PDA

View Full Version : Молба към родителите - нов телефон!

kisskata1807
10-20-2011, 17:34
И така, от отдавна искам нов телефон, главно - iPhone 4.Родителите ми имат пари, имат си всичко, но все ми казват че съм малка за такъв телефон.Аз не виждам лошото - всички от гимназията са със смартфони от новите и големите, дори и да не говорим по - малките ученици и от мен.Исках тази година за Коледа да събера малко парички и да си го купя, но няма да успея навреме.Убедена съм,че няма да искат да ми го вземат. :( :-o Моля ви, посъветвайте ме какво да направя, за да си увелича "заплатата" или как да ги убедя да ми го вземат.Ще съм ви безкрааайно благодарна! :)

LoupGarrou
10-20-2011, 17:58
Родителите имат финансовата възможност (така разбирам), просто не искат да си поредното разглезено хлапе. Браво на тях, а ти порасни ! Няма нищо лошо в това да желаеш да имаш хубави неща, обаче е тъпо да ги искаш, защото другите имат. Изкарай си пари и си вземи нещо сносно ...

На 18 съм, 10 годишните имат по-хубави телефони от мене, не ми пука. Наскоро подписах договор с М-тел и с точки получих от тези луупските за без пари, развали се. Сега си карам с Ериксона от 6+ години и единствения недостатък е, че не мога да пиша бързо, защото няма QWERTY клавиатура ...

WhereIsMyMind
10-20-2011, 18:04
айде стегнете се и спрете с глупостите си.някои хора няма какво да ядат,а вие се чудите къв парцал да си купите или разни други лигавщини.стига вече аман от разглезени дечица

kisskata1807
10-20-2011, 18:21
Толкова голям грях ли е да си с нов телефон?Брей сега да напиша нещо и веднага започнахте да ми се карате :D Според мен е нормално за един тиинейджър да иска телефон.но аз не съм разглезена като повечето.Моля да ме разберете.Аз съм със стар телефон, все пак не е хубаво да ти казават "Техно-старомодна" нали?Не казавам, че им обръщам внимание, но просто не бихте ли се засегнали поне малко?Аи аз откога си мечтая за нов телефон......... :oops:

koshtramba
10-20-2011, 18:32
Има нови телефони на по-нормални цени също!

WhereIsMyMind
10-20-2011, 18:33
и какво? това ли е най-важното за теб,какво ще кажат другите...
хората работят на месец за по 300 лева а ти искаш телефон за 1000 и нещо.ама така е като си седиш и чакаш на готово.и не не се карам,просто казвам каквото мисля.

zlatit0o
10-20-2011, 18:54
Техно-старомодна :lol: хахааха
Според мен точно такъв телефон не ти трябва. На едно момиче от стария клас и бяха взели за рождения ден IPhone, донесе го един път на у-ще и до сега си стои у тях. Страх я е някой да не го открадне, което е напълно възможно, дори много вероятно.
Осен, ако вашите имат още парички, след това да ти вземат нов.

и все пак ти си решаваш, просто изказах мнение!

Rebirthing
10-20-2011, 20:18
За доста по-малко пари може да си вземеш телефон със същите характеристики !

Не мога да разбера защо гимназисти ще имат нужда от телефон с куп джаджи и т.н. ?! Давате си парите за телефон чиито приложения дори няма да ползвате !

Аз имам смартфон, но аз имам нужда от точно такъв тип телефон...

Colouring
10-21-2011, 07:28
всички от гимназията са със смартфони от новите и големите, дори и да не говорим по - малките ученици и от мен.
И заради това ще изцеждаш родителите си?ХА!И аз ако бях нямаше да ти купя телефона.

Mi6inka
10-21-2011, 07:57
Следващия път, когато ти кажат Техно-старомодна им кажи да пораснат! А ти спри да бъдеш толкова повърхностна и ограничена и осъзнай, че наистина звучиш глупаво в момента. Щом родителите ти са преценили, че нямаш нужда от такъв телефон, значи са прави.

BrainlessROCKBABY
10-21-2011, 08:10
Следващия път, когато ти кажат Техно-старомодна им кажи да пораснат! А ти спри да бъдеш толкова повърхностна и ограничена и осъзнай, че наистина звучиш глупаво в момента. Щом родителите ти са преценили, че нямаш нужда от такъв телефон, значи са прави.

ccdesigns
10-21-2011, 08:16
айде стегнете се и спрете с глупостите си.някои хора няма какво да ядат,а вие се чудите къв парцал да си купите или разни други лигавщини.стига вече аман от разглезени дечица

Aйде пак загрижените. Ми майната им като нямат кво да ядат бе. Родителите на момичето/момчетo са си изкарали парите с труд, не са фанали просяшката тояга веднага.

Mirage3
10-21-2011, 08:26
За доста по-малко пари може да си вземеш телефон със същите характеристики !

