View Full Version : Рецепти за десерти
wikito123
10-17-2011, 11:29
Предлагам тук да постваме рецепти за десерти.
Ще помоля някой да ми каже рецепта на някакъв крем, разполагам с кремове на Д-р Йоктер и ванилов сладолед... Моля ви спешно ми е!!! :)
sapphire5
10-17-2011, 11:48
Можеш, ако ти е спешно, да се поровиш из нета... :)
thebigsmile
10-18-2011, 11:43
Доколкото си спомням имаше един сайт- http://thegingercookies.blogspot.com/ може да намериш нещо в него или пък търси в нета. :)
mlakniwe2
10-18-2011, 11:46
Няям нищо общо с готвенето, но майка ми прай един много бърз и лесен десерт-2 кутии локум се разтопяват и 2 пакета бисквити "закуска" се натрошават в 1 купа после се смесват с локума оформя се като руло и в хладилника за стегне 2-3 часа е става уникално вкусно 8-)
mlakniwe2, как се топи локум? 8-)
mlakniwe2
10-19-2011, 14:10
mlakniwe2, как се топи локум? 8-)
еми слагаш го в една малка тенджерка и с малко вода и на котлона и бъркаш докато се получи горе долу гладка смес-аз лично не съм гоо прайл, но мисля, че така стаа тряя да питам мама 8-)
Правя страхотна торта с круши и джинджифил, но ме мързи да я напиша :D .
AtinaPalada123
10-19-2011, 20:07
Най-бързия десерт на света:
взимаш 2-3 плодчета от компот(кайсии, праскови, ягоди) и ги намачкваш с вилица, 1 чаена лъжичка мед(или ако нямаш - 1 ч.л. пудра захар), половин чаена лъжичка канела и 1 данонино(от ония детските гъсти млекца, дето са по 50 грама)
Рецептата е по мой патент, но цялото семейство си облиза пръстите ;)
А иначе - с твойте продукти просто в топла вода разтвори половината сладолед и свари крема в него(така на вкус ще стане все едно е пудинг с мляко, а не просто нишесте), остави го да се охлади и сложи още малко сладолед отгоре ;)