PDA

View Full Version : След сериозната връзка?

gabsit000
09-29-2011, 16:20
Искам да попитам дали е възможно след някоя голяма връзка (говорим за период от година,две,три) ..след края на такава сериозна връзка възможно ли е да продължиш напред и да поискаш друг човек така..Запитвам се защото до сега срещам момчета,които единия имаше връзка 1 година и половина и споделя,че в момента не му е до обвързване макар че излиза с разни момичета,другият 2 годишна -приключи лятото..сега вече е готов за момиче,с сериозни намерения,да е част от ежедневието му ,да изживее малдините и старините си..другият плахо,но все пак успява някак си да се отърси от 3 годишната връзка която е приключил,но не знам за него дали е готов за обвързване .. няма значение дали момиче или момче ..въпроса ми е към всички? :)))

Goddess
09-29-2011, 16:26
Естествено, че е възможно. Особено на тази възраст, изобщо не си и представям, че човекът до мен е този, с който ще съм и на старини. Не че е невъзможно, но хората се събират и разделят всеки ден...

gabsit000
09-29-2011, 16:33
еми тези за които ти говоря са на възраст от 19-24 ... в смисъл тук в тоя период ..

anonymous708973
09-29-2011, 16:34
Еми, не. Те хората имат по една сериозна връзка. Ако всичко свърши добре - женят се, ако не - никога вече не могат да обичат.

Сериозно. Вземи се в ръце.

rebeccaa
09-29-2011, 16:35
Искам да попитам дали е възможно след някоя голяма връзка (говорим за период от година,две,три) ..след края на такава сериозна връзка възможно ли е да продължиш напред и да поискаш друг човек така..Запитвам се защото до сега срещам момчета,които единия имаше връзка 1 година и половина и споделя,че в момента не му е до обвързване макар че излиза с разни момичета,другият 2 годишна -приключи лятото..сега вече е готов за момиче,с сериозни намерения,да е част от ежедневието му ,да изживее малдините и старините си..другият плахо,но все пак успява някак си да се отърси от 3 годишната връзка която е приключил,но не знам за него дали е готов за обвързване .. няма значение дали момиче или момче ..въпроса ми е към всички? :)))

Някои момчета са от този тип който си пада само по сериозните връзки , а други излизат с момичета само за да забрават сериозните(вече бивши) си приятелки.Поне аз такива познавам.

Goddess
09-29-2011, 16:36
еми тези за които ти говоря са на възраст от 19-24 ... в смисъл тук в тоя период ..

Е ? Хора и след 20 години брак се разделят и си намират нови половинки, ти за хора между 19-24, с връзки от по 2-3 години питаш дали е възможно....

balu4ka
09-29-2011, 16:43
За всеки е различно,поне на мен би ми трябвало време.

Bozichko
09-29-2011, 17:05
Ако е веднага след връзката (а и много зависи как е завършила въпросната връзка) си трябва време. Ние не сме роботи да скачаме от една на друга, говорим ако има ИСТИНСКИ чувства. 1, 2, 3 години са време но не са много. Има хора, които живеят заедно по 40-50 години и се обичат дори повече от колкото когато са се запознали. Всичко е до човек, до състояние на връзката, чувства. Има толкова много фактори, от които зависят нещата. Не може просто ей така да дадеш точна формула и време, след което задължително ще си ОК... Има хора, които след една сериозна връзка спират всякакви контакти, умира им социалния живот, даже и до самоубийство го докарват... Габи, не искам да те обидя, хубава си, но ти липсва житейски опит и задаваш въпроси, на които ако сама не можеш да си отговориш, трябва да се замислиш дали малко не се забавяш с умственото си развитие! Не целя да те обидя, а да те подтикна да помислиш...

XTREMEFREERIDE
09-29-2011, 17:18
Аз пък съм на друго мнение и то е от личен (скорошен) опит. С приятелят ми се разделихме след почти 3-годишна връзка. И двамата бяхме с други, но се събрахме 3 месеца по-късно.

С новото момче беше съвсем различно. Аз изобщо не живеех с мисълта, че ще се събирам отново някога с него, опитвах се да се отърся от това, но само успях да излъжа сама себе си (и все пак за кратко), но колкото и да се опитвах да започна на чисто една нова връзка, към която имах уж сериозни намерения...не успях. И самата аз бях тази, която започна да се стреми към събиране с приятеля ми.

Мисля, че първата любов си е Първата Любов и тя никога повече не се повтаря. Може би някога, някъде мога да заобичам някого по съвсем различен начин, може би дори по-силно, но Той си остава завинаги моята Велика Любов. С него съм пораснала, с него съм изживяла първите си емоции и трепети. Нищо няма да е същото без него, аз няма да съм същата.
И ако се опитвах да изпитам същото нещо с друг човек, то това беше най-голямата ми грешка и заблуда.

elysunny
09-29-2011, 17:46
при всеки е различно

SisiStrange
09-29-2011, 18:12
Може. Това, че си се обвързал с някого и сте ходили дълго изобщо не значи, че той е бил този, с когото ще остарееш. Хората търсят правилния дълго време и лека полека чрез опита от минали връзки разбират какво точно искат от него. Някои имат късмета да им е първия. Но повечето - не.