Не мога да разбера защо гимназисти ще имат нужда от телефон с куп джаджи и т.н. ?! Давате си парите за телефон чиито приложения дори няма да ползвате !

Съгласна съм.
На колко години си? Не ти трябва такъв телефон все още.

Shturrrche88
10-21-2011, 08:50
Никога не бих купила на детето си толкова скъпа вещ. Не защото ми се свидят парите, а защото не смятам, че едно дете трябва да разнася такъв телефон в училище, второ малко или много ми пука за живота му, ебати. На мен ми откраднаха телефон за 150 лв, когато бях 11 клас, за една бройка да ме наръгат с нож, заради някаква кирлива вещ, ами ако беше телефон за 1000лв направо не знам...както и да е.
И трето-нямам доверие на пикльовци между 11 и 17 години за такива вещи. Да, всеки има Iphone, I pod, I pad...а после I paid....нали.....и ако нямаш-няма да умреш. Телефона е да натиснеш зелената слушалка, за да вдигнеш и червената да затвориш...всички други екстри и глупости в един телефон са абсолютно излишни...

fatal4o
10-21-2011, 17:30
Толкова голям грях ли е да си с нов телефон?Брей сега да напиша нещо и веднага започнахте да ми се карате :D Според мен е нормално за един тиинейджър да иска телефон.но аз не съм разглезена като повечето.Моля да ме разберете.Аз съм със стар телефон, все пак не е хубаво да ти казават "Техно-старомодна" нали?Не казавам, че им обръщам внимание, но просто не бихте ли се засегнали поне малко?Аи аз откога си мечтая за нов телефон......... :oops:

Когато разбереш парите за какво са тогава говори толкова ли е лошо да искаш нов телефон... само да ти кажа ,че не знам кой клас си ,но в 11 клас повече от половината ми клас да не кажа даскало е с разни тухли-четворки за ало-чао .. ревах на наще единствено за един телефон след като моя сдаде багажа постепенно и държах да бъде с WiFi 5mp и много памет , и да е възможно най-евтиния , да мога да си щракам на спокойствие, да си ползвам интернет на разни места вместо GPRS да цъкам (не че не си пуснах неограничен интернет от глобул на тела) и памет ми трябваше за музиката.. телефона е Sony Ericsson ELM нищо особено ,но за парите си струва и ми върши работа... да ти кажа единствено в момента рева за хендсфрий което съм му лепил с тиксо слушалките щото се разцепи пластмасата на 5 места на двете слушалки и съм рязал куплонг от здраво хендсфрий (оригиналното към телефона), което просто е в пъти по-слабо, а аз съм любител на силната музика, и съм го запоявал и отгоре със изолирбанд и си хода така от 1 година (изобщо не ми пукаше как ме гледаха хората отстрани) ма да ти кажа не ми пречеше докато днеска едната слушалка реши да свири 70% по-слабо и това вече беше признак ,че повече кръпки не може да издържи! Толкова деца реват за къде къде по стойностни неща а ти за iPhone4 .... един разглезен пикльо от випуска рева ,че иска iPhone4 техните му го взеха от чужбина.. да цифра добър е ама поне знам ,че струвам повече от него на характер щото от 1 година близо вече сам се боря да си купувам нещата и разбрах колко сложно нещо са парите.. и как не трябва да се дават просто за нещо което не ти трябва.. да ги помолиш за нещо по така евтино колкото да имаш свястна камера да заснемеш някой готин момент да имаш памет за музика прекосила 300 лева ти влизат в желанията в днешно време и си бетон.. бая се отклоних от темата ,но се надявам да спреш да ревеш само защото другите имат.. гледай си твоята паница.. радвай се на това което имаш, защото има много хора които и това нямат!!!

Жива и здрава... не се вкарвай във американски филм с техните гимназии и техните дечица с последен модел iPhone .. те имат ама едно, че им излизат по евтини второ, че тия хора не познават стойноста на парите за мене.. по скоро поискай от вашите скъпо образование от колкото скъп телефон! Изучи се , съдери си гъза (с извинение) от учене и работа и ще разбереш кога ще дойде време да се поглезиш със СВОИТЕ пари не с тези на вашите...

Вече наистина последно нещо: един мой приятел, майка му е учила навремето и от нулата сега е на върха за мене и кариерата е шестица .. евала ѝ правя ,че не ги е разглезила и докато кара чисто нов нисан кашкай с всички екстри ги учи как да живеят с малко пари и сами (малко по-големи са от мен) и те не се оплакват от това.. искат.. намират начин.. успех в живота.. и се научи да търсиш по-рядко вашите за каквото и да е свързано с пари освен ако не е неизбежно.. :) ... само да ти кажа в момента имам на наще да върна 245 лева от общо 500-600 (и в страни от върнатите съм похарчил толкова колкото са ми останали да върна да се поглезия уж само дето осъзнах после ,че е нямало смисъл от това глезене) защото не искам вече те да ми купуват нещата освен ако наистина вече увисна в безпаричен период!

