PDA

View Full Version : изложение "Европейско образование 2011"

swete
09-24-2011, 18:30
Здравейте :) Имам няколко въпроса относно изложението ... Първо някой от вас ходил ли е на такива изложения, в момента съм 11 клас искам да кандидатствам в чужбина след 12 клас, чрез фирма. Някой може ли да изкаже мнение за тази фирма "Едланта". Чула съм много отрицателни мнения за "Интеграл" и за това се интересувам от тази. Другия ми въпрос е точно как се провеждат тези изложения, например като няма да кандидатствам нужно ли е да влизам на презентациите или просто може да обиколя и да разгледам университети от които се интересувам.
Всъщност всякакви отговори ще ми бъдат полезни. Благодаря :)

lemonyheart
09-24-2011, 18:56
Аз мисля да кандидатствам чрез "Интеграл", но не съм се интересувала по-задълбочено. Ще следя темата!

swete
09-24-2011, 20:15
lemonyheart а ти сега кой клас си? :)

cartman18
09-25-2011, 20:36
Аз ходих миналата година да се интересувам за брат си. Не е нужно да кандидатстваш същата година, за да ходиш на изложения. Тези презентации са безплатни и можеш да отидеш на всички, стига да има свободни места, щото за една от миналогодишните не успях да се вредя...
Спокойно отиваш и си разглеждаш, питаш и говориш с хората.
Е почти винаги се налага регистрация на сайта предварително или там на място, но не е страшно, а и става бързо.
Аз лично бих използвал услугите на Едланта за брат си, но и той ще трябва да се потруди да вдигне малко успеха :))
Късмет и успех на теб!

Здравейте :) Имам няколко въпроса относно изложението ... Първо някой от вас ходил ли е на такива изложения, в момента съм 11 клас искам да кандидатствам в чужбина след 12 клас, чрез фирма. Някой може ли да изкаже мнение за тази фирма "Едланта". Чула съм много отрицателни мнения за "Интеграл" и за това се интересувам от тази. Другия ми въпрос е точно как се провеждат тези изложения, например като няма да кандидатствам нужно ли е да влизам на презентациите или просто може да обиколя и да разгледам университети от които се интересувам.
Всъщност всякакви отговори ще ми бъдат полезни. Благодаря :)

swete
09-25-2011, 20:51
cartman18 много благодаря за отговора :) за сега успеха определено не ми е проблем, но въпреки това има още много време :)

risti
09-26-2011, 15:27
Аз се записах за изложението в Пловдив, което е на 3ти Октомври. Не знам какво точно търся, но ми е интересно и мисля, че ще ми бъде полезно да науча как стоят нещата.
Някой знае ли дали след като съм се регистрирала само аз ще бъде допусната и майка ми заедно с мен?

cartman18
09-26-2011, 18:34
Ами аз бях с брат ми и ме пуснаха и мен само с неговата регистрация.. :) Имаше много родители, така че няма да е проблем за майка ти.

Аз се записах за изложението в Пловдив, което е на 3ти Октомври. Не знам какво точно търся, но ми е интересно и мисля, че ще ми бъде полезно да науча как стоят нещата.
Някой знае ли дали след като съм се регистрирала само аз ще бъде допусната и майка ми заедно с мен?

Lorein
09-26-2011, 19:35
Аз ходих миналата година на изложението на Интеграл и от там имам един справочник за университетите в Европа. Доста полезна информация. Аз отидох без намерение да кандидатствам засега в чужбина, исках да разуча възможностите ми за магистратура. :)
А да питам знаете ли кога ще има пак такова изложение?

LoupGarrou
09-26-2011, 19:40
На Интеграл не знам, на Едланта е в началото на Октомври, зависи от кой град си : ).

Аз миналата година ходих. Беше интересно, хубаво е да се запишеш, защото ще получиш някое списанийце/бланка безплатно, иначе не мисля, че ще има проблем за майка ти да влезе, освен ако не е претъпкано.
Миналата година с двама познати решихме, че ще ходим доста спонтанно, а и беше в учебно време и освобождаваха някои хора, та така ... Общо взето тогава не знаех абсолютно нищо за университетите в чужбина, не че научих кой знае колко много, но това беше началото + си избрах първия университет, който и до днес е в списъка ми (12-ти клас съм, тази година кандидатствам)

Ако имаш въпроси - питай : ). Иначе хубаво е да отидеш с приятели - едно че е забавно и няма да се чувстваш тъпо, друго че се почва едно кроене на планове да сте в един университет : ). Не, че там няма да срещнеш познати, де. Поне 15 човека ще познаваш :D

risti
09-27-2011, 14:41
Благодаря за отговорите! И аз съм в 12ти клас, но още нямам никаква представа какво и къде искам да уча, а знам, че е време да реша.. (даже трябваше вече да съм) Имам и още един въпрос :D относно сертификатите - никъде в интернет не намирам списък с университети и сертификатите които трябва да имаш за тях. Питам, защото до момента нямам нито 1. Записах се на подготвителен курс за матура по АЕ, но при нужда ще запиша и сертификатно ниво.

BrainlessROCKBABY
09-27-2011, 14:42
хм, малко ми е раничко - Х. клас.. но ще отида да видя какво представлява ^-^

София, 1 и 2 октомври 2011
Хотел Хилтън, 10 - 18 ч.

Пловдив, 3 октомври 2011
Хотел "Тримонциум", 11 - 16 ч.

Бургас, 4 октомври 2011
Хотел България, 10 - 18 ч. 8-)

cherrygloss
09-27-2011, 17:18
Аз ще ходя на изложението на Интеграл в Бургас. Регистрирах се и за това на Едланта, но ще успея да ида по-късно, защото е учебен ден и съм първя смяна 8-)
Вече знам повечето неща за университетите, кандидатсването, таксите и тнт от брат ми, но все пак ще ида да разгледам и да си взема новия каталог.