична прогресия. Да се намери лицето на четириъгълника, ако е известно, че ъгълът между по-големия диагонал и най-малката страна е 30o" кандидатствайки за работа, че да си остават "тъпи"?
Лично аз ти казвам : правиш си всичко, а за контролните - ако виждаш, че някой държи на теб като човек, а не като средство за изкарване на 6ци - помагаш при добро желание. А за преписването - да, на същите тези хора, но може 4-5 пъти. Не повече
Само на определени хора давай да преписват. Най - яко е хора, които през цялото време се държат като г*зове, като дойде контролното, да се сгъстяват около тебе, да се пазарят за места и цял час да се чува 'псссст пссст'. Следващия път като искат да преписват им хвърляй един поглед в стил 'Ще изиграя "Хамлет' с главата ти'. Мусят се, мрънкат, но свикват. 8-)
От една страна хубаво, ще им даваш, но ще си останат тъпи - това е успокоение. Но от друга, кога ще се наложи да решават задачи "Диагоналите на четириъгълник имат дължини съответно √7 и 4 и разделят четириъгълника на четири триъгълника, чиито лица образуват аритметична прогресия. Да се намери лицето на четириъгълника, ако е известно, че ъгълът между по-големия диагонал и най-малката страна е 30o" кандидатствайки за работа, че да си остават "тъпи"?
Когато това е единственото нещо, което можеш да отговориш и не можеш да обелиш и дума за "изчертаване на елиптичен параболоид използвайки графичната библиотека", "Развиване на функции в ред на Фурие и приложение в кодировката на сигнали, по специално JPEG и MP3 разширения", "Премсятане на център на тежестта на криволинеен трапец", "Изчисляване на плътността на нехомогенно тяло", т.н.
maksimal
09-21-2011, 20:42
100 лева, втори път...?
BlackSugar
09-22-2011, 10:18
120!!! :D
Давай им да преписват, голям праз. Днеска ти им помогнеш за нещо, утре те на теб и така... Твърде много се впрягаш за глупости, нали за това сте съученици- да си помагате кой с каквото може. Не разбирам какъв е проблема, по този начин даже печелиш популярност. Винаги са ми били смешни хората дето си пазят знанията и домашните само за себе си. Утре като ти лепнат прякор смотан зубар ще пускаш тема Проблем с класа или нещо такова. Chill :)
ZloboMiR
09-22-2011, 14:55
Давай им да преписват, голям праз. Днеска ти им помогнеш за нещо, утре те на теб и така... Твърде много се впрягаш за глупости, нали за това сте съученици- да си помагате кой с каквото може. Не разбирам какъв е проблема, по този начин даже печелиш популярност. Винаги са ми били смешни хората дето си пазят знанията и домашните само за себе си. Утре като ти лепнат прякор смотан зубар ще пускаш тема Проблем с класа или нещо такова. Chill :)
А вдругиден самата ти може да помислиш повече от ден напред. Но едва ли. А защо трябва да се интересува от мнението на някакви шимпанзета?
JustForFun
09-22-2011, 15:47
Уф, да , всъщност си голям егоист. И какво като им дадеш да препишат? Няма да свърши света. Някой хора си имат проблеми и са заети понякога, а да и дори и да са мързеливи, дай им да препишат... Нали знаеш поговорката - направи добро и не чакай да ти го върнат, то ще дойде когато най-малко го очакваш. Не се ядосвай ако те вземат 6-ицата. Поне така ще знаеш, че си помогнал на някого. Дори и ако те не могат да ти върнат услугата с домашни, все ще има нещо, с което да ти помогнат .....
ZloboMiR
09-22-2011, 16:09
Уф, да , всъщност си голям егоист. И какво като им дадеш да препишат? Няма да свърши света. Някой хора си имат проблеми и са заети понякога, а да и дори и да са мързеливи, дай им да препишат... Нали знаеш поговорката - направи добро и не чакай да ти го върнат, то ще дойде когато най-малко го очакваш. Не се ядосвай ако те вземат 6-ицата. Поне така ще знаеш, че си помогнал на някого. Дори и ако те не могат да ти върнат услугата с домашни, все ще има нещо, с което да ти помогнат .....
Не. Да свикват да се оправят. Един ден нещата рязко ще станат много по-сериозни. И той ще си е загубил време за мечешка услуга, и на тях ще е навредил. Не беше отдавна, знам колко страшни са домашните от гледна точка на един ученик, но повече от два часа на ден не отиват, и то рядко, разказвателните спокойно се учат в междучасието.
Co0kieGirl
09-22-2011, 17:25
но повече от два часа на ден не отиват, и то рядко, разказвателните спокойно се учат в междучасието.
Еее да,ама знаеш ли за тези 2 часа,някои хора предпочитат да са по кафетата/чалготеките..Точно на такива,които ги мързи,не им давам :?
ZloboMiR
09-22-2011, 18:22
но повече от два часа на ден не отиват, и то рядко, разказвателните спокойно се учат в междучасието.
Еее да,ама знаеш ли за тези 2 часа,някои хора предпочитат да са по кафетата/чалготеките..Точно на такива,които ги мързи,не им давам :?
Точно така и трябва да правиш. Такива и не стават за приятели. Щом не мислят за себе си, не се надявай да помислят за теб при нужда. :)
BlackSugar
09-22-2011, 18:52
А вдругиден самата ти може да помислиш повече от ден напред. Но едва ли. А защо трябва да се интересува от мнението на някакви шимпанзета?
Изобщо не ме познаваш за да ме наричаш лекомислена, ясно ли ти е?
