View Full Version : За вас парите са ... ?
Какво са за вас парите ? Ясно е ,че без пари не може да се живее , но примерно бихте ли се оженили/омъжили за човек само заради парите или бихте ли предали приятел заради пари
ledenakrasota
10-09-2011, 21:27
Парите са просто средство и удобство. :)
Много е тъжно, когато видиш как хората им робуват. Всеки има трудни моменти, но няма нищо по-тъжно от това да си фрашкан с пари и да си сам. Да си болен и да не можеш да си купиш здраве. Да си самотен и да не можеш да си купиш истинска любов. :)
Тогава се сещаш за лошите си дни на безпаричие, но дни изпълнени с любов и здраве. :)
ccdesigns
10-09-2011, 21:45
Хайде пак тая тема... Каквото и да си говорим, парите са НАЙ-ВАЖНОТО нещо в живота на човека. Колкото и да се правите на умни, като казвате "здравето/любовта/живота и т.н. е по-важно", айде живейте 5 дни без абсолютно никакви пари, да видим от коя дупка ще изкопаете храна например.
Хайде пак тая тема... Каквото и да си говорим, парите са НАЙ-ВАЖНОТО нещо в живота на човека. Колкото и да се правите на умни, като казвате "здравето/любовта/живота и т.н. е по-важно", айде живейте 5 дни без абсолютно никакви пари, да видим от коя дупка ще изкопаете храна например.
Запази коментара за себе си. Парите не са нищо, повярвайте ми.... Днес ги има, утре ги няма. Според мен най-важното са здравето и добрите приятели. :)
ccdesigns
10-09-2011, 22:36
Казах ти, стои без пари точно 5 дена, не употребявай нищо купено с пари. Дори да си създаваш сам продуктите, които ядеш, в които живееш и т.н. и т.н., пак трябва да ги продаваш примерно, ако не друго, да си платиш данъците. Да не говорим, че не можеш да издържиш без ток и вода дълго време, а те също се плащат. Каквото и да си говорим, не можете да опровергаете моето мнение и съм 100% сигурен в това.
А да си неизлечимо болен и да имаш купища пари е много добре, а? Или да няма с кого да споделиш мъката/радостта си?
ccdesigns
10-09-2011, 23:05
Не сменяй темата. Тук говорим за парите, не за кое е най-важното. А аз ти казвам, че парите СА най-важното. Защо ли? Без пари какво? Няма храна, няма ток, няма вода = болест => смърт. Капиш?
BqlaLiniq
10-09-2011, 23:06
Защо винаги когато става дума за пари, вие изтъквате - здравето, любовта и приятелството...Нима няма милиардери, които са здрави, женени са любимите си, и с много приятели? Нима всички богати са ограничени откъм здраве, приятели, любов? Не е така просто се заблуждавате...Иначе парите са едно от най-важните неща в света...Да не кажа и най-важното: Говоря относно мъжете...
1. Когато нямаш пари - обличаш се по зле, миришеш на ефтини парфюми, ходиш в кофти кафета( а ако нямаш достатъчно пари даже и не ходиш)
1-1. Когато имаш пари - обличаш се в маркови яки дрехи, миришеш на маркови хубави парфюми, ОБИКАЛЯШ на хиляди места с възможността да срещнеш ХИЛЯДИ хора, в които да се влюбиш или да ти станат приятели...
2.Когато си намериш жената на живота, направите си дете и нямаш пари - започвате постоянно да се карате дори и за най-малкото, детето ви иска неща, които нямате възможност да си позволите...
3. Когато имаш 5 милиарда в банковата сметка, има поне 30% по-ниска вероятност да се разболеете - ( давам пример с човек, който работи в завод - постоянно дига тежки предмети, които могат да му навредят в бъдеще, диша вредни химикали и отрови, извършва тежка физическа дейност, която може да доведе до ревматизъм и т.н. )
Отделен е въпроса, че тези 5 милиарда можеш да ги използваш за пиене и наркотици и т.н., но всичко това е относно човека ;)
ccdesigns
10-09-2011, 23:08
^Казаха ли ви го? Това си го спестих за коз, но пак - ако нямаш пари - малко храна, мръсни дрипави дрехи, некъпан от сумати време - малко приятели и още по-малко здраве. :)
BqlaLiniq
10-09-2011, 23:32
Какво са за вас парите ? Ясно е ,че без пари не може да се живее , но примерно бихте ли се оженили/омъжили за човек само заради парите или бихте ли предали приятел заради пари
Относно въпроса ти бих се оженила за човек с пари, само ако ме привлича/харесва, и ако си допаднем като характери, а то с това идва и влюбването...но никога не бих за такъв, към който нямам грам чувства и не ме привлича по никакъв начин...
