Влез

View Full Version : Свидетелство за управление на МПС

n3ri7ka
09-20-2011, 19:59
Здравейте приятели, имам въпрос относно издаването на шофьорска книжка.
Издържах си изпита на 18.08.2011, но нямаше време да си подам документите понеже заминах за чужбина. Направихме пълномощно на вуйна ми и подготвих всички необходими документи. Имам и снимка и електронен подпис, понеже скоро си подменях и личната карта. Днес е ходила да ги подаде, но са й казали, че е задължително подаването да се извършва лично. А в сайта на кат-мвр пише, че може да се подадат от упълномощено лице :-x
Някой подавал ли си е документите чрез упълномощено лице и знаете ли дали може така?
Или ако имате познати, който са по-запознати бихте ли ги попитали понеже ми е много важно :(

badsector
09-21-2011, 10:03
Би трябвало да има възможност да ги подаде друг. За взимането съм сигурен, че няма проблем. Най-добре се обади и питай.

g1lzaTa
09-21-2011, 10:39
Да,може да се подаде чрез пълномощно,но някой път се правят на интересни,което и теглиш една и готово.Иначе би трябвало да стане :)

ZloboMiR
09-21-2011, 21:48
Най-много да искат нотариално заверено пълномощно, каквото предполагам е вашето, с текст ~ "...да ме представлява по всички въпроси и да извършва всички действия, свързани със...". С такива пълномощни хората оперират с милиони, милиарди. Например счетоводителите и финансовите директори.

Bozichko
09-21-2011, 21:57
Трябва нотариално заверено пълномощно, а не само да си написала на 1 лист хартия, че позволяваш :) Имаш 6 месеца, в които можеш да си извадиш книжка след изкарване на изпита (поне така беше преди 5 години, сега може да е променено). Ако се върнеш скоро, няма да трябва да разкарваш леля ти, но иначе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО нотариално заверено! Успех!

ZloboMiR
09-21-2011, 22:07
Тя го е намерила, но не е свикнала с дипломацията на гишетата.

http://www.kat.mvr.bg/ukazanieSUMPS.htm

/Офф Сайтът на КАТ е железарка, все едно аз съм го правил. :D

n3ri7ka
09-22-2011, 14:45
Благодаря ви за отговорите!
Да, нотариално заверено е пълномощното и всичко е наред, само дето човека на гишето изобщо не е искал да погледне документите :-x
Сутринта се обаждах, но нали е почивен ден и не можах да говоря с никой. А иначе ще си идвам декември, но за малко и се надявах тогава да си я взема, а ако не стане ще трябва тогава пак за се разправям... направоо откачих вече :(

ZloboMiR
09-22-2011, 15:07
Леля ти е трябвало да иска служителката на гишето да се легитимира, след това да повика началника си. Пак може да го направи, с ново ходене. След това, ако се налага, да подаде жалба с входящ номер първо на ниво КАТ, а после си има други институции.
Вярно е, че така ти е много разправяне, но се бориш не само за себе си, а за нормално обслужване на всички. Ако свикнем да си търсим правата, много скоро нещата ще си дойдат на мястото.

n3ri7ka
09-22-2011, 16:59
^^ да, съгласна съм с теб, всеки трябва да си знае правата.
Явно служителят е бил некомпетентен. Аз сега първо ще се свържа по телефона, че вуйна ми е на работа по цял ден и ми е неудобно само да я разкарвам :(