Влез

View Full Version : Булки!

Biskfitka
10-17-2011, 07:04
Абе задължително ли е булките да са с бяло бельо,светъл,нежен грим и невинно излъчване ? 8-) (на сватбата имам предвид де ;д )

Rebirthing
10-17-2011, 07:16
Не, не е задължително, но все пак булка в бяло символизира...непорочностт , чистотата и т.н , въпреки, че в днешно време "непорочни" булки не съм срещала :D .
Грима много зависи от роклята, но лично аз ако ще се омъжвам няма да се гримирам като за клуб :? .

sexa_na_kompleksa
10-17-2011, 08:40
То вече не се женят в бели рокли, пък какво остава за бельото и грима...
Иначе моята сватба ще бъде колкото се може по-традиционна и обикновена - чисто бяла рокля, нежен, светъл грим, мъжът ми ще е с черен, обикновен костюм и т.н.

nnn1993
10-17-2011, 08:58
Не е задължително.Ако реша да се оженя ще бъда с бяла рокля.За грим не знам,но едва ли ще е бял или светъл-светлитте цветове не ми отиват.

Biskfitka
10-17-2011, 09:16
Скоро бях на сватба на една братовчедка.Всичко беше бяло-лилаво (по булката само букета и грима де,но като цяло ;д ) ...и сега гледах снимки и се замислих ;д
Когато се женя ще съм с някои червени ,дантелени прашки,все пак после мъжа ми ще ги гледа 8)
Бяла,стилна рокля (не с диаметър 5 метра :D ) и някакъв по-женствен грим,червено червило,а -у ...и без това се знае,че невинни булки няма 8-)

Rebirthing
10-17-2011, 10:14
На мен ми звучи абсурдно да си сложа червено червило на собствената сватба :-o .

kitty02
10-17-2011, 10:43
Още съм малка,не съм се замисляла как ще изглеждам..Ноо със сигурност ще бъда със чисто бяла рокля.. Според мвн е абсурдно да сложа червено червило.Сякаш по-добре отиват по-светлите тонове.. :-o.

daru6a1
10-17-2011, 11:07
Традицията повелява булките да бъдат облечени в бяло , но съм виждала какво ли не :D От кърваво червени до сини оттенъци .. Зависи и от самата булка :)

UniCoWN
10-17-2011, 12:20
В днешно време нищо задължително няма, всичко е традиция, и все още повечето искат да я спазват - бяло, нежно ...
Не мога да си се представя като булка честно казано, знам само, че не ме кефят роклите с обръчи, тея широките.. и вероятно няма да съм с такава :lol:

Goddess
10-17-2011, 14:03
Аз не искам да бъда булка, но принципно няма нищо "задължително", ако искаш спазваш традициите, ако искаш - не. За рокля даже ми харесват повече тези, които като цвят бият повече на шампанско, кремаво, бежаво...Колкото до грима - кой-както си се харесва.

vampire_girl_
10-17-2011, 14:13
^Мда и аз харесвам роклите в цвят шампанско..
Роклята на Кейт Мидълтън (http://gallery.actualno.com/gallery_25069.html) ми хареса,за разлика от тази на Николета /която все пак стои доста по-добре на Кари/.
По-нежния грим,сякаш ми допада повече,но и червено червило...нищо нередно не виждам

Goddess
10-17-2011, 14:16
На Николета самата рокля не ми харесва, много ми е обемна, но на нея ми харесва как стоеше.

Colouring
10-17-2011, 15:49
Традиционният цвят при сватбите е белият.Отделен въпрос е,че ти можеш да си носиш и черна рокля,ако така пожелаеш.

lovefantasy
10-17-2011, 16:33
Аз не харесвам рокли, които са ушити от яскрящо бял плат, виждала съм много такива и не ми харесва изобщо. Не ми харесват и разни обръчи и бухнали истории. За грима мисля, че трябва да е по-нежен :) Тук има много красиви рокли http://www.jlmcouture.com/Alvina-Valenta/Bridal/Additional

sexa_na_kompleksa
10-17-2011, 17:11
^ Наистина има не лоши рокли, даже си харесах една. : )
За червеното червило и аз не виждам нищо лошо, ако на дамата й отива.

