Влез

View Full Version : Спортен мениджмънт

maldini
09-19-2011, 20:35
Някой по-запознат може ли да ми обясни какво точно представлява тази специалност? Какво се учи?

mira_it
02-15-2012, 13:55
Здравей, не знам дали още се интересуваш, виждам че темата е старичка, но сега я забелязах. Спортен мениджмънт е различна специалност тук и в чужбина... До колкото знам в София се изучава в НСА и колеж Омега, а и мисля, че в Повдив и Свищов. Като съм чувала всякакви неща, като се почне, че това е обучение за треньори или ръководене на трансфери и се стигне до управител на фирма за спортни артикули и други глупости (заради което и аз лично си отказах от тази специалност). В чужбина обаче нещата не стоят така, спортният мениджмънт изучава не само микро и макроикономика, но и социология, статистика, бизнес проучване, финанси, история на спорта, маркетингови стратегии в спорта, връзки с обществеността, планиране на събития и т.н. Реализацията е в спортни клубове и асоциации, мениджмънт на събития, ПР-и и пресаташета на спортни клубове или спортисти, а отделно от всичко това върват и въпросните ръководене на трансфери и фирма за спортни артикули.
Надявам се да съм била от помощ, успех! :)