Влез

View Full Version : До студентите в чужбина.

mey_si
10-16-2011, 17:31
Здравейте..силно искам да уча в чужбина,по точно..Америка.Може ли някой да ме ориентира какво трябва да направя..Как мога да спечеля стипендия,защото без нея не съм сигурна ,че мога ад си позволя обучението там...Срокове,критерий за прием и подходящи университети..
Вълнувам се по-скоро от художествените науки..Музика,танци,моден дизайн,фотография и т.н
Имам и още много въпроси ,но надявам се да потръгне темата за да ги задам :))

summerxtime
10-16-2011, 18:56
Питай amk933 той е на ТИ с тези неща :]

slicky
10-16-2011, 19:34
Питай amk933 той е на ТИ с тези неща :] +1

amk933
10-17-2011, 14:35
Първо, изчети 100-те теми написани от мен за кандидатстването в чужбина - напиша SAT/САТ в търсачката и ще ти излязат.

След това, ако имаш въпроси, питай.

Стипендии се печелят различно в различните унита, т.е. първо си ги избери и виж дали предлагат на чужденци изобщо (може и да не).

Освен това имай предвид, че колежите за музика и танци са различни от тези за дизайн и рисуване (най-често).

Добри за пеене са: Julliard, Berkelee College of Music, Oberlin Conservatory, Curtis, Rice...
За рисуване знам само: SCAD (Savannah College of Art and Design), Rhode Island School of Design, Yale University, School of the Art Institute of Chicago, Cranbrook Academy of Art, Virginia Commonwealth;

mey_si
10-17-2011, 16:51
Благодаря ти,сега почвам да ти се ровя из темите..И ако има нещо ще пиша.Сега съм 11 клас,но знам ,че за кандидатстване в чужбина трябва да се готвиш от рано..а искам до догодина да съм много добре запозната ,и да съм много на ясно какво точно искам да правя. :-)

mey_si
10-18-2011, 21:05
Как е по-добре..Да изкарам бакалавър-а в България и след това магистър в чужбина или направи в чужбина цялото висше ??

amk933
10-18-2011, 22:22
Отговорът на този въпрос, мисля, е пределно ясен, но в крайна сметка зависи от финансовите възможности... :)