FreshJuice
10-17-2011, 19:34
http://www.jlmcouture.com/Alvina-Valenta/Bridal/Additional/Style-9058

Тази много ми допада :grin:

Аз искам да съм с бяла рокля подобна на тази, която постнах, нежен грим и хубав букет от жълти и бели цветя :D Само младоженец ми трябва и съм готова :razz: :grin:

lovefantasy
10-17-2011, 19:56
Дадох линка директно към роклите на Alvina Valenta, защото най ми харесват, ама и на другите дизайнери от сайта също са много яки :)

Biskfitka
10-17-2011, 20:09
Аз какви булки съм виждала по циганските сватби,вие бялото обсъждате :Д

Червено червило ми отива,затова искам такова ;д

И младоженец съм си харесала,той нещо се дърпа,ама ;д

Cvetii95
10-17-2011, 20:53
аз като се женя искам да съм в бяла дълга бухнала рокля.Много обичам бонбонено лилаво така , че мисля по роклята да има някакви лилавки орнаменти. Тези дни бях на една свадба . Много ми хареса - цветовете бяха в бяло и лилаво точно този нюанс който харесвам , а булката беше много красива :grin: :grin:

Biskfitka
10-17-2011, 21:16
Оооо аз много харесах букета,беше тоолкова различен,даже първоначално като го видях още преди да започне сватбата ;ддд се чудих какво е...
ето снимка http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/312008_281375825207773_100000060728068_1246139_171 4974350_n.jpg във фб се качват с много гадно качество,но все пак :(

Cvetii95
10-18-2011, 15:46
Доста интересен букет , прилича ми на ветрило :)

koshtramba
10-18-2011, 15:47
То Е направено като ветрило. :lol:

Rebirthing
10-18-2011, 15:50
Ами оригинално е според мен, но самия лилав цвят не ми допада, иначе идеята си я бива :).

mlakniwe2
10-18-2011, 16:00
Малко не е по темата но искам да кажа, че имам една позната, която е 1 год по-голяма от мен 92 набор и оня ден прайше сватба :shock: на 19 е за бога-годеникът е 84 набор

koshtramba
10-18-2011, 16:06
Доста интересен букет , прилича ми на ветрило :)

Даже е супер циганско. :)

vampire_girl_
10-18-2011, 17:17
или поне не в този цвят и не на това момиче...някак си не му отива.

Pamaa
10-18-2011, 17:20
Е защо пък и бельото?! Само това не мога да разбера 8-)

summerxtime
10-18-2011, 17:29
Е защо пък и бельото?! Само това не мога да разбера 8-) Да бе верно .. Защо пък бельото трябва да е бяло ? :lol:

Аз лично не виждам нищо нередно в червеното червило.Майка ми е била с червен оттенък на сватбата си и стои страшно нежно.Все пак зависи и какво е самото червено.Ако е някакъв много мноооого искрящ цвят разбира се ,че ще стои грозно.Но ако е нормален или пък по-тъмен цвят защо не ?

Biskfitka
10-18-2011, 21:25
или поне не в този цвят и не на това момиче...някак си не му отива.Е не бях аз булката ,нормално да не ми отива ;ддд
На живо изглеждаше много по различно и цвета е друг,но снимките са ужасни :) Всеки с вкуса си де :)

А за бялото бельо...ми щото нали невинност а у ..трябва да символизира,но само трябва ;дд

ver4ety
10-19-2011, 08:34
Малко е тъпо още от сега да си представям сватбата си, но знам че искам да се спазят всички български традиции и да се омъжа по старите български обичаи :)

Darinella
10-19-2011, 10:51
Не е задължително, но е красиво :)

FuCKkK13
10-19-2011, 13:09
не съм чела коментарите, но според мен е си е класика бялата рокля ! .. бяла рокля,светъл грим (но все пак да се вижда,че е нещо специално,а не примерно както ходиш на рожден ден :? ) хубава прическа и мъжа в черно !
все пак не отиваш на бал :? .. а колкото до грима - наистина има хора,на които им отиват повече по-тъмните тонове.. и това ми харесва, но важното е на човека да му отива,грима да е сложен добре и въпреки,че е тъмен да не е много натрупано и да не стои като на клоун :? :)

иначе нещо към темата..
когато хора се женят жената е с бяла рокля,а мъжът с черен смокинг,защото на жената 'и почват черните дни,а на мъжа белите :D

Biskfitka
10-19-2011, 21:50
иначе нещо към темата..
когато хора се женят жената е с бяла рокля,а мъжът с черен смокинг,защото на жената 'и почват черните дни,а на мъжа белите :DАз не мисля,че започват черните дни :D

bloodyF
10-20-2011, 03:33
сватби не искам.
един подпис в гражданското и малка церемония в най-тесен кръг, най-добрите ни приятели и родителите-не повече от 15 човека, и искам да е на морето.

на това ще държа, ако имам сериозна връзка, ама ще му мисля след 5-10 години..

koshtramba
10-20-2011, 06:57
сватби не искам.
един подпис в гражданското и малка церемония в най-тесен кръг, най-добрите ни приятели и родителите-не повече от 15 човека, и искам да е на морето.