Правиш добро- връща ти се. Ако не от хората то от съдбата. Помагаш за да ти се помогне. Винаги и при всякакви обстоятелства
Co0kieGirl
09-22-2011, 18:53
Точно така и трябва да правиш. Такива и не стават за приятели. Щом не мислят за себе си, не се надявай да помислят за теб при нужда. :)
Не стават и още как...
Някой преди мен беше споменал заа уговорките със седенето и се сетих за една случка миналата година.Ще правим класно и един ми вика "Ако седна зад теб ще ми решиш ли някоя задача,ако не успея?" :shock:
Хората,които ви се правят на приятели само в такива моменти,съкват. :)
И аз бях като теб до преди 1-2 години.Учех много,пишех си в нас,дори и допълнителни неща и после в клас се нареждат 10 човека 'айде ние сме ти приятели,дай сега да препишем'.Аз давах отначало,защото освен,че не можех да отказвам ,а и ми беше приятно това,че преписват от мен.Един вид аз знам и съм го написала,докато те не знаят и за това преписват.После...стана достра трудно.Особено за 1 момиче,което в един момент се оказа,че едва ли не не може да диша без мене по време на контролни и домашни.По този начин ми се случваше аз да и правя контролните,а за мен не оставаше достатъчно време.А когато и отказвах се превръщах в някъв ужасен човек и започваше да ме изкарва все едно не съм и приятелка.Преувеличаваше,и зопачаваше...направо си ЛЪЖЕШЕ,че била ми искала само 1 път помощ и аз съм и отказала. :shock: Благодарение на мене избута 11 клас по математика,химия и да не казвам още няколко предмета.Тя и за това искаше да седи до мен...
НО какво стана в края на миналата годинааа:
реших аз,че вече ми е писнало да я дундуркам и спрях изведнъж да и помагам.Тя тотално се правеше,че все едно съм направила опит да я убия ебаси...но и го казах.Тая година пък реших да се уговоря с друго момиче да седи до мен,което знам,че ще си помагаме взаимно и сме горе долу на едно ниво.Дойде 'въпросната важна особа' и започна да хвърля нещата на момичето по пода,защото искала тя да седи до мен,бая се впрегна,но другата не и отстъпи.Накрая аз се намесих и казах,че съм се разбрала с това момиче да си седим така и нямам намерение да си проваляме плановете.'Онази" просто нямаше избор и трябваше да седне другаде.Започна да се оплаква след това и тн ,защото там няма кой да и помага мухаха...ама на мен не ми пука.Няма заради нея да си развалям успеха и бъдещето...А е точно същата-седи навън до 11 и на др ден 'еми аз излизах,айде дай ми да препиша плс' или направо си ми казва 'нали ше ми дадеш да препишаа' и почваше да се умилква.Е,кофти...повече няма да и минат номерата,така или иначе вече почти на никой не давам да преписва от мен.
За това ти казвам,гледай си себе си и се научи да бъдеш егоист.Имай полза само от тези,които могат да ти помогнат с нещо,тогава и ти им помагай ,понеже ще знаеш,че когато имаш нужда от help някой ще ти я даде.Останалите безмозъчни да си гледат работата,така или иначе не си длъжен на никой...
Давай им да преписват, голям праз. Днеска ти им помогнеш за нещо, утре те на теб и така... Твърде много се впрягаш за глупости, нали за това сте съученици- да си помагате кой с каквото може. Не разбирам какъв е проблема, по този начин даже печелиш популярност. Винаги са ми били смешни хората дето си пазят знанията и домашните само за себе си. Утре като ти лепнат прякор смотан зубар ще пускаш тема Проблем с класа или нещо такова. Chill :) Ти какво искаш да кажеш?Да им дава,да ги пише направо за тях ако може,а колкото до него кучета го яли,нали все пак е ПОМОГНАЛ на някой,на който му е през оная работа за автора...
Прави добро,изяж лайно,това е.
А утре като завърши точно тея пумияри ще му се молят и ще му целуват гъза ,за да работи за тях,разбра ли?Един човек,когато си има принципи и си гледа бъдещето,такива индивиди тип 'приятел за часа по еди си какво' ги ядат за закуска.Пък и да не говорим какво пък тоооолкова голямо приятелство може да стане от това.Само се сети колко хора са останали френдс и след 12 клас...всеки тръгва на някъде и накрая оставате просто'добри приятели от даскало' ама тия,които в момента са ти бест са тия от работата,университета или от някъде другаде.
Anichkaxxwee
09-22-2011, 20:22
Даваш им ги, те се кефят и ОСТАВАТ тъпи! После като завършат ще видят, че е било грешка това!
Какво като сега имат 6-тици? След това НИКОЙ не гледа оценките, а какво имаш в главата!
Ти си учи и ще успееш.давай им тетрадката, НО в училище! Не позволявай да те знимават у вас с това!
Като прочетох в заглавието - проблем
се чудех какво е станало :D а то е толкова лесно за решение ...
RunningBlind
09-23-2011, 08:37
Зависи от човека. Повечето пъти помагам, защото знам, че той ще ми помогне по нещо друго :) Един е добър по математика, друг по английски..
Един клас сте все пак и трябва да сте задружни. Не се притеснявай те учителите знаят кой е преписал домашното и кой си знае как да го направи.
Младежи навремето аз чарджех по 5 лева на домашно, есе и контролно по каквото можех да помогна. Хората почват да си правят сметката и преписват само като са на зор. Аз имах пари за бонбонки, цигари, механджийско вино и пр.
Мене слушайте аз знам.
LeprikonA
09-23-2011, 10:13
аз пък не мисля, че си длъжен да им даваш каквото и да е. например такива, дето ги знам, че не пипват нищо, изобщо не ги отразявам. мръсно съм правила даже - давала съм им поредица от грешни отговори.
иначе когато сме учили отборно с партньора всичко е на 6, буквално :D