А относно приятелството..то вече май приятели почти няма, ако ми е някой адски добър приятел НЕ, но ако е от типа под път и над път - ДА :)
kalpazanka
10-10-2011, 07:34
1. Когато нямаш пари - обличаш се по зле, миришеш на ефтини парфюми, ходиш в кофти кафета( а ако нямаш достатъчно пари даже и не ходиш)
Ей тук спрях да чета. То бива комплекси и позьорщина, ама тия пари вече са ви накарали да им робувате.
Съгласна съм... Пък и с парите мога да си купя щастие - да отида на концерт на любима група, диджей или певица <3 В смисъл те са важни, но са от големите неща в живота. Малките неща радват много повече сърцето на човека. А и примерно, ако отида на концерта сама няма да ми е толкова хубаво, отколкото с верни приятели. Ъх, това са подробности и мои разсъждения. xD
Всичко в този живот е пари. Аз лично, ако притежавам такива бих ги раздала на нуждаещите се...
kalpazanka - и аз бих спряла, но за съжаление този проблем го знам. Наясно съм с него много добре и ми е тъжно за хората, които са такива. Не заради нещо друго, а заради това, че останалите им се подиграват! И психиката им отива на кино!
Colouring
10-10-2011, 11:13
Парите са необходимост.
TheBeatles
10-10-2011, 11:21
Парите в днешно време са необходимост. В света, в който живеем ПАРИТЕ са най-важното. И здраве дори можеш да си купиш с пари. Ако нямаш пари, си загубен. В каква жалка гледка се превръща света...
Важното е всички да се обличаме по последна мода и с най-скъпите маркови дрехи, най-евтиния ни парфюм да е 500лв. и да ходим в кафета и ресторанти, където ще си пием кафето за минимум 3лв. И то същото кафе, което заведението на другия край на улицата ни предлага за 50ст.
nepowtorima
10-10-2011, 13:00
Пари човек винаги трябва да има!Без тях не може! Те са ЕДНО ОТ ВАЖНИТЕ НЕЩА ЗА ЧОВЕКА! За мен не са на 1во място, но са едно от важните. Всичко хубаво е необходимо за човека /под хубаво имам предвид - любов, здраве, щастие, приятели, родители/ Не можем да си купим тези неща с пари, но когато няма пари се нарушава баланса на щастието.. и някои неща ни напускат. /като приятели, любов, здраве дори и щастието/
Всеки си има свои разбирания .. няма нужда от спор.. автора ни попита. Всеки си отговаря - никой не трябва да поучава другия и да му налага своите разбирания!
TheBeatles
10-10-2011, 13:11
Пари човек винаги трябва да има!Без тях не може! Те са ЕДНО ОТ ВАЖНИТЕ НЕЩА ЗА ЧОВЕКА! За мен не са на 1во място, но са едно от важните. Всичко хубаво е необходимо за човека /под хубаво имам предвид - любов, здраве, щастие, приятели, родители/ Не можем да си купим тези неща с пари, но когато няма пари се нарушава баланса на щастието.. и някои неща ни напускат. /като приятели, любов, здраве дори и щастието/
Всеки си има свои разбирания .. няма нужда от спор.. автора ни попита. Всеки си отговаря - никой не трябва да поучава другия и да му налага своите разбирания! Здраве и щастие лесно можеш да си купиш, стига да имаш пари...
anonymous708973
10-10-2011, 14:24
Важното е всички да се обличаме по последна мода и с най-скъпите маркови дрехи, най-евтиния ни парфюм да е 500лв. и да ходим в кафета и ресторанти, където ще си пием кафето за минимум 3лв. И то същото кафе, което заведението на другия край на улицата ни предлага за 50ст.
