View Full Version : Свидетелство за управление на МПС
Здравейте приятели, имам въпрос относно издаването на шофьорска книжка.
Издържах си изпита на 18.08.2011, но нямаше време да си подам документите понеже заминах за чужбина. Направихме пълномощно на вуйна ми и подготвих всички необходими документи. Имам и снимка и електронен подпис, понеже скоро си подменях и личната карта. Днес е ходила да ги подаде, но са й казали, че е задължително подаването да се извършва лично. А в сайта на кат-мвр пише, че може да се подадат от упълномощено лице :-x
Някой подавал ли си е документите чрез упълномощено лице и знаете ли дали може така?
Или ако имате познати, който са по-запознати бихте ли ги попитали понеже ми е много важно :(
badsector
09-21-2011, 10:03
Би трябвало да има възможност да ги подаде друг. За взимането съм сигурен, че няма проблем. Най-добре се обади и питай.
Да,може да се подаде чрез пълномощно,но някой път се правят на интересни,което и теглиш една и готово.Иначе би трябвало да стане :)
ZloboMiR
09-21-2011, 21:48
Най-много да искат нотариално заверено пълномощно, каквото предполагам е вашето, с текст ~ "...да ме представлява по всички въпроси и да извършва всички действия, свързани със...". С такива пълномощни хората оперират с милиони, милиарди. Например счетоводителите и финансовите директори.
Bozichko
09-21-2011, 21:57
Трябва нотариално заверено пълномощно, а не само да си написала на 1 лист хартия, че позволяваш :) Имаш 6 месеца, в които можеш да си извадиш книжка след изкарване на изпита (поне така беше преди 5 години, сега може да е променено). Ако се върнеш скоро, няма да трябва да разкарваш леля ти, но иначе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО нотариално заверено! Успех!
ZloboMiR
09-21-2011, 22:07
Тя го е намерила, но не е свикнала с дипломацията на гишетата.
http://www.kat.mvr.bg/ukazanieSUMPS.htm
/Офф Сайтът на КАТ е железарка, все едно аз съм го правил. :D
Благодаря ви за отговорите!
Да, нотариално заверено е пълномощното и всичко е наред, само дето човека на гишето изобщо не е искал да погледне документите :-x
Сутринта се обаждах, но нали е почивен ден и не можах да говоря с никой. А иначе ще си идвам декември, но за малко и се надявах тогава да си я взема, а ако не стане ще трябва тогава пак за се разправям... направоо откачих вече :(
ZloboMiR
09-22-2011, 15:07
Леля ти е трябвало да иска служителката на гишето да се легитимира, след това да повика началника си. Пак може да го направи, с ново ходене. След това, ако се налага, да подаде жалба с входящ номер първо на ниво КАТ, а после си има други институции.
Вярно е, че така ти е много разправяне, но се бориш не само за себе си, а за нормално обслужване на всички. Ако свикнем да си търсим правата, много скоро нещата ще си дойдат на мястото.
^^ да, съгласна съм с теб, всеки трябва да си знае правата.
Явно служителят е бил некомпетентен. Аз сега първо ще се свържа по телефона, че вуйна ми е на работа по цял ден и ми е неудобно само да я разкарвам :(