View Full Version : Какво означава ревноста от психическа гледна точка ?
Какво означава ревноста от психическа гледна точка ?
Значи, че си прекалил с хапчетата.
Rebirthing
10-19-2011, 11:52
Какво значи Юпсихическа гледна точка :lol: че и два пъти си го написал/а с "Ю" ?!
sapphire5
10-19-2011, 11:53
Какво значи Юпсихическа гледна точка :lol:
да е, и на мен тва ми е интересно 8-)
Номога да ви разбера, защо се хващате за някаква си грешка....
Ревността е емоционална реакция, която се състои от съмнение, неприятно дразнение и гняв към нещо или някого, които са станали обект на интерес на някого, за когото самите ние се стремим да бъдем главен обект за интерес.
Има си своя смисъл и функция ама ме мързи да обяснявам надълго и на широко.Само ще кажа че е вродено и се проявява още докато сме малки (пример ако имаме братя или сестри и непрекъснато се борим за вниманието на родителите ни), и след това в зависимост как е протекло детството се доразвива.Ако като малки сме получавали много любов и внимание от родителите, по-късно самия човек се чувства по-спокоен и сигурен и ревността е рядко наблюдавана.
gabsit000
10-19-2011, 12:19
ако е преминало рамките на нормалното-си е болестно състояние..
Мега ревнива съм :Х
С или без поводи?
С или без поводи?
Определно с повод, смисъл аз съм такъв човек, че искам когато давам нещо да получа същото в замяна, но когато не го получавам и видя, че моето заслужено е при дрг.....
С или без поводи?
Определно с повод, смисъл аз съм такъв човек, че искам когато давам нещо да получа същото в замяна, но когато не го получавам и видя, че моето заслужено е при дрг.....
Ако приятеля ти прави неща, които основателно те карат да ревнуваш, мисля че трябва да седнете и да му обясниш че не ти е приятно и да престане. Това е единственото решение ако сам не се усеща.
И все пак дай някакъв пример?
Не ми се обяснява подробно с всичките му там термини. Най-краткото и точно определение - страх да не загубиш нещо,което не си сигурен,че притежаваш. (: ;-)