Вечно трябва да преувеличите, нали?
BqlaLiniq
10-10-2011, 14:27
Не съм го казала в такъв смисъл...В случая с дрехите говорех за хората, които нямат и 2лв в джоба и всичко дават за храна, за да могат да оцелеят. Човек винаги може да се облече идеално дори и да си купи по-ефтини дрехи..А това за парфюма - друго е когато е от 2лв, и от 100лв ;)
kalpazanka - тук говорех за хората, които дават всичките си пари, за да оцелеят, а не за хора с нормално положение..
И да така е в днешно време парите те карат да им робуваш и не за това, че искаш ново ферари, а за това че искаш нормални условия за живот, за това, че ако нямаш пари да платиш за трансплантация и т.н. ще си умреш като куче..Защото в България решават да строят къщи на ромите, които крадат държавата и не си плащат сметките, вместо да дадат пари в болниците, за да може всичко да не е толкова скъпо и да могат хората да си го позволят...
Вечно трябва да преувеличите, нали?
В случай, че тази тема е дъвкана, предъвкана и изплюта, не виждам кой какво може повече да каже.
За едни парите не за важни, защото още мама и тати се грижат за техните разходи.
За други са важни, защото иначе не могат да отидат на кафе.
В тийн форум не виждам какви мнения по-различни мога да прочета.
Гледам, че не си от скоро във форума, едва ли трябва да ти обяснявам.
И не преувеличавам. Има реални такива случаи, което е доста тъжно.
В днешно време парите са от голямо значение,колкото и да не ни се иска.. :?
ADMIRALKA14
10-10-2011, 16:04
В днешно време парите са от голямо значение,колкото и да не ни се иска.. :?
+111
Парите въртят земята, НО не бих тръгнала с даден човек само заради пари. Не ми стига лицемерието на останалите та сега и аз ли?
ccdesigns
10-10-2011, 16:28
Oбаче не разбирам, защо винаги, ако имаш много пари, здравето, щастието и приятелите задължително ги няма? ПАРИТЕ и ЗДРАВЕТО СА най-важните неща в живота и ако едно от тях липсва, човек умира по един или друг начин. Едно е да говорите "За мен е по-добре с малко пари и много приятели (пр.)", друго е "Парите не са най-важното, всеки може без пари, но никой не може без приятели (пр.)". Каквото и да си говорим, парите движат света ;)
Парите купуват дори здраве. Давам пример: познаваме хора, хора с много пари, детенцето им се роди с някаква степен на парализа, която с подходящото доста скъпо лечение в определено време, тоест още от както беше на един месец започнаха тези манипулации, е напълно лечима. В момента на детенцето му няма нищо. И други хора, детето им е мой набор, ражда се със същата степен на парализа, но те нямат възможност за лечение и .. досещате се каква е развръзката. Тъй че парите са най-важното нещо на този свят, защото повече семейства се карат точно заради финансови проблеми - няма любов. За здравето казах. Като няма любов и здраве - и щастие няма. А покрай депресирани хора не се въртят много приятели.
За мен парите са много важно нещо.Живот без пари е тежък и нерадостен,а живот с пари е щастлив и свободен.Видяла съм разликата.Бих се омъжила за човек само заради парите.Не вярвам в любовта тя е бързо отминаващо чувство,което ако човек последва в 90 процента от случаитте може само да си обърка или провали живота.Едва ли бих предала свои истински приятел за пари.
SHPAIdURmeN
10-10-2011, 18:06
Когато имаш много пари завистта става по-голяма от страна на приятелите и затова казват че богаташите нямат приятели(имат обаче по малко).Обаче едно не мога да разбера защо просто не спрете да се изкушавате да спорите с другите.ПРОСТО СИ НАПИШИ ОТГОВОР А И ТВААА Е :grin: :razz: :)
Най-важното след здравето и любовта.
Парите за мен са цветни салфетки,които нямат никакво значение за мен,спрямо друг човек.Никога не бих използвал човек с цел,да му употребявам парите или нещо такова,а за женени...още по-малък шанс.