Miichelle
10-21-2011, 17:35
И защо Айфон? За да си популярна? За 1600 лв можеш да си вземеш един хубав телефон за по-малко пари и да си купиш нещо друго, като дрехи например. Престанете да робувате на марките :? И като ти кажат, че си техно-нещо си, им кажи да пораснат. Аман вече...

fatal4o
10-21-2011, 17:41
И защо Айфон? За да си популярна? За 1600 лв можеш да си вземеш един хубав телефон за по-малко пари и да си купиш нещо друго, като дрехи например. Престанете да робувате на марките :? И като ти кажат, че си техно-нещо си, им кажи да пораснат. Аман вече...

За 1600 се издържам цяла учебна година с джобните и то при смятано 4 лева на ден което за моето финансово състояние не е малко купувам си дрехи (знам едни 3 магазина дето са на много прилични цени, много хубави дрехи и то чисто нови), учебници (макър ,че доста ми намаляха покрай спец. предмети) разни тетрадки ако не са ми останали химикалки и имам даже тук таме за излизания .. не знам как вкара в сметките телефон и дрехи само... :-P

ccdesigns
10-21-2011, 17:52
Всеки иска да има нещо :) И аз не разбирам защо трябва да се дадат, но пък и разбирам защо техните не искат да и вземат, но все пак темата не е направена, за да и казваме колко е глупава :) Аз в момента съм с телефон за 280лв., като мислех да го продавам по едно време, но се поотказах. Купен е преди 3 години горе-долу и ми върши перфектна работа, а имам и тел за 10лв буквално, който попринцип би ми вършил още по-добра работа, щото е по-здрав. За мен телефона е само за говорене, е и на последък за слушане на музика, но нищо повече. Не виждам защо трябва да си купуваш Аифон :) И все пак не знам как можеш да ги убедиш. Помагай много с къщната работа, ако имате двор или нещо подобно, можеш и там да помагаш с работата, учи здраво и така :) И все пак след това не спирай да правиш всичко това, много лесно могат да ти го вземат от ръцете след това :) Трябва да свикенеш да им помагаш по всякакъв начин :)

badsector
10-21-2011, 17:54
Ако тръгнеш отсега да си избиваш комплексите с купуването на скъпи вещи, няма да прокопсаш в живота.

funkey
10-22-2011, 17:05
Толкова голям грях ли е да си с нов телефон?Брей сега да напиша нещо и веднага започнахте да ми се карате :D Според мен е нормално за един тиинейджър да иска телефон.но аз не съм разглезена като повечето.Моля да ме разберете.Аз съм със стар телефон, все пак не е хубаво да ти казават "Техно-старомодна" нали?Не казавам, че им обръщам внимание, но просто не бихте ли се засегнали поне малко?Аи аз откога си мечтая за нов телефон......... :oops: Нов телефон за цена на 4-5 по- ефтини и хубави телефони а на всичкото отгоре пак може да са Андроид :) Аз не съм от толкова заможно семейство.Карам с нокиа 5310 от 4-5 години но сега може наще да ми вземат на изплащане нокиа ц6 с точки но не ебе разбираш ли :)

funkey
10-22-2011, 17:13

Aйде пак загрижените. Ми майната им като нямат кво да ядат бе. Родителите на момичето/момчетo са си изкарали парите с труд, не са фанали просяшката тояга веднага. Откъде си сигурен? Познаваш ли ги лично? Чувал ли си за поговорката "Не всеки се ражда богат"?В нейния случай е обратното и ако найстина техните не са оредени от малки значи знаят какво е да си лишен и какъв човек те правят парите :) Аз лично имам приятел на който техните са мега богати но той сам ми каза осъзнах се че като родителите ми са богати не е задължително да имам всичко най скъпо :)

Mirage3
10-23-2011, 09:43
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/320083_293358034016512_163251197027197_1163103_417 17872_n.jpg

xILoveMyselfx
10-23-2011, 13:07
Видях и другата ти тема как искаш да си готина в училище, защото не те забелязват.Мислиш като се обличаш като кифлите, имаш нов телефон и си супер готината ще ти обърнат внимание ли? Браво на родителите ти, че не ти дават.Какво гледаш кой какво има?Всяка година излизат толкова много марки с много екстри телефони и ти намери кога да искаш от родителите ти да ти купят. За да имаш нещо трябва да си го заслужиш!Те работят, това са техни пари и те решават за какво ще използват заплатата си.

xILoveMyselfx
10-23-2011, 13:09
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/320083_293358034016512_163251197027197_1163103_417 17872_n.jpg

+

NomNomNom
10-23-2011, 14:10
Лол, аз се мъкна с 2 стари нокии , не ми дреме , за какъв кур са ти ?
Май си материалистично настроена, видях ти другата тема, дето искаш да станеш готина..
Ами като се харесваш на другите и като имаш айфон 4 - няма да се получи