View Full Version : Етика
evilgirl95
10-02-2011, 18:45
Може ли някой да ми обясни това- "Дългът е субективна конкретизация на обективното дължимо" Какво означава това.. какъв смисъл е вложен.. аз съм 10 клас и тепърва започвам да уча етика, а не го разбираам
В 10ти клас в дават такива теми ? Учителката ви е болна...
evilgirl95
10-02-2011, 19:55
Учител е.. и не ни дава такива теми за развиване.. просто той си ни диктува урока.. и ни накара да го подчертаем това изречение.. да му обърнем внимание.. обаче аз сега като си уча урока и осъзнавам, че не мога да разбера какъв смисъл е вложен.. :shock: не го разбиииирам каква конкретизация, какво чудо.. някой може ли да ми го каже по-просто..
Shturrrche88
10-02-2011, 22:13
Мда, означава, че понятието дълг е субективно определение на обективното задължение.
С други думи дългът като понятие, посочва задължението ти към нещо или някого. А под субективно, разбирай, че е много широко понятие.
Примерно, ти имаш дълг към училището ти. За теб този дълг може да се изчерпва в посещаване на часовете, но за училището дългът ти към него като институция обхваща освен посещение на учебните занятия, спазване на правилника, добро поведение и отношение към учителите и съучениците ти, както и приличен успех. Ето това е субективното в целия случай...
evilgirl95
10-03-2011, 07:22
Схванах вече.. благодаря ти много Shturrrche88.. :grin: :) :-) стискайте палци :)