WhereIsMyMind
10-10-2011, 18:56
парите са хартийки,от които сме зависими за съжаление..живота ни зависи от тях.и не ми казвайте,че щастието не се купува с пари защото лично аз не съм виждала щастлив клошар.
И кво може да се обличаш с дрехи значително по-евтини от "модните тенденции" и пак да изглеждаш в пъти по-добре от кифлите и другите нещастници, които си мислят че като си купят дънки за 200 лв и са хванали господ за шлифера, а всъщност излгеждат като клошари. Важно е да имаш вкус :)
xXxAngerfisTxXx
10-10-2011, 19:03
Няма пари - няма живот...
Парите трябва да бъдат средство а не цел ;)
1-1. Когато имаш пари - обличаш се в маркови яки дрехи, миришеш на маркови хубави парфюми, ОБИКАЛЯШ на хиляди места с възможността да срещнеш ХИЛЯДИ хора, в които да се влюбиш или да ти станат приятели...
Това ли е най-важното бе мамка му??? Да се обличаш в маркови дрехи...... Нямам думи :X
Shturrrche88
10-11-2011, 16:03
Прочетох коментарите от първата страница само, но бяха достатъчни, за да ме хвърлят в джаза.
Едно дете не може да оцени парите по стойност по ред причини. Когато тези пари ги дават мама и тати е лесно. Можеш да си плямпаш как най-важно е да си обичан и да имаш приятели, защото си финансово зависим от този, който изкарва пари.
Дреме ми дали на якето ми ще пише NIKE или NICE...през оная работа ми е, важното е да имам дрехи на гърба си. А дали ще са за 100 или за 10лв, значение няма. Дреме ми и дали ще ям октопод и скаради, или леща и черен хляб. Важното е, че имам храна на масата. Дреме ми дали имам интернет или не, важното, е че имам ток, който да използвам, за да мога да сготвя храна на семейството си и, че имам вода, с която да се изкъпя.
За да се оправя, когато съм болна, трябва да си купя лекарства, а за да си купя лекарства трябва да имам пари. За да мога един ден, когато се пенсионирам да получавам пенсия, трябва да съм внасяла пенсионни осигуровки, а за да съм ги внасяла, трябва да съм работила. И от тук идва всичко, което вие, мили ми деца масово не разбирате.Когато един човек работи, той оценява реалната стойност на една петолевка, която за вас е израз на кутия цигари и едно кафе.
Не е важното дали ще ходиш по скъпи заведения, кино, дали ще се возиш в смърдящия автобус, или в такси, дали ще имаш маркови дрехи и обувки и ще си център на внимание, дали ще ядеш скъпи храни, или такива, с които просто да можеш да се нахраниш, дали ще имаш спа център, или ще можеш да си позволиш най-обикновени, но доста скъпи лекарства за главоболие, синузит, хрема, болки в корема и прочие-трябват пари. Дори и за да имаш семейство, пак ти трябват пари. На една гола любов не се живее и не се отглежда дете така.
За това, преди да бълвате как е по-важно да обичаш и да имаш приятели, първо си помисли дали не е важно да си облечен някак, да си се нахранил и да МОЖЕШ да си позволиш да си купиш лекарствата, които са ти необходими, за да оздравееш. И се замислете преди да се размрънкате, че не сте си купили цигари днес, защото мама не ви е дала 5, ами 2 лева, колко дни мама се е блъскала, че да ги изкара.
whiteterror
10-11-2011, 16:23
Най-важното нещо на света!
Парите не са съвсем всичко, но да нямаш пари е опасно за живота.
iiordanova
10-12-2011, 17:11
Не всичко е пари,но всичко е с пари!
Парите са необходимост.
Dimchobg
10-12-2011, 17:31
Според мене парите са много та ако не най-важното нещо защото както казаха отгоре пари=Здраве и Щастие. Не казват че те са всичко наистина живот с пари а без приятели не приятен но е живот.Въпрос към тези които не са съгласни с мен никога ли не сте видяли някое разглезено богато хлапе и не сте му завидили че има всички тези неща.Аз не изкарвам пари малък съм но са ме учили да уважавам парите защото без тях в момента нямаше да четете това(няма да имате комп.). Просто изказвам мнение не го налагам
sladkalady
10-13-2011, 14:11
Парите са най-гадното нещо и в същото време- най-необходимото.В днешно време, за съжаление, парите са преди всичко...