Аз съм на същото мнение. За кво са ми 100 маймуни, дето даже 80 % няма да са ми близки.

Само че аз сватбата не искам да е на морето, а върху мотори в движение. Мъжът ми ще е облечен с черен мото екип, с черна каска и черен визиор, върху черен мотор (примерно някой RR или новия ZX10R). Аз ще съм с бял мото екип, бяла каска и черен визьор, на бял мотор. Ще караме моторите, а попът между нас ще кара чопър и ще чете там квото се чете. Като стане време да казваме "ДА" - "НЕ" ще трябва да форсираме 2-пъти за "ДА", веднъж за "НЕ" ! Поканите все още не съм измислила какво ще представляват! Ааа, и също така тесния кръг гости как ще чува какво чете попа, ама ще го измисля !

Rebirthing
10-20-2011, 07:06
koshtramba, от твоята сватба искам снимки :grin: !

Carla
10-20-2011, 07:10
Такава е традицията. Но има много булки, които са по - възрастни да речем и искат по - кремава рокля. Или пък, ако не им е първата сватба. Всеки си избира сам стила. Аз съм традиционалистка - бяла рокля с тюл и було :)

Biskfitka
10-20-2011, 20:26
сватби не искам.

Аз съм на същото мнение. За кво са ми 100 маймуни, дето даже 80 % няма да са ми близки.

Само че аз сватбата не искам да е на морето, а върху мотори в движение. Мъжът ми ще е облечен с черен мото екип, с черна каска и черен визиор, върху черен мотор (примерно някой RR или новия ZX10R). Аз ще съм с бял мото екип, бяла каска и черен визьор, на бял мотор. Ще караме моторите, а попът между нас ще кара чопър и ще чете там квото се чете. Като стане време да казваме "ДА" - "НЕ" ще трябва да форсираме 2-пъти за "ДА", веднъж за "НЕ" ! Поканите все още не съм измислила какво ще представляват! Ааа, и също така тесния кръг гости как ще чува какво чете попа, ама ще го измисля !Имаш толкова нежно лице,представях си те с бяла рокля,ама ти ми разби всички фантазии :D

И аз не мисля,че има нужда от 200 човека,около 60-70...абе даже и 100 не са много, има и младоженец и той си има хора :D Мале аз като се замисля колко ли гости ще имам на бала :D :O

krem4et0
10-20-2011, 20:50
Biskfitka, като гледам не си много на ти с дрескода на сватбите и за това едва ли ще си булка в бяло. Визирам черната рокля на подобно събитие, която е крайно неприемлива, въпреки така широко потребявана. Бих те посъветвала да започнеш оттам, а после да мислиш и за цветовете на собствената си сватба.
Колкото до червеното бельо - изумих се. Под бяла рокля ли това? Че то може да се вижда, да пусне цвят, да се покаже ненадейно...В никакъв случай бельото не трябва да е контрастно, а най-добре е да е телесен цвят, защото бялото личи на снимки.

Не се стърпях да изкоментирам черната ти рокля, за което те моля да ме извиниш, че коментарът е на твой гръб. Де, що сватба съм видяла, 90% от жените са с черно,а когато това е кумата...нещата са просто трагични. Колкото и да е официално, черното е цвят за траур и е неподходящо като основен цвят в облеклото. Черна пола (за панталон и за жена на сватба изобщо не ми се коментира) и ярък топ (блуза) е ок, но изцяло черно, а дори и без цветен акцент...Същото важи и за бялото (цветът на булчинската рокля).

Rebirthing
10-20-2011, 21:05
И за мен е неприемливо гостите на сватбата да са траурно облечени, тоест в черно. Явно ще трябва да има дрескод :D !

Biskfitka
10-20-2011, 21:25
krem4et0 :) И аз мислех да не е черно,но роклята идеално ми прикри излишните кг. (не,че имам някакви комплекси ,че съм дебела ;д ) ..беше ми и подарък от булката,тя се радваше,че ще съм с точно тая рокля,прическа и т.н. и реших все пак да съм с нея :)
То черното е траурен цвят,но май вече не се спазват такива неща,щом има дори и булчински рокли с черни мотиви... :)

А за червените прашки,как ще пуснат цвят? Пък то роклите на булките имат по толкова пластове,че няма как да прозира :D Не знам,аз така си го представям,тогава сигурно няма да мисля така :D Но със сиг. ще съм в бяло :)

Cvetii95
10-21-2011, 06:59
сватби не искам.

