PDA

View Full Version : Леопардов гекон

XTREMEFREERIDE
09-29-2011, 19:20
Обмислям варианта да си взема 1 или 2 леопардови гекона, но ми трябва малко повече инфо от някой, който се (е) занимава(л) с това. Умирам си за такова нещо, но както разбрах, ще ми бъде трудно с изхранването - около 100 щуреца на седмица ще са ми нужни, а и ще трябва някой да ми ги донася от София. Но пък това си е challеnge отвсякъде. И така, ако някой може да удари едно рамо ще съм благодарна. (:

radeberger
09-29-2011, 19:36
http://exoticus.org/v1/index.php?id=235

Дано ти свърши работа.

100 щуреца на седмица не е ли прекалено много?

koshtramba
09-29-2011, 19:37
Супер!! Имаш пълната ми подкрепа!
Аз гледам 2 паяка. Brachypelma boehmei i brachypelma vagans. И няма по-голям кеф да гледаш такава гадинка. :)

XTREMEFREERIDE
09-29-2011, 19:47
radeberger, благодаря. Аз съм изчела почти всичко в нета, което намерих като първоначална информация. Също така се свързах и с човек, който си гледа над 5 гущерчета от близо година, размножава си ги и т.н., но искам все пак някой с опит да ми обясни повече.

100 щуреца на седмица май няма да изяждат. Опс, забравила съм да спомена, че ако си взимам ще са двечки. :) Иначе щурците ако остават не са проблем. Принципно им трябват около 5-6 щуреца на хранене 3 пъти седмично, което прави около 35-40 щурчета, но ако има резерви ще е добре.

koshtramba, първоначално се запалих от тарантулите, понеже исках да взимам на приятеля ми, но впоследствие разбрах, че той не ги понася. След това исках да си взема за мен и покрай това запалих и една приятелка, която пък веднага отиде до София и си взе...като я видях, реших, че няма да мога да си я мачкам в ръчичките и се спрях на гекончетата. Сега имам огромно желание за такова създание...

mimsitu
09-29-2011, 20:14
колко е готинооо, а колко горе-долу струва? :)

XTREMEFREERIDE
09-30-2011, 11:33
Ами не знам, аз гледах по разни форуми. Цените варират главно между 50 и 70 лева за Леопардовите Гекончета. И все пак никъде не открих някакъв онлайн магазин за такива, само оферти от някакви хора, както казах, по форумите.

Ако някой знае точно определен магазин в София - нека сподели. :)

Макар че май тук няма много хора, да не кажа хич, които да се занимават с това. И все пак. : )

Искам да попитам също дали мога сама да си изработя терариума? Има ли проблем ако не всички стени са стъклени? (Въпреки, че изгубих надежди за отговори точно тук).