Mi6inka
09-29-2011, 18:15
МОже би не веднага ( ако съдя по себе си ), но според мен зависи и от самата връзка и от това как тя е приключила. Със сигурност няма как след като си бил дълго време с един човек, свикнал си с него веднага да 'превключиш' и да си готов за сериозно обвързване с друг/а. Но за това, вече колко време е необходимо, наистина смятам, че зависи както от самия човек, така и от това каква е била връзката и защо/как е приключила. (съдя по себе си)

fenkaaa
09-29-2011, 18:43
Ако се разделя със сегашния ми приятел,дори и да започна нова връзка,ще е само,за да се оттърся.. което е малко кофти,но.. И накрая може би ще нараня някой,заради друг. :?

TrickyAngel
09-29-2011, 19:28
Мен лично ми трябва време... много време, за да мога да започна нещо сериозно отново :) Аз знам защо го правя това.. от страх, че ще бъда още по-лошо наранена, ако се втурна още веднъж в нещо подобно :)

BulgariaRlz
09-29-2011, 20:14
Ами лично аз сам с приятелката ми на 1-ви октомври правим 9 месеца и когато сме се скарали било то за час два ми е минавало през главата. А сега какво ще правя без нея ?? е това е нормален въпрос въпреки че съм от 9 месеца с нея на мен лично ще ми е много трудно после да обичам друго момиче .. или да харесам

DragonLady
09-29-2011, 20:43
При мен се случи точно това!
Имах връзка от година и девет месеца ( много силна и емоционална, но с отвратителен край и адски много болка за мен, а за него нищо все едно не беше станало ... ) и месец и половина след края и, срещнах момче с което си допаднахме страшно много, и в момента сме заедно. Дори усещам, че започвам да се влюбвам в него. Така, че според мен, да възможно е да се влюбиш отново след сериозна връзка!!!

xoxi
09-29-2011, 20:53
Година, две, три са всъщност страшно малко време. Може би в тинейджърските години се струват като цяла вечност, но не е така.
Напълно нормално и възможно е да се започне нова връзка след това. И то връзка с по-силни и истински чувства.
Поне при мен е било така. Всяко следващо момче харесвам повече от предишното и към всеки следващ чувствата са по-силни. Къде споделени, къде не.
Бившият ми приятел ми беше първото истинско влюбване. Задържахме се почти година заедно. Тогава бях по-малка и по-глупава и ми трябваше дори повече от година за да оставя мисълта за него.
Ако със сегашният ми приятел се разделим, ще ми трябва също известно време за да започна всичко от самото начало. С него сме повече от година, но тази връзка е n пъти по-сериозна, по-зряла и с повече амбиции за бъдещето.
Но това не означава, че изключвам възможността да обичам някой друг дори по-силно от него. Още не се е намерил такъв човек, надявам се и да не се намери, но пак повтарям.. не изключвам тази възможност.

GabrielleShayk
09-29-2011, 21:14
Аз лично се нуждая от много време,наистина много...

valdesbg
09-29-2011, 21:41
Е що да не може? Даже би било логично следващата да е повече в тия отношения от предишната. Трупаш опит, изживявания и се опознаваш по добре. И е някак логично да знаеш какво искаш и от кого го искаш, нали? :)

Sh@d0w
09-30-2011, 04:54
Възможно е.Щом такава дълга връзка е приключила,значи е имало основателна причина тя да не продължи.Нещо е било не както трябва.

Някои хора го приемат трудно,други по-лесно зависи от причината и начина по който е свършила връзката им.Но в крайна сметка в един момент всеки осъзнава,че това вече е в миналото и животът продължава.Спомените остават,но не може цял живот да живееш само с тях.

ludnica
10-01-2011, 22:34
За всеки човек периода на страдание е различен. Раздяла след дълга връзка се понася тежко. Известно време ще смяташ, че неможеш да се влюбиш в друг, но в един момент осъзнаваш, че животът продължава и можеш да изпитваш силни чувства и към друг човек.

SmilezZz
10-02-2011, 09:24
Искам да попитам дали е възможно след някоя голяма връзка (говорим за период от година,две,три) ..след края на такава сериозна връзка възможно ли е да продължиш напред и да поискаш друг човек така.. Аз съм на мнение , че е напълно възможно. Не обичаш силно веднъж, нали ? Запитвам се защото до сега срещам момчета,които единия имаше връзка 1 година и половина и споделя,че в момента не му е до обвързване макар че излиза с разни момичета: просто още не е успял да преодолее тази раздяла и затова не иска да се занимава с други , като така рискува да нарани чувствата на другия , но и на самия себе си. ,другият 2 годишна -приключи лятото..сега вече е готов за момиче,с сериозни намерения,да е част от ежедневието му ,да изживее малдините и старините си..другият плахо,но все пак успява някак си да се отърси от 3 годишната връзка която е приключил,но не знам за него дали е готов за обвързване .. няма значение дали момиче или момче ..въпроса ми е към всички? :)))
Напълно възможно е да заобичаш друг толкова силно. Някои наистина не могат да преодолеят бързо такива раздели , но понякога се налага. Но трябва да се погледне и от другата му страна: нещо не било , както трябва , затова е трябвало да се сложи край. Но именно от такава дълготрайна връзка ,човек трупа опит и се научава от грешките си.