И аз искам абсолютно същото !

marilyn
10-21-2011, 11:30
Не си падам особено по сватби, но на мен лично ми е писнало от еднообразни булки в снежно бяло или шампанен цвят рокли, светъл грим и едва забелязващ се маникюр. Някак си всички са ми еднакви, еднообразни... Аз ако някога се омъжвам сигурно ще съм в червено...

sexa_na_kompleksa
10-21-2011, 15:51
Малко не е по темата но искам да кажа, че имам една позната, която е 1 год по-голяма от мен 92 набор и оня ден прайше сватба :shock: на 19 е за бога-годеникът е 84 набор

Не виждам нищо нередно, ако и двамата са достатъчно зрели. Аз също съм '92 и догодина ще се омъжвам.

rabbito
10-23-2011, 09:36
П а т к и, такива като вас не получават предложение за брак, всъщност много малко жени получават дори годежен пръстен. И то само такива с добри сърца, които се омъжват защото обичат годеника си, а не заради роклята, маникюра или тържеството.
Заблудени малки деца. Било тъпо бяла рокля, незабелязващ се маникщюр, ама иначе всяка втора има екстеншъни и филирана коса, патета такива.... с надъфкани от преси коси и кфо? Като станете на по 23-4 само обикаляте и к*рвеете по баровете...
на такива няма кой да предложи :D

bababa7
10-23-2011, 09:39
П а т к и, такива като вас не получават предложение за брак, всъщност много малко жени получават дори годежен пръстен. И то само такива с добри сърца, които се омъжват защото обичат годеника си, а не заради роклята, маникюра или тържеството.
Заблудени малки деца. Било тъпо бяла рокля, незабелязващ се маникщюр, ама иначе всяка втора има екстеншъни и филирана коса, патета такива.... с надъфкани от преси коси и кфо? Като станете на по 23-4 само обикаляте и к*рвеете по баровете...

взе ми думите от устата :razz:

NewMessage
10-23-2011, 09:39

взе ми думите от устата :razz:

+1 :shock: :grin:

imaginemoi
10-23-2011, 10:42
За мен е задължителна бялата рокля и нежния грим. И не, защото така трябва и е няква традиция, ами просто е страшно красиво .

Rebirthing
10-23-2011, 10:59

Коя си ти и с какво си по-добра от момичетата във форума, та си тръгнала да ги обиждаш и да ги поставяш под общ знаменател ?! Да не би да ги познаваш лично или да си имала контакт с тях ? Едва ли.
Явно много приказки си чела щом си мислиш, че само "такива с добри сърца" получават предложение за брак.

Colouring
10-23-2011, 11:08
Хах,като сте тръгнали да коментирате кой каква сватба иска,нека и аз да си кажа какво ми е на сърце.
Искам да се омъжа,но в никакъв случай не искам голяма сватба.Много тесен кръг от хора-само най близките няколко човека,изчистена бяла и семпла рокля..Пък след това заминаваме някъде да почивка!Вместо да хвърля всички пари,за да направя така,че да угодя на всеки от гостите ми,с които вероятно няма да съм изобщо близка,но трябва да ги поканя,що да не си направя кефа и да замина някъде,от където ще ми останат наистина хубави спомени?

rabbito
10-23-2011, 12:22
Хах,като сте тръгнали да коментирате кой каква сватба иска,нека и аз да си кажа какво ми е на сърце.
Искам да се омъжа,но в никакъв случай не искам голяма сватба.Много тесен кръг от хора-само най близките няколко човека,изчистена бяла и семпла рокля..Пък след това заминаваме някъде да почивка!Вместо да хвърля всички пари,за да направя така,че да угодя на всеки от гостите ми,с които вероятно няма да съм изобщо близка,но трябва да ги поканя,що да не си направя кефа и да замина някъде,от където ще ми останат наистина хубави спомени?

+1 съгласен съм!

Nevazmutima
10-23-2011, 12:26
Подкрепям мацката преди мен. Аз едно време като се омъжих бях на 23г. Мечтаех за голяма красива сватба и за щастие успяхме да си я позволим. Беше в огромен и скъп ресторант, гостите бяха 150, а на сутринта след сватбата заминахме на сватбено пътешествие за 10 дена. Имахме престой в Париж и след това прекарахме останалите дни на екзотичен остров.
Остана ми невероятен спомен.
Мисля, че когато човек може да си го позволи е хубаво. Сватбата ни излезе 11 000 лв. за този лукс. ( включително и почивката )
Но не трябва да се правят разхищения, била съм на сватби от по 200 000 лв. и според мен това вече е прекалено... Нещо по - скромно и след това наистина да се наблегне на екскурзията, а не да се пълнят гуши.

NewMessage
10-23-2011, 12:27

+1