.
1-1. Когато имаш пари - обличаш се в маркови яки дрехи, миришеш на маркови хубави парфюми..
:razz: :razz: :razz: :razz: Това ме разбиии !! :razz: 8)
И защо, по дяволите, парите винаги да са равни на здраве :lol:
anonymous708973
10-13-2011, 17:44
Щот като нямаш пари, няма да си купиш витамини, хубави и много плодове и зеленчуци или лекарство, като се разболееш.
h0usen3v3rdies
10-13-2011, 17:49
Нужда ...
Щот като нямаш пари, няма да си купиш витамини, хубави и много плодове и зеленчуци или лекарство, като се разболееш.
Не е необходимо да си купуваш допълнително витамини .. плодове и зеленчуци винаги можеш да си отгледаш сам (при нужда), дори така е много по - добре, поне ще знаеш какво ядеш .. Защо се заблуждавате като си мислите, че всеки богат е здрав :?
Shturrrche88
10-13-2011, 18:38
Не е необходимо да си купуваш допълнително витамини .. плодове и зеленчуци винаги можеш да си отгледаш сам (при нужда), дори така е много по - добре, поне ще знаеш какво ядеш .. Защо се заблуждавате като си мислите, че всеки богат е здрав :?
Ох, котьо...ох, котьо.
Я се замисли колко болни дечица има, за които има лечение, но пари няма? Я си помсили, ако детето на Сакрози (съвсем свободен пример) е болно от бъбречна недостатъчност да речем и има нужда от трансплантация да речем, дали той ще се обърне към санародниците си за набиране на средства за операция и лечение, или ще си бръкне в джоба и с лекота ще плати всичко, без да се замисли?
И в същото време, детето на Иван и Пенка, които изкарват общо 800лв, е болно дали могат да бръкнат и да ги дадат тези пари? Те се молят като клошари на българите да отделят по едно левче, за да може да си излекуват детето! Това е елементарно сравнение. Естествено, не означава, че всеки може да се излекува, само защото има пари, но ако е лечима болест, определено шанса му да оздравее зависи на 98% от финансовото му състояние.
А плодове и зеленчуци в панелката си гледай ти... :-o
anonymous708973
10-13-2011, 19:09
Съгласна съм със Щурчо.
У вас голяма градина било, а? Краставици, домати, марули, репички, портокали, грепфрути, ябълки, сини сливи, грозде ... ехеее...
gabsit000
10-14-2011, 07:04
определено са едно нужно зло .. но не бих се оженила за пари и не бих предала за пари :)
xxKiFlAxx
10-15-2011, 00:04
всичко :D
SisiStrange
10-15-2011, 05:29
Съгласна съм с всички постове на Щурче в тази тема.
Много лелеяни представи имате. :?
От друга страна аз, примерно, не искам да съм богата в реалния смисъл на думата. Искам да съм с нормални приходи, които да ми стигат да си се погрижа за семейството, да ходим лятото на почивка някъде (не в 5-звездни хотели) и да си живеем в общи линии спокойно без да правим хиляда сметки през ден как ще изкараме до края на месеца. С парите идват стабилност и възможности. С многото пари обаче идват и неприятности.
Violenza
10-15-2011, 11:13
Нареждам ги след здравето.
whitebunny
10-15-2011, 12:24
Средство за оцеляване :o
meli2001
10-15-2011, 15:33
благородните пари са тези,който се харчат с мярка и необходимост-данъци,къща,вода,ток,храна и това което ти е нужно.
неблагородните пари са тези който се пилеят всяка стотинка за наркотици и алкохол и за скъпи неща.парите са важно нещо,но когато те нямат полза,те се превръщат в една хартийка или едно малко парченце метал....ето пример:
Един беден скъперник си вървял по пътя и видял едно златно кюлче.Очите му веднага блеснали и той го грабнал.Занесъл си го вкъщи и го заключил в едно сандъче,което било затворено в щирока стая.Това кюлче така си останало без някаква необходимост на скъперника,който скоро забравил за него.Скоро той се разболял и имал нужда от операция.Не се сетил за кюлчето злато.И тъй като нямало с какво да плати,скоро умрял.
Парите са значимо нещо за нас.Преди милиони години пещерните хора разменяли материали,а 1000 години след това хората почнали да пройзвеждат метални плоски кръгчета с цифри по тях и да печатат хартий,който скоро станали пари.Ето така хората създали парите
8-) :D
fibichkaa
10-16-2011, 23:28
Парите за мен са нищо. И какво като има много пари някой хааха. Иначе обичам да имам защото не се лишавам ,но не гледам на тях като нещо без което не мога.
sapphire5
10-17-2011, 10:17
Средство за оцеляване :o
парите от една страна са много важни и нужни, а от друга пък доста променят хората....тъй, че не знам......а за тези който са казали, че са нищо, нека пак помислят как без пари се живее на този свят :lol:
Vikito0o
10-17-2011, 12:19
Не мога да кажа,че парите за мен са нищо.Всеки един човек има нужда от тях.Много искам един ден да завърша образованието си,да си намеря хубава работа и семейството,което надявам се, ще създам да е добре финансово и да не се налага да се лишаваме от елементарни нужди.Не искам децата ми да са лишавани от нищо,но това не значи,че ще бъдат разглезени.Искам да мога да им предоставя едно сигурно бъдеще.
"Парите са голямо нещо и Света въртят.." Хаха
Пари - нещо от първа необходимост : )
Парите са просто средство и удобство. :)
Много е тъжно, когато видиш как хората им робуват. Всеки има трудни моменти, но няма нищо по-тъжно от това да си фрашкан с пари и да си сам. Да си болен и да не можеш да си купиш здраве. Да си самотен и да не можеш да си купиш истинска любов. :)
Тогава се сещаш за лошите си дни на безпаричие, но дни изпълнени с любов и здраве. :)
+1 =D>
rosencetooo
10-18-2011, 04:59
Парите са необходимост :) Почти всичко е свързано с тях ...
Cybershot
10-18-2011, 09:21
Нещо посредствено... Важни са, но има и много по-важни неща от тях.
Вижте за пример Стив Джобс, имаше милиарди, но здравето му беше разхлопано, лека му пръст, та сами си правете изводите дали има по-важни неща от парите.
Muaythaifighter
10-19-2011, 15:45
poker и извънредно яки п*тки
cigarettekisses
10-19-2011, 16:19
бихте ли се оженили/омъжили за човек само заради парите или бихте ли предали приятел заради пари
Не.За мен парите не са толкова важни(трябва да са достатъчно). 8-)
Не бих се омъжила за някого,защото е богат и т.н. -жалко е
strawberry88
10-19-2011, 16:58
По важност ги нареждам след здравето и щастието :D ...
AtinaPalada123
10-19-2011, 20:04
Улеснение
, средство
и за съжаление понякога купуват здравето в нашия век....
Rebirthing
10-20-2011, 08:11
Парите са важни каквото и да си говорим. За съжаление в днешно време не са много хората които получават заслуженото възнаграждение.
За мен най-важното обаче е здравето и оценявам това, че всички органи и крайници са ми на мястото, че виждам и чувам и като цяло нямам сериозни здравословни проблеми. Но също така оценявам и това, че имам достатъчно пари за да се поддържам здрава и да не се лишавам от нищо. Парите са свързани с всяка една сфера от нашия живот и може буквално да не купуват любовта и щастието, но по някакъв начин са помощен инструмент.
Не бих се омъжила за някого само заради парите му и като малка откачах когато майка ми кажеше "дано се омъжиш за богат мъж" всякаш аз портфейла ще му гледам, а не дали е умен, красив и читав.
iBloodSucker
10-27-2011, 19:22
средство
sapphire5
10-28-2011, 11:13
....за оцеляване. :)
Парите са необходимо зло... :)...
InfiNity09
10-28-2011, 15:51
Парите за мен са средство, необходимост, нещо което може да ти донесе щастие, а в прекалено голямо количество нещастие...
sunnnnnnnn
10-31-2011, 10